Pysseldag

Idag har jag bara städat, putsat och fixat i stallet. Tycker det är rätt kul att ha dessa dagar ibland. Paul har äntligen börjat sätta päls, tagit lång tid med tanke på att han blev klippt för flera månader sedan. Att det sedan växer fram fläckvis får man blunda lite för. Imorgon blir det lite hoppning i ridhuset, vi blir eventuellt ett par som hjälps åt så kanske kommer det komma film på spektaklet.! :-D
 

Förmiddagsskift

Känns som om tiden bara rinner iväg de veckor jag jobbar förmiddag. Hinner i princip inte med något mer än att fixa med hästen. Idag joggade jag dock en sväng,  underbart skönt att utmana sig själv lite.
 
Nu sitter jag och myser framför tv:n och Navy CIS,

Nya regler Paul!

Jag insåg för en tid sedan att jag alltid rider Paul lite vänsterställd ute i skogen och alltid på höger sida av vägen. Igår bestämde jag mig för att ändra på det, och gjorde då motsatsen, inte det smartaste draget kanske. P blev istället spänd och jag frustrerad för att han inte ville lyda. Ridpasset blev milt sagt inte som jag tänkt mig.
 
Idag tog jag ett steg bakåt och hade som mål att hålla honom rak, vilket var mycket enklare. Förstår inte varför jag fick för mig att ändra om så extremt, vi detta laget borde jag veta hur min häst reagerar på sånt, kan ju knappt ens sitta ned i sadeln utan att han stressar upp sig. Jobbade i lätt sits i galoppen och i en så långsam trav jag bara kunde förmå honom till, han var riktigt avslappnad och fin. Underlaget var ganska poröst då det varit 7 plusgrader och sol idag, härligt när grusvägen tittar fram, riktiga vårkänslor!
 
 

Dör lite av söthet ;)


Fina häst! :D

 
Fotad av Stefanie, blev jätteglad! :D Snygg man är i glasögon då... hehe

Videoklipp; LB:1 MRK 24/02-2013


Tävling; Mariefreds Ridklubb

Är så nöjd med dagen! Idag gjorde vi vår riktiga tävlingsdebut i dressyr tillsammans! Startade bara en klass idag då jag gjorde det lite mest för skojs skull, det är ju hoppningen vi vill satsa på. Att vi dessutom red ihop 63,44% och blev första utanför placering var en bonus som jag inte hade räknat med.
 
Under framridningen var Paul fruktansvärt pigg, hade svårt att hålla honom i trav då han helst ville galoppera helatiden. Jag gjorde mitt bästa för att ta vara på energin med massor av varvbyten och övergångar, han blev bättre och bättre!
 
Inne på banan blev han spänd och min uppridning mot dommaren blev inte vacker, men sedan skärpte vi oss! Serpentinerna kändes bra, något tjafsig kanske, men vi belönades med 7:or.  Galoppfattningarna gick riktigt bra! Vi som har haft så svårt med högergaloppen. Avbrotten från mellangalopp till trav var dock inget att hurra över. Paul gick här emot handen och jag använde faktiskt väggen för att få stopp. Tyckte verkligen att jag gjorde det bästa jag kunde i situationen. Att jag sedan inte kommer ned riktigt i sadeln ännu och att jag borde haft en bättre handställning, det är saker som vi får träna på. Hästen har varit jättefin och jag måste säga att han börjar röra sig riktigt trevligt bitvis!
 
Vi får se, kanske blir det någon till dressyrstart i år, vi verkar ju inte vara helt ute och cyklar..
 
 
Ritten både filmades och fotades, delar med mig såfort det laddats upp! :)

Första utanför placering!

Supernöjd! Info och film kommer ikväll!
Dagens
Den lilla traven

 
 
Nu när jag försöker rida och arbeta i traven stöter jag på massor av utmaningar. Paul spänner sig när jag sitter ned och då får jag svårt att komma ned i sadeln och det blir studsigt och spänt. Jag tror att det beror lite på att jag faktiskt inte kan samla honom i traven utan vi springer runt i en stor uppvisningstrav istället. Jag har alltså svårt att sitta på honom. Jag försöker slappna av och komma ned i sadeln, men det är lättare sagt än gjort.
 
