Riding at its best

Hästen var faktiskt jättefin idag! Vi hade lite jobbigt med bromsarna som jagade runt oss i paddocken, men förutom det var passet riktigt lyckat. Paul var känslig för hjälperna och jobbade ganska bra även i traven där han tenderar att spänna sig endel. Jag försöker byta varv ofta och forma honom så att han slappnar av och släpper ned mig på ryggen. Galoppen var superfin! Där jobbade vi med tempoväxlingar och han hade bra bjudning utan att vara springig. Mamma var positivt överraskad, det är så roligt att han utvecklas helatiden! Fast det är ju det som är det roliga med hästar och ridning, att helatiden kunna utvecklas och anta nya utmaningar. Man är aldrig fulllärd! Det var roligt att få lite nya ridbilder också. :)
 

Filmklipp; Bildspel


Photoshoooooot!

Idag hängde mamma och kameran med till stallet, blev ganska många bilder. Kameraminnet tog slut till och med. Orkar faktiskt inte lägga upp alla bilder i ett inlägg utan tänkte klippa ihop en film med alla bilder, med lite musik till såklart! Hade det knappt använda tränset med lackad nosgrimma idag, dressyrsnygga! ;)
 
 

Bildminne

 
Glömmer inte detta fantastiska ridpass i första taget! Saknar den känslan tillsammans med Silver!

Restingday

Pollen min fick en välförtjänt vila idag! Ska ta det lugnt någon dag till för, även om han inte gillar det, tror jag att det är bra för både kropp och knopp att återhämta sig lite efter ett extra hårt eller utvecklande pass. Han går och njuter i stora gräshagen just nu. Själv mockade jag och fixade stallet idag, tänkte ta och lägga mig tidigt, behöer verkligen sova ordentligt! Sötnosen i hagen:
 
 
 

Hoppning under regnbågen

Idag tränade vi på gräsbanan för Amanda. Var ett tag sedan jag var med på en riktig träning och det var verkligen sjukt kul! Värmde upp självständigt för att sedan hoppa delar av banan som tillsut byggdes ihop till en längre bana på en högre höjd. För vår del låg hindrerna upp till och med 1.10m.
 
Jag var lite klantig ibörjan, ville gärna höja handen när Paul blev tjafsig, när jag egentligen borde hållit den lågt och stadigt. När Amanda påpekade detta blev han en helt annan häst! Gjorde sjukt härliga galoppfattningar och galoppen var riktigt rund och fin. Kändes även bra i hoppningen, han ville dra lite mot hinderna i början, något som vi fick bukt med genom av att jag la honom lite närmare. Då var han tvungen att tänka till lite och fattade snabbt att det inte var någon bra ide att dra iväg. Sista banan var det högsta bana vi hoppat tillsammans, kändes enkelt!
 
Är så sjukt lycklig över att jag har en så underbar häst! Vilken inställning! Studsen hade dessutom gjort susen, han var riktigt snabb upp med frambenen, och vi har världens bästa tränare! ;)
 

Days Passing

Har inte blivit mycket datorsittande för min del de senaste dagarna, så här kommer en kortare resumè av de ridpass jag och Paul haft. Riktigt roliga har de alla varit!
 
Kom hem från midsommarfirandet på Lördagen och red en ganska krävande uteritt med mycket galoppjobb. Paul var galet pigg, men positiv och jobbade på bra. Han är inte riktigt van att galoppera så långa sträckor och det märktes då både han och jag hade svårt att hålla ihop galoppen. Men det kjommer med styrkan! I det mera samlade galopparbetet är han redan mycket starkare, kul att känna att det går framåt!
 
I Söndags hoppade jag studs tillsammans med Amanda och Ramius. Det blev så mycket som 7 hinder i följd och tre av dem låg på 80cm så hästarna fick verkligen jobba. Paul var jätteduktig, och väldigt rädd om sig. Jag klantade mig dock ibland vilket resulterade i några rivningar. Jag har fortfarande svårt att sätta honom i balans genom svängarna, tappar lätt vänsterbogen och det blir svårt att komma rätt på hinder. men det är bara att träna lite mera så går det nog med! Är så glad över att han är så försiktig, trodde inte det ett tag i början när han var så svag och oruttinerad att han bara la sig platt över hinder.
 
Idag Blev det en lugnare barbacka tur i skogen. Det har pissat ned hela dagen, jag lyckades rida i ett uppehåll tur som är ;) Jag längtar efter lite sol och värme nu!
 

