Utnyttja vårens klara ljus!

Nu när det äntligen har blivit vår vill jag tipsa alla fotointresserade hästnördar om hur jäkla bra ljus det är just nu. Ljuset är så klart och man får inga konstiga färgändringar som man får på sommar, höst och vinter! Det är också väldigt lätt att få till skärpan på bilderna! Passa på!

Syrran lyckades till och med med min gammla digitalkamera! :D (Urgammal bild).

Sneakpeak :)



Bild från Photoshooten med Maria & Lille castor idag :) Sugen på fler? :)

Feber :S

Gah vad irriterad jag blir på mig själv idag! När jag tog in Silver från hagen såg han ovanligt matt ut, men han har sina suriga dagar, så jag tänkte inte på det. När jag sedan satt upp för att rida en tur i skogen vaknade han lite, men när jag skulle galoppera var det som om han gick med handbromsen i. Så här jag kom hem från turen tog jag termometern för att kika om han verkligen mådde bra. Och såklart har han feber, 38,5 grader dessutom, inte konstigt att han betedde sig konstigt på uteritten.

Vi får ta det lugnt i några dagar och tempa lite med jämna mellanrum så får vi se hur det utevkeclar sig :)


DAMPBLOGG.se

Gah det går inte att publicera inlägg, så nu är jag argarg! ##

Livsfarligt?

Träningen idag gick verkligen bra egentligen om man bortser frå en viss del av den. Vi började hoppa fram lite på volt och hoppade sedan en låg bana, efter det la vi dit vattenmattor, murbitar och annat skräp, och så fick vi hoppa den igen! En stor utmaning att hindren ändarades under träningens gång.

Silver var jätteduktig, han hoppade banan med de tittiga hindrerna helt utan att tveka, och både jag och Erik var glatt överraskade över hur pass otittig han var. Men när ryttaren innan mig nästan var klar och jag höll på att sätta igång Silver inför en högre bana, stannade ponnyn och ryttaren ramlade av i hindret. Silver är superkänslig för sånt där, han tycker det är väldigt läskigt när människor ramlar av.

När jag sedan skulle hoppa banan gick allt ganska bra tills jag kom fram till just det hindret hon hade ramlat av på, och där var det stopp. Fick över honom tillslut och hoppade det hindret tills han slappnade av och inte behövde så mycket stöd ifrån mig längre. Sjukt irriterande!


Det var minsann inga problem att hoppa samma hinder, fast åt andra hållet, fegisponny! Film kommer upp imorgon förhoppningsvis :) Då får ni se ett par snygga stopp :P

Min ängel


Har du koll på överlivet?

Jag har märkt att vad du gör med överlivet före, över och efter hindret kan påverka hästens språngkvalite otroligt mycket! Jag vill lätt fälla mig framåt och hoppa lite före hästen i en anridning, och jag ser många som gärna lutar sig extra mycket bakåt. Ett balanserat och lugnt överliv är nyckeln till felfria ritter. Sedan spelar såklart andra faktorer in, men har du ett bra överliv har du kommit en lång bit på vägen!

Här ser ni hur tydlig skillnad det blir när jag vågar räta upp mig och göra en förhållning innan hindret istället för att låta det rulla på och ha dendär lite framåtlutade positionen jag lätt får:

Äntligen är det Tisdag?

Haha nej det är måndag, men jag längtar så otroligt mycket till imorgon! Då är det hoppträning som gäller för min del, och nu ska jag minsann vara noggran i ridningen, inget ska lämnas åt slumpen! :D

Idag blev det inte så mycket stall för min del, även om jag var där i 3 timmar. Jag satt på möte i cafeterian halva tiden, och den andra halvan hjälpte jag en av privatryttarna att klippa sin unghäst. Det blev ett par stegringar som var riktigt otäcka, men helt plötsligt så accapterade hon sitt öde och stod snällt stilla hela tiden! :D


Frågor & Svar #9

Tove om Något jag gärna köper..: Den där grimman var verkligen super snygg! Hur mycket kostar den?
Fin blogg :D
Allt bra?

Svar:
Jag kunde tyvärr inte kommentera din blogg,så jag svarar såhär istället :) Ja absolut, den är riktigt snygg, och den kostar 300kr HÄR. Finns säkert billigare någon annan stans! Tack så mycket! Allt är riktigt bra just nu!


Emma om Färgmix: Vilka fina bilder! Vad har du för kamera?

Svar:
Tack så mycket! Jag tänkte att denna fråga är ganska allmänn, så jag la upp den på bloggen :) Jag håller just nu på att samla ihop lite cash till en ny kamera, men den jag använder nu är en Nikon D60 + AF-S Nikkor 55-200mm objektiv. :) Tyvärr är det ju en ganska dyr hobby :P




Färgmix?

Alla bilder fotades under dagens Lokala ponnydressyr på Ekelund. Det var även en
skäck och såklart bruna och svarta hästar med, men fick tyvärr inga bilder på det :P


Dagens Ridpass

Idag skrittade jag en sväng på Werra i blåsten :) Hon är ju mysteriskt halt, och veterinären har ordinerat skrittturer nu i 10 dagar framåt :) Pigg var hon iallafall! :D Var konstigt nog en riktig utmaning att ens hålla henne i skritt. Hoppas att det bara är en vrickning eller liknande! Saknar att rida henne!


Syrran är krossad! :(

Den första dressyrtävlingen för lillsyrran och Silver, hon har ju tagit över tävlandet nu när jag är påväg mot 19år :P Men Silver var i vilket fall jättefin på framridningen, men när han kom in på banan blev han otroligt spänd, och då är det verkligen omöjligt att rida bra. Det går ju knappt att rida rakt fram ens en gång. Frida kämpade på och fick ihop 56%, bra kämpat, och helt rätt bedömt!

Nu är hon superbesviken. Det är verkligen onödigt! Fyfyfy, man måste se på det positiva helatiden när det gäller ridningen! Fokucera istället på hur fint det såg ut på framridningen och ta tillvara på kritiken och rid bättre nästa gång! ;) Annars gick det mycket bra för hemmaryttarna! Två st blev placerade ;)

Åh jag vill också tävla! :D


Hittade ingen dressyrbild, men fick bli en hoppbild på snyggingarna! :D


Något jag gärna köper till min häst :)


Såg denna John Whitaker grimma på en av privathästarna idag, och tyckte verkligen om den! Kul med lite nytt och annorlunda på grimm-fronten! Bara älskar ringarna i sidorna! :D Tummen upp!

Snygga memo i sin Snygga Grimma ;) Fotad av mig^^

Mörka hem med levande ljus!

Jag hoppas verkligen att alla mina läsare planerar att delta i Earth Hour, jag tycker att det är en riktigt bra grej om jag får säga min mening! Med andra ord blir det med 100% säkerhet ingen uppdatering på bloggen den närmaste timmen. Vi brukar nämligen stänga av varenda liten apparat i hela huset :P

Hörs om lite mer än en timme! :D


Äntligen är det vår! :D


Bilder fotade  26 Mars 2011, Sugen på fler?


Äntligen kom Filmen upp :)

Vill du läsa mer om min uppfattning av ridpasset, kika två inlägg nedanför :)


SegaSega tuben!

Är det bara jag, eller har Youtube blivit otroligt segt att ladda upp filmer på. jag har suttit i säkert 40 min nu och väntat på att filmen från hoppningen ska bli klar :O Jag som ska lägga mig tidigt ikväll. Grrr!

Ni har väl förresten inte glömt att det är våffeldagen idag? Om ni har det har ni ca 1.5 timmar på er innan dagen är slut ;) Ge gärnet! :P

Hemma igen! :D

Idag ver Silver riktigt rolig att rida! Jag provade att rida med gummibettet eftersom att Syrran hade enorma problem senast hon hoppade, och då hade hon det bettet. Men han visade inga tecken på att vara oärlig på hinder. Han hoppade snällt ur alla lägen jag försatte honom i.

Idag fick jag jobba en hel del med att få med ryggen. Ibland la jag volter innan ett hinder för att han helt enkelt spänner sig i överlinjen och då är det väldigt svårt att rida honom på hinder. Förut har jag ignorerat detta och låtit honom springa runt med huvudet i himlen och ryggen i marken, men nu har jag bestäm mig för att jobba bort det. Min ridning blev mycket bättre och framförallt noggrannare tack vare detta beslut.

Jag hoppade en bana på 90cm och höjde sedan upp ett räcke till 1.10 m. Han hoppade fint och framför allt ärligt! Jag fick dock jobba mycket med att lugna ned honom då han blir så otroligt spänd av att hoppa tittiga hinder, något som såklart gjorde att han fick sämre språng då och då.