Saker jag brukar tänka på är: Känner jag båda sittbenen? Slappna av i låren! Jag är tung, jag är tung. Sitt rakt!  Glöm inte att driva.
 
Med Silver ver det så mycket lättare att sitta rätt!

De har äntligen slutit fred!

Red lite dressyr i ridhuset, och vissa saker var mycket bättre än igår, och andra inte. Red lite programdelar och nöjde mig ganska snabbt. Efter det gav vi oss ut i skogen med Syrran och Silver. Lite sådär oplanerat bytte vi hästar då Silver var jobbig.
 
Senaste gången Frida red Paul var det katastrof, hon spände sig, han spände sig och det gick fortare och fortare. Hon gav upp efter 10 min trots mina försök att hjälpa henne. Han är oftast mer avslappnad ute än inne och det såg riktigt bra ut för Frida! Hon red honom ganska kravlöst och han trivdes, det syntes! Blir så stolt över dem två <3
 
Silver var helt galen, blev lite rodeo med många bakutsparkar, själv satt jag bara och skrek och skrattade. Man får ta lite mantag och hoppas på det bästa, särskilt när man inte har sadel ;)
 
 
Från den första månaden jag hade honom, Frida och Paul :)

Videoklipp: 21/2-2013

Jag slarvade med högergaloppfattningen så tog om den, annars försökte jag fullfölja programmet så gott som det gick. Paul är lite spänd, men försöker göra det bästa av det!
 
 

Dåligt planerat Erika!

Jag var bara tvungen att rida Paul igår efter att vi kommit hem, han har vilat i fyra dagar, inte den bästa uppladdningen inför tävling. Jag visste innan att han skulle vara väldigt energisk och borde ha planerat lite övningar som skulle ha fått honom att vänta lite bättre på mig. Istället red jag ganska oplanerat och Paul blev rätt spänd. Jag red istället tills han rastat av mycket av energin och först då hade jag en avspänd häst som lyssnade på sin ryttare. Jag lyckades alltså inte ta vara på energin så som man skulle ha önskat.
 
Red igenom lite programdelar iallafall. Blev glatt överraskad när han satte den ökade skritten riktigt fint! Det svåra med honom är att hålla linjen, han blir lätt väldigt vinglig och jag måste verkligen rama in honom för att han ska tänka rakt fram. Det krångliga för oss var mellangalopperna snett igenom. Till att börja med hade jag problem även här att hålla linjen, men det blev bättre och bättre ju fler gånger vi försökte. Det absolut svåraste är att bryta av till trav efteråt och hålla den. I hoppningen gör jag alltid enkla byten när jag byter varv och Paul taggar till och fattar den nya galoppen några steg istället för att bara trava vidare. Det är en riktig utmaning för mig!
 
Ska försöka rida igenom programmet idag också, men kommer nog rida ut en sväng före/efter. Imorgon blir det en mysig tur i skogen innan tävlingsdagen är här! :)
 
Vi blev faktiskt filmade också, så det kommer komma upp en film i eftermiddag! :)

Home sweet home!

Hemma igen från ett par underbara dagar i fjällen! Nu blir det full fart här igen! I helgen är det som sagt¨årets första tävling och det är forhoppningsvis bara en av flera. Ser mycket fram emot detta tävlingsår!
 

Så otroligt tyst!

Ute på tur med längdskidorna!
 

Första dagen i Björnrike

Är helt slut! Har åkt hela dagen trots halvkasst väder med dålig sikt, men kul är det. Tyvärr känner jag av mitt brutna ben fortfarande, mitt knä klarar inte riktigt allt tryck man ändå måste lägga på skidan för att kunna svänga i hög fart. Hoppas det känns bättre imorgon! Bjuder på en bild!
 
 
 
 

Brun häst?

När jag har mycket dötid brukar jag leka i photoshop. Här förljer ett resultat av det:
 
 Han är nog snyggast som fux tycker jag ;)

Bortrest!

Idag åker jag tillsammans med familjen på en liten skidsemester, ska bli jättekul! Kommer hem på torsdag kväll och på Söndag är det dressyrtävling som gäller, Pauls och min andra start, spännande! Hoppas han inte är allför pigg, han kommer ju vila i fyra dagar nu.
 
Jag ska försöka skriva lite tidsinställda på bloggen så att det inte blir helt dött här. Jag börjar verkligen tycka att detta bloggande är riktigt roligt måste jag erkänna!
 

Härligt med sällskap

Har precis kommit ur duschen efter dagens stallvistelser. Ihopsläppet imorse gick smärtfritt, skönt när det inte blir så mycket spring, man vill ju inte att de ska bli skadade. Red ut i skogen barbacka idag tillsammans med Frida och Sandy. Paul var lite matt efter gårdagens hoppträning, men det var väl lika bra det med tanke på att de andra två pollarna var busiga som satan. Silver körde någon slags hopp rakt upp i luften och vi andra höll på att skratta ihjäl oss, det såg så roligt ut!
 
Blev mycket galopparbete, och Paul jobbade på bra även om han var lite matt. Älskade häst. Han var så lydig idag, ökade galoppen i en backe och när jag ville att han skulle samla sig behövde jag bara använda rösten och vikten för att han skulle lugna ned sig. Helt underbart, jag hatar dragkamper!
 
 
Snygg stil Silver!
 

Duktiga Frida!

Hemma på väggen hänger denna fina tavla av Paul som min syster ritat. Visst är hon duktig? Färgerna på bilden  stämmer inte riktigt överens med verkligheten dock.
 

Träningar; Ted 15/2-2013

Tedträningen igår var väldigt lärorik, blev mycket dressyrarbete med volter och öppnor och slutor. Sjukt nyttigt men jobbigt, både Paul och jag var helt slut innan vi ens börjat hoppa.
 
Delar med mig av några av uppvärmningsövningarna. nr 2 var riktigt klurig och krävande så vi gjorde den bara ett fåtal gånger. Paul klarade den bra i vänster varv, men vi hade svårare i höger, han är ju mycket svagare i högergaloppen.
 
Banan hoppade vi på 110m och det gjorde vi rätt okomplicerat, även om Paul kändes något matt vilket gjorde det svårt för mig att hålla igång galoppen genom svängarna. Ted påpekade också det och vi tog om några hinder och linjer där jag verkligen aktiverade honom så mycket jag kunde. Denna gång med bättre känsla. Ted kommenterade faktiskt att Paul, när han inte springer på, hoppar riktigt trevligt. Kul att höra! :D

En mycket rolig träning

Precis hunnit komma hem, ätit middag och duschat. Skriver om träningen imorgon istället, är fruktansvärt trött i kroppen så nu bli det sova, ska upp tidigt imorgon då det kommer ännu en ny hagkompis. Hoppas ihopsläppet går bra!
 
 
Silver brukar vara lite wild and crazy när han ska bekanta sig med nya hästar!

Jag älskar mina hästar <3

Var ute i förmiddags i stallet och red och tog hand om lilla Silver. Blir tyvärr inte jätteofta jag får äran att sitta på hans rygg, men det är fantastiskt roligt de gånger det blir av. Idag blev det en härligt tur i skogen barbacka. Ponnyn var galet pigg och jag satt bara och skrattade åt honom, han är så himla härlig.
 
När jag krävde att han skulle gå i form gick han med massor av bakben och med en lätt front, riktigt fin känsla! Sedan kunde jag inte motstå att ge honom lite tygel och busa också, rider man en galen arabponny måste man ju? Han var ändå lydig tillbaka och jag litar verkligen på denna ponny. Jag har ridit honom så många gånger nu att jag vet hur han fungerar och kan läsa av honom så att jag kan reagera innan han gör något dumt eller vill gå ur formen. Det är en cool känsla, man känner sig som hemma på hästens rygg.
 
Paul blev ompysslad inne i värmerummet i utestallet. Det är himla mysigt att göra hästen fin i min mening. Paul verkar dessutom uppskatta det massor. Han blir alltid så himla stolt efteråt. När jag gick iväg en stund för att hämta en borste gnäggade han när jag kom tillbaka, någon är sällskapssjuk?
 
 
RäcerSilver!

Knöligt värre

I måndags upptäckte jag att Paul hade massor av mystiska knölar uppe på ryggen. Många av dem var i sadelläget och han ömmade dessutom när jag tryckte på dem. Han har sedan dess fått vila från att bli riden och jag har istället tränat honom från marken och pysslat och ryktat. Knölarna gick ned successivt, och idag var han helt oöm och de är i princip helt borta! Det är så himla skönt!
 
Har funderat massor om vad som orsakade knölarna som såg ut som foderknölar, bara det att jag inte gjort någon ändring i foderstaten. Det mest troliga just nu är att det är en allergisk reaktion på linimentet jag ibland masserar med på ryggen då Paul har lätt för att bli spänd. Någon som varit med om något liknande? (Använder Liniment Blue).
 
Idag var han som sagt jättefin i ryggen vilket glädjer mig då jag har anmält och betalt en träning för Ted ikväll och det hade varit jättetråkigt att inte kunna vara med. Paul kommer vara väldigt pigg med tanke på hur länge han vilat, men det kommer nog gå bra, lite extra energi har aldrig skadat någon :)
 
Dålig bild på knölarna från i tisdags. Stackars häst!
 

Ovisade vinterbilder

 
 
 
 
 
 
 
Vintern är ju bra vacker!

Frågor och Svar; Vintertips?

Hej! Jag har en medryttarhäst, och nu i vinter har jag ibland bara känt att jag inte vill gå till stallet. Inte för att jag har tröttnat, utan för att jag tycker att det blir så trist när det är kallt och uschligt. Jag brukar bara ta in hästen rida ta ut och mocka. Jag undrar om du har nått tips för hur man ska göra vintern i stallet mer kul och att jag ska längta till att gå dit? PS. Tack för en UNDERBAR blogg!! :D
 
Svar:
Vad roligt att du gillar bloggen!  Jag skulle först och främst se till att klä mig för vädret, fryser du kan jag förstå att det känns jobbigt. Lager på lager är vapnet mot kylan!
 
Det finns massor av roliga saker man kan göra tillsammans med sin häst. Du kan tolka tillsammans med en kompis, eller varför inte ta en galopp i pudersnön? Sällskap med en annan människa och häst är även det något som gör det hela roligare. Ta med en vän så kommer ni prata så mycket att du helt glömmer bort kylan. 
 
Sedan går det ju inte alltid att rida i skogen och då får man hålla sig till ridhuset. Jag brukar försöka planera mitt ridpass och vad jag vill uppnå med det, att sätta upp ett mål för dagen. Om det inte hjälper kan man alltid unna sig en "vilodag" från stallet. Antingen är du bara där och mockar eller så får du hjälp och slipper åka ut överhuvudtaget.
 
Du behöver ju inte heller rida hästen. Att arbeta dem från marken är simulerande för både dig och hästen, det stärker era band och är ett roligt komplement. Jag tycker även mycket om att rykta och pyssla med mig häst. Ta tiden till att ge din djurvän en riktig lyxbehandling! Känns det motigt innan du ska till stallet? Jag brukar alltid bli jättemotiverad av att se andra rida. Klicka upp några klipp på youtube och se hur underbart kul det är!
 
Det är svårt för mig att veta hur du känner, men jag har nu utgått utifrån mig själv, hoppas det var till någon hjälp iallafall :) och Vet du vad? Vi går mot ljusare tider! :D
 
 
Tolkar med Silver för första gången, han tyckte det var skitkul! :D
 
 

Tack för alla tips!

Är så himla tacksam för alla tips jag fått till hur jag ska få bort Pauls envisa mugg! Känns jättekul att ni engagerar er så mycket! Just nu kör jag med Lactacyd tvål och gör rent. Efter det tar jag bort ev skorpor och tar alsolsprit där de suttit. Till sist avslutar jag med Salicylsyrevaselin som mjukgör. Försöker också låta det lufttorka så länge jag kan innan han får ge sig ut i snön igen. Det är svårt att säga om det har hjälpt hittils men jag inbillar mig att det går åt rätt håll, det är bara att fortsätta såhär i några veckor till så får vi se.
 
Skulle det inte fungera har jag ju ännu fler olika metoder att använda, tack vare er!
 
Silver har jag aldrig haft detta problem med, skönt!

Lugn start på veckan

Skrittade en sväng på Paul igår och idag blev det bara rykt och mys. Han har det roligt i hagen med ponnysarna Silver och Novio.
Svårt att bestämma mig!