Midsommar!

Tidsinställt inlägg
 
Skrevs 10:31 : Jag åker iväg över midsommar så bloggen lär bli rätt tom på inlägg, får se om jag kanske skriver något från mobilen, kan bli så, jag får se. Just nu sitter jag och väntar på Mamma som har kidnappat bilen för att storhandla, känns inte så bra att jag egeneltigen borde vara påväg till jobbet nu. Jag hoppas verkligen att hon kommer snart, att komma sent till jobbet är inte så kul.
 
Glad Midsommar alla! :D

Nya Blogg.se

Blev lite chockad när jag loggade in, Blogg.se har en ny look för användarna! Det är lite knivigt nu i början att hitta runt, men jag är faktiskt positivt överraskad hittils. Förändring är bra!
 
Vad tycker du? :)
 

Crazy Horse

Paul är helt jäkla galen, vet inte vad som har tagit åt honom. Blev ett ganska hårt pass igår så idag tog vi en barbackatur i skogen, det gick i 180. Var tvungen att galoppera massor för att hålla honom nöjd ;) Nej men det blev mycket galopp, och han var faktiskt fin, lite väl mycket framåt kanske, men hans galopp var rund och bärig vilket såklart är superbra. Jobbade för ovanlighetens skull även i traven, lite öppnor och slutor. Här hade han ett härligt påskjut men blev för första gången på länge lite stark i handen. Jag undrar om jag motionerar honom tillräckligt, för så pigg som han är nu har han aldrig varit. Måste vara turbo i gräset ;)


Filmklipp; Hoppningen idag

Haha blev massor av trav och galopparbete med, hoppar inte förrän vid 6min i i filmen ;)


Hoppning

Idag släpade jag med mig mamma till stallet. Var säkert 2 månades sedan jag filmades när jag red och det är faktiskt väldigt nyttigt att se hur man rider!

Paul var ganska fin, blev väldigt matt i värmen, kämpade på super ändå men jag kände att han inte riktigt hade detdär trampet i slutet av passet, vilket såklart påkverkade hoppen och känslan. Vi hoppade en oxer upp till och med 115 iaf. Superinställning på hästen!Filmen bearbetas just nu, kommer upp såfort den är klar!


Frågor & Svar; Mörk sadel?

Anonym om Äntligen hittat den!
Men hade du inte en mörk sadel för ett tag sen?

Svar:
Jag har faktiskt alltid haft bruna sadlar, den förra sadeln jag hade var också den ljusbrun. Det måste du ha fått om bakfoten. Att det blivit just bruna sadlar har lite med slumpen att göra, hade hellre velat ha en svart, men har inte hittat någon som passat eller som jag gillat. Min nuvarande sadel är jag jättenöjd med. Kanske var det den bomlösa sadeln du menade? Den är svart!?Oj, detta var ett tag sedan nu, tiden går verkligen fort! :O


Äntligen hittat den!

Det är skitsvårt att hitta utrustning för mig. Jag har ju en rödbrun sadel och det finns inte så många matchande läderprodukter. Har varit på jakt efter en martingal ett tag nu, men det har inte funnits någon jag gillat. Det fanns hur många föbyglar som helst i rätt färg, men en vanlig enkel martingal var det svårare med. I helgen var jag på Runstenshoppet och där fanns det några stånd med hästprylar, och längst bak hittade denna martingal och slog till! Den är av märket Lippo, och känns helt okej i läderkvaliten, den dessutom jättesnygg och matchar mitt träns perfekt med de ljusa dekorsömmarna.


Träningsvärk

Mina ben är som spaghetti idag efter gårdagens barbackaridning. Det blev ju ett kanske långt och krävande pass för oss båda så jag trodde Paul skulle vara lite matt idag. Hoppade upp utan sadel igen och tog en lugn skritttur. Han var helt hyperpigg! Fattar inte hur han kan vara så pigg, verkar som om han blir piggare ju mer jag rider, haha, konstig häst! Har inte varit med om något liknande förut, han har kanske bättre kondis och sturka än jag tidigare trott?

Snart bär det av till jobbet, jobbar eftermiddag denna vecka.

Konsten att faila sönder

Fallenheten för att faila sönder finns hos alla människor, vissa väljer dock att fokusera på just denna egenskap och inte på de saker som faktiskt fungerar.  Jag tillhör dessa människor. Det förstör för mig och jag måste försöka tänka mera positivt! Vi kan klara det!

Nä nu ska jag berätta lite om dagens uteritt. Red ut barbacka med Amanda och Kulan, blev väldigt mycket galopp. Mina ben blev som spahetti efter ett tag och jag hade svårt att rida ordentligt när även Paul började bli mattare. Istället blev jag sur på honom när han bröt av, när det egentligen var jag som inte supportat tillräckligt. Blir så frsutrerad på mig själv! Bitvis var han dock superfin.

När vi kom hem ville Amanda hoppa lite på banan. Jag hängde motvilligt på... Man kan säga att min balans försämmrats avsevärt sedan jag skadade mig. Tyckte lite sytnd om Paul som hoppade så fint fastän jag flög omking uppe på hans rygg. Hoppade en oxer på 1m, shohooo vad jag flög! Kanske ska vänta med att hoppa höjder tills jag fått ordning på balansen? ;) Kul var det i alla fall, och ibland behöver man bara släppa på ordningen och ha kul tillsammans med hästen.

Amanda som har fantasisk balans hade såklart inga problem alls, bra man känner sig då? ;) Här hoppar hon 150 barbacka på en av sina pollar... Galet duktig människa! <3


Fotografering; Rainy Stable

Fick lite dåligt samvete eftersom att jag sällan laddar upp några photoshoots numera. Bjuder på några bilder ifrån stallgången idag! Blev lite speciellt ljus, kanske berodde på lamporna.

Paul 16/6-2012


Studsande

Det var så härligt att rida idag! Paul fick vila igår då jag mådde för dåligt för att kunna rida, men idag känner jag mig mycket bättre så jag byggde fram lite styrketräning i och med en 5 studs. Paul har inte hoppat så jättemycket studs tidigare så det var faktiskt ganska lagom antal hinder i studsen.

Han var otroligt framåt och positiv när jag värmde upp, ambitiös och uppmärksam. Precis som jag vill att han ska vara! Kunde enkelt varriera galoppen utan något tjafs, travade även lite bommar på volt och travhoppade ett hinder vilket han gjorde superfint. I studsen visste han precis vad som skulle göras, och han gjorde det bra tills han blev lite matt, då började han riva lite. Höjde då upp två av studshindrerna lite för att avsluta och efter det var han superduktig! Hoppade väldigt försiktigt! Han behöver träna upp lite kvickhet, och idag tog vi nog ett steg framåt. Hade tänkt filma, men tyvärr regnade det lite för mycket för att kameran skulle kunna vara ute. Får bli en annan gång!Nöjd polle travar iväg till kompisarna efter ridpasset, bild från idag! :)

Dagens Övning; 16 JuniIdag tränade jag lite styrka med min häst. Studs är otroligt nyttigt och något man egentligen borde göra varje vecka! Började dock med att jobba i trav på volt över fyra bommar, bra sätt att få hästen lite mjuk och lösgjord i sidorna. Travhoppade sedan muren mest för att det är bra att träna på att hoppa lite tittigt och för att även travhoppning är stärkande. Efter uppvärmningen är det dags för studsen. Hoppade den först två gånger i vänster varv och sedan skrittpaus, - två gånger i höger varv och sedan skrittpaus. Detta upprepas så många gånger som är lagom för hästen beroende på hur vältränade den är.

Hur det gick för mig kan du läsa här!

Mitt hjärta <3Åh vad jag gillar denna häst! Hade världens mysigaste rykt idag, tror att han njöt! :D

Sjuk :(

Har inte skrivit här de senaste dagarna då jag dragit på mig en hemsk förkyldning, hade nästan 39 grader igår., så jag låg mest i soffan hela dagen efter jobbet. Paul har fått vila, men idag känner jag mig något bättre så jag kanske åker dit en snabbis och ryktar lite på honom. Annars ska jag ta det lugnt så att jag blir frisk någon gång, jag är så ridsugen! :O


In the right direction

Världens härligaste uteritt blev det idag, red en riktig långtur tillsammans med Amanda V! Vi höll ett ganska bra tempo och hästarna fick jobba lite. Paul var ovanligt lätt att reglera till och från den samlade galoppen, skönt att det verkar släppa nu! Mot slutet blev han något mattare men kämpade på superbra ändå, ibland kan han bli lite tjurig och lat när han tycker att jag kräver mer än vad han klarar men samtidigt måste man tänja lite på gränserna för att utvecklas. Väldigt glad över den positiva känslan idag!

