Dagarna i Göteborg.

Det är skönt att vara hemma, även om det såklart har varit riktigt roligt i Göteborg. jag hade önskat att vi hade kunnat se allt och alla dagar, men det blev lite väl dyrt för oss så jag kollade bara på lördag kväll och sedan hela söndagen.

Roligast att se var såklart världscup hoppningen på söndagen, det var en sån otroligt publikstöd, man kände sig så otroligt delaktig. Att det blev en sensationell vinnare var inte heller fy skam. Det var action ända in i slutet. Jag är så glad att jag var en av de som var där och såg det live!

Annars satt jag och gapflabbade under agilityn, storbölade när Malins Tamina avtackades, och gäspade åt WC Dressyren som var klart under förväntan. Jag var antagligen för trött för att uppskatta den. :)

Det var också hästar inne på mässan :O Denna vackra fyraåriga frieservalack hamnade på bild^^

Jumping in Action

Tyvärr satt jag väldigt högt upp och fick inte alls så bra bilder som jag hade hoppats. Att jobba med zoome utan att bli skakig är sjukt svårt :P Lägger in lite bilder från gymkahnan och lite annat också om ni vill^^,


Bildbomb kommer ikväll :)

Nu ska jag dra till stallet för att hälsa på bästa ponnyn har saknat honom så^^

En liten speciell synvinkel^^,

4 dagar och 16 timmar sedan senast!

Nu är jag änligen hemma igen, bilresan hem tog ett par timmar. Har gjort av med c:a 4.000 under helgen. ´Har haft så sjukt jäkla kul! :D Berättar mer sen!

Göteborg Horse Show

Imorgon bär det av! :D Ska bli himla kul! Jag kommer inte ha tilgång till datorn förrän på måndag tror jag :) So long ^^

3 hästar ridna :)

Dagen har varit väldigt rolig, men hu, jag är inte van att rida såhär mycket.

Silver var första ut. Vi hoppade med ett gäng andra i ridhuset. Silver var väldigt pigg idag och hoppade riktigt bra. det blev några missförstånd mellan oss i början, men vi avslutade bra med en bana på ca 1m. Höjde även upp en oxer ur en kombination lite extra. Fint hoppade han! Jag måste jobba med att få en mjukare hand mot hinder då jag idag backade av ibland. Fyfy!

Werra fick gå ett litet joggingpass i ridhuset eftersom att hon gick ganska hårt igår. Gunillaträningen drog ut väldigt mycket på tiden, så hon gick säkert i 1.5h. Annars kändes hon lite matt i bakkärran, ville springa på lite för mycket i traven. Galoppen kändes dock riktigt trevlig! :)

Bungy Jump hann jag ju inte ut till igår, men idag fick han sig ett roligt pass. Jag trimmade först dressyr i ridhuset. Jobbade med att hitta den stadiga formen, och tillslut kom den. Vi kunde till och med flyta på i slutor och skänkelvikningar utan tjafs! När jag kom ut var det solnedgång och jag kunde inte motstå att ta en busgalopp i ett plogat spår på en äng. Bungy var inte sen att hänga på! Jag borde dock ha haft en maringal.


Gårdagens programridning.

Det gick ganska bra för oss. Silver var ruskigt fin på framridningen, men blev lite spänd när vi skulle rida programmet. Han tittade mycket på läktaren och hörnan. Men han var trots det väldigt stadig genom programmet. Jag klantade mig lite här och där. Lyckades till och med fatta fel galopp, vilket aldrig någonsin har hänt för mig när jag ridit Silver. Gunilla tyckte att han var myckt finare än senast. 63,1% fick vi! Nöjd!

Sedan fick vi jobba med en av våra svagheter, skänkelvikning för höger skänkel. Silver är svagare i det varvet och det blir svårt att få framdelen att leda. Men jag såg vilken enorm skillnad det var på filmen. Framdelen ska leda mer än vad man tror :)


Finpollen :D Filmen har jag publicerat i ett annan inlägg :)

Det gäller att ha marginal



Sjukt fin häst by the way ;)

Jag är sjukt trött..

Men slänger in filmen från dagens programridning här på bloggen. Skirver mer imorgon. Någon som kan gissa vilken procent vi fick? :)


Övning :P

Dethär var vad jag hoppade i söndags ;)


Dagens Äventyr.

För någon månad sedan var jag i samma stall som jag var i idag. Man kommer ifrån en ganska stor 70-väg och gör en högersväng nedför en brant och framförallt slingrig backe. Förra gången jag var där kom jag inte upp igen med bilen. Vi fick putta upp den och efter säkert 40 minuter kom vi äntligen till toppen.

Denna händelse tänkte jag inte alls på idag när jag svängde ned på den smala vägen, inte förän jag kände hur otroligt moddig den var. Ägarna var bortresta och ingen hade åkt på vägen på ett tag. Men jagvar redan påväg ned och jag kunde knappast backa upp för att parkera någon annanstans, jag kunde inte annat göra än att fortsätta och göra det jag åkt dit för. Efter ridpasset satte jag mig i bilen och var otroligt spänd. Jag tog enorm sats för att klara mig uppför backen.

INGEN BRA IDE! Såfort jag kom i det moddiga partiet gick bilen inte att styra och var körde rätt ut i en snödriva. Jag hade tur, för framhjulen hade fortfarande kontakt med marken och jag kunde backa ned och ta ny sats. Denna gång inte lika aggresivt, och jag SKREK av glädje när jag till min förvåning kom upp! :D

Puh, helt skakis var jag efteråt..

Dagens Andra ridpass :)

Efter ett ombyte hemma åkte jag ut till en kompis ponny. Hon är på skidsemester och jag har erbjudit mig att jogga och ta hand om honom lite. Idag fick det bli ridhuset eftersom att det redan var mörkt. Bungy är en ganska speciell ponny, inte den lätta sorten. Han har faktiskt riktigt stora gångarter och för att få med bakbenen krävs det otroligt mycket av ryttaren. Jag var helt slut efter 20 min :O

Jag försökte som du kanske förstår få med dedär himla bakbenen, och jobbade med att få honom att bjuda framåt mer när han väl kommit till eftergift. han tappar lätt takten och är man inte på honom saktar han av. En klurig ponny, för han är absolut inte seg.  Får se hur det går imorgon :)

Bild på Bungy^^,

Inte som planerat.

Idag hade jag tänkt trimma lite inför programridningen imorgon och avsluta med en uteritt, men ridhuset var dubbelbokat, så jag fick ta en tur i skogen. Ingen bra ide måste jag säga, Silver var sjukt tittig och överpigg, stegrade sig till och med när jag försökte få honom att stå still. Knäppa ponny :P

Glad ERIKA! :D

Idag fick jag veta att jag fick en plats på programmridningen för Intermeriare I dommare Gunilla Åkerman, är så glad! :D Jag var ganska sent ute, och blev en av reserverna, men det var tydligen endel strykningar så jag fick plats! Ska rida LA:1:an och nu hoppas jag att jag kan få visa vilken fin ponny jag har. Gunilla hjälpte mig mycket i början när vi hade fått honom, ska bli superkul att se om hon märker skillnaden^^,

Tyvärr är jag ensam hemma, familjen är i fjällen, ingen film antagligen, men tar med kameran och ser om någon kanske har lust att filma mig^^,


Ja jag vet att jag jämför två helt olika bilder här, men dessa två representerar Silvers utveckling inte bara muskulärt utan i utstrålning och egentligen hela hans inställning till arbete :)

Finafina Silver<3

Jag hoppade bara lite lågt idag, ridhusets underlag är ganska stumt och halt nu i dessa kalla tider, så jag tyckte att det kändes onödigt att satsa på höjder idag. Fokusen la jag istället på lydnaden, och regelerbarheten.

Silver var fantastiskt fin! Hoppade väl, och lyssnade väldigt bra både fram och tillbaka. Men jag är inte van vid att han är så, han brukar ofta köra lite av sitt eget race, och jag har anpassat mig till det. Nu blev det en hel del konstiga distanser, men han hoppade glatt och ärligt. La också en rosa filt över en oxer, och han hoppade på första försöket! Ni förstår inte hur jobbigt vi har haft det med tittiga hinder :) Glad Erika!


Finaste killen! Vill ha sommar nu så man kan hoppa ute i paddocken ;)

En inbyggd väckarklocka?

Jag gick och la mig vid halv två igår(idag) och vaknade kl 07.00 trots att jag inte hade väckarklocka. Jag fattar inte varför jag inte kan sova längre än till 08.00 som senast :P Idag tror jag att jag ska ut till stallet och skutta med världens finaste Silver<3


Haha :D Favorit i repris, fail^^,

Objektivet jag inte skulle köpa ens om jag kunde..

Objektiv telezoom Sigma EX 200-500/2,8 APO DG HSM till Nikon
Sigma EX 200-500/2,8 APO DG HSM till Nikon

Ett värsting-zoom objektiv alltså xD det fulaste jag sett, och även det dyraste, tyngsta, undrar om det är värt allt detdär? :O En vikt på 15 kg ;)

Sitter och letar efter nytt objektiv och eller nytt kamerahus. Men det är inte lätt att hitta något som är bra OCH inom min plånboks gränser. Ibland önskar man att man var en bortskämd unge med föräldrar som ger bort saker som kostar mer än 500kr ;)

Så sjukt söta! <3


Markarbetet som blev dressyr.

Haha jag har aldirg koll på saker och ting, hade verkligen sett fram emot att jobba med bommar. Men nu såhär efteråt behövde vi verkligen ett dressyrpass. Idag blev det skolorna igen, har blivit mycket arbete med det sista tiden, men det är så otroligt nyttigt för både Silver och för mig och min kroppskontroll.

Silver var ganska jobbig idag. I början var han ganska fin, tills han när vi skulle börja galoppjobba släppte bettet och sprang på som en galning. Det var nära att jag tappade tålamodet och slet tag i den stackars hästen, men jag lyckades slappna av och acceptera att han behövde lite tid på sig. Efter lite paus blev det mycket bättre, och vi satte igång det verkliga arbetet. Silver blev finare och finare under hela passet, och efter en tydlig, men för ovanlighetens skull rätt gjord korrigering från mig blev han mycket mycket bättre! :D

Detta pass behövdes :D


Någon jag saknar..

.. är söta, underbara lilla Rose. Även om jag inte red henne så mycket som min syster gjorde var hon en sån liten ljussträle i stallet. En perfekt ponny <3 Hon såldes hästen 2010 och har det super nu. Vi red henne lite då och då när hon stog på Ekelund. Hästar kommer och går..

Haha hon är bara för fin<3

Det börjar gå framåt! :D

Projektarbetet alltså! :D Ska snart åka ut på markarbetesträning, ska bli så kul! :D
En liten print screen:


Allt är inte klart ännu, men idag har jag fixat med materialen, gjorde bland annat iordning putsen på väggen och teglet till grunden. Det bruna staketet nere i vänstra hörnet har inget material ännu. Tycker ni att jag ska ha samma där som på dörren och karmarna? :)

Bara 23 minus idag?

Gah när jag såg på termometern imorse blev jag en aningens orolig. Det känns väälldigt kallt att åka ut till stallet. Jag får väl klä på mig x antal lager så att jag håller värmen. Silver står i utestall dessutom, så jag kommer defenetivt frysa. Annars tycker jag om att stå på utestallet. Jag tror att det är det bästa för hästarna, lite bättre luft och en temperatur som är likadan som ute. Skönt att slippa täcka om hästarna helatiden, och jag tror att det även gör det lättare för hästarna att hålla värmen.



Kallt, kallt, KALLT KALLT!

*Pust*

Nu har jag suttit ett tag med hemsidan och det börjar bli bra!, mycet bättre än innan enligt mig ;) Gjorde även en bloggdesign häromdagen, man kan säga att jag är i full gång med min grafiska kreativitet. :) Älsklingsponnyn fick sig en vilodag idag, och imorgon är det markarbete som gäller! Det var ett tag sedan jag red ett mer seriöst ridpass på den krabaten :)


Kika på ekelunds-stuteri.se vet jag! :D

Attention :)


Foto: Erika Torrång, Juli 2010
Nikon D60 + Nikkor 55-200mm 1:4-5,6G


Äntligen LOOOV!

Åh jag är så himla glad just nu, äntligen en paus från skolan och allt! :D Har precis kommit hem, och är på superduperbra humör! Ska ut till stallet vid tre och hjälpa till med stallägarens hemsida :) Desasutom har jag hästen helt för mig själv  på lovet, famlijen åker på skidsemestar utan mig, för jag ska till GÖTEBORG! :D

Har du också lov?

Omotiverad, stressad och skoltrött :(

Åh just nu funkar ingenting för mig! Jag har matteprov imorgon, har inte pluggat ett skit. Jag hann inte med det efter eller före stallet, så jag får försöka sova mig smart^^, När man känner sig såhär ska man helst inte ens sitta på en hästrygg, det smittar lätt av sig på hästen och det blir aldrig något bra utav passet.

Men det tänkte jag inte så mycket på när jag hoppade upp på Werra idag. Hon var faktiskt jättefin i galoppen i början, den som jag oftast har svårast för..

Men sedan bröt helevet loss, när Werra blev trött efter att ha galoppat lite bommar blev hon väldigt på och ville springa för mycket. Jag tappade hjärnan och började bromsa och bomsa, vilket såklart gjorde att Werra sprang på ännu mer. Gah så arg jag är på mig själv just nu! Nästa gång blir det dressyr och då ska jag bannemej rida med sitsen och benen istället för handen :S Jag blir så sur! :O (på mig själv, inte hästen)

Jag vill ha tillbaka denna känslan :)

Ibland blir man glatt överraskad!

Precis när jag skulle gå till bussen imorse fick jag reda på att min läarar skulle vara borta, vilket innebar att min första lektion börjar 14.45. Så denna dag blev heelt annorlunda för mig, men positivt annorlunda.  jag har pluggat endel men även bara njutit av den extra sovmorgonen. Snart ska jag köra in till skolan för att gå på dagens enda lektion, som jag har prov på. Ikväll kommer det ett skojjsigt inlägg^^, Tycker jag iallafall:)


Haha Silver och jag i sommras^^,

Har du jobbigt med galoppfattningar?


Misslyckade kamerainställningar..

..kan leda till en effektfull bild! :D

Visste du att jag..

.. har en kanin också? Eller ja, han är mest lillsyrrans nuförtiden :P

Ibland är det inte bra att vara hästnörd

Jag lägger ner alderless för mycket tid på allt annat än skolan, så idag kommer jag plugga från kl 19.00 till kl 21.00 om jag orkar :) Måste verkligen peppa mig själv för att jag ska göra detta :P

Idag red jag ut en kort sväng på lill Silver. Han får komma ut lite för sällan i min smak, och min syster verkar inte vara intresserad av att lulla i skogen, så när det var ett tunnt snölager på vägarna får man passa på. Red till en plogad åker jag hittade häromdagen och galoppade lite på den. Silver var riktigt mysig, litre stel, men otroligt positiv och framåt ;)


Kylan håller i sig..

-25 i natt igen, kan säga att jag hade på mig lånkalsonger när jag gav mig av till skolan! Sitter som vanligt och väntar på den första lektionen, företagande denna gång. Slutar redan vid tolv så det bär av till Silver direkt! :D

Åh vad jag längtar till göteborg! :D


Novio Novio Novio..

Åh alltså idag fick jag verkligen inte till känslan i ridningen. Min hjärna och min kropp samarbetade inte alls! Jag gjorde saker innan jag tänkte och det gav mig en känsla av att jag inte hade kontroll vilket resulterade i en förvirrad häst och en irriterad ryttare. Usch vad dåligt jag red! :S

Men Novio var ändå väldigt trevlig i munnen idag, väldigt mjuk i både sidorna och uppåt. det gäller att hitta något positivt med varje ridpass, det gör det otroligt mycket lättare att släppa saker man hänger upp sig på och helt plötsligt fungerar allting :)

En glad överraskning :)

Min kära lilla syster har fått förhider och kan inte åka till stallet och rida Novio, bra för mig, men synd för henne :P Så snart kommer jag ge mig ut i kylan för att motionera typ världens gulligaste haflingerponny! :D Kul!

Hörs ikväll med massor av spännande detaljer från det framtida ridpasset ;)

Fina Novio och jag på vår första och sista dressyrtävling tillsammans :)

Vill ni följa med på uteritt? :D



PS. Jag galopperar i slutet ;)

Vilken kall morgon! ?

Shit jag vaknade idag och såg på termometern att det är -23 grader ute, hade varit -25 i natt till och med! :O Ni tänker väl på att ge hästarna lite extra hö nu när det är så kallt, de behöver det för att hålla värmen. Det fungerar nästan bättre än att lägga på ett täcke till, tänk naturligt!

Idag blir det plugg, plugg och  lite mer plugg :P


Varning för överredigerad bild :P

haha, ja, detta är inte en av mina bästa redigeringar, men den var lite kul ändå :P Manen blev helt CP xD


ÅH Fyfasiken! GO Malin!

Alltså shit, denna omhoppning kommer jag inte glömma än på ett tag. 17 ekipage till omhoppning, Malin och Tornesch var först ut. Jag tänkte direkt: "jaha då kommer hon som bäst hamna på 10:de plats eller något sånt".

Malin fick en bra runda, ganska snabb och framför allt felfri. Men som folk red? Till och med de riktigt duktiga fick flera nedslag och de red så otroligt slarvigt och alderless för vilt. Visserligen slog de flesta malins tid med flera sekunders marginal, men det hjälper inte om man inte är felfri ;)

När det bara var sju ekipage kvar och Malin fortfarande låg tvåa började mina nerver sätta in. Gah tänk om hon kunde bli top 5 i alla fall?

Hon blev tillslut trea, kan du fatta, 17 ekipage till omhoppningen och hon var först ut. Sjukt bra prestation och en sjukt duktig Tornesch! :) Jag är helt lyrisk!

Ridsport på TV!

Jusst nu på svt24 ;)

Ett par bilder ifrån i torsdags :)







Foto: Madeleine Holmqvist

Fina Werra som också fick en släng av viruset och hade feber i förrgår :S Hon har varit feberfri nu i två dagar, så det är forhoppningsvis inget allvarligt :)

Hallingerundan vs Björkebyrundan :)



Haha jag red alltså Hallingerundan idag(13 feb 2011), snabbt avrundat, 1,5 mil O.o Jämför med en av mina vanliga, Björkeby på endast 5 km ;) Hästen fick ordentligt med motion idag! :D

Värsta Långritten :O

Åh vad jag älskar när man följer sina plötsliga infall och är sådär äckilgt spontan. Idag hade jag bestämt mig för att rida ut, oavsett väder, att det sedan blev ca: -10, ingen vind och lite små solglimtar då och då var ju inte fel!

Den senaste tiden har uteritterna bra bestått av skritt och kanske lite trav, underlaget är inte det bästa med andra ord. Jag har därför bara ridit samma runda om och om igen för att jag evt att där kan man rida, men idag red jag åt motsatt håll och fick en ingivelse att rida en väg jag bara ridit en gång förut. Jag har inte vågat rida den igen för att det är så otroligt många vägval och korsningar, man vill ju inte rida vilse ;)

Men jag kom hem tillslut, och var riktigt nöjd med turen! Silver var lagom pigg utan att bli stark och bockig, och vi kunde röra oss i alla gångarterna. Rundan tog lite mer än 1.5h att rida och det var bara superkul hela vägen! :D

Älskade ponny! <3


Söndag morgon.

Huuu vad jag är trött just nu, fastän jag sovit i 9 timmar. Jag sitter och funderar på när jag ska ut till stallet och rida, jag vet inte om jag ska göra det på för-eller eftermiddan. Hm vilket problem?

Nu är det bara en vecka kvar till sportlovet, som jag välkommnar med öppna armar! Jag ska ju till Göteborg horse Show i slutet av det så jag längtar en hel del! Tyvärr blir min skidsemester med famlijen inställd. Men vi har ju så gott om snö här att jag säkert kan ta en liten skidtur om jag skulle känna för det ;)



Förra året var vi i Branäs, ska du på skidsemester, eller gör du som jag och stannar hemma för att kolla på GBHS? Åh vad det ska bli kul!

Min dag :) *Bildbomb*

Idag hade jag stalltjänst, vilket innebär mockning, fodring, sopning, krattning, insläpp och utsläpp av en hel hög hästar. Kom hem vid fyra och är helt slut, men gud vad underbart väder och vad kul vi haft! Syrran red först en dressyrlektion och sedan kom vi på den briljanta ideen att vi skulle tolka efter Silver efter träningen.

Han var så duktig, andra gången vi provar att tolka efter honom. Jag red och syrran fick åka på skidorna. Silver var pigg, väldigt pigg, hade svårt att hålla honom i trav till och med. Mamma följde med och tog ett par bilder på oss :) Nå kan man ha det roligare? :)

















Satsa aldrig på det den uppenbara kompositionen :)


En liten tjuvtitt på dagens roligaste 10 minuter! :D


Tiger är döv, men tycker livet är toppen ändå


Tar hon ett lerbad, eller inte?



DET är min fråga till dig? Vad tror du?

Glad ponny?


Silver är en väldigt glad polle i allmänhet, men Leonardo(den bruna) kan verkligen reta gallfeber på honom :P

Brunt och svart? :/


Nej jag tycker inte att det passar att ha hasselnötsbrun utrustning på en svart eller mörkbrun häst. Det är inte min smak helt enkelt :P En mörkare brun är dock relativt snyggt^^,

Usch vad obehagligt! :O

Det har hänt något hemsk i stallet, flera hästar har insjuknat i feber. Det var inte lite feber heller, en unghäst hade 40 grader. Nu får inga hästar lämna stallet för tävling eller träning. Vi ska ut till Silver sedan och tempa.

Veterinären hade varit där och hon trodde på något slags Virus, och lät inte speciellt orolig. Jag är däremot ändå väldigt orolig, det är inte kul när hästarna blir sjuka! :O

Näe usch hela fredagen blev förstörd nu :S

Sluta kritisera! :O

Något som jag tycker är otroligt irriterande är hur olika sätt att hantera eller rida hästarna ställs emot varandra. De som tränar NH tycker att tävlingsryttare behandlar sina hästar fel, och westernryttare tycker att alla andra rider hästen i en onaturlig form. Men hallå, det handlar faktiskt inte om det!

Det spelar ingen roll vad du gör eller hur du rider, du får ändå ett speciellt förhållande till din häst. Hopphästen litar fullt på sin ryttare när den tar sats för att hoppa ett högt hinder, den har 100% fokus på sin uppgift. Precis som den tricktränade hästen som får kommandot "stegra" har all uppmärksamhet till sin matte.  Jag har sett otroliga vänskapsband mellan ekipage som tävlar , hoppning, dressyr, western, trav, ja allt inom hästsporten.

Uttrycket "hästen blir vad du gör den till" är verkligen klockrent. Jag tycker att det inte finns något rätt och fel hur man håller sina hästar, du gör ett val som hästen helt enkelt anpassar sig till. Jag tror inte att tävlinghästen är missnöjd med sin tillvaro, sålänge ägaren behandlar den med den kärlek och respekt den förtjänar, vilket de flesta gör. Fler än man kanske tror ser saker från "hästens sida".

Hästar är otroliga djur, och hur vi använder deras välvillighet och power är upp till var och en. Sluta att klaga på varandra och njut av vilka otroliga varelser vi har lyckan att komma i kontakt med varje dag.

Sedan finns det undantag inom alla grenar i hästsporten, alla människor tänker inte på hästans bästa.


Spännande..

.. det blir att vakna imorgon och se hur mycket snö som har kommit :) Enligt SMHI skulle det snöa hela natten ;)

Bild från förra vintern :O

Ibland samarbetar min kamera och jag ^^,


Men oftast är mina inomhusbilder ett enda Blur :P

Werra & Shazli :)

Jag kom hem redan vid 12 idag, så det bar iväg till stallet direkt för att utnyttja dagens ljus. Tyvärr var det halv snöstorm(vräker ned fortfarande), så den planerade uteritten på Silver blev jogg i ridhuset istället. Har inte så mycket att berätta där, han var lite trött i bakkärran efter gårdagens hoppning :)

Werra var däremot på topp idag! Red fram med mycket sidförande och fortsatte faktiskt jobba med det under hela passet, med undantag för galopparbetet. Tror att jag hittade ett par knappar till på henne, för galoppen gick så mycket bättre än förra gången. Vi kunde till och med galoppera på volt i vänster varv utan att hon slurade eller drog iväg. Werra är nämligen väldigt oliksidig, och har en galopp där hon skjuter på så in i bomben. Det är otroligt svårt att få henne att jobba i uppförsbacke i galoppen, ska se till att någon filmar mig någon dag så ni får se! :)


Bild från idag :) Foto: Madeleine Holmqvist :)


Snöstrom :O

Ju nu har det snöat väldigt mycket sedan kl 12 idag. Hittade detta klockrena videoklipp :P
Detta är vad jag kallar vinter! :O

Helt slut! :D

Efter två ridpass är man ändå ganska mör, snacka om att jag är ovan att rida så mycket på en dag! Werra var superfin idag, och Silver hade träningsvärk(inte lika fin). Skriver lite mer senare, och lägger kanske upp ett par bilder från dagen, men nu måste jag äta och plugga :) Ses ikväll! :)

Werra sötplutten<3

En ny dag :)

ÅH jag sov så djupt inatt känner jag, är så avslappnad nu. Idag blir det antagligen bara en lektion för mig del, vilket såklart är superskönt! :D Jag ska rida både Werra och Silver så jag behöver lite extra tid :P


Vill man inte bara pussa på denna söta polle? <3

Limited Edition .


Portättbild som jag är mycket nöjd med, synd bara på den vita toppen^^,

Hoppträning :)

Blev inte mycket inlägg idag, men jag har haft en jäkligt lång skoldag och jag åkte sedan ut till stallet och  hjälpte syrran med hoppningen när jag kom hem:) Hon och Silver hoppade en bana på ca 1m, på ett asbra sätt och tempo. Så duktiga var de! :) Var dessutom riktigt kul att leka ridlärare :P


Bjuder på en bild på ett vasst ponnyekipage påväg upp i klasserna! ;)

Så irriterande! :O

Jag läser hästbloggar dagligen och älskar det. Har en hög med favoriter jag kollar varje dag, men jag är alltid ivrig att hitta ännu bättre bloggar :P Igår hittade jag en som jag blev helt kär i, satt och läste igenom hela arkivet, men så glömmer jag såklart att notera bloggens namn. Har nu spenderat den senaste timmen med att följa länkar och leta efter just den bloggen. Har fortfarande inte hittat den..

Sjukt irriterande! :O


Ungefär lika glad som Shadde ovan just nu :@

Fina pollen Shazli :)

Idag tog jag faktiskt en tur i skogen, slasken och isen till trots. Silver uppskattade att slippa ridhuset, det märktes verkligen. Han var lagom pigg, och tuggade på bettet och frustade i massor. Kunde faktiskt rida lite i galopp också vilket han såklart blev ännu gladare av.

Efter halva turen mötte vi tre älgar , Silver blev så spänd att jag valde att rida en annan väg hem. Kände inte direkt för att rida åt det håll älgarna drog åt :P  Men det gjorde inte så mycket, en glad häst och glad ryttare var det som traskade in på stallplanen en halvtimme senare!


Sommarbild på mig och Silver ifrån en liten Photoshoot med syrran :D

Är du knäpp i huvet eller? MAUI?

Asså jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Min katt skrämde livet ur mig idag. Jag kommer körandes från stallet och ska svänga in i carporten. Smulan ser bilen och blir jättelycklig, äntligen får hon komma in. Jag svänger in långsamt och helt plötsligt hoppar kattskrället upp på huven. VA? :O Jag blir först och främst så överraskad att jag rycker till. Jag kunde ju ha kört på henne O.o Hon har dessutom gjort såhär flera gånger..


Vad skulle jag göra utan dig busunge?

Godmorgon i en datorsal.

Första lektionen är sällan uppskattade från min sida, är helt slut! Tur att tisdagar är en av mina korta dagar, slutar redan vid tolv. Sedan kommer det bära av mot stallet! :D KulKul! Får se vad jag hittar på med Silver idag!

Ettahnias Drömhingst?

Jag har verkligen min egna lilla stil när det gäller hur min drömhäst ser ut. Visserligen finns det vissa egenskaper som de flesta värdesätter som jag också gör. Min drömhäst ska vara högrest och ha rörliga gångarter. Men jag vill också att den ska ha en mankhöjd på max 164cm, och jag vill att den ska ha ett litet huvud. Jag vill att öronen ska vara ädla(när de är spetsade ska de vara riktade mot varandra). Stora ögon såklart som en arabnörd jag är. Färg spelar egentligen ingen roll, men jag är väldigt svag för vita hästar. Jag tycker även om när de har en lagom tunn, och framför allt lång hals.

Jag kikade runt bland Flyinges Avelshingstar:

Denna lilla herre tycker jag mycket om! :) Apache är dock lite för hög för min smak¨(167cm), men han har ändå en väldigt lätt kropp och ser inte på något sätt tung ut. Förresten är 167 inte så himla stort, men för stort för mig så att säga :P Bildkälla

Quite Easy däremot är enligt mig hemskt ful :O Alldeles för mycket hals och grova drag i ansiktet. Visserligen får ju hingstar lite extra hals, men den är även för kort. Dock tycker jag att han har en rättså härlig galopp, men exteriört, NEJ :)
Jag har alltid haft svårt för Scandic, och jag vet faktiskt inte varför, han är ju väldigt lätt, men jag tycker att han har för korta framben, han ser lite oproportionerlig ut.

Men  dessa 3 hästar är/har varit  riktigt fina och framgångsrika, man ska ju inte gå så mycket på utseende, titta på hästens inställning istället, vill den jobba för dig? Det finns inte många hästar som uppfyller alla kraven man ställer, och gör de det så kostar de skjortan. Man får helt enkelt jobba mot hästens svagheter för att visa upp dess styrkor extra extra mycket. Det roliga med hästar är ju utvecklingen ;)

Jobbigt men kul!


Frågor & Svar #7

Det var många som undrade HUR jag gör när jag målar hästar. Om jag målar över en befintlig bild eller, tja du fattar. Därför får ni se när jag ritar en av mina bilder :


Sjukt svullen i halsen.

Nääe säg inte att jag har gått och blivit förkyld mitt i allt också, känner det som om det var lite av grädden på moset. Den senaste veckan har inte alls varit kul :S Jag har inte lyckats med skolan eller något annat för den delen heller. Hoppas att några dagar hemma kan göra det bättre :)


Tur att kissen finns här att hålla mig sällskap :)

Eld i baken :O


Bloglovin? :O

Följ min blogg med bloglovin :)

Okej jag ska faktiskt skaffa mig bloglovin, mest för att jag helt enkelt tyvker att det verkar vara praktiskt istället för att försöka komma ihåg alla bloggnamn. Såklart tänkte jag också på att samma gäller de som läser mig blogg ;) Ta daaa :D

Åh vilket häftigt sammanträffande :)

Fick denna kommentar i inlägget där jag publicerade en film om Silver de senaste tre åren :)

Matilda:

Gud vad fin Shazil har blivit! Jag provred nämnligen honom för kanske 3,5 år sedan. Då var han det smalaste häst jag nåågonsin sett verklighet. När jag kom till stället där jag skulle provrida så var han redan sadlad och allt, tjockt vikter ländtäcke på i maj. Men jag som skulle hitta min först häst tänkt inte på det. Men ridningen gick jättebra. Men provred med hackamore pga. att dom sa att han knappt gick att ridas med bett. Men efterråt när jag hade ridit klart så skulle dom sadla av honom så ville dom egentligen inte att vi skulle vara kvar men vi ville ju se hur han var i hantering. Så när dom tog av sadeln och täcket så var det bara skinn och ben! revbenen stack ut och rumpan var helt trekantig!

Vi hittade en annna ponny som jag bestämde mig för och det var nog tur för nu verkar han ha fått det hur bra som helst! Jag sökte lite på hans namn och så kom din blogg upp ;)


Hoppning på schemat :)

Idag hoppade jag tillsammans med ett par andra privatryttare i stallet. Vi byggde upp två serier och ett litet kryss på mitten att byta varv över. Jag provade att hoppa på det raka gummibettet för första gången ;) Jag höjde upp en oxer till ca 1m i slutet och skuttade över den :)

Silver var väldigt harmonisk idag. Jag tyckte att han var riktigt bra framme för skänkeln, vilket han inte varit den senaste tiden. Han fick verkligen tänka framåt idag, då alla serier var på hästavstånd, men det passade oss bra för han behöver öva på de stora galoppsprången! KUL tyckte han att det var, och jag också! :D


Haha hittade denna bild, studera den perfekta sitsen över hindret, och hur jäkla stilrent ekipage vi är, jag och Silver ;) det gäller att hjälpa hästen att hoppa mer uppåt, så om du lutar dig lite bakåt med kontakt med hästens mun hjälper du den att få en mycket bättre språngkurva. Ellehur?

Ett försök att rita av en häst..

Okej, jag provade för skojjs skull att rita av någons häst. Ska bli kul att se om denna ens kan känna igen sin älskning ;)

Här händer det grejjer! :O

Det knakar av inspiration i min lilla hjärna, och nu är det dags för mig att ta tag i ett nytt litet projekt. Jag totalt älskar att såga, spika och måla. Tänkte att ni ska få följa mina framsteg ;)

Jag tänkte göra 2 st av dessa att ha under hinder. Hoppas att de håller ett tag, funderar på att göra dem "löstagbara" så att de tål en eventuell smäll av en bom :)


Tack så mycket! :)

Vad snälla kommentarer jag har fått om detta inlägg, blir riktigt glad! Ett par folk undrade om jag skulle kunna rita deras hästar och svaret är tyvärr nej. Dessa målningar tar runt 5 timmar att göra, den tiden har jag inte ork att offra :)

Movietime!

Sitter antagligen i salongen och väntar på att filmen ska börja när du läser detta, med en stor påse godis, eller läsk och popcorn i knät. Kan inte reklamen ta slut snart? Åh vad jag älskar att gå på bio med nära vänner:)


Jag får se om jag gillar denna ;)

Skolorna är tydligen Silvers Grej :O

Idag blev det massor av skolor på träningen, något som är otroligt nyttigt för både häst och ryttare. Vi fokuserade på slutor och förvända slