Hoppning igen.

Jag hårdtränar hoppning just nu och det är hur kul som helst! Jag har tänkt hoppa ganska mycket nu en period, för att sedan ha en liten paus någon vecka. Paul är fortfarande grön i hoppningen och jag tror det kan vara ganska bra för honom att få gå lite intensivare och verkligen ta till sig sina nya erfarenheter och använda dem.

Idag bar jag bara fram två hinder och ställde dem i mitten av ridhuset, en oxer och en grind. Jag rullade på dessa i en åttvolt och bytte även varv då och då.  Det jag fokucerade på idag var att inte göra det alltför lätt för honom. Han vill gärna komma lite utifrån, men idag la jag honom på lite mera normala avsprångspunkter, vilket resulterade i några frambensfel, men även ett par riktigt fina språng då han rättade sig mycket bra! Mycket nöjd med hästen min idag och vi tog en skritttur ute i det underbara vädret efteråt!En trött polle efter passet och dagens övning :)


Vem är du och vad har du gjort med min häst?

Idag vet jag inte riktigt vad som tog åt min häst. Jag tänkte att vi skulle ta en lugn tur ute idag, men han verkade ha helt andra planer. Det började med att han reagerade supermycket på när jag skulle korta upp tycglarna för första gången, han drog iväg lite och jag hade svårt att få stopp på honom då han bara springer mer ju hårdare du tar i honom. Resten av ridturen fortsatte lite i samma stil. Paul accepterade INTE att jag höll i honom i munnen, han försökte åtskilliga gånger dra mig ur sadeln och jag försökte bara spänna magen och spjärna emot. Det kan inte ha sett så himla kul ut, och han var verkligen hemsk :/

Såklart satt jag inte bara där och slet i min häst, jag försökte göra allt för att korrigera hans beteende. När han högg tag i tyglarna höll jag kvar tills han mjuknade och då fick han massor med beröm. Han blev bättre och bättre under hela ritten även om han inte alls var så fin som han annars brukar vara. Nu måste jag se till att lära honom att acceptera ett mjukt stöd i munnen, annars går det ju inte att rida?

Imorgon får det bli ridhuset så får jag se hur han uppför sig då. Vem vet, han kanske bara testade mig lite? Vi har trots allt inte lärt känna varandra helt ännu.


Seg förmiddag!

Ibland fattar jag inte vad folk som inte rider och har hästar gör hela dagarna, men de har såklart en annan hobby som tar upp den tiden istället. Jag var ute i stallet ganska tidigt idag och bara mockade och myste lite med Paul. Han fick helt enkelt en vilodag idag då han gått mycket de senaste dagarna.

Har förresten fått lite nyheter från veterinärerna på Strömsholm. Silver blev sövd och opererad idag, det var mer hud än vad de tidigare trott som saknades så de kunde inte riktigt sy hip såret på bästa sätt. Däreför måste de linda benet väldigt försiktigt och det är ganska svårt så han ska stanna några dagar till. Senast på Fredag får vi hämta hem honom, men det kan ju bli tidigare, beror på hur fort det läker. han kommer få ett fult ärr, men annars kommer han bli helt återställd vilket jag är otroligt lycklig över! mitt hjärta <3vackra häst <3

Ingen bra söndag.

Söndagen började i och för sig rätt bra! Frida och jag tog en mysig tur i solen med båda hästarna. Jag red Paul på hackamore då han blivit nypt av bettet i mungipan och blev förvånad över hur bra han gick på det. Känns bra att kunna rida med hackamore när man ska ta en lugnare tur i skogen eller så, det känns alltid så onödigt att stoppa in en iskall metallbit i munnen på dem då.

Men sedan blev dagen den värsta på länge. Silver snubblade och gick ned på knä, när han försökte komma upp sköt han på med bakbenen, men han gled istället på isen och skrapade upp hela knäna. Det började blöda ganska mycket och vi gick till Hista som är ett stall vi var ganska nära. Han transporterades till Ekelund och distriktsveterinären kom. Hon gjorde rent och gav honom stelkrampspruta och penecellin, men tyckte att vi skulle åka in till strömsholm direkt. Hon kunde nämligen inte se om leden var skadad och om ledvätska hade läckt ut.

Väl på strömsholm konstaterades till vår lättnad att skadan gick precis utanför leden, så det blev inte så hemskt som det kunde blivit.  Han fick sova över på Strömsholm i natt, de ska sy och fixa sårkanterna i morgon, sedan kommer han hem ♥


Drogad polle med ordentligt inpackade framben.

Hoppning de senaste dagarna

Igår och idag har jag hoppat Paul i ridhuset, han har helt enkelt fått gå lite intensivare nu när jag vill komma igång med hoppningen. Han är fortfarande grön och för varje hopppass jag rider känns det som om att han lärt sig något nytt. För att inte tala om hur nyttigt det är för mig själv!