Precis som hos många andra har Ponnyakuten blivit något av en tradition, detta trots att ingen egentligen tycker att det är någon höjdare även om denna säsong verkar mycket bättre hittils. En av ponnyerna har ett blått öga och ärligt talat har jag svårt att bestämma mig för vad jag tycker. Är det fint, eller är det fult? Det kan ju nästan se lite läskigt ut, men det är ett häftigt utseende på samma gång.
 
Denna lilla tjej kan man dock inte motstå. Inte sant?
 

Hemma från SRK!

Det var både ris och ros idag. Paul har som vanligt skött sig enligt förväntan, jag har väl inte varit på topp, men är man sjuk kanske det blir så. Annars var det roligt att få komma ut igen, hoppa lite som på tävling. Det är något som vi båda måste träna på massor.
 
I första klassen (1m) var Paul väldigt vinglig. Kändes som att han fokuserade mer på allt omkring än på hinder. Även på framhoppningen var han osäker, lite mötesskygg och backade av lite mycket på oxern. Jag fick vara noggrann att rama in honom, och vi fick ändå till en felfri runda. Duktig häst!
 
Till andra klassen(110cm), hann vi inte hoppa fram som planerat då det var många strykningar, men tog ett par språng på lägre höjd på räcke och oxer. Inne på banan var han jättefin! Hoppade 1:an och 2:an, sedan kom trean, en bred maxad oxer. Kom i en ganska stor galopp och han pangade till med ett kanonsprång, och där flög också mina stigbyglar. Jag var så inne i min bana att jag ignorerade detta och fortsatte hinder 4,5,6 7:a och b. Men in i den kombinationen kom vi något stort och Paul hoppade fint med massor av kraft, och ja jag tappade balansen lite, vilket resulterade i att Paul drog iväg. Hindret efter kom snabbt, ett plank och vi kom nära och rev. Först där insåg jag att jag måste få tag på stigbygeln och la en volt innan jag hoppade sista hindret. Förstår inte riktigt varför jag inte bara stannade och tog stigbygeln?  Lätt att vara efterklok, men hästen har hoppat med massor av förtroende och sista språnget kändes jättebra! Blir till att skärpa sig lite bara, får nog köpa stygbyglar med rivjärn som fotplatta ;)
 
Tyvärr, tyvärr inga filmer :(

Duktig häst!

Nolla i första klassen! :-D

Missa inte!

Livesändningar från Helsingborg på equipe.nu.
 

Shopping, här ska muggen försvinna!
Kampen mot muggen

I höstas när det var så sjukt blött och geggigt ute fick Paul mugg och jag har sedan dess kämpat med att få bort skiten! En tid tycker jag att det har gått åt rätt håll, men idag var det sämmre igen. Just nu håller jag rent så gått det går och smöjer med mjukgörande salva dagligen. Är det någon bloggläsare som har något tips? Har fått höra allt från potatismjöl till eight hour cream, måste hitta lösningen!
 
 

Dagens övning

Blev lite styrke och teknikövningar idag. Såhär såg det ut:
 
 
Innehållande travhoppning av kryssoxer, studs, oxer med galoppbommar innan, smalhinder och ett högt kryss. Väldigt nyttiga övningar då du får hjälp av bommarna att komma rätt till hindret. Jag brukar nästan alltid ha med ett lydnadshinder när jag hoppar. Eftersom att bommarna är kortare blir det mindre plats mellan hinderstöden, vilket kräver att man ramar in sin häst ordentligt.

Får inte hända!

Min förkylning blir bara värre och värre! Jag hoppas verkligen att jag är frisk nog att delta i pay'n Jumpen på söndag! Har varit så taggad hela veckan! Var mycket starter också, ca 200st, WOW! Södertälje har ju en så himla bra anläggning också.
 
