Film från 95cm

 

Tävling; ÖSLR

Är lite tjurig på mig själv efter dagens tävling. Hästen måste ha undrat vad jag höll på med där uppe!
 
I första klassen hoppade han otroligt fint, superkänsla, men jag klantar mig på en linje från en oxer fram till ett räcke. Jag hade mätt att det var 7 ganska normala, något kort, och jag kommer in ganska stort på det första hindret och får inte alls igenom min förhållning, vilket gör att vi drar oss i i botten. Sedan är jag lite kvar och stör honom i munnen och då river han räcket ganska grovt, det blev ett rätt obalancerat språng. Resten av banan fin och felfri. 
 
I andra klassen var jag övertaggad, han hade känts så fin så jag kände att vi kunde ha en riktig superrunda på gång. Men jag red verkligen askasst första delen av banan. Helt utan känsla och jag tycker verkligen att jag red slarvigt och forcerat. Efter nedslag nummer två skärpte jag mig och kombinationen och sista linjen hoppade han fint. Bara mina nedslag idag alltså! 
 
Det handlar om rutin från min sida och sista delen av banan var mycket bättre, nya tag till nästa tävling och fortsätta arbtete med lydnaden hemma. Jag har en underbar häst som kämpade väl i lera och ösregn.
 
 
Ovisad bild från Hoppträningen i veckan!

Yesterday and Tomorrow

Gud vad härligt med helg! 
 
Igår red jag ut en sväng barbacka på Paul, det hängde regn i luften och jag ville verkligen inte att min sadel skulle bli blöt, den är ju i tabbacco och blir lätt fuktskadad. P var riktigt fin! Jobbade återigen med att samla-korta galoppen och i traven blev det bara att försöka få till ett lugnt och avspänt tempo. Nu har jag även börjat introducera skänkelvikning på riktigt och han har fattat grejjen mer och mer.
 
Tidigare har han sprungit ifrån mina "nya" hjälper då han inte förstaår dem, men idag kunde jag tänka flytta åt båda hållen och han behöll sitt lugn. Han är redo för att lära sig detta ordentligt nu. Tänkte ta och träna lite med ett längre spö som ännu en vägvisare. KUL!
 
När vi kom hem igen gick jag in på banan och galopperade över tre bommar en gång i vardera varv. styrde sedan på  en mur jag ställt upp och hoppade den två gånger, sedan gick jag ut och skrittade av honom. Han hoppade muren lite spänt första gången, och jag har lite problem med att hoppa barbacka, var inte långt ifrån att tugga grus där. Andra gången vi kom blev det mycket bättre och båda landade i balans och i rätt galopp!
 
 
Det börjar bli höst också, vintern kanske inte är så långt bort? ;) 
 
Imorgon är det tävling som gäller och jag håller alla tummar och tår att vädret håller sig någorlunda bra! Det var länge sedan vi tävlade och det ska bli jättekul att komma igång igen och nu ska vi utnyttja tävlingssäsongen till fullo! Det är inte många utomhustävlingar kvar, och nästa vecka debuterar vi 110! :D

Jag älskar skogen!

Bild från idag, hur vackert är det inte? :)
 

Godkväll!

Snart bär det av till jobbet. Kan inte låta bli att gnälla på blogg.se då alla bloggar har fuckat upp sig rejält ;) Inläggen flyger omkring och kommentarerna hamna på sidan. är det bara jag som har det så?
 
Idag red jag ut en sväng med P, ingen vidare uteritt då han var spänd och släppte ryggverksamheten såfort jag krävde något. Red därför ganska kravlöst och han slappnade av lite mot slutet när jag jobbade i samlad trav i en något lägre form under nedsittning. Nya tag imorgon helt enkelt!
 
Vi ska tävla i helgen också, verkar som om det ska bli åska och regn. Man blir ju så glad... :/
 
 
 

03:48 Löshoppningsfilmen

 
Stannar upp lite i sprången och man skulle kanske önska lite mer lyft i fram. Men han är en fantastisk häst och jag är så glad i honom! <3 Snart är det hemgång för min del! Eller ja, om två timmar..

Frågor & Svar; Paul?

Fråga:
Känner igen hästen du rider... vem köpte du den ifrån? :) (Fuxen alltså)
 
Svar:
Jag köpte honom ifrån ett försäljningsstall då han hade varit i Sverige i tre veckor. Camilla på CAF var det som förmedlade honom! :) Hur kommer det sig att du känner igen honom?
 
 
 
 

Löshoppning

Igår löshoppade vi hästarna i stallet! Även Paul fick hoppa lite! Han är väl ingen superstjärna, men han har ändå lite språng i sig, en oxer på 140 och ett räcke på 145 hoppade han relativt bra. Problemet var att han backar av lite mycket, antagligen för att han inte löshoppat så mycket förut. tror det kan vara nyttigt för honom att löshoppa lite regelbundet! Slipper ju ha mig på ryggen ;)
 
I helgen är det tävling som gäller! Ska bli sååå kul! :D
 
Såhär såg det ut när vi löshoppade lite lågt i vintras! :) Film från igår kommer!
 

Myskväll

 
 
När man inte har något för sig en lördagskväll så kan man alltid ta en tur till stallet!
 
Jobbade över bommar med Paul idag! La ut dem överallt över banan, en riktig evighetsövning kan man säga! Började dock jobba med traven under nedsittning, släppte stigbyglarna tillslut då jag inte riktigt kom ned i sadeln och jäklar vad jobbigt det var, kände i magmusklerna direkt!
 
Över bommarna jobbade han riktigt bra! Han har lärt sig grejjen och kortar sig fram till bommen utan att jag behöver göra något. Passade även på att träna den samlade galoppen och fick verkligen honom att sitta på rumpan och verkligen samla sig. Så himla duktig var han! Känns riktigt stark nu i den samlade galoppen, nu vill jag bara kunna länga och korta honom lika bra.
 
För första gången någonsin hade han jobbat så bra med bakbenen att han skumade mellan skinkorna! Tummen upp! Fick sig en svalkande dusch och massor av godis när vi var klara! <3

Många dagar sedan!

Har inte haft lust att blogga de senaste dagarna, men Paul har varit så jäkla fin så nu måste jag dokumentera lite, hopptränade för Amanda på gräset i Tisdags!
 
Vi inledde med galopp och travbommar med kort avstånd. Jag har arbetat mycket med bommar den senaste tiden och det hade verkligen givit resultat hos både mig och hästen, även om det inte kan kallas "bra" ännu. Galoppbomserien byggdes sedan upp med ett hinder in, 8st(?) galoppbomar och sedan hinder ut. Nyttig övning för att hålla en bra galopp i hästarna mot hinderna. En bana hoppade vi också såklart! Avslutade på 110cm höjd.
 
Paul var verkligen superfin! Väntade på mig helatiden mot hindrerna, och hoppade riktigt bra mot slutet. Han är kanske inte jätteflaschig att se på språngmässigt, men han vill inte riva och utvecklas hela tiden! Bästa känslan någonsin i sprången var det verkligen! Banan gick riktigt bra, känns super inför tävlingarna som är på g nu!
 

Igår.

Hinner aldrig blogga på kvällarna när jag jobbar eftermiddag! :/ Knappt att jag hinner med överhuvudtaget faktiskt! Men det är så det är tyvärr, så jag får helt enkelt blogga mindre var tredje vecka ;)
 
Igår red jag ut barbacka tillsammans med Amanda, vi hade en otroligt rolig och mysig timme tillsammans med hästarna. Paul var galet fin, även om han blev lite mattare mot slutet. Stackarn har fått gå hårt de två senaste dagarna, men träningen går i lugnare och intensivare perioder. Jag känner mig så mycket tryggare på hästryggen för varje gång jag rider barbacka. Tyckte det var obehagligt i början efter min "lilla" avramling i höstas, men det har släppt helt nu!
 
Ikväll väntar hoppträning på gräsbanan, ska bli superkul! :D
 
 
Haha rörig bild från framhoppningen till vår tävlingsdebut tillsammans! :P
 
 

Smulan mitt hjärta

Idag på dagen har vi haft denna underbaring i 6 hela år! Kan inte tänka mig huset utan henne<3
 

Tidig morgon

Redan varit uppe en timme, semstern är slut och det är verkligen dags att återgå till vardagsrutinerna! Vill förresten tacka er för ert engagemang i mina tränsproblem, ska nog hitta en lösning tillslut! :D Igår fick Paul en vilodag, jag passade dock på att arbeta lite med honom från marken. Förra gången lyckades jag bota hans infångningsproblem i hagen, så det är väldigt nyttigt för honom, även om han var lite okoncentrerad igår när vi tränade inkallning. Jag hade väl inte tillräckligt gott godis? ;)
 
Fick veta en liten kul grej förra gången jag besökte hovslagaren. Paul(ca 160) och Silver(148) har exakt samma skostorlek! Haha jag tyckte väl att Paul hade små fossingar..
 
 
 

Everything looks better in slowmotion


Tränsproblem

 
Har lite problem med min utrustning till min häst.
  • Han passar bra i sitt nuvarande träns (Det rödbruna till höger) men går bättre på remont.
  • Går super på remont men finns verkligen inga snygga på marknaden i rätt färg.

Så jag har ett par alternativ! Jag har nu surfat runt på hästnet och hittat en lös remontnosgrimma som är i rätt färg och är i princip gratis. Tänkte köpa den sålänge till mitt remontträns, för svart nosgrimma och tabacco träns går ju inte ihop så bra. Tänkte höra om någon sett ett snyggt Remontträns i denna färg? :)

 


Power from behind

Ute i skogen idag jobbade jag lydnad med pollen. Jag satte upp en härlig galopp med massa power och försökte sedan samla ihop den utan att tappa energin för att sedan öka igen. Det roliga var att jag kände skillnad i den samlade galoppen, han fick så mycket bättre energi bakifrån. Annars tycker jag att han lätt blir travig bak och tappar hela galoppen när jag ber honom samla. När jag efter en förlängd galopp skulle samla upp honom försökte jag även tänka och jobba lite i öppna för att verkligen få igenom samlingen.
 
Lite klättring och travarbete hann vi också med, nöjd med honom idag igen! <3
 

Hemma igen!

Åkte en dagstur till Rättvik där Amanda skulle hålla föreläsning och delta i en clinic för Ted Nätterqvist, som hjälpreda och som åskådare. Var en väldigt rolig och inspirerade upplevelse! man blir så otroligt motiverad att ta tag i den egna hästen och lösa de problem man har.
 
Snart ska jag åka ut till stallet och rida ut i skogen, Paul som fick en välbehövlig vilodag efter tandregleringen i onsdags. Han längtar nog efter lite action!
 

Fotografering; Innan Filmen

Min kamera hängde även med i tisdags så innan jag tillät syrran att ta upp filmkameran klickade hon några bilder på oss :) Inga superbilder, men hallå, vi får väl bjuda på oss själva?
 

Lööövely horse!

Idag har det hänt massor! Veterinären var här och kollade tänderna på alla hästarna, Paul var rätt vass långt upp och de vassa tänderna hade skavt upp sår längst upp. Ingen fara med det, det kommer läka nu när tänderna är raspade, det är faktiskt ett år sedan vi kollade senast.
 
Hann rida innan veterinären kom, skrittade först ut med Amanda och Bernity, men jag ville jobba lite mera med honom så jag gick in på banan och galopperade över bommar. Jag har enorma problem med galoppbommar då jag lätt överger hästen om vi hamnar på konstiga distanser, som min vän Amanda påpekade imorse. Därför tänkte jag på det när jag red på banan och det gick verkligen tusen gånger bättre! Var tre galoppbommar i mitten och sedan tre stycken på båge med 5 galoppsprång emellan. Red barbacka eftersom att jag har ännu lättare att få tillbaka honom och det kändes somsagt riktigt riktigt bra! Jag behöver verkligen träna på detta!
 
 
Stilig häst man har...

Lite tankar

Jag har av någon konstig anledning ändrat min ridning jättemycket, och det inte åt det positiva hållet. Jag har bla börjat fälla överlivet lite väl mycket. Satt och diskuterade detta med min tränare och vi kom upp med teorin att jag tittat för mycket på filmer på andra ryttare som jag egentligen inte tycker rider stilmässigt bra. Det sätter sig lätt i huvudet och jag gör då precis samma sak.
 