Filmen är på g, men bjuder på en print screen sålänge! :D



Blev inte så mycket gjort igår!

Jag hade ju tänkt hoppa på älsklingsponnyn, men precis innan jag skulle åka hade jag världens gräl med syrran (syskonkärlek?). Så när jag kom till stallet var jag sjukt irriterad och jag har lärt mig av tidigare erfarenheter att det inte är någon idé att hoppa upp på en polle och rida något seriöst ridpass då. Istället blev det rykt och lite prommenad i ridhuset!

Men idag blir det garanterat hoppning, och jag tror att jag får medhjälpare! :D Happy!


Bilder ifrån photoshooten förra helgen :P


Onsdagkväll! :)

Har precis skrivit klart uppsatsen som ska in på måndag nästa vecka! Så skönt att vara klar i god tid! :) Fysikplugget är också avklarat, så nu sitter jag och latar mig framför datorn :P

Idag hade jag dressyrlektion för syrran och Finponnyn. Han var lite stark och seg i början, men det blev bättre och bättre under passet. Lät dem sedan rida igeom LC:2- programmet en gång, och det såg riktigt bra ut! :D De ska ju tävla dressyr för första gången tillsammans på Söndag, så det gäller att ligga i med träningen!

Jag filmade också när de red programmet. jag tycker att det är så himla viktigt i ens träning att man får se sig själv rida! På både gott och ont. Man ser sina brister och får en mycket bättre motivation att förbättra dem än om någon skriker på dig från marken! det är ett tips till dig! Försök verkligen få människor att filma dig!


Sötnosarna posar efter en lyckad ritt förra sommaren :) Nu hoppas vi på en jäkligt bra ritt på Söndag!

Galet pigg ponny!

Idag ver det inte roligt att rida! Silver och jag joinade två andra på en uteritt, vägarna är helt underbara just nu! Men han var helt okontaktbar. Vi kunde inte skritta, han var superstark, tittig, bockig, näe usch!

Trots att jag red en extra runda ensam lugnade han inte ned sig! Springa av sig fick han iallafall göra, hoppas att det blir bättre imorgon. Kanske hade han bara lite vårkänslor? :)


Busungen i egen hög person :)

Den eviga frågan



Vad ska jag ha i hästens mun?

Det är väldigt lockande att du när du har en häst som ligger på i handen byter till ett bett som gör dina hjälper lite mer kraftfulla. Det är en lösning som många tar till, och som ibland kan vara den rätta och ibland vara helt fel.

Jag tror att det viktigaste när det handlar om bett är att varriera så mycket du kan. Såklart sätter du inte in ett onödigt skarpt bett, eller ett bett som hästen inte gillar bara för variationens skull. Har du en häst som går super på samma bett varje dag, då är det klart som korvspad att du ska fortsätta rida på det.

Men alla hästar är inte helt lätta i munnen, det finns starka, tjafsiga, okontaktbara hästar. Men att varriera mellan tvådelat, tredelat, rakt, hackamore och allt du har är egentligen det absolut bästa för hästens mun! Tänk dig själv att springa runt med samma dojjor under flera år, klart att du får ont i fötterna, men om du byter mellan klackar pums och och platta sandaler byter fötterna ställning med jämna mellanrum och du får helt enkelt inte lika ont i fötterna! Tänk på vad som är bekvämast för din häst och änga lite extra tid på markarbetet!


Min favvotvål!

Ettahnia tipsar! Jag tcyker verkligen om denna tvål! den rengör bra och lädret blir verkligen mjukt, känns nästan som balsam, men den ska vara rengörande, vilket den också är! Ett stort plus är att den också luktar gott, lite cintronaktig lukt. Finns att köpa på Hööks :)

Ett Bloggtips!

Åh idag hittade jeg till en väldigt roande blogg, satt och lustläste säkert en månad bakåt av uppdatering! En ny favort bland de bloggar jag läser dagligen! :)

 Dressyrsnack! Klickbar bild!

Jag älskar min häst


Foto: Frida Torrång

Bildbomb @ Shazli del 1 :)


Tur att man kan klona..

För utan det hade denna bild legat i papperskorgen..

Redigering på gång! :D

Hahah jag har fotat nära 300 bilder idag! Så ni kan förvänta er ett par bildbomber ikväll!

Slänger in en bild på min kära ponny :)


Det verkar minsann inte vara något fel?

I tisdags var det hoppträning för Erik Berggren och det var Frida som red den, vi rider varannan gång :) Silver stod emot otroligt mycket, och stannde sjukt mycket! Så har han aldrig varit, så jag bestämde mig för att känna lite hur han kändes. Men idag var det minsann inga problem! han var väldigt fin, koncentrerad och otittig! Ärlig på hinder och det var helt enkelt riktigt jäkla kul!

Ställde upp filmkameran på sargen igen xD Får se till att släpa med mig någon nästa gång, för jag hade verkligen velat ha en ordentlig film på min ridning!

Shutterfly forever!

Satt och kollade på Global Champions Tour och blev så otroligt förtrollad av merediths Shutterfly, som trots sina 18 år hoppade felfritt två omgångar och me dett nedrigt bakbenspet i omhoppningen. Tre blev de frö de som undrar. :)

Att han hållit alla dessa år och fortfarande som 18-åring tävlar på den absolut högsta nivån inom hoppningen är verkligen beundransvärt! Meredith har gjort ett jäkligt bra jobb med honom, för det är inte många hästar som har haft en så lång karriär som Shutterfly! Cred till dem!


Ett titthinder beställt!

Idag började jag bygga mitt regnbågshinder jag pratade om för en månad sedan! Jag har sågat ut bågarna med sticksågen, mycket svårare än det låter. Den är inte direkt lätt att styra! Sedan har jag mjukat upp kanterna på dem, nästa steg blir grundmålning eller påbörjan av stöden :)

Såhär ser det ut just nu:


Hur lyckas hon?


Haha katten skrämde ihjäl mamma när hon kröp omkring i garderoben :O Lovar att hon klättrade dit själv!

Dagens Ridpass

Åh vad kul det var att rida igen! Silver var faktiskt jättefin, trots att han gått mycket på senaste tiden. han blir lätt lite tjafsig när han går mycket :) Vi jobbade med enkla byten, vilket han gjorde riktigt jäkla bra! Satte sig verkligen på bakbenen, en väldigt härlig känsla! Efter ett tag blev han också otroligt taggad och jag hade svårt att hålla ihop honom i traven sedan, men vilka längningar vi fick sedan! Bästa hittils! :)


Finpollen! Måste se till att be någon knäppa lite fräscha bilder på oss! :D

Älskade Knäppa katt <3


Det blev visst vinter igen..

Åh jag blev faktiskt lite nostalgisk nu när det snöat för fullt hela dagen! det är så himla mysigt, även om jag känner mig väldigt sugen på våren just nu! :D

Imorgon får jag äntligen rida min älskade polle. En vecka helt utan ridning har varit olidligt tråkig, fastän jag ändå varit i stallet varje dag! :D Nu är det fredagsmys hemma hos mig :)

Dagens Bilder

Ann Holmqvist på fina Isabellhingsten Arro Bell :)


Off to school!

Snart drar jag iväg till skolan! :D Har precis börjat skriva på min religionsuppsats och det är så skönt att vara igång! jag föredrar att göra klart skiten och lägga det bakom mig! ;) Hoppas ni kommer ha en härlig dag!


När denna häst kom fram på framridningen i sommras blev jag helt chockad! Vilken färg!

Godmorgoon! :D

Jag har världens ridabstinens just nu! Jag har inte ridit sedan i lördags, och jag ska inte rida förrän på lördag. Fatta vad hemskt! :O Så kan det bli ibland nör man delar häst med andra.

Idag ska jag ut till stallet ändå för att kika när syrran rider dressyr för gunilla för första gången på Silver, det är faktiskt första gången hon rider ett dressyrprogram som blir protikollfört på honom. Igår var vi ute sent och jag hjälpte henne med lite trix när hon red igenom programmet. Hoppas nu att hon kommer ihåg dem! :D

Här ser ni snyggingarna påväg in i ridhuset :)

Ingen bra uppdatering!

Nej fy vad dålig jag har varit på att skriva det och jag har faktiskt en liten ursäkt iallafall. Blogg.se har ju varit nere under förmiddagen O.o Det är otroligt irriterande! :O

Det gäller att vara på sin vakt som fotograf


Det finns fotoobjekt som absolut inte vill hamna på bild! :O

Racerponny


245 inlägg senare!

Typsikt att helgen ska gå så himla fort! Idag hängde jag med syrran och Silver på en riktig långtur, men inte till häst. jag satt på cykeln! haha jag blev helt slut, särskilt efter mitt tappra försök att vinna över Silver i galoppen. Jag var nästan där kan jag säga! :D Härligt med lite motion iallafall! :D Snart har jag varit godisfri i en vecka!

Bild från idag xD

Wiho, vad underbart!

Halloj bloggen! Sitter just nu inne på equipe och kollar på livesändningarna från smfinalerna i hoppning! Tycker att det är så bra att någon äntligen bryr sig om att dokumentera ridsportens tävlingar här i sverige! Härligt! :D

Filmen från idag :)


Det var en hel del tjatter på läktaren så jag försökte lägga dit lite musik, men den blev såklart blockad av youtube ;)

Dagens ridpass!

Åh vad roligt det var att träna dressyr! För min del har det blivit lite väl mycket bus i skogen på sista tiden. Silver var lite rostig, men var pigg och framåt passet rakt igenom. Vi fick lite krångel med öppnorna där jag tappade den yttre bogen helatiden, så där har vi något att jobba på! Annars red vi massore av olika sidförande övningar. Skänkelvikning på diagolnalen, öppnor, slutor, serpentiner, riktigt bra lösgörande övningar!

Filmen är på g :) Bjuder på en print screen från framridningen sålänge :)

Då bär det av till stallet! :D

Ska träna dressyr idag, mamma är så himla gullig och ska ta med filmkameran, så äntligen kan det komma upp lite filmer här på bloggen! :D  Åh vad underbart kul det ska bli! :D


Nu ska vi slå dem med häpnad Silver! :D

Lyktor och superbreda bläsar



Jag vet att det kan låta ytligt, men om jag tottar på annonser så undviker jag omedvetet hästar med väldigt breda bläsar. Det finns en stor risk för vad jag kallar koigt utseende. Nej om jag skulle döma hästen efter täckhåren skulle det bli en häst med betydligt mindre tecken på skallen :)


Om Mig

Jag som driver denna blogg heter Erika Torrång, är född 1992 och har hästar som mitt stora intresse. Har ridit sedan 6 års ålder och började som ridskolelev på den lokala ridskolan. Det har fortsatt på den vägen och nu står jag här med en egen häst att försörja. Jag älskar att tävla, men satsar inte på de stora klasserna, jag och min häst tävlar på den nivå vi är bekväma med!
 
Till vardags är jag oftast en glad och positiv tjej, även om jag har mina humörsvängningar. Förutom hästintresset älskar jag grafisk design och fotografering. Bloggandet är för mig mest som en rolig träningsdagbok att kunna se bakåt i och även kunna motivera sig mot de mål man sätter upp. 
 

Hejhopp!

Nya bloggdesignen är äntligen på ingång! Det blev ni läsare som valde de råsa-blå rostemat i omröstningen för ett tag sedan. Designen är ännu inte klar, jag har en hel del kod att ta hand om, :P men vad tycker ni såhär långt? Något som absolut måste ändras NU?

Såhär känns det att galoppera Silver ^^,

Precis i hacket ramlar jag av :P

Avramling!

Haha ja rubriken säger en hel del om dagens ridpass. Silver och jag tog en tur i det härliga vädret, men det blev inte som jag trodde. Jag ville filma lite galopp när jag red och när vi i full galopp kom mot en snödriva tvärstannade Silver, och jag föll i backen. Landande bra, men jag råkade tyvärr stänga av filmen när jag kände att jag tappade balansen, synd för det hade varit skojj att se.

Efter avramlingen var Silver jättefin, vi jobbade mycket med samlad galopp och han knogade på mer än gärna och tittigheten var som bortblåst. Knäppa ponny! :O


Jag blir så trött

Haha denna dag har verkligen varit full av motgångar för min del. Idag åkte jag ut till stallet utan att egentligen veta om jag skulle rida eller inte. Tillslut bestämde jag mig för att lulla runt lite i ridhuset barbacka, något jag inte gjort på väldigt länge. Silver var superfin, så jag tänkte att jag kunde piffa upp bloggen lite med ett videoklipp och satte upp kameran på sargen.