Har inte hunnit hoppa något i veckan tyvärr, funderar därför på att göra det idag. Samtidigt känner jag på mig att det faktum att jag inte sovit många timmar inatt och är lite krasslig kan göra att jag inte rider som jag ska. Får försöka titta på lite bra ryttare på youtube innan jag åker ut. För mig brukar det ge en bild om en känsla jag vill hitta och ofta rider jag mycket bättre! Brukar alltid kolla på mina ryttarfavoriter kvällen innan tävling också, det ser ju så löjligt enkelt ut för vissa ;)
 
 

Ute i snöyran

Det var så härligt att komma ut i skogen idag, det tyckte både jag och Paul. Red runt sjön idag och höll mig till den gångart som de får minst snöstyltor i, galoppen. Hästen min blev bara piggare och piggare helatiden. Förstår inte hur han kan ha så mycket orastad energi min lilla knäppis!? La även fokus på att hålla honom på ett rakt spår och på en sida av vägen. Blir lätt slarvig med det när jag är ute i skogen men oj vad vingligt det brukar vara. Blev en riktig utmaning att rida precis i det spår jag tänkt mig. NYTTIGT!
 

Note for the unwanted

Bakgrundsbilden på min datorskärm

Har det väldigt tråkigt här hemma. Känner i min hals att något ligger där och gror så det blir en lugn kväll! Åker ut till Paul lite senare, men kommer inte rida. Snön vräker ned här hemma så jag hoppas på en uteritt imorgon om vädret och min kropp tillåter! So long! :D
 

Videoklipp; Ridhus

 

Film imorgon!

Mamma var snäll och filmade lite med min mobil, men tyvärr är filformatet tydligen oläsligt så det kan dröja innan den kommer upp här. Men håll ut! 
 
Kan bjuda på lite fail information som min kära mor lyckades med. Först när hon skulle filma ropade hon plötsligt på mig, Jag ser bara mig själv!?. Någon(Jag) hade visst tagit lite egopics ;) Snabbt fixat iallafall, och ett gott skratt fick vi! Nu vet hon till nästa gång iallafall.
 
 

Inte illa!

Idag blev det dressyr i ridhuset igen. Tänkte på vad jag ville förbättra från förra gången och Paul gick riktigt bra! Blev lite protester då jag ibland krävde lite för mycket av honom, men det gäller ju för mig att hitta balansen där.
 
Skänkelvikningar i skritt blev vad jag försökte med idag. De är ju inte direkt befästa och han har lite för bråttom, men blev bättre efter ett tag så snart är vi redo att försöka i traven också. Blev massor av galopparbete idag på Paul var väldigt överenergisk, behövde verkligen rasta av honom! Härligt tryck de får när de är taggade, inte lika lätt att ta vara på det dock. Är ändå väldigt nöjd med honom idag, han var ambitiös och gav en härlig uppförsbackekänsla.
 

Ibland tar man det lugnt

Skippade att rida idag. Joggade en sväng igår och har värsta träningvärken och Paul har gått endel senaste dagarna, skönt att slappa för oss båda skulle jag tro.
 

Edited

Det är underbart att se vilka mirakel man kan utföra i Photoshop, men ibland blir de nästan lite onaturliga istället. Behöver träna mer att imitera en kameras skärpedjup för att det ska se riktigt bra ut. Översta bilden är före redigeringen.
 
 
 
Söt kille är han iaf! :)

A little tip

Jag beställde nyss hem lite småsaker från Hööks, däribland ett nackstycke till mitt dressyrträns. Jag gillar när tränsen har anatomiska nackstycken, men det känns lite onödigt att köpa ett helt nytt träns bara för en sån sak. Trots att jag älskar att shoppa träns ;)
 
Blev glatt överraskad när jag fick hem varorna. Lädret är mjukt och smidigt och det passade perfekt. Verkligen något jag kan rekomendera om du är ute efter samma sak som mig. 
 
 
Finns att köpa här: Hööks Hästsport (tyvärr finns det bara i svart).

Without my camera

Saknar min systemis så himla mycket! Håller på att spara ihop till en ny, och sålänge är det mobilkameran som gäller. Tur att det finns photoshop så att jag kan förbättra bilderna så att de iallafall går att lägga upp här! :) En snabb redigeraing och nu kan jag dela med mig av lite uppställningsbilder som jag tog idag efter att jag ridit. Han lyser som guld i solen min snygging.
 

Simply Amazing

Jag lyckades hitta en plätt i en av sommarhagarna med ett tunt lager snö och relativt plan mark där jag jobbade Paul idag. Var helt underbart att rida omkring där i solen och Paul tyckte precis som jag att livet är lajbans. Vilket jäkla tryck det var i honom idag! Jobbade mycket med den samlade galoppen och han kändes så pass stark att jag provade lite förvänd galopp också, han höll den jättebra och var kvar i samma samling. Vilken duktig kille!
 
Han arbetade i en härlig uppförsbacke och jag hade ingenting i handen, känslan var magisk. Blev ett kort och intensivt pass innan vi skrittade hemåt igen. Vilken givande dag! När jag hittar detta tryck även på banan kommer vi kunna ta oss an vilka hinder som helst! :)
 

Saknar glansen!

Nu när Paul är klippt kan jag sakna mina timlånga rykter. På sommaren får han så härlig fuxfärg, det bara glänser om honom. Nu är han så matt och tråkig i pälsen. Även om jag älskar vintern finns det vissa saker som får mig att längta till sommaren. Tror inte heller att Paul skulle ha något emot lite saftigt grönt gräs heller..
 
Det är bara att ha tålamod, men jag tycker att hans päls växer ut extremt långsamt! Vissa hästar är ju redan nu klippta 2-4 gånger men Paul känns fortfarande nyklippt. Tror ni det kan ha något att göra med att han, vad jag vet,  bara blivit klippt en gång i sitt liv?
 

Lite onyttig en lördagkväll!

Hallå! Idag har inte mycket blivit gjort. Skrittade en skogstur på Paul barbacka. Det är fruktansvärt vad halt det är på vägarna just nu! Imorgon hoppas jag att jag kan hitta en äng att jobba lite på. Blir galen om jag måste rida i ridhuset ännu ett ridpass. Paul var äckligt pigg idag och jag hade fullt schå att hålla honom i skritt, inte det lättaste när man rider på bettlöst ;)
 
Nu blir det mys framör tvn med lite smått och gott!
 
 

Ny look igen!

Jaha, ännu en gång har bloggen fått ett nytt utseende. Jag är helt beroende av att göra bloggdesigner! Jag ska försöka göra en bloggdesign som jag lagt ned så pass mycket jobb på att jag inte orkar göra en ny. Det blir nog lite tröttsamt annars.
 

Frågor & Svar; Delta i Pay'n Jump

Fråga: Måste man vara medlem i någon klubb för att vara med på en pay and jump?
 
Svar: Vad jag vet så behöver man inte det :) Jag tror att du inte ens behöver ha grönt kort. En Pay'n jump är ju bara en träning inför att tävla.

44 min om hur du gör halt

Har nyss kollat på en film om hur du gör en korrekt halt, en film på hela 44 minuter om en så "enkel" sak. Det är ganska fascinerande hur många hjälper vi ryttare ger hästen på så kort tid för att de ska lyssna och göra som vi vill, hjälper som vi inte ens tänker på att vi gör. Filmen är iallafall riktigt inspirerande, även om de upprepar sig något. Man får följa fyra olika ryttare, alla på olika nivåer och inriktning i sin ridning.
 
Mycket fokus ligger på att man inte ska använda handen mer än nödvändigt och ens andning hjälper en att slappna av och komma ned i sadeln. Det är en riktigt välgjord film, med fina hästar och bra pedagofik! Lower back, leg, thum on!
 
 
 
Man blir ju lite nyfiken på de andra filmerna i serien.

Anmäld!

Startar årets hoppsäsong med en Pay`n Jump på Södertälje ridklubb! Ska hoppa 1m och 1.10m, ska bli riktigt roligt! Det är redan nästa helg! :)
 

Lite hopp hemma!

Idag blev det lite hoppövningar för hästarna, ställde upp delar av det som vi hoppade på Tedträningen förra gången, hade riktigt knivigt senast. Hade även lite små lydnadshinder med. 
 
Paul var som en dröm att rida, dressyren häromdagen gjorde verkligen underverk! Satt bara och njöt, han var så mjuk och ambitiös, helt fantastisk känsla helt enkelt. Hoppade först övningen med volterna som du kan läsa om här. Upplevde en stor skillnad mot förra gången, Paul höll galoppen riktigt bra och vände verkligen med mig. Höjde sedan upp enstaka hinder till typ 110cm och hoppade en kortare bana. Hoppade sedan om en linje med räcke - oxer då han inte riktigt hoppade avspänt på oxern som var maxad på 110cm. Sista språnget var riktigt fint!
 
 
Dagens hinderuppställning :)