Red även med ett nytt bett, lånade Amandas Gag-bett mest för att prova och varriera lite. Paul är ganska likadan oavsett vilket bett jag har i munnen på honom så jag var lite nyfiken. Blev inga större skillnader förutom att jag lättare kunde få honom över tygeln utan att han protesterar jämfört med de andra betten. Det blev möjligtvis något skarpt ibland men han vågade ändå ta för sig och lyckades inte rycka mig ur sadeln när det blir jobbigt ;) Lite mer mellan hand och skänkel egentligen. sedan vet jag inte om det berodde på dagsformen eller bettet. Jaja då har jag provat det!Härlig bild från igår, hästlycka! :D

Skitgrisen

Blä, smällde just en mygga, har hittills sluppit den mygginvasion vi haft varje sommar den senaste tiden, men tyvärr verkar det som om det är på gång nu. Paul hade lagt på sig en rejäl lerinpackning idag, höll på att avlida av allt damm jag drog av honom. Gav faktiskt upp efter att jag fått bort den värsta leran, jag skulle ändå inte ut och rida. Får hoppas att han tänker på mig imorgon och håller sig någorlunda ren.Åh vad man blir glad som hästägare när man möter denna syn ;)

Myskillarna


Barbackatur

Idag var det hur kul som helst att rida. Skrittade först en runda och klättrade i skogen för att sedan avsluta med att rida lite dressyrarbete i paddocken. Han var otroligt spänd i början med det släppte fort. Han jobbade på superbra i galoppen och jag kunde faktiskt sätta honom lite på rumpan och kräva samling. Nu såhär i början ignorerar jag lite det faktum att han blir lite travig i bakbena, han är fortfarande för svag. Men han har fattat grejjen och gör sitt bästa! Bloggar från mobilen så blir tyvärr ett lite tråkigt inlägg.

In the woodsBlev lite knivigt att fotografera en skarp bild med mobilen, men det var hur mysigt som helst idag!

Red ut en relativt lång runda med både skog och grusväg. Paul kändes verkligen superfin, verkar som om gårdagens pass var nyttigt för honom. Blev som vanligt mycket galopp, och tränade mycket på att länga-korta-länga, något han faktiskt gjorde ganska bra idag! Jag har planerat in en liten markarbetesperiod för honom nu, ingen hoppning, bara klättring och dressyrarbete ute. Jag känner att jag behöver lägga ned lite jobb på det innan vi kan komma upp ett snäpp i hoppningen. Dessutom har han hoppat mycket i det senaste så för att hålla igång glädjen tror jag det kan vara nyttigt med en hoppvila. jag får ju inte glömma att det är en rätt orutinerad häst jag har :) Imorgon tror jag att vi tar en ren klätterträning, otroligt nyttigt!


At work

Är faktiskt lite glad att det vräker ned regn utanför fabriksfönsterna, känns inte lika jobbigt att jobba en lördag då. Samtidigt är det synd om dem som tar studenten idag, att springa ut i regn är ju inte den bild man målat upp i huvudet. Kan knappt fatta att det var ett år sedan jag själv stod där, förväntansfull, känns otroligt länge sedan. Läskigt att tiden går så fort!

Idag är det en sådan dag som får hända av sig själv. Har inget inplanerat förutom att jag ska ut till stallet och mocka. Kanske rider jag en sväng, kanske inte :P Beror säkert på vädret också. Just nu känns även det ganska avlägset, har ett par timmar att jobba först!

Paddocken

Idag blev det ett litet ridpass i paddocken. Försökte få Paul att acceptera att vara mellan hand och skänkel, något han såklart tycker är lite jobbigt. Blev bättre och bättre under hela ridpasset även om han även i slutat var lite halvtjurig på mig. Men det är dags för mig att kräva lite mer av honom, tror att han kommer finna si i detta ganska snabbt! :) Lå även galoppbommar på banan som vi rullade över, kändes faktiskt riktigt bra.Sommaren är underbar! :D

Mysritt!

Idag red jag ut tillsammans med Amanda och Lorden. Blev en lugn barbackatur som både hästarna och ryttarna uppskattade! Paul var lite spänd i början men slappnade av bättre och bättre helatiden. Vi kunde inte låta bli att ta några galopper men förutom det skrittade vi bara. Hur mysigt som helst!