Igår hoppade jag lite med syrran, vi hade ställt upp 5,5:an och en oxer med galoppbom framför och bakom. Paul var ganska tjafsig i början men hoppade trevligt även om jag inte riktigt fick till det. De två sista sprången var riktigt fina och därför avslutade jag ganska tidigt. Känslan var inte på topp och jag kunde inte riktigt sätta fingret på vad jag gjorde fel, jag behöver verkligen träna för tränare!

Idag fick jag hjälp av min underbara vän Amanda. Hon hoppade en av sina samtidigt som hon gav mig väldigt värdefulla tips. Faktum är att hon direkt såg vad det var som gjorde att känslan inte var på topp, det som jag inte kunde komma på själv dagen innan. Det är så att min häst är väldigt känslig i munnen och jag har inte riktigt hållit stödet då han inte riktigt accepterar att jag gör det när han hoppar. Idag övade jag på att bli klar sista språnget för att sedan mjukna men ändå ha kontakt. Sprången blev mycket bättre då han inte hoppade alls lika flackt. Tur att Amanda var där för jag tyckte att vi fick till ett riktigt bra hopppass. Hoppade även trekombination för första gången, lite vingligt, men han lär sig snabbt hur han ska hantera det.

Tyvärr tyvärr hade kamerabatteriet dött :/


Sol och fuxar..

Något jag verkligen längtar efter är att kunna rida ute och ha en riktig photoshoot! Nu under vintern har jag ridit ut mycket och de gånger jag rider i ridhuset, ja då är det ju i ett ridhus vilket inte medför så bra bilder. Jag läntar efter en solig dag med blå himmel, fatta vad häftigt med klarblå himmel, en guldglänsande fux och förhoppningsvis en superglad ryttare? :)Höstsolen ger riktigt härliga färger! :)


Tack Pappa!

Det är tur att man har en så teknikkunnig pappa, för han plockade isär datorn, och fixade och donade med fläkten och nu låter den mycket bättre! TACKTACK! Jag hur ju lixom gått och dragit mig för att ens sätta på datorn då jag varit rädd att den skulle gå sönder. :)

Jag måste också be om ursäkt för att jag inte svarat på era "bloggdesign" deställningar, men just nu har jag ca 40 st i inkorgen och dessutom har jag inte kunnat komma åt min dator. Jag funderar på att börja ta betalt för designerna då de tar upp mycket tid. Om ni som har mejlat mig är intressreade av att hamna först i kön, lämna en kommentar eller skicka ett mejl så kan vi komma överäns om betalning och dyl. Priset är anpassat efter hur du vill ha just din bloggdesign :)Min senaste header jag gjorde, till Rosanna på hastdiggaren.se :)

Köpsugen


Hur snyggt är det inte?

Jag älskar verkligen att köpa hästsaker även om jag försöker kontrollera köpsuget så gott det går.
Marinblå scharak kan jag nog aldrig få nog av, och mitt asoluta favoritshoppingobjekt måste nog va
träns. Just nu ligger faktiskt ett otrangerunt träns överst på shoppninglistan, måste ju matcha med
den nya sadeln, ellerhur? Prolemet är att jag letar efter ett remont, men hittar inget i rätt färg.


Våren ser ut att vara på väg!

Trodde att vägarna skuille vara en enda isbana idag, men blev överraskad av att snön var helt borta bitvis. På dessa ställen hade solen värmt och underlaget var mjukt och fjädrande. Så vi tog oss en tur ute idag! Paul var jättefin att rida! Lade mycket fokus på att han skulle ta den galopp jag fattade och körde varannan galopp varannan gång. Detta tyckte jag att vi fick tilll riktigt bra! Pigg var han också, det var nog inte bara jag som hade vårkänslor!


Jag och Shazli. Härligt grönt! Ser nästan ut som sommar! :D

Igår

Glömde ju att berätta om gårdagens ridpass, Paul och jag tog en kort sväng i skogen. Underlaget var väldigt dåligt så jag skrittade och travavde bara lite. Inget speciellt ridpass med andra ord, bara en mysig tur.

Sedan följde jag med Amanda till ridhuset och red hennes fina Silver bullet. Hoppade en hinderövning med bom, oxer, bom, han var verkligen huuur fin som helst! Jag fick en riktigt bra känsla och tycker att han hoppade väldigt fina språng. Det som är så häftigt med den här hästen är att han trots att han är 170cm i mankhöjd är så lätt, du kan rida med minimala hjälper och han har alltid ett enormt förtroende för sin ryttare! Det ska bli så spännande att följa hans utveckling som hopphäst!Har förresten anmäkt mig till en hoppträning för Ted om två veckor, ska bli så spännande!