Jag är av tron att alla får och ska ha sin egen stil i ridningen, jämför bara Meredith Michels Beerbaum med Kevin Staut, det verkar ju fungera väldigt bra för båda två. Men jag känner allt mer att jag tappat lite av den ridning jag hade innan jag skadade mig, vilket jag absolut inte gillar. Så nu ska jag försöka ta mig tillbaka dit via kroppskontroll, styrketräning och ridövningar som hjälper mig. För en annan anledning till min ostadiga sits kan vara att jag är muskulärt svag i överkroppen. Som ryttare är det bra att träna lite som komplement till ridningen, särskilt för mig som bara har en häst att rida.
 
 
Saknar Silverkillen lite faktiskt :P

Videoklipp; Från Idag!

Läs om ridpasset HÄR! :)
 
 

Dagens Ridpass

Jag hade egentligen tänkt rida ut idag, men min syster ville följa med och filma mig, vilket resulterade i ett dressyrpass i paddocken. Jag rider ganska sällan renodlade dressyrpass på honom och det var faktiskt endel saker som behövdes tas igenom.
 
Jag har alltid haft svårt att sitta i traven på Paul, dels för att han spänner sig, och för att jag själv inte sitter avslappnat i sadeln. Envis får man vara, men det gick bättre och bättre. Det positiva med den träningen är att jag får ihop honom på ett helt annat sätt, även om han inte är riktigt stark nog att ridas så längre stunder. Blev jättebra mot slutet men jag önskar att jag hade använt ännu mer ben på honom för att få trycket i traven, kändes som om jag bromsade lite för mycket. Det blir till att tänka på det nästa gång! :)
 
 
"Ökad" Trav på diagonalen. behöver verkligen jobba med att förlänga och korta traven.

Jens Fredricsson

Hade skrivit värsta inlägget men det kom ingen text när jag pubilcerade??
 
Ville iallafall skriva ner hur imponerad jag är av Jens och Lunatic som på ganska kort varsel kastats in i de största de någonsin gjort tillsammans. Iförrgår tyckte jag att hästen såg extremt begränsad ut, långt ifrån den kapacitet som de andra hästarna har. Men igår blev jag överraskad, Lunatic hoppade super och var inte långt ifrån att gå nolla, det var ingen grov rivning de fick. Jens rider så himla trevligt och är så iskall i pressade lägen. Jag kan bara bocka och buga, de är fantastiska!
 

Himmelskt

Har precis ätit en underbar middag i gott sällskap, nu väntar efterätten i form av annanaspaj. Paul och jag red ut tillsammans med Amanda och Bernity. Ska blogga bättre imorgon! :-D 

Hemma!

Tre dagar sen sist, har haft en riktigt rolig helg i Eksjö med min fantastiska vän Amanda!
 
Det är dock väldigt skönt att vara hemma, kollade till Paul igår och han var torr och fin i benen, vilket känns väldigt skönt! Ska ut nu på förmiddagen och ge honom en riktig omgång med ryktborsten och sedan ta en lugnare uteritt. han kommer nog vara rätt pigg då han vilat i tre dagar.. ;)
 

God morgon, god moooorgon!

Har precis varit uppe och gett hästarna hö, jag befinner mig nämligen i Eksjö, har följt med min vän Amanda på äventyr. Det är ett hoppmeeting och vi rullar inte hemmåt förrän söndag. Det är faktiskt skönt att komma iväg från Mariefred lite.   Paul får en tredagars vila, väl tajmat då han ändå skulle ha vilat pga att han var svullen i vänster fram igår morse. Vet inte riktigt vad han har gjort men han är inte öm eller varm och rör sig som vanligt. Antagligen är det en överreaktion på ett trampsår han har på insidan av kotan. Vissa hästar är ju mer hypokondriker än andra ;-)

Work in progress

Har gäster hemma och är allmänt osocial framför datorn tillsammans med min ritplatta ;)
 

Maskfri!

Åh jag är lite tjurig på att jag kryssade i alla provalternativ utan att kolla upp vad de kostade, blev rätt dyrt, men nu vet jag i alla fall att Paul är 100% fri från mask. Skönt!
 
Idag blir det en lugn dag för hans del, skrittar nog en sväng barbacka. Annars måste jag ta tag i städningen här hemma, känns alltid lite jobbigt, men skönt när det är gjort! :)
 
Nu är jag anmäld till två tävlingar också, Först 95+1m och sedan 1m+110 helgen efter. I´m so excited!