Fotade några bilder på Paul igår, han verkar trivas i sitt nya hem!


Frågor & Svar; Ettahnia?

Fick ännu en fråga, kul att ha läsare som engagerar sig! :)
Sanna : Försöker komma på ett bloggnamn till mig själv.. Hur kommer det sig igentligen att din blogg heter Ettahnia?

Jag förstår att det kan vara ett lite förvirrande bloggnamn jag valt. Egentligen inte helller det bästa då det inte berättar så mycket om blogginnehållet eller personen som skriver på bloggen. Men "Ettahnia" är helt enkelt mitt webbnamn jag använt till tusentals inloggningar. Jag kallas hemma för "Ettan" eller "Ette", och dessa namn är oftsat upptagna när man ska skapa en inlogggning. Istället förvred jag namnaet för att slippa ha så många olika. Ettahnia blev resultatet och har hängt kvar sedan dess :)


New feet

Idag red jag till Ekelund för att få Paul verkad och skodd! Passade på att ta hand om och gosa med Silver när jag ändå var där. Jag saknar honom så mycket! Finns ingen häst som gör mig så glad av att bara vara sig själv! Vi tog en promenad, betade och gick lite. Silver var helt överlycklig, sparkade till och med bakut när jag bytte håll, knäppa ponny! <3 Jag hoppas att han kan friskförklaras imorgon då veterinären kommer ut. Han har haft alltför mycket otur den senaste tiden.Frågor & Svar; är den blå?

Fått urgulliga kommentarer om den nya bloggdesignen och jag är så glad att ni gillar den! :D Tack så himla mycket!  Däremot verkar det som om min dator visar annorlunda än vad era gör.

Sanna skrev:

Vart urtjusigt med ny look! :D Älskar designen och kodningen. Enda saken jag hittar som kan förbättras är att lilla "rutan" där det står tid/datum samt "kommentarer" och "kommentera här" har en opassande blå bakrund. Men tror nog att det kommer ändras när du fixat färdigt eller så har du helt enkelt glömt den lilla detaljen! :) Du är ENORMT duktig förövrigt. :) Otroligt stilrent och enkelt.På min skärm har rutan denna färg, är det någon som ser något annat? :O

Tack så mycket Sanna för din givande kritik! Jag vill ständigt förbättra bloggens utseende då webbdesign ligger mig varmt om hjärtat! är det någon annan som har något önskemål/idee? Skulle en utlottning av en bloggdesign vara intressant? :)

Tävling; Märsta RK

Fyfasiken för vädret idag! det pissade ned regn hela tävlingsdagen och temperaturen låg stadigt runt 5 grader. HU det krävdes ett ryck för att vilja gå utanför cafeterian för att rida fram ;)

Resultat:
1m avd B - 0 fel
1m avd B - 10fel (4 hinderfel + 6 tidsfel)

Hästen har varit så jäkla duktig idag! Världens underbaraste inställning, öronen rakt framåt och flera riktigt härliga språng på banan och framhoppningen. I första klassen satte vi en riktigt bra runda! Hade en härlig galopp i honom och hittade bra lägen och vägar. är väldigt nöjd med oss båda! Vår första felfria runda! :D

Andra klassen var det jag som klantade mig ganska mycket. Red en otroligt slarvig väl till tvåan och paul blev lite överrumplad och vi missade hindret, haha så jäkla klantigt! Red sedan lite onödigt långa vägar så det blev endel tidsfel, men jag hade absolut ingen brådska och ville att resten av rundan skulle vara ordentligt riden. Kombinationen hoppade han super i, på utsprånget som var en oxer tappade jag stigbyglarna då han hoppade mig lite ur sadeln. Måste bara jobba på min koncentartionsförmåga, då det är jag som sätter käppar i hjulen på oss. Men både han och jag saknar massor av rutin så jag antar att det kommer bli bättre ju fler starter vi gjort!

New blog-look

Kände att det var dags för en riktig makeover på bloggen! Ber om ursäkt för att det kan se något röring ut för tillfället, jag jobbar för fullt med att koda bloggen på ett någorlunda snyggt sätt. Hoppas att ni tycker den funkar för er också, hade lite svårt att välja färgen och ville skippa blått som jag haft så länge. :)

Nu ska jag åka till stallet och putsa och packa inför tävlingen imorgon!