Glömma och gå vidare

Det är något som jag verkligen skulle behöva göra, dagens tävling var slöseri med tid och pengar. Först klantar jag mig i första klassen och sedan vill hästen inte vara med i andra klassen. 
 
Han hoppade felfritt fram till kombinationen där han backade av mycket på insprånget och räckte sedan inte fram till oxern ut. Sedan var det stopp helt enkelt. Försökte verkligen få honom att bjuda fram, men utan resultat. Nu är frågan hur en häst som det egentligen inte finns "stanna" i huvudet på börjar göra det. Först och främst ska han kollas upp så det inte är så att han har ont någonstans och sedan får jag se vad jag gör utifrån det.

Just nu vill jag döda mig själv

Tror jag tar pris i tankspriddhet. Blev utesluten i första klassen, och inte för att jag ramlade av eller vägrade ut mig. Jag startade utan startsignal. Förstår ni hur arg jag är? Klantigt Erika!
 
Jag hamnar i ett slags tunnelseende när jag kommer in på banan, något som både är postivit och negativt. Jag tar inte in det som händer omkring mig och de hade problem med tidtagningen och det tog en evighet, så min smarta hjärna antog att jag redan fått startsignal. Hoppade hinder 1-2 felfritt innan de stoppade mig.
 
Nu har jag skrivit av mig lite, har gott om krafter kvar till 1.10m i alla fall..
 

Happy Horse

Många timmar spenderades i stallet idag, har putsat allt jag äger i princip och Paul fick sig en riktig omgång med ryktborsten och saxen. Gick sedan en promenad i solen tillsammans med Sandy och hennes häst, kände inte för att rida. Det var dock hur mysigt som helst att köra lite powerwalk och pladdra om allt mellan himmel och jord. (Men mest hästar såklart ;))
 
Inatt blir det sommartid så för min del innebär det att jag förlorar en timme imorgon inför tävlingen. Startar som nr 3 i första klassen så jag måste vara där tidigt så jag kan gå banan och sedan rida fram. Jobbigt att åka ensam, men det gör mig inget, förutom att jag inte blir filmad. Det är så nyttigt att se ritterna efteråt, ibland matchar känslan precis och ibland ändrar man uppfattning helt om rundan.
 
Delar med mig av en typical Paul på bild. Han är en nervig häst, knäppot <3
 
Ingen vidare fotomodell egentligen.. hrrrm.. (OMG did you just sneeze???!)

Slappar

Har varit ute i stallet och haft stalltjänst från 7-10, ska ut igen i em och släppa in hästarna. Paul ska skämmas bort och ridas ut, ska packa lite inför imorgon också.
 
Men just nu ligger jag på en solvarm altan och njuter. Måste slita mig snart och göra lite nytta! Har fruktansvärt mycket att göra egentligen, men man måste unna sig lite också.
 

Långt ifrån klart

Har nu satt in den nya bloggdesignen, men det är massor av kodning kvar, men just nu är jag så fruktansvärt trött att jag har svårt att hålla ögonen öppna, så resten får ordnas när jag får tid helt enkelt, antagligen på söndag.  Kodmallarna är helt åt helvete så klickar du runt lite kommer allt se helt cp ut, bara en förvarning..
 
Sov gott mina kära! Njut av ledigheten nu över påsk!

Äntligen helg!

Sitter för en gångs skull vid datorn och bloggar, nuförtiden blir den mest från mobilen och det fungerar himla smidigt. Det är mycket som händer nu över påsk. Förutom påskaktiviteter ska jag påbörja flytten till min egna lägenhet, ha stalltjänst, tävla och shoppa på Ikea. Har säkert glömt något, fullt upp alltså.
 
Just nu håller jag på och fixar med den nya bloggdesignen, fick önskemål om att ha en lite enklare bloggdesign och denna blir väldigt ljus och fräsch! Jag hoppas jag kommer vara nöjd med den längre än två veckor. Som ni läsare har märkt byter jag design rätt ofta, måste bli bättring på det!
 
Paul fick vila idag, kom hem vid sex och då var det dressyrtävlingar ute på Ekelund. Men det gör inget, han tar inte skada av det, han får vila sig i form! ;)
 
 
Tycker att det kan bli vår snart, ser det inte härligt ut? (Arro Bell & Ann)

Progress

Dagens hoppning är jag väldigt nöjd med. Hade ganska enkla och inbjudande hinder och fick faktiskt ett par fina språng, men viktigast av allt, en bra känsla! Hinderhöjden låg på 110cm när jag hoppade sista banan. 
 
Hade svårt i början att hoppa ett naturfärgat räcke. Paul backade inte av alls, det kändes nästan som om han inte såg hindret, konstig känsla. Jag gav upp mina försök att rädda honom för att han skulle hoppa det felfritt och la honom istället nära och fick ett nedslag. Språnget efter det var av en helt annan kvalite och han backade av och gjorde plats till hindret. Nedslag är verkligen inget misslyckande, hästarna får tänka och utveckla sitt språng för att inte riva nästa gång.
 
Ett av sprången på kryssoxern var helt magiskt, kom lite utifrån och han pangade till med ett kanonsprång. Fantastisk känsla och massor av beröm ;-)
 
Tycker ni inte att det ser inbjudande ut? Älskar kryssoxrar!

Dagens övning


Ut och skutta!

Får lite dåligt samvete över att jag ska rida i ridhuset en dag som denna, solen skiner och himmeln är klarblå. Men jag måste hoppa honom en gång till innan tävlingen i helgen, och eftersom att det är tävlingar på Ekelund på torsdag får det bli idag istället.
 

Fin pöjk


Väntar på värmen.

Har planerat enbart ridning i skogen nu i början av veckan. Igår red jag och syrran ut tillsammans, jättemysig ritt med mycket galopp. Paul var dock lite matt, antagligen efter träningen i fredags. Men fick ändå till samlingen fantastiskt bra i hans svåra högergalopp, fin känsla. Väntster var som vanligt riktigt bra. Det var underbart att äntligen kunna galoppera ute!
 
Just nu ligger jag i sängen och drar mig. Har varit uppe och ätit frukost, men det har varit kallt i natt så jag väntar med stallet tills det har tinat lite. En barbackatur står på schemat idag, älskar verkligen att rida utan sadel, superbra för sits och balans och säkert skönt för hästen att slippa sadeln.
 

Planerade tävlingar

Jag är inte den som planerar en tävlingssäsong långt innan, utan jag anmäler mig lite när jag känner för det, kanske inte det smartaste med tanke på att man ofta hamnar som reserv om man inte är ute i god tid. Men inplanerat just nu är Södertörn Ryttarcenter över påsk, ska starta 1m och 110. Sedan har jag även anmält oss till Gripens lokala dressyrtävling, ska starta en klass, LB:1.
 
Just nu längtar jag dock bara till utomhussäsongen. Älskar att tävla ute, hästarna får en sån härlig bjudning och det är lättare att hitta ett bra flyt genom banan.
 
 
Vår tävlingsdebut, 90cm förra året :)
 
 

Samla hästen till hindret!

Gårdagens träning tillhörde knappast de bättre av den vi deltagit i men det kan ju inte alltid gå bra. Man lär sig så mycket mer när man stöter på problem och lyckas ta sig igenom dem. Paul var iallafall jätteduktig, bara piloten som fick lite hjärnsläpp.
 
En av uppvärmningsövningarna var galoppfattningar och byten snett igenom. Paul kan ju inte byta i språnget så jag höll mig till enkla byten, svårt nog det också. Sedan hoopade vi några fristående hinder och en lägre bana innan vi avslutade på valfri höjd.
 
Om man bortser från ett par komunikationsmissar i bytena kändes det ändå bra på uppvärmingen. Ted tyckte dock att jag red lite i undertempo, en kommentar som jag tog med mig till banan, men på helt fel sätt. Jag red i en allderless för stor galopp runt banan och vi avbröt och tog oss ett snack då jag inte hittade de distanser som jag ville ha det tempot. 
 
Jag måste samla honom till hindret, för när jag gjorde det funkade banan helt klockrent. När jag kommit förbi spärren att samla hästen mot ett högre hinder, det känns lite konstigt att göra det, så förstod jag ju precis vad han menade. För att hästen ska kunna hoppa behöver den komma ihop sig till en fyrtaktig galopp. Man har ju aldrig sett en världsryttare rida iväg sina hästar några galoppsprång före hindret? Tänk att det ska vara så svårt?!
 
Fyrkombination hoppade vi också, det ni! ;-)
 

Tillfällig design!

 
Har lite svårt med inspirationen men jag var väldigt trött på allt det mörka i min design, så ni får stå ut med denna sålänge :) Tveka inte att kommentera om du har någon kul idé, jag älskar att exprimentera! :D
 

Provar lite på Tedträningen

Har kommit över en förbygel för vrakpris och tänkte ta och rida med den på träningen ikväll. Den är även en martingal och jag behöver egentligen ha något som hjälper mig när Paul blir så väldigt orolig med huvudet, men den martingal jag har är lite för kort och då blir han bara instängd. Dessutom upplever jag att sadeln hamnar ganska långt bak när jag hoppar vilket också kan vara en bidragande orsak till att han drar iväg lite efter hinder.
 
Har nyligen kommit hem från jobbet och snart bär det av till stallet. Träningen börjar kl 18.00, men jag åker som vanligt ensam och då vill man alltid ha lite säkerhetsmarginal. Önska mig lycka till!
 
Denna fast i brunt såklart :) (bildkälla)
 
 
 

Roligt framöver

Imorgon är det dags för Tedträning igen, ser fram emot det jättemycket! P fick vila helt idag då jag gått runt med magont hela dagen, hoppas det släpper efter en god natts sömn.
 
Annars håller jag på och pysslar med en ny bloggdesign, det är dags att hälsa våren välkommen! ;-) 
 
 

Mest fantastiska hittills!

Ridpasset idag blev otroligt lyckat. Paul har aldrig någonsin kännts så lydig och avslappnad men utan att för den delen kännas avtrubbad. Vi var ute i skogen och klättrade igår och visst märkes det att han var lite mör i kroppen, men han var väl framme för skänkeln och jobbade bra.
 
Red över lite bommar(evighetsbanan) och hade ett sockerbitshinder framme. Behövde bara rida min bombana en  gång då han gjorde den klockrent direkt. Hoppade sedan sockerbithindret som stod på mitten och la 10m volter före och efter, en övning vi gjort på Tedträningarna. Han tog verkligen i över hindret och jag nöjde mig snabbt. 
 
Finns det något bättre än känslan efter ett lyckat ridpass?
 

Trying new things

Hade tänkt jobba med bommar idag, men tyvärr var allt undanplockat efter klubbens dressyrtävlingar så det blev ett kort dressyrpass istället. Värmde upp med mycket övergångar och tempoväxlingar, det gamla vanliga. I galoppen ville han göra sig lite väl lång, men övade fattningar från skritt och det blev bara bättre och bättre!
 
Ridpassets utmaning blev sidvärtsförflyttningar, något som inte på lång väg är befäst hos Paul. Har endast flyttat honom för skänkeln på detta sätt ute i skogen, men det känns son om det är dags för ett kliv framåt nu. Han gick fint undan för vänster skänkel, men vi hade svårare undan höger. Tog då fram dressyrspöet för att använda det som hjälp, det som hände sedan var inget jag hade tänkt på innan.
 
Han har alltid varit lite bakskygg, men såfort jag höll i spöet var det flykt som gällde. Som tur var hann jag reagera och kunde hålla balansen och få honom att sansa sig. Skrittade med spöet tills han slappnade av och sedan la jag det ifrån mig igen. Detta är något som han måste vänja sig med, även om jag rider med detta hjälpmedel exremt sällan.
 
En riktigt fin känsla passet igenom var det, jättenöjd med att jag höll mig lugn också!
.

Piggelin kille

Red lite i ridhuset på P i lördags och han var otroligt härlig att rida. Lite väl mycket energi kanske, men mjuk och elastisk, märktes knappt att han vilat i en vecka. Saknat att rida den lilla fisen! Red väldigt kravlöst och inte så länge.
 
Idag har jag varit med som hästskötare på tävling med duktiga Amanda, och jag hann faktiskt inte med att rida. Var ute en sväng och pysslade om honom bara. MYS! Men imorgon måste jag komma igång igen för på fredag är det Tedträning som gäller. Ska bli jätteroligt!
 

Inte den bästa lösningen

Svullnaden såg jättebra ut idag så jag longerade P i ridhuset, kanske inte den bästa ideen. Han var fruktansvärt pigg och ofokuserad. Fick iallafall se hur han rörde sig, inget ovanligt syntes i hans rörelsemönster. Kan nog rida igång honom lite smått nu framöver! Underbart!
 

Team CAF

Har precis kollat på Svt's dokumentärprogram "Plus" där man undersökte fall med försäljning av skadade hästar ifrån hästförsäljaren Camilla Anderson Füller. Veterinären Nils Roneus var en av dem som hade besiktigat dessa hästar ua trots röntgenförändringar och dyl. 
 
Man blir ju förskräckt över hur en veterinär kan utelämna så viktiga uppgifter. Jag blir ännu mer skärrad när jag inser att både Paul och Silver blivit besiktigade av just honom. Paul köpte jag dessutom på Team Caf. Herregud vilken röra! Rent instinktivt funderar jag på hur besiktningarna gick till. Nils var väldigt effektiv och snabb då Paul och Silver besiktigades. Paul hade till exempel på böjt spår ett "taktfel" eller vad man ska säga. Enligt Nils var det inget som jag skulle oroa mig för, utan det skulle försvinna med träning och styrka. Vilket det också har gjort!
 
Jag är väldigt nöjd med mitt köp av häst. Paul är precis den typ av häst som jag var ute efter, men om jag hade vetat om detta innan hade dock köpet inte varit lika självklart.
 
I programmet är det bara en sida som uppvisas och man kan ju diskutera hurvida all information verkligen stämmer. Det är svårt att bedömma denna härva och det är otroligt tråkigt hur det verkar har gått till i vissa fall. Allt jag vet är att Paul och Silver är två friska och glada hästar och att jag antingen har haft tur eller så har allt faktiskt gått rätt till.
 
Från besiktningen av Silver, den första egna hästen.

Ridit Silver

Det var ett tag sedan jag red Silver och då jag inte kan rida Paul just nu fick jag låna honom idag. Jätteroligt att rida ponny igen även om han inte visade sig från sin bästa sida direkt. 
 
Han var väldigt mjuk och fin när jag värmde upp i skritt och trav. Men i galoppen var han otroligt jobbig! Sköt ut vänsterbogen helatiden och ville dyka i formen, särskilt i höger varv. Försökte jobba med honom utåtställd i vänstergaloppen för att verkligen få tag i dendär vänstertygeln, men fick ändå inte riktigt igenom det tyvärr. Han blir lite lat och flyr undan arbetet. Han gjorde däremot toppenfina galoppfattningar och riktigt fina slutor. 
 

Sparkad

Har tänkt om lite kring Pauls svullnad över knät, det är nog så att han har blivit sparkad i hagen. Himla otur! Han har vilat från måndag-torsdag. Har bara gått promenader med honom, svullnaden har gått ned något men är fortfarande tydlig. Det är svårt att veta hur jag ska hantera denna skada, men det känns som om rörelse är bra. Funderar på att longera honom i morgon och se hur han rör sig på böjt spår.
 
Foto: Elin Lillsunde
 
Min fina. Fick denna bild mejlad till mig. Är tagen på en Pay and jump för någon månad sedan. Bloggen blir lite tråkig nu tyvärr, men jag ska försöka skriva lite inlägg som inte är ridpassbaserade. En liten utmaning! ;)

Coola på promenad! :-D
Ingen ridning idag.

Åh vad jobbigt! Imorse när jag kollade igenom Paul upptäckte jag att han var rejält svullen i vänster knä. Han är inte halt eller öm, men varm där svullnaden är. Vad jag kan se är det bara ett litet sår som verkar ha orsakat denna svullnad, men han kan ju också ha fått en smäll. Gick en promenad med honom och svullnaden gick ned något av rörelsen, får se hur det ser ut imorgon!
 
 

Senaste inköpet

Köpte denna från Ridskolefoto, min fina lilla kille:
 

My Love

 
Känslan <3

Solkatten

Det är fantastiskt väder idag igen, sol och klarblå himmel. Paul ska få njuta av dagen i hagen så skrittar jag ut en sväng i Em. Städa behövs göras också! Bara att rycka upp sig! ;)
 
Ridskolefoto var förresten i Södertälje igår och självklart hoppas jag att vi fastnade på bild!
 
 
 
 
Katten älskar att sitta i solen :)
 

Videoklipp; 110cm Södertälje RK

Tror att det beiga hindret smälte ihop lite med underlaget och gjorde det svårt för hästarna att se, i kombination med att jag inte blev klar var det det som orsakade stoppet.
 
 

Evighetsbanan

Fick önskemål om att lägga upp en ritining på en av mina favoritövningar. det är en mycket simpel övning egentligen men med massor av möjligheter. Själv brukar jag aldrig mäta upp avstånden men du bör ha iallafall 21 meter eller mer mellan bommarna på den raka linjen, blir lite snäva svängar annars ;)
 

Årets första hopptävling..

 ..och det märktes! Kanske var lite vågat att starta säsongen med en regional tävling och dessutom i 110. Första klassen var nära på en katastrof. Paul var väldigt spänd och även tittig, jag hade svårt att få fram honom och det blev inte alls så som jag tänkt mig. Satt nog mest och åkte häst. Jag skärpte mig till nästa klass(110) och red med lite mer tryck, och då kom vi undan med 5 fel, ett stopp och ett tidsfel.
 
Fick ett mycket bättre flyt, men tyvärr hoppade han med en sån kraft ur kombinationen att stigbyglarna tappades och det var tjafsigt hela vägen fram till nästa hinder. Jag hann inte alls bli klar och då stannade hästen, väldigt smart av honom tycker jag. Red an igen och hoppade resten av banan felfritt. Måste erkänna att jag tyckte att klassen kändes stor, så jag är väldigt nöjd med att vi ändå kom runt såpass bra som vi ändå gjorde. Snart kommer dendär nollan sitta och det vi behöver göra är att komma ut och träna på att tävla!
 
Film från 110cm kommer då min mamma var så gullig och följde med idag! Tack <3
 
 
Han var riktigt snygg i luvan också tyckte jag! :D
 

Liten rapport från dagarna!

 
Igår red jag som planerat över galoppbommar i ridhuset. Slängde fram den berömda evightesbanan och rullade runt på denna tills jag var nöjd. Jag satte distanserna ovanligt bra och paul backade lydigt av på bommarna. Däremot tyckte jag att han ville gå i en väl öppen form och jag hade väldigt svårt att få honomatt slappna av och verkligen välva sin rygg. Så jag satte faktiskt på en gummisnodd som jag fäste i sidorna på sadelgjorden för att få honom att tänka rätt, och skillnaden blev enorm!
 
Idag blev det en låååång skritttur barbacka på en överpigg häst. Känns bra inför Södertälje imorgon! Ni får hålla tummarna för oss!
 

Frågor & Svar; Träna för Amanda Gullström

Fråga: Hej! Hur är Amanda att träna för? :) har du några filmer från hennes träningar utan musik så man hör hur hon är? :)
 
Sv: Tyvärr har jag inte några filmer från de Amandaträningar jag varit med på, blir förhoppningvis några i år då Amanda är en duktig tränare som jag gärna vill fortsätta träna för. Amanda är väldigt engagerad i sina elever, pratar väldigt positivt och man kommer sällan hem med en dålig träning bakom sig. Tycker att hon är bra på problemlösning och på att utveckla ekipagen framåt. Övningarna som görs är ganska varrierade men det avslutas alltid med banhoppning. På uppvärmningarna är det ofta arbete över bommar. Så om du funderar på att träna för Amanda Gullström, tveka inte! :-D
 

GÄSP!

Reflekterade över en ganska kul sak idag. Paul gäspar alltid när vi har avsultat ett riktigt bra ridpass. Jag antar att det är för att han är nöjd och avslappnad, och inte för att han är trött? Jag får iallafall ett bra kvitto på om han upplevde ridpasset lika bra som jag när han börjar göra en av dessa vackra grimaser:
 

Dagens Paul

Det var så härligt att sitta på hästryggen igen! Vägarna hade bitivs tinat och vissa partier blottade en mjuk grisväg, så härlig känsla att rida på så sviktande underlag efter all is och snö. Nu kan det få bli vår tycker jag!
 
P kändes något stel i början, bjöd inte ärligt framåt, men jag pressade honom inte. Red i en lång och avspänd form och allt eftersom tände han till för att mot slutet istället göra sina små krumsprång i galoppen för att det var så kul. Lät honom faktiskt hållas och han var lydig tillbaka när jag bad honom.
 
Mot slutet tog jag av mig min halsduk och började svinga den runt okring mig, vifta med den och tja, han brydde sig inte nämnvärt. Måste verkligen arbeta bort hans reservationer för ryttare på ryggen. Han ska bli bulletproof till 99% ;)
 
Stretchade honom när vi kom hem och han tyckte det var så skönt!
 
 
Älskade kissemissen Smulan stretchar varje morgon!

Längtar efter min pojke

Efter jobbet blir det lite shopping på granngården och sedan bär det av mot stallet. Ska bli så härligt att sitta på Pauls rygg igen!
 

Lägenhetsvisning

Har inte blivit mycket update de senaste dagarna och det beror på att P vaccinerades för några dagar sedan och vilat fram tills idag. Ska försöka aktivera honom lite imorgon. är riktigt ridsugen och planerar en tur i skogen.
 
Idag har jag varit på lägenhetsvisning, den första för min del. Tyvärr var den inget för mig så jag får leta vidare. Börjar kännas som om det är dags att lämna boet nu iallafall, vill verkligen stå på egna ben nu när jag har ett bra jobb och allt. :)
 
God natt folk! Vi hörs imorgon! Kram

Isigt värre!

Våren ser äntligen ut att vara påväg, nu ska bara all snö och is smälta bort. Vägarna ser ut som isbanor just nu vilket inte direkt inbjuder som ridunderlag. Tur att P ska vila imorgon, så kanske lite mer hinner smälta med tanke på att det ska bli 6 grader och sol!
 
Hur ser det ut hemma hos dig? Har vintern förlorat sitt grepp?
 
 
Gammal bild från en underbar våruteritt med Silver och Rose.

Videoklipp; Hackamorefail

Ja det funkade inte så bra på hackamore, bjuder på denna ändå. Ha överseende! :)
 
 

Provat Hackamore

 
Jag har lite problem med att Paul blir väldigt rörig med huvudet när han hoppas. Har provat med martingal, men han känner sig bara instängd, så idag provade jag att rida på bettlöst, med blandat resultat.
 
Känslan på Hacket var ändå bra, han var lätt i handen och lätt att reglera till hinder, men efter de hinder som hoppades mot den öppna delen av ridhuset gick det för fort och jag kunde knappt svänga. Jag får helt enkelt fortsätta rida med bett med andra ord! För han var precis likadan som vanligt, med skillnaden att det var ännu svårare att styra. Detta är en fråga om olydnad som jag inte alls tagit tag i. Måste bli ändring i framtiden!
 
Min syster var snäll och filmade, det är inte mycket att se, ser förjävligt ut faktiskt. Men nyttigt för mig att se hur jag rider. Måste verkligen försöka komma upp med överlivet och bli mer stilla. Något att tänka på i fortsättningen!
 
 
Lägger upp filmen lite senare :)
 

Hagelstorm

Hade en riktigt härlig uteritt idag! Först haglade det, för att sedan övergå till snöblandat regn och en jäkla massa blåst. Paul skötte sig dock jättebra och verkade inte bry sig alls om de underbara väderförhållandena, det var bara matte som gnällde.
 
Red barbacka och det var kanske inte det smartaste valet, men jag är heller inte känd för att göra sådana, tycker bara att jag kommer åt honom bättre utan sadel och det är dessutom nyttigt för mig att öva balansen. Fortsatte att arbeta med att få honom rak och att gå där jag ville istället för att gå sicksack över vägen. Han accepterade detta direkt utan tjafs och det var så himla skönt! Galopperna var han fin i, kunde ha önskat en längre nacke, men han var lite spänd och tittig så det var ändå godkänt.
 
 
Fin med hagel i håret ;)
 

Lördag förmiddag

Har inte fått mycket gjort idag hittils, suttit hela morgonen och letat kamera, kan inte bestämma mig för vad jag ska köpa. Just nu lutar det åt Nikon D7000, men ja, har någon läsare något tips är det varmt välkommet!
 
Snart bär det av till Ekelund, Paul ska ridas och syrran ska hoppa en P&J med lillSilver. Solen skiner och det är mycket fågelsång i luften, känns som om våren äntligen är på g! Önskar att jag hade en kamera att föreviga ögonblicket med. Men snart så! ;)
 
En vårdesign vore också till pass, har redan tröttnat på den jag har nu. Tror inte att det finns många bloggare som byter design så ofta som jag? ber om ursäkt för det, men ärligt talat blir jag aldrig nöjd och kommer alltid på nya ideer.
 
 
Gammal favoritbild på Silver och mig :)

Dagens hoppning

Herregud vilken härlig häst jag har! Vi ställde upp en serie, och lite annat skräp, såsom sockerbitsmuren du kan se i inlägget nedan. Paul var väldigt taggad, och väldigt olydig! Han hade väldigt bråttom genom serien men klarade den felfritt varje gång trots att han drog sig in i botten. En rivning hade nog fått honom att backa av lite, men han hade koll på tassarna. Får vara glad över att jag har en så försiktig häst.
 
Tittig är han inte kan vi ju konstatera min fina plutt. Får ta och rida en låg lydnadsbana inför tävlingen så det blir lite mer koll på grejjerna! 
 
Dagens hinderuppställning: 
 
 
 

Man måste ha lite fantasi!

Skriver mer om dagens hoppning lite senare! :-D
 
 

Äntligen helg!

Så himla skönt att kunna slappna av lite, har varit en tuff vecka för min del. Ska bli underbart att komma ut till stallet och hoppa Paul lite, var ett tag sedan nu och jag är riktigt taggad. Nu gäller det att förbereda sig inför tävlingen i Södertälje den 9 mars. Är faktiskt lite nervös, min första regionala tävling i livet..
 
 
Såklart kommer vi vara riktigt snygga också i detta set jag köpte begangnat för någon månad sedan! Sedan hoppas jag att fröken Erika kommer sköta sig uppe på hästryggen ;)