Silver gick om möjligt ännu bättre när jag filmade, kände hur ryggen kom upp ordentligt och han var ovanligt fin i munnen. Efter 10 min nöjde jag mig och skrittade av. Efter att ha tagit hand om hästen och tränset satte jag mig för att titta på videoklippet. Hahahah, 10 min film rakt in i väggen blev det. Ibland kom något vitt suddigt snabbt svepande över bilden, så går det när man glömmer att zoomen är på max...


En liten analys av mitt tävlingsår 2010

Jag satt och funderade här hemma i min ensamhet om mitt sista och första ponnyår som tävlingsryttare. Silver har varit otroligt duktig i dressyren, men vi har totalt misslyckats i hoppningen. Varför blev det så undrade jag, när det funkat så himla bra hemma. det kan inte enbart vara min dåliga ridning..

Jag kom fram till att det kommer lite från hans natur. Araber är avlade att visa upp sig och spänna upp sig. Det gjorde honom bara mer utrycksfull i dressyren, men i hoppningen blev det ett stort hinder. Silver blir svår att få fram när han blir så, han känns uppblåst och fokucerar på allt annat än hindren. Inte konstigt att han inte hoppade dem, han såg dem ju inte.

Nu undrar jag om någon läsare kanske har något tips på hur vi ska träna för att syrran, som vill satsa på hoppningen ska få bra rundor? Någon som har haft samma problem?

Silvers och min resa är jag stolt över, från LC till LA dressyr med bra resultat(64%) på ett år. Hjärta till ponnyn!Finaste<3

Nänä.

Onsdagar är alltid den jobbigaste dagen i veckan för mig, kanske för att den ligger mitt i? Glädjen från helgen är borta och det är lika lång tid kavr till en ny helg som det har gått :) Haha nu återgår jag till kodningen av bloggen som förövrigt har gått åt skogen :S

Renovering pågår!

Inspirationen verkar ha slagit till tillslut, för nu har jag en liten plan för hur bloggen ska se ut. Ni ville ju ha ett blå-rosa tema och jag lovar, jag jobbar för fullt på just det! Nu får ni ursäkta mig för jag kommer publicera en hel del totalt värdelösa blogginlägg! :P

Slänger in en liten tjuvtitt på bloggen under kodning :)

Fotoalbum

Ett av mina stora intressen är fotografering. Här har jag lagt upp ett urval av mina bästa eller mest intressanta bilder. För att komma till de olika albumen klicka bara på bilden!




En favoritbild på Silver<3


Kreativitetspanik!

Gah, jag har nu i några dagar försökt göra om bloggens utseende, men när jag väl sätter igång blir det bara för mycket! Jag kommer på massor av roliga och snygga ideer, men det blir inte alls snyggt när man lyckas kombinera dem alla på samma gång! :O Jag försöker verkligen att fokusera på en ide idag så får vi se om det kanske fungerar! :)

En fet tisdag!

Åh har precis käkat en himmelskt god semla på våran soliga altan. Fasiken vilka vårkänslor man har just nu, det är så underbart! Jag har moffat i mig en hel del semlor i år, antagligen uppåt 10st. Hur många du ätit, om du ens har ätit någon? :)


Uteritt blev det!

Haha jag lyckas aldrig följa min planering inför ridningen, något som både kan vara bra och dåligt! När vi åkte till stallet idag la vi märke till att det var 3 plusgrader = mjuka vägar. Att inte ta tillvara på ett sånt tillfälle är dumt nu när det växlar mellan ett par minus och ett par plus helatiden. Så jag och Silver red björkebyrundan idag, och underlaget var perfekt bitvis! Fjädrande och härligt att galoppera på!

Silver var helt crazy, jag hade ingen kontroll alls. Nästa gång är det jag som byter till ett lite skarpare bett, för sådär kan det inte se ut! :) men han var väldigt lycklig över att få komma ut och galoppera iallafall, härligt när hästarna har sån glädje framåt! :)

Senast det var fullt ös på vägarna var när denna bilden togs ;)

Lord Greystoke :)

Fyfasiken vad roligt det var att rida storhäst! Lorden är ju 1.70 i mankhöjd, och jag med mina ynka 160cm och 45kg hade inga som helst problem att rida honom! Fin var han iallafall, jobbade i intervaller och galopperade lite i lössnö gjorde vi. Mycket nyttigt och stärkande i lagom dos.

Tack Amanda för en underbart rolig förmiddag! <3

Slänger in en bild jag tog på amanda och lorden i sommras ;)

Måndag igen.

Gah mina helger går alltid sjukt mycket för fort! Men på mina måndagar har jag iallafall bara en lektion på eftermiddagen, och det är riktigt jäkla skönt! Snart ska jag byta om och dra till min gamla klasskompis jag inte har träffat på ett tag och rida ut på hennes hästar tillsammans. Något som jag verkligen har sett fram emot! :)

Amanda och hennes fina Caruso, 5år när bilden togs;)

En redigering jag blev riktigt nöjd med!



Effektfullt eller vad? :O


Frågor & Svar #8

Kikar in... fin blogg!
Hur länge har du ridit?

Svar:
Tack så mycket! Jag började rida på ridskola i 1:an i grundskolan och har hållit på konstant sedan dess. Jag fick min första egna ponny vid 15 års ålder.

heej, vet du om man kan blogga från iPhonen? Isåfall, hur??
kram<3

Svar:
Jag har ingen egen iPhone i ägo, men jag är 100% säker på att du kan blogga  någon slags bloggning ifrån din. Dock tror jag mer att det handlar om ett mms med en bild och lite text, inga uppsatser direkt :)

En jäkligt bra tajming..



Resutlerade i en väldigt udda bild. Hästen här blev precis fotad av en annan person, som använde sig av blixten. Samtidigt tryckte jag på avtryckaren. Ser ut som om det är en strålkastare! :O

Imorgon börjar det!

Från och med imorgon ska jag ha mitt eget persnliga godis- och sötsaksförbud. Hur länge det pågår har jag inte bestämt mig för ännu, men en månad till att börja med är svårt nog! Inget mer småätande här Erika!


Ingen shopping av lösgodis :S

Dréssyr.

Idag hade jag tänkt rida ut i solskenet, men jag blev förvånad när jag startade bilen och insåg att det var minus ute. Vägarna var en enda isgata, så uteritten blev ersatt av ett dressyrpass. Han var lite stel i början, men efter mycket gnat och tjat gick han som en klocka!  Red igenom LA:1 an och travarbetet var super, det som oftast går sämst! :D


Såhär snygga var vi idag! Inte ofta jag lindar :P

När kameran blir kidnappad..


Haha Bilder av Freja och Maria :P

En riktigt hästig dag!

Puh nu är jag äntligen hemma ifrån E-tuna! Har hängt med ett gäng underbara tjejer och deras hästar på tävling. Suttit på läktaren och kikat massor! :D Fota gjorde jag lite också, men insåg efter att alla ridit att jag hade fel inställningar och alla bilder blev väldigt oskarpa. Klantigt, klantigt..


Silver Bullet(Kulan) ovan var felfri i sin 1.10m debut! :D Så fin!

WIHOO :D

Åh snart drar vi till stallet och tar hand om pollen. Om ridhuset är tomt kan det bli lite bus med pollen i ridhuset! Mycket roligt!! Filmkameran följer med såklart ;)

Just nu håller jag på att fixa med bloggens nya look, så det kan vara lite stökigt här ett tag framöver :) Sorry för det och hoppas ni får en underbar fredag! Tar gärna emot lite önskemål och glöm inte att rösta om vilket färgtema jag ska ha ;) Rösta HÄR! :)

Hästbilder Sportfoto

      

      


Saknar mitt långa hår..



Ska klippa mig om någon månad, men vet inte om jag vill klippa det kortare eller bara i topparna så jag sparar ut det. Någon som kanske har en ide?

Nu är det helg!

Efter en påfrestande skoldag är det otroligt härligt att vara hemma och ta det lugnt några dagar. Idag fick jag även uppleva årets första regnskur, när jag med andan i halsen sprang till busshållsplatsen. Hu vad kallt! Bjuder på ett lagom nördigt skämt som jag inte kan låta bli att le åt.


HA Vad gillar ni denna bildserie?



Fotat i sommras på fina Valence och Carusos lilla missöde :P

"You make me smile"


Jag har tröttnat på bloggens utseende!


Vad tycker du?

Hur ska det nya färgschemat på bloggen se ut?





Free surveys

Vårkänslor till tusen!

Åh dagens ridpass var nog det mest underbara i år! :D Solen sken, snön smälte och grusvägarna börjar bli grusvägar igen! Silver och jag tog ett par härliga galopper på dem och han var så lycklig! Spetasade öron och massor av energi, men istället för att dra iväg eller bocka var han bara energisk och vi fick till riktigt bra uppåtgalopp i en stadig förm! Åh Underbarare finns inte!

Werra fick en kort promenad och en riktig rykt, hon är halt i traven tyvärr.



Såhär glada var vi idag! <3

Detdär med hagar.

Jag fundear då och då på hur många hästar som inte går i en stor hage med hästkompisar. Silver gör ju det och när han kommer in i boxen med små sår lite varstans kan jag förstå att många har sina hästar i en liten hage och framför allt själva. Men jag vill att min häst ska vara ute så mycket som möjligt, och hästkompisar är en självklarhet. Jag tror att hästen som går med andra hästar löper mindre risk för att dra på sig beteenden som krubbbitning, och jag tror att den hästen automatiskt är mer posivit och lättare att rida. Sedan är den hästen också mer skadefri i ridningen, inga back on track eller annat behövs.

Men det finns hästar som människorna anser inte kan gå i hage med andra häster, de vet inte hur de ska bete sig, eller så är de elaka mot andra hästar. Eller så är ägaren orolig för skodor som sagt. Jag tycker att det är ganska dumma ursäkter, jag tror att man kan vänja hästen med hagvistelse tillsammans med andra häster, det måste bara få ta lite tid. Att den sedan kan bli skadad är nogår som man faktiskt måste acceptera, för det kan den bli när som helst! Hästar är inte porslinsdockor och de mår bäst av att leva så naturligt som möjligt. Vill du ha en lycklig häst, låt den leka med sina kompisar i hagen!
Tillsist vet jag att det finns hästar som lyckas skada sig rejält i hagen, till och med när de inte går med andra hästar, ja då kanske man får överväga en förändring på hagschemat!

Film från Erikträningen :)


Som sagt är jag inte alls nöjd med ridningen. :)

haha


Jag kan inte låta bli att asgarva varje gång jag ser denna bild. Silver älskar människor! Eller?

Oväntat snyggt?


Jag kom på mig själv att gilla detta guldgula blingpannband, lite annorlunda, men det var faktiskt riktigt snyggt! Särskilt om man matchar det lite bättre med övrig utrustning ;)


Att leka ridlärare

..är något som jag tycker är otroligt kul! Att vara en är säkert också väldigt roligt. Om det inte fungerar bra för mig med normala jobb ska jag nog se till att utbilda mig för att träna andra människor och deras hästar. Jag har bara en hel del ridning och kunskap att snappa upp först!

Idag hade jag "lektion" för syrran. jag känner ju Silver utan och innan och kan alla trixen i dressyren, så jag tror att jag hjälpte henne en hel del! Silver blev i vilket fall riktigt fin, och riktigt svettig. Jag är så nöjd med att hon kom åt honom så pass mycket idag! Annars är han knappt anfådd ;)

Här travar de fram i ett lugnt tempo. Han blir lätt springig, men här hade lite mer tryck i bakkärran önskats :) Den enda bilden ifrån ridpasset tyvärr :/

Erikträning.

Idag hopptränade jag och det var himla roligt måste jag säga! Vi hade hela ridhuset och hoppade en ganska lång och tittig bana innehållande både kombination och trippelbarr.

Silver var väldigt tjafsig i början men det blev bättre och bättre under hela passet. Pigg och tittig var han också, en kombination som är klurig att lösa för mig som ryttare. Jag måste hålla om mycket, men jag kan inte låta honom galoppera på i 180. Fick ändå en rätt bra känsla tillslut, men han var väldigt slarvig och hafsig över hindren. Dels för att vi hoppade ovanligt lågt och dels för att han blir det när han är sådär pigg.

Mamma filmade, men jag är inte nöjd med hur det ser ut, så jag får se om jag lägger upp det imorgon. Om någon vill se alltså? ;)

Längtar efter att hoppa i paddocken! :D

Underbara tisdagar!

Första dagen i skolan på mer än en vecka var faktiskt inte så jobbig, kanske för att jag slutade kl 12? :) Idag är det Hoppträning för Erik för min del. Det kommer nog bli spännande med tanke på att jag inte ridit sen i Onsdags. :) Ska också bli kul att prova den nya sadelgjorden och det nya tränset jag köpte på mässan i sandinavium :)