En och en halv dag sedan

Jag har inte hunnit med att blogga de senaste dagarna och kommer antagligen inte ha det idag heller. Har mycket att göra hemma, diska, betala räkningar, städa och ta hand om hästarna. Igår blev det sent i säng så jahäg skulle behöva lägga mig riktigt tidigt! Vädret är förövrigt vidrigt, regnar endel, därför får hästarna en vilodag så får båda gå imorgon istället. Ha en bra dag!

Jag LÖÖVE min häst!

Idag red jag faktiskt både Silver och Paul. Silver fick ett barbackapass i ridhuset och jag vill inte berätta så mycket om det, för känslan var ren katastrof. Ingenting fungerade och en stelare häst har jag nog aldrig ridit, kan ju vara så att han har träningsvärk från igår, mycket möjligt!

Paul var verkligen dagens räddare! Jag tog gott om tid på mig på uppvärmingen. Tränade Skritt, halt, rygga. Hans lydnad behöver finputsas endel och jag upplever skritt-halt som otroligt lösgörande, konstigt nog. I traven var han ganska öppen i formen idag, men det var inget jag brydde mig om, istället var han hur fin som helst i galoppen. Gjorde lite enkla byten på diagonalerna och jag känner att det inte kommer vara något problem alls att lära honom göra korrekta sådana. Jätteduktig!

Dagens "huvudövning" var två bommar med ett okänt antal meter emellan sig. Började med att trava över den första bommen, mjukt sakta av till skritt och börja trava igen innan den andra bommen. Sedan galopperade jag över bommarna i normalt tempo, för att sedan försöka lägga in ett till galoppsprång mellan dem. Det gick så bra att jag bestämde mig för att göra en avsaktning mitt i mellan även här. Använde mest rösthjälperna och Paul lyssnade så himla bra! Tänk vad mycket man kan göra med två bommar? :)

Åå vad jag gillar den här hästen. Trots att han blev mattare mot slutet var öronen spetsade helatiden och han frustar och bjuder så himla mycket på sig själv <3


Trött i kropp och sinne.

Idag är helt slut, måste bero på att jag haft så mycket idag, jobbintervju och allt för jag har inte kommit ur soffan sedan jag kom hem från jobbet. Detta trots att jag ätit både en semla och 133g Marabou chocklad. Måste vara något fel på min ämnesomsättning, jag borde ju bli pigg av så mycket socker.

Jag MÅSTE verkligen tvinga mig ur soffan nu för jag har två hästar att ta hand om och motionera! Skriver lite ikväll om jag orkar :P Annars kan det bli så att jag stupar i säng när jag kommer hem, haha :D  Ha en bra måndagskväll och hoppas att vädret fortsätter att gå mot vår!

Flyt!

Det blev hoppning för mig och Silver, precis som jag hoppats. När jag kom till stallet var hinder redan uppsatta och några andra inackorderingar höll på att värma sina hästar, självklart hoppade jag tillsammans med dem ;) Det var väldigt länge sedan jag red Silver och senaste gången jag hoppade honom måste ha varit i september förra året. Därför hade jag ingen aning om hur det skulle gå.

Men känslan var toppen! Han hoppar med så otroligt mycket rygg och försiktighet! Osäkerheten var idag som bortblåst, han sög tag i hindrerna på ett väldigt bra sätt. Jag bara njöt av att få en sån jäkla bra känsla, för jag kunde rida precis som jag vill. Vi hoppade en serie på långsidan och en studövning på andra långsidan. Travhoppade även ett ganska högt kryss, så det blev riktig styrketräning för hästarna idag! Utsprånget ur serien låg på 1.10m som högst och det hoppade han så fiint! :D

Jag tror att lite av det självförtroende och lugn jag fått i och med att Paul är så himla cool att hoppa, han går på allt, hjälpte mig idag. Det fanns inget stopp i ponnyns hjärna! Han kanske är en hoppponny trots allt ;)Jag & Shazli

Nydiskat och Godmorgon-hälsning

God morgon alla söta läsare! Min bloggmotivation är idag på topp så ni kommer förhoppningsvis få endel att läsa ifrån mig. Dagen har inletts med soffmys med bloggläsning. Jag kanske inte har berättat detta, men jag är i princip beroende av att läsa hästbloggar, jag har säkert ett 30 tal jag följer dagligen, dock är det bara ett 10-tal av dem som jag tycker är bra. Ge mig gärna lite bloggtips, varför inte din egen blogg? :)

Nu har jag precis diskat allt som stått framme och funderar på att dra ut till stallet och fixa med hästarna. kanske att Silver får ett litet hopppass, för jag insåg precis att jag kommer få svårt att hinna med att rida båda två på måndag, jag ska nämligen på jobbintervju. Spännande!

Vi hörs lite senare, och ta det försiktigt i halkan! <3Detta är alltså vad jag, ensam, har skitat ned på ett dygn :O Trodde inte att det skulle vara så mkt.. Faktum är att jag kan berätta från denna bild att jag käkat fil eller youghurt 4 ggr på ett dygn och jag hade faktiskt ingen aning om att det var såpass många gånger.. :O

Lyckade uteritter trots skitväder!

Det har snöat idag och på eftermiddagen började det blåsa och regna, men jag och hästarna hade det lika kul ändå. Red både Silver och Paul idag då min familj är i Italien och åker skidor.

Silver var helt galet pigg, och jag hade heeelt fel utrustning på honom. Jag red på hackamore och även om han var superfin i början drog det iväg mot slutet av ridturen. Vi kan säga att det gick ganska fort och jag skrattade ihjäl mig vilket inte direkt hjälper till när man ska försöka få stopp på en busig ponny i fyrsprång. HAHA jag får nog se till att rida ett "lydnadspass" i ridhuset på måndag, för såhär kan vi ju inte ha det? ;)

Paul och jag red ut tillsammans med en annan av inackorderingarna, Amanda Vesterinen. Det regnade när vi red iväg och fortsatte göra det under hela turen. Blev ganska mycket galopp idag och jag är riktigt nöjd med min häst. Amanda rider i en något mer samlad galopp än vad jag brukar kräva av min häst, men idag provade jag att korta honom lite och han var hur duktig som helst! :D Fin häst!

Som du förstår blev det ganska hård pass för båda hästarna idag, därför får de en välförtjänt vilodag imorgon, kanske bara går en promenad för att de inte ska få träningsvärk.Busig Arab-Shazli <3

Skit också!

Min dator låter som en knarrande jag vet inte vad, tror att det är fläkten som håller på att ge upp. Gud vad jobbigt att allt ska gå sönder helatiden, jag blir så trött. Reparationen kommer säkert kosta lika mycket som en ny.. Nu överdriver jag förhoppningsvis lite också! :P

Imorgon är det stalltjänst som gäller vilket betyder en tidig morgon för min del. Ut till stallet för fodring, utsläpp, mockning, sopning, krattning, fodring och insläpp. Det kan vara lite jobbigt men vi har inte stalltjänst alltför ofta och tur är ju det. Jag är lite nyfiken, har ni också "stalltjänster" i era inackorderingsstall, eller har du kanske till och med ett eget stall? :)


Fotografering - Bildbomb!

Frida och Silver
Bus och lek i snön
Nikon D60 + Nikkor AF-S 55-200mm


Lite nyfiken är jag allt.

Paul har tyvärr ingen härstamning med sig från tyskland, däremot vet jag vem som födde upp honom och var han bor, kanske skickar jag ett brev till honom om jag vågar. Jag märkte för ett tag sedan att Paul har någon slags märkning, kan dock inte riktigt se vad det är. Jag har försökt göra lite reesearch men det har inte gått så bra. Har hittat denne "Marcus Tanne" i tysklans motsvarighet till Equipe. Några av de hästar han tävlat har denna hingst som pappa, kanske är det samma? :O Eller så är det bara jag som är ute och cyklar. Jag funderar dock på att skicka ett brev till hans adress, tänk vad roligt om jag kunde få kontakt med hans uppfödare!


Underbar dag!

Red en träning för Madde idag, jag lyckades vinna en gratis träning på hennes blogg.  Man kan säga att jag verkar vara ganska bra på att gissa, haha

Paul var verkligen helt fantastisk! Med Maddes hjälp fick jag honom verkligen att ta tid på sig att trampa in med bakbenen under magen. Han var väldigt positiv och amitiös hela passet och jag fick till ett par riktigt bra övergångar, något som inte alltid är så lätt då han gärna ger sig iväg lite då. Det var väldigt kul att höra att det gått mycket framåt med hans galopp då jag verkligen fokucerat på att stärka honom. Det var så synd att ingen var där och filmade idag, jag hade gärna sett hur det såg ut, för känslan var toppen.

Efter träningen skrittade jag ut en sväng i skogen, vädret var verkligen underbart och båda två njöt!Måste se till att fixa lite färska bilder på oss snart!!

Snökaos!

Det har snöat i typ ett dygn nu och det är inte lite snö som har kommit. I natt när jag var påväg hem från jobbet var det halvt livsfarligt att köra, 1,5 deciemer på motorvägen, haha.

Idag red jag ut på Paul, det blev ganska mycket galopp då han annars fick styltor. Pigg och glad var han, dock väldigt spänd i början. Jag försökte ignorera detta och bara låta honom hållas och efter ett tag slappnade han faktiskt av och blev lite mer ridbar. Vi var lagom blöta när vi kom hem..Glad häst och rätt mysigt väder? ;)KUL!

Jag sitter på jobbet och borde egentligen inte blogga alls, men jag vill bara tacka för alla gulliga kommentarer och jag ska försöka komma igång med bloggdesignebeställningarna i helgen! Vill bara informera er om att min häst är 157cm hög enligt sitt pass :P Var ganska kul att de flesta gissade på 163-164cm, men det fanns även gissningar upp emot 172cm. Jag är glad att han ser ut som en storhäst i alla fall. :D


Läsarfråga; Hur hög är min häst?

Ja, nu frågar jag er, hur hög tror du att Paul är?


13 februari

Åh vad irriterande! Jag hade skrivit klart ett inlägg och på något sätt så försvann allt, inte kul. Paul får en vilodag idag, jag var bara och gosade och hälsade på honom i hagen, han är så fruktansvärt social den lilla skiten.

Jag börjar bli riktigt nöjd med mitt sadelköp! Igår när jag red kände jag att den redan börjar bli lite mer inriden, vilket såklart ger mig som ryttare en bättre känsla. Det som är det bästa med den är att Paul inte ömmat i ryggen alls de senaste dagarna och jag märker att han inte spänner sig såfort jag sätter mig ned i sadeln. Den ligger såpass bra att jag inte ens använder padd under, så som jag gjort med alla mina tidigare sadlar. Dessutom börjar jag tycka att den är rätt snygg :PNärgången polle.. ;)

BR schabrak.


Invigde mitt nya schabrak jag köpte på Globen förra året, har inte haft en sadel att ha över det så det har legat och skräpat här hemma. Paul är supersnygg i det och jag tycker att passformen är riktigt bra! Dessutom är det tunnt och har bra ventilation, super under sommaren! :D Nöjd med köpet!

Har dock läst och hört att kvaliten och passformen på BR's schabrak ibland kan vara rätt dålig. Som svar på detta kan jag säga att detta inte stämmer på mitt schabrak.

Kärlek till Paul idag!

Idag var min häst helt fantastisk att rida! Allt som han strulade och krånglade med igår var som bortblåst, han hade verkligen tagit till sig alla mina korrigeringar! Hur glad blir man inte som ryttare då?

Vi jobbade över bommar idag, cavalettis, travbommar på volt och galoppbommar. Paul skötte sig exemplariskt! Han var i början lite skeptisk till cavalettisarna och försökte först hoppa över dem. Men efter några försök fattade han grejen och travade med höga knälyft över dem. Duktigt!

Jag satte sedan upp ett sockerbitshinder och skuttade över det i båda varven. Han gjorde detta klockrent! Igår drog han bara iväg såfort jag vände upp emot hindret och sprången blev väldigt konstiga. Det var 100ggr bättre idag! Behöver jag säga att jag har varit löjligt glad sedan dess? ;)

Imorgon får han ta det lugnt och sedan blir det mest skogsritter i veckan, om vädret håller sig vill säga.


Vårkänslor!

Denna dag har hittils varit heeelt fantastisk! Min vän Amanda är iväg och tävlar med två an sina hästar denna helg så jag red de som inte följde med. Superkul!  Började med en härlig långtur på Kulan. Jobbade ganska mycket i galopp och klättrade även endel, Kulis skötte sig super. Han var väldigt pigg och positiv och jag kunde med minimala hjälper be honom att öka, eller be honom att samla sig. Väldigt härlig tur!

Sedan skrittade jag ut barbacka på Lorden som var helt överlycklig att få komma ut. Så fort som han skrittade, det var helt galet, och inte så skönt när man sitter barbacka, han som annars är så skön att sitta på ;) Trots att han var så ivrig blev det en mysig tur på ca 45min :)

Snart bär det av till den egna pollen, får se vad vi kan hitta på.. :)Bild från idag, Kulan :)

Videoklipp

Jag blev filmad lite idag, kamerabatteriet höll på att dö, men det blev några klipp ifrån framridningen. Red ganska kravlöst och med ganska långa tyglar, han har ju inte blivit riden så mycket de senaste veckorna, så vi tar det lite lugnt. Han var väldigt trevlig att rida i alla fall :) Galopperna har blivit så mycket bättre!


Dagen Paul

Åh vad fin han var att rida idag! Vi var i ridhuset och provade den nya sadeln för andra gången. Jag passade på att försöka mig på att hoppa lite hinder också, det stod lite framme i ridhuset.

Känslan i galoppen var helt fantastisk, han var ovanligt amitiös och jobbade verkligen i uppförsbacke! Traven var lite ojämt takt, ibland trampade han på lite väl mkt och ibland blev han lite tassande. Jag har lite svårt för att få en jämn bjudning, men det kommer att komma med tiden tror jag. Hoppningen idag var bara katastrof, det var nästan en månad sedan vi hoppade och Paul tyckte det var skitkul. Istället för att lyssna bara drog han mot hindrerna, och sprången blev inte alls så som jag vill ha dem.

Nästa gång får jag nog byta till ett bättre bett så jag slipper bli dragandes i handen i sprången. Jag vet ju att han går superbra på babypelham, men jag tror inte att jag får låna Fridas, men jag ska fråga iaf.


Bilder från idag.Taggad häst inför ridtur :)

Solen började gå ned i slutet av turen, vackert!Red förbi en gård med travhäst-uppfödning. Fölen var så himla söta! :D

11,54km

Det blev lite längre tur än planerat idag, inte för att jag eller hästen misstyckte. Han var väldigt rolig att rida idag, även om han bitvis var lite spänd. Vi träffade på rådjur, vildsvin, skogsmaskiner, en lösspringande hund och en lös shettis så det var ändå helt okej.

Han var så himla fin i galoppen! Jag bara satt och log när vi flög fram över snön, Paul tog faktiskt några bocksprång, jag som brukar säga att han inte kan bocka. För att rida den rundan vi red måste man komma över en hemsk betongbro över en 2m bred å, även kallad "Histabron". Jag har inte vågat mig över den med Paul tidigare, men idag var jag så sugen på att komma till andra sidan så jag bestämde mig för att vi skulle över den. Paul var mycket tveksam först, men när jag bestämt skänklade på gick han över, halvt skräckslagen. Väldigt nöjd med just detta, det är så viktigt att hästarna inte får vinna i sådana situationer.
Ritade lite på Eniro, och blev rätt förvånad över hur lång tur vi tog idag. Hur långt brukar du rida när du rider ut?


Snyggingen <3

Snygga som vanligt? Mysbyxor, mys-stövlar, bomlös sadel..
Han var så himla fiin idag! :D Vi red en riktig långtur, första någonsin tillsammans :P

Nya Sadeln

Nu känns det som om jag tjatat ganska mycket om sadlar, men måste bara visa bild på den nya. Jag lovar ett ridpassinlägg och massor av bilder lite senare ikväll :DLiksom Amerigo är även Dominus ursprungligen designad av Peter Menet.
Peter Menet är känd för sin genomtänkta design som tillåter hästen att röra
sig fritt och ryttaren att sitta rätt i sadeln.

Dominus tillverkas av erfarna sadelmakare i Argentina av högkvalitativt läder.
Kalvskinn i sits och vulster. Slitstarkt präglat läder på kåporna. Dominus är
ullstoppad om annat inte anges.

Dominus har rundbossor vilket gör att den även passar hästar med en kortare rygg.
 Bred kanal. Mjukt stoppad sits.

 


Det blev en sadel!

men inte den jag skrivit om, Jimmy, sadeldoktorn var i stallet och jag tänkte, varför inte? Så vi hade en riktig sadelutprovning Paul och jag. Han plockade fram tre sadlar som han tyckte låg bra. En Passier, en Dominus och en Globus. Jag var faktiskt lite tveksam till dem, men jag provade alla.

Först red jag i Dominusen. Den var helt ny och det märktes, Paul var dock jättefin att rida och känslan var riktigt bra, den var trots att den var ny, inte så farligt hård. Dén låg i bra balans och vi trivdes ganska bra i den, däremot var den inte direkt snygg att se på.

Sedan provade jag Globusen, och insåg snabbt att det var en av de värsta sadlar jag ridit i. Det behövdes inte många varv för mig att inse att det inte var någon ide att rida vidare. Den kändes hård, klumipg och obekväm dessutom kändes även Paul spänd och obekväm.

Sist ut var Passiern, den var begangnad, vilket de andra två inte var. Jag tyckte att den hade ett bra stöd och Paul var riktigt fin. Den var möjligtvis lite stor för mig och lite för hård i sitsen för min smak.

Jag hade jättesvårt att bestämma mig! Men efter ännnu en provning av Dominusen kände jag att det nog var smartast att köpa just den. Den är ny, mjukare, kommer forma sig efter mig. Passiern var välanvänd, lite hård i sitsen och möjligtvis lite stor. Jag velade jätte jätte länge, och jag hoppas verkigen att det var rätt val. Det som avgjorde lite var att Dominusen var mer uppbyggd bak, mjukare i bossor och i allmänhet och dessutom billigare.

Ska ta en bild på den imorgon så ni får se :) Den är förresten i samma färg som min gamla sadel, orange ;)

Paket, 6,3 kilo

Idag fick jag ett riktigt efterlängtat paket, nämligen min potentiella hoppsadel, om den nu passar.. Som jag redan berättat är den av märket Forestier och såhär beskrivs märket:

Forestier tillverkar härliga franska sadlar av absolut högsta kvalitet. De kännetecknas av mjukt, fint greppläder som ger ryttaren en mycket bra ridkänsla.

Lättpassad på många olika typer av hästar.

HOPPAS HOPPAS att den ligger bra, och känns bra att rida i! Någon som har tidigare erfarenheter av dessa sadlar?


Big difference!

Idag var Paul mycket bättre i sin rygg! kan vara så att han blivit kall i hagen och nu när jag la på ett till täcke och det blev lite varmare, var han inte lika spänd i ryggmusklerna. Idag red jag iallafall ut i mörkret tillsammans med syrran. Paul var som vanligt pigg, men väldigt trevlig att rida, blev inte alls stark eller springig. Vi red i alla gångarter och det var nog den mysigaste ridturen på länge!

Hoppas att ryggen ser bra ut imorgon också! Annars måste vi nog åka till vår kiropraktor igen! Jag har förresten köpt en sadel! Den är just nu påväg hem till Mariefred och det ska bli mycket spännande att prova den! Det är en Forestier, brun. Spännande!
Dagens Paul

Idag hade jag tänkt rida ut, men jag klämde lite på hans rygg och tyckte att han ömmade lite för mycket för att jag skulle vilja sitta upp. Istället longerade jag honom i ridhuset. Han var så himla lyhörd och fin idag! Jobbade med övergångar och tempoväxlingar och han var riktigt bra i formen, han blir lätt spänd och trycker upp nacken. De andra som befann sig i ridhuset måste ju ha tyckt att jag är lite knäpp för jag öste beröm över honom. Men såhär avspänd har han aldrig varit förut när jag longerat, det känns verkligen som om vi har gjort stora framsteg. Tog en kort promenad i skogen efteråt.

Bjuder på en mobilbild igen :P Såhär välmatchat och snyggt träns har han just nu.. :PTäcket är egentligen brunt, min mobilkamera klarar inte riktigt av skymningen.. haha

Tack för tipsen!

Jag frågde ju tidigare om ni hade några tips om snygga remontträns, och jag vill bara tacka för hjälpen. Jag funderar mellan dessa just nu:


Bildkälla (hööks)

Jättesnyggt träns tycker jag, en kopia av Dyón-tränset. Däremot har det inte ett anatomiskt nackstycke vilket jag gärna vill ha. Sedan är jag inte säker på om de vita sömmarna gör sig bra på en häst med så pass mycket bläs som Paul har. Men det är prisvärt, verkligen! Kanske blir det jag införskaffar, men antagligen ett svart :)Treadstone tränset ser mkt trevligt, och även om det är lite dyrare kanske det är värt de extra pengarna om man har läderkvalite och hållbarhet i baktankarna.


Dagens Stallvistelse

Idag slapp min häst bära runt på mig, jag vill sätta igång honom lite lugnt nu med tanke på att han ändå inte gjort så mycket de senaste veckorna. Det blev lite rykt och mys istället, han är numera så himla mysig att hantera, det känns verkligen som om han uppskattar det och dessutom som om han känner igen mig och blir glad av att jag tar hand om honom. Gullet!

Jag hade även ridlektion för min syster. Hon och Silver har inte hoppat på mkt länge pga sadelproblem, men idag skutade de lite smått. Superfint såg det ut! Silver var jätteglad och pigg och hoppade de 50cm höga hindrerna med stor koncentration. De var verkligen hur duktiga som helst och jätteglada båda två efteråt. Jag är nog inte ensam om att längta tills hoppträningarna börjar igen.. ;)Längtar efter att kunna hoppa på utebanan! Amanda och Paul


Remontträns?

Jag provade förresten något nytt idag när jag red. Satte på en remontnosgrimma istället för Achen som jag alltid har, tyckte faktiskt att det blev en mycket bättre känsla! Kanske beror det på att bettet ligger lite stadigare och att paul som kan bli lite gapig ibland uppmundras till att hålla munnen stängd. I vilket fall som helst var känslan mycket stadigare än innan, så jag måste nu införskaffa ett nytt träns.

Däremot är det inte så himla lätt att hitta snygga remontträns tycker jag. Har ni något tips? :)Detta var ju rätt snyggt, men prislappen var inte så kul..


Dagens Ridpass

Jag var ju som sagt och motionerade de hästar som inte följde med Amanda till Grevagården.

Kulan var verkligen helt fantastisk idag! De gångarter som den hästen har är helt otroliga! Det är omöjligt att inte få en bra ridkänsla när man sitter på den hästen! Han var lite tittig ibland, men skötte sig på det hela superbra. Vi tog till och med en galopp på en äng och det var ju bara hur underbart som helst i solen och snön och kylan!

Lorden red jag barbacka med Eva och Herkules som sällskap, han var helt galet pigg och framåt, men samtidigt väldigt fin. Vi skrittade mest, men red några varv i galopp på en äng. Här var han lite busig, han bockade någon gång och drog iväg åt vänster när jag ville åt höger, haha, jag satt kvar i alla fall. När han inte busade hade han en härlig uppförsbacke och jag kunde bara njuta.


En av mina favoritporträttbilder. Silver Bullet.

Jippiii!

Den här dagen har varit så himla lyckad i hästväg! Har varit iväg till Amandas stall och ridit några av hennes hästar då hon är borta och tävlar. Börjar att berätta om min häst som var riktigt fin idag!

Vi var i ridhuset och hade hela för oss själva, vilket betyder att vi hade riktigt gott om plats (80x40m). Jobbade med att få en avspänd och stadig häst, men behövde faktiskt inte jobba alls för att uppnå det. Han var jättefin i skritten och i traven. Jag galopperade runt på stora fyrkanten, och han var fin även här, även om han var lite vinglig. Det var ju två veckor sedan han fick sig ett ordentligt ridpass, så han var väldigt pigg idag.

Skrittade ut en tur med Mamma och Frida, alla på en varsin häst, hur mysigt som helst!Nu ska jag ta en snabbdusch! Vi har gäster på ingång, sedan ska jag berätta lite mer om dagen ;)


Riktig vinter

Provar att blogga ifrån min nya mobil, premiär på den fronten. Den verkar faktiskt överglänsa sin företrädare! Med den gamla kom jag inte åt bildarkivet vilket jag gör med denna. Mycket bra! Just nu visar termometern här hemma på -16 grader, äntligen är vintern här. Dock vet jag att det ofta är kallare i stallet, ligger typ i ett köldhål, så jag är ganska glad att jag har täckat hästen ordentligt. Att frysa är inte bra för hans rygg..


Nu tänkte kag faktiskt se till att få en riktig god natts sömn :-)

Glad häst- och ryttare!

Idag tog vi en tur i skogen som planerat. Jag höll mig till skritt och försökte jobba honom i en lite lägre form, detta gick sådär. Hästen var hysteriskt pigg och vem kan klandra honom? Han ar inte blivit sutten på på två veckor. Jag tränade även på att göra halt, något som han verkligen avskyr att göra. Men jag tycker att halterna blev bättre och bättre, även om de var långt ifrån perfekta.

Det var ganska kallt idag, -11 grader om min biltermometer stämmer, men konstigt nog frös jag inte så farligt mycket. Lite om tårna, men annars varm och go. Jag har upptäckt att den bomlösa sadeln släpper igenom mycket värme ifrån hästen och det är därför man inte fryser, även om man inte har termobyxor. Så om jag skulle köpa ett par stigbyglar i plast istället för de jag har i metall skulle jag antagligen inte frysa alls ;)Frostig mule och glad häst, usch vad hemskt hans bogskav ser ut! Jag har nu ett bogskydd, men det verkar som om det inte gör sitt jobb alls.. Samtidigt vågar jag inte ta bort det.

Snart är det dags!

Om allt ser bra ut med Paul idag tänkte jag faktiskt hoppa upp och rida en tur i skogen. Jag kan dock inte bestämma mig för om jag ska longera honom lite innan, jag vet ju att han har mycket energi och förra gången slutade det inte så bra. Jag ska nog gå på känsla i detta fallet!

Annars händer det inte så mycket idag, jag kommer hålla koll på Amanda Gullströms framfart nere i Grevagården och hålla mina tummar för att hon sätter den där nollan hon så gärna vill ha ;)


Jag är så ridsugen!


Ge mig mer snö!

Förra vintern tolkade jag och syrran efter Silver. Både vi och hästen tyckte att det var olagligt kul! :D Denna vinter har ännu inte givit oss någon möjlighet att tolka, men än finns hopp! :D

Har du tolkat förut?


Jag har bestämt mig!

Från och med idag har jag godisförbud i två veckor till att börja med. Jag äter alldeles för mycket sött och jag ska prova att se om jag klarar av att inte äta godis. Jag kan ha blivit lite beroende ;) haha


Överpigg häst

Idag longerade jag Paul i ridhuset på morgonen och han var helt galet pigg. Han nästan låg ned i galoppen innan han hade gjort av med lite av sin överskottsenergi. Det kommer bli spännande att sitta upp på honom om två dagar..

Tillslut slappnade han av och kunde gå i ett tempo som skulle kunna kallas för jogg. Jagvar däremot lite missnöjd med att han inte lyssnade lika bra tillbaka som han gjorde framåt. Nästa gång ska jag försöka lägga in ännu mer övergångar och verkligen fokusera på att han ska lyssna på mig!