Hoppning på schemat!

Idag hoppade jag i paddocken tillsammans med ett gäng roliga tjejer och hästar. Vi byggde upp en liten bana bestående av både linjer, enkelhinder och kombination. Jag släpade även ut vattenmattan, och vi hade också med ett "schakbräde" och en grind. det enda botemedlet för tittighet är ju att helt enkelt avdramatisera det hela, vilket betyder, hoppa tittigt helatiden ;)

Silver hoppade alla hinder direkt, och jág blev faktiskt förvånad över hur otittig han var. han var lite skeptisk till schakbrädet, men efter första hoppet slappnade han av och hoppade normalt. Jag hoppade banan på en hinderhöjd mellan 80-100cm, och han hoppade väl och ärligt! Mycket nöh´jd med känslan efter dagens ridpass med andra ord!


Finhästen<3

Gårdagens Äventyr

Igår red jag ut på Silver tillsammans med min syster som red Novio. Vi bestämde oss för att göra något annorlunda, när vi rider ut i vanliga fall får Silver alltid gå först, för att han helt enkelt blir knäpp när han går sist. Men idag bestämde vi oss för att träna honom på att gå sist.

Han var riktigt fin i traven, utan att öka takten, och även i första galoppen gick han bra! Sedan var det kört. Han drog med mig, det kändes som om han hade eld i baken ;) Bockade sparkade stack om vartannat, tag satt bakåtlutad och spjärnade emot med all min kraft, stackars hästens mun? :O Han var lika galen som vanligt med andra ord, men detta är något jag verkligen vill få bort, någon som har ett tips? :)


Varför inte? :)



Hehe jag är med i en liten utlottning :P

Vinn ett presentkort på 1000:- på ridresor! Du kan läsa mer om terränglägret här: http://hastsportresor.se/land/irland_portu_ungdomfakta.asp

Du kan vara med och tävla här: http://hastdiggaren.blogg.se/2011/may/bloggtavling.html#comment


Jag dör av garv! :D

Mamma berättade om en speciell händelse i henned unga ridår, och jag skrattade så jag ramlade omkull :P

Hon red på ridskola, och just denhär dagen skulle de ta en tur i skogen.  Mamma skulle rida en häst vid namn Trubadur, som var en väldigt speciell häst, känd för att göra som han själv ville och för att vara en riktigt hetsporre. Han var väldigt besvärlig den dagen, och helt plötsligt stack han med mamma, rakt förbi ledet med andra ryttare och vidare i skogen. Han vek av in på ett joggingspår och mamma försökte förtvivlat få stopp på hästen.

Framför dem kommer en joggare, när denne får syn på de skenande ekipaget reagerar denne på ett väldigt udda sätt. Han får total panik! istället för att lugnt och stilla kliva åt sidan kastar han sig raklång på marken framför hästen. mamma försöker styra undan, men hinner inte, Trubadur har dock koll på läget och tar ett språng över mannen. Tillslut får mamma stopp på hästen och de andra hittar henne, ridläraren tar ett snack med joggaren som är i djup chock, vilken röra! :D


Stor skillnad? :)


Fina hästen :)

Idag var det träning med ridgruppen för första gången på väldigt länge! :) Vi red den här övningen, och som alltid gav den enormt bra resultat! Det är en övning som gör sig själv ;)

Jag valde att rida Silver på fullcheekbettet och skippade faktiskt martingalen. Jag tycker att man ska kunna rida över bommar utan en sådan hjälptygel, och sedan tycker jag att det är såå snyggt att ha så lite utrustning på som möjligt ;) Silver var i vilket fall väldigt trevlig att rida, och han tyckte att övningen var rolig, istället för jobbig som han annars brukar tycka! Skillnaden mellan Känslan före jämfört med den jag hade efter var enorm!


galen ponni ;)

Ibland blir man överraskad! :O

Idag hade jag planerat in ännu en tur i skogen för min och Silvers del. Men när jag kom till stallet och tog in honom ur hagen noterade jag en torr hudflik utanpå ena mungipan. Jaha, tänkte jag, då får jag väl ta hacket då, SKIT! För dig som inte är så insatt, att rida med Hackamoore i skogen på min häst är inte det roligaste. Det går bra i skritt och trav fram till första galoppen. Sedan har man en bockig, tittig häst som lägger all sin kraft framåt i din hand. Men han gick ju lugnt igår, så jag fick ta mig i kragen och ge mig ut ändå! :D

Han var riktigt fin i skritt och trav, och heeelt underbar första galoppen. Jag njöt verkligen, och så kom andra galoppen, lika fin den, och tredje. Han uppförde sig exemplariskt! Skummade, frustade, och var härligt runt i formen helatiden! :D Haha, kan ni förstå hur glad jag var? Snacka om positivt överrraskad! :)


Sötare finns inte :O

Smulan min fina Smulan <3


En Morgonblogg! :D

När man har sovmorgon, då kanske man borde passa på att sova? Inte jag! :D  Jag har hunnit med att plugga lite matte, men nu, de senaste 30 min  har jag roat mig med att göra en bloggdesign till Matilda Nerell :P

Nå vad tycker ni om reslutatet? :


Pics of the day


























Dagens Ridpass

Hejsan bloggen! :D Jag ska väl ta och berätta om träningen igår, men jag får nog ta och hålla er på sträckbänken ett tag till, jag lever i alla fall ;) Idag blev det bara en lugn skritttur i skogen, barbacka och med hackamore för min och Silvers del. Han blev väldigt trött igår på träningen, så jag tyckte att det behövdes. Men det tyckte inte han, för han var helt överpigg, skrittade i 180, trots att skogsstigen var stenig som få xD Haha Jag behöver nog inte berätta mer! :D



Busungen, eller vad? <3

Erikträning idag! :D

Åh snart är det hoppträning för min och Silvers del :P Det blåser storm ute, ska bli spännande att rida i det, för i allmänhet blir Silver lite koko då xD Hahah :D

Att utveckla Traven

Jag har ofta suttit och klagat över Silvers brist på elastisitet i traven, han har otroligt svårt för sig att länga steget och det känns som om han ofta tappar balansen i traven när man försöker göra en annan rörelse än att trava rakt fram. På dressyrtävlingar har det alltid varit travprogrammet vi presterar sämst i.

Jag kom och tänka på nu när jag kollade på dressyrfilmen från igår, hans trav har utvecklats enormt mycket! Nu, efter 3 år har han äntligen börjat sätta de muskler som jag så länge suktat efter. När han kom, hade han i princip inga muskler, bara en vass manke och en stor mage. Han orkade knappt bära sig i någon av gångarterna, men traven var verkligen svårast! Att få upp honom i uppförsbacke var ett helvete, och det kan ibland vara så nu också. Men skillnaden mellan hur länge han kan gå rätt i traven nu och då är enorm.

Traven är en gångart som är som en "mellangångart". Den används mycket sällan i vilt tillstånd, så det är väl klart som korvspad att den tar längst tid att utveckla. Men måste helt enkelt ge det lite tid! det gäller att skynda långsamt, så har du en riktigt fin dressyrhäst trots allt! :D


PRSCREEN från filmen igår :)

Film från idag :D


Jorden går under idag alltså?

Jag är lite besviken på mig själv för den dåliga uppdateringen, men det kommer inte bli någon förbättring idag heller. Jag ska skjutsa ett par av ridklubbens yngre medlemmar till en tävling, Vi i stallet :)

SO LONG! :D

PS, tror du att världen går under idag? :O Ds.

Hoppträning

Det blev tyvärr ingen film på Amandaträningen idag, och det var kanske lika bra det. Jag hoppade bara en bana på 90 och Silver kändes ganska matt. Atagligen för att han gick ett ganska hårt dressyrpass igår med programridning och allt. Dessutom ville jag hoppa lite lägre för att stärka hans självförtroende efter helgens två uteslutna starter med syrran på ryggen.

Vi började att jobba med travbommar och sedan la vi ut två bommar med långt avstånd emellan, där vi varrierade galoppen för att få in färre eller fler galoppsprång. Jag lyckades få in 7 & 11, en skillnad på 4 galoppsprång, vilket jag är riktigt nöjd med!

Sedan hoppade vi en lägre bana, och Silver stod faktiskt emot en del, men hoppade ändå utan någon större övertalning. Sista rundan bjöd han som vanligt på hinder och vi fick en bra känsla bitvis! :D

Nårga Bilder får ni i alla fall:





Haha jag måste bara bjuda på denna bilden, duktiga Silver som löser allt och hoppar ändå, trots läskigt hinder och dålig ridning från matte ;)




Två timmar Ridsport :)

Åh jag älskar att kolla på ridsport, och idag var det 2 timmar i sträck på eurosport! Först Nations Cup, och sedan Kentucky fälttävlan! :D Tycker att det har blivit mycket ridsport på senaste tiden, tumme upp! (Y)

Blev totalt kär i Nick Skeltons fina häst Carlos- Contender, finaste och mest scoopiga häst jag har sett på länge! :) JäklAR VILKEN HÄST!, blev helt kär! :D


Ingen bildbomb, men en filmbomb!


Dagens uteritt :)

Det har blivit otroligt mycket uteritter för mig den senaste tiden, men jag tycker att det är himla viktigt att Silver får komma ut i skogen och det gäller att passa på nu när vägarna är nyvattnade och underbara ;)

Idag red jag en ganska kort runda, sjörundan, på ca 7km. Red nästan uteslutande i galopp och försökte stå i lätt sits och få honom avslappnad. Det gick sådär halvbra, men jäklar vilken kondis han har, inte ens flåsig efter så mycket galopp! När jag kom hem såg jag ett par hinder på banan och bestämde mig för att ta några språng. Hoppade först ett lågt hinder någon gång, och styrde honom mot en oxer på 1m med ett hjälphinder innan. Då gjorde han ett av sina fulstopp, och jag gick på honom med skänkeln. Nästa gång hoppande han det utan problem. Vi har haft lite strul med att han inte riktigt bjuder på sig själv i hoppningen, och när han stannar utan anledning har vi inte varit tydliga med att det inte är okej. Det ska det bli ändring på! :)

Idag mötte jag och Silver en katt i skogen. När den såg oss hukade den sig och kröp in i gräset, Silver tyckte att det var riktigt äckligt! Jag tog fram mobilen och filmade den när den hotade oss xD


Mycket skola

Jag hinner inte alltid logga in på datorn nuförtiden :) Det är så sjukt mycket i skolan nu de sista veckorna innan studenten :) Tack för alla guliga kommentarer om bildbomben jag la ut i förrgår! Vad glad jag blir! Andra delen av bildbomben kommer ut ikväll! :D

Idag ska jag ut till söta Silver också! Planerar ännu en uteritt, och på torstag är det Amandaträning som förhoppningsvis kommer bli filmad också! :D

Bildbomb! :D

























Fler får komma senare! :D

En genväg till lösning?

Idag har det varit regnskurar då och då under hela dagen, inte så roligt väder om jag får säga det själv. Jag cyklade ut till stallet, och när jag nästan var framme öppnade himmlen sig. Haha jag blev inte lite blöt!
Men samtidigt är jag väldigt glad för vädret, för grusvägarna här ute blir som gummi.

Silver och jag red ut idag! Jag satte på honom ett stort nosludd på nosgrimman i hopp om att han kunde bli lite mindre tittig. Jag vet inte om det berodde på nosluddet eller på något annat, för han var riktigt fin att rida idag! I traven och skritten kunde han jobba riktigt avslappnat, och även stundvis i galoppen. Tyckte att det var en riktigt mysig tur vi tog, och jag kan säga att det var ett tag sedan jag slappnade av under en uteritt. Det är så otroligt jobbigt att rida tittiga hästar ute :)


Bild från dagen. Silver blir kliiiad av mig, SKÖNT! :D


En bildbomb väntas! :D

Silver fick en ny kompis i hagen idag, och det gick ganka vilt till i vanlig ordning! Jag har sjukt mycket bilder som jag kommer att bjuda på! Lägger upp en söt på busiga Silver :)



Den läskiga histabron


Dagens Ridpass x2

Idag spenderades större delen av dagen hemma hos min vän Amanda! :D Vi målade hinder, pratade och sedan blev det även ridning, dock bara för min del. Amanda ramlade av i söndags och har en lättare hjärnskakning, så hästarna har fått vila en hel del. Jag fick helt enkelt motionera ett par :)

Lorden var först ut. Med honom jobbade jag endel på volt i traven och på raka spår i galoppen. Han blev väldigt trevlig att rida tillslut. I början var han lite svår att rama in, och han drog årt vänster i volterna och över ett par bommar som jag red över på volt. Men det hela släppte efter ett tag, och jag kunde få ihop honom riktigt bra, även om det krävdes en hel del ridning från min sida. Båda var mycket svettiga, men nöjda efter passet!

Caruso var redan sadlad och klar när jag precis blivit klar med Lorden, så det var bara att sitta upp igen, vilken service! :D Russe var i alla fall heeelt galet pigg, kändes som om han hade eld i baken. Han letade efter hjälper som jag inte ens gav honom. Haha, det var väldigt utmanande för mig att få honom att vänta på mina kommandon. Passet blev ganska mycket i galopp, just för att han behövde springa av sig lite. Jobbade endel med enkla byten, som sedan övergick till rena byten. Fin häst <3

Tack Amanda för att jag fick rida dina finingar ;)




Gammal bild på mig och Caruso, (fy på mig som inte har hjälm! :O Ajja BAJJA!)


Ridsport på tv! :O

Sändingar från Badminton, terrängen börjar NU! På Eurosport
Zara Philips Zara Philips of Great Britain rides Glenbuck during the Cross Country Test on day three of the Badminton Horse Trials on May 2, 2010 in Badminton, England.

Dagens Ridpass

Idag blev det dressyr på banan för Silverplutt, har ju ridit ut en hel del nu, så det var nästan ett måste. Jag jobbade mycket i skritt innan jag började jogga igång honom, jag red bakdelsvändingar, öppnor och slutor för att helt enkelt få honom på bakbenen redan från början och för att få den lätta framdelen jag eftersträvar.

Fortsatte utefter detta tema även i trav och galopp, och jag fick upp formen rejält på honom, utan att tappa ryggen. Riktigt kul var det att rida idag! Syrran hängde med och hon ångrade verkligen att hon inte tog med kameran, för så fin såg han ut tydligen! :D Imorgon blir det vila för Silvers del ;)


Värmen är här!

Åh jag her precis avslutat mitt misslyckade försök att få lite färg på kroppen. Efter 10 min i hettan blev det bara för mycket för mig! Idag har jag massor av roliga planer som inkluderar hästar! :D Längtar efter att få berätta om dagen! :)

Framhoppningsoxer 1.40m :)


Som en sensommarkväll!

Åh jag red ut ganska sent på dagen idag, men det var en solig och härligt svalkande kväll! Kändes som om det var sommar på riktigt! :D Uteritten gick väldigt bra, Silver var piggelin, men jag tyckte ändå att det kändes harmoniskt. Han kastade sig inte hit och dit för minsta lilla och han gick över "histabron" utan att tveka! De två senaste gångena har han ställt sig och ryggat och tillslut har jag blivit tvungen att avbryta, så det är superskönt att han gick över direkt!

Efter passet fick han gå i en av de stora gräshagarna och beta medan jag mockade och putsade, något som såklart var väldigt uppskattat av honom! :D



En bild från dagen! :D



Västerås RK Nationell hoppning 1.40m :)


Snart Rullar vi mot Västerås!

Idag hänger jag ännu med en gång när Amanda Gullström tävlar! Jag leket hästskötare fotograf och har allmänt kul! Idag var det tydligen nationella tävlingar, så jag tror att det kommer vara riktigt kul att se alla andra ekipage skutta runt på banor med hinder på 1.40m. Haha :D Kram på er!

En lång resa..

.. det har kommit en hel del nya läsare här till bloggen så jag publicerar en fim jag skapade i vintras. Det är en film som jag blir rörd av varje gång jag ser den, vilken underbar häst jag har!

Skillnad?



Det är faktiskt större skillnad än man kan tro, färgerna blir mer som de man
 ser med blotta ögonen om man lyckas med sina manuelle inställningar :)


Härlig dag! :D

Åh idag drog jag hem ganska tidigt från skolan, hade nämligen ett prov på morgoneh det var väldigt jobbigt för hjärnan, så jag skippade lektionen efter :P Direkt när jag kom hem drog jag iväg till stallet och pysslade lite med Silver. Tränade lite från marken också för skjos skull. Han kan typ göra spansk skritt nu, eller är på god väg i alla fall. Han fick också beta lite, har ni börjat vänja era hästar ännu?

Sedan åkte jag till min vän Amanda och vi red världens mysigaste tur tillsammans. Jag red hennes fyraåring Silver Bullet och hon fina Valence! :D Kulan som han kallas var riktigt härlig idag, kundeverkligen rida ihop honom så mycket mer än jag kunde senast. Red med en bomlös sadel, och det var som att sitta i en fåtölj. Nu blir det fredagsmys för mig, men jag lovar att det kommer en liten bildbomb ikväll! :)



Fina pollen "Kulan" som jag red idag och hans Amanda


Ett snabbt inlägg :)

Jag har kidnappat syrrans dator ;) Idag red jag ut på Silver, han var sjukt fin i börjen, men efter ett par kilometer slog det slint i hans huvud. Han skyggade för allt och ingening, och lyckades nästan bli påkörd av en bil. Nej fy vad han var jobbig! Blir till att rida samma runda inom en snar framtid!


Tur för honom att han är så otroligt fin ibland :P

Snö i MAJ?

Hahah idag har det snöat lite med jämna mellanrum, det har också haglat och regnat. Vilket underbart majväder? eller? HAHA jag måste säga att det känns ganska avlägset. Just nu sitter jag och skriver på min försenade projektrapport så jag antar att kvällens aktiviteter redan är bestämda.



Min kisse vägrade vara ute i mer än 10 min idag, kanske kom hon ihåg hur det var i vintras? :)


Jag är så glad att jag har dig <3


Rida i mukisbyxor..

.. var ingen bra ide idag, jag har ett svidande skavsår på insidan av benet, ajaj :S På måndagar börjar jag skolan 13.30, så jag passade på att spendera förmiddagen med underbara Amanda Gullström. Vi red 2 uteritter och hade sedan trevligt med matlagning och prat innan jag fick skynda mig iväg till skolan.

Ibland, eller rättare sagt ofta önskar jag att det ska bli sommarlov, för då har jag äntligen tagit studenten, men samtidigt kommer jag aningen plugga eller jobba och vara uppbokad ändå. Livet är hårt ;)



En gång i tiden spenderade jag mycket fritid på att rita hästar i både photoshop & paint. Denna
häst är ritad i paint för hand :) Saknar det ofta, man har inte tid att sitta i flera timmar och pilla :(


Att rida in en häst

Hittade detta underbara videoklipp på tuben. Vi får följa en inridning av en häst, och jag blir så imponerad över hur otroligt fin hästen blir. Kul att se om man har tid :)


Dagens Ridpass

Idag var det faktiskt lite svalare än det har varit de senaste veckorna, så jag passade på att träna kondition med Silver. Red först fram lite kort på en äng, och hoppade några små hinder som någon hade byggt där. Sedan satte jag igång att galoppera i lätt sits och försökte få honom avslappnad och i ett jämt tempo. Först var han överpigg och bockig, men han tröttade ut sig och efter ett tag kunde jag galoppera betydligt lugnare, och utan att han tramsade. Red i kanske 6-7 min i galopp, sedan blev han väldigt trött och vi skrittade hemåt :)

Film från dagen :


Vackraste Silver

Bildbomb från dagens ridpass i gamla sommarhagen, visst har det blivit otroligt grönt på askort tid? Känns som om sommaren är här, om man tänker bort min jacka :)

Fotograf:
Frida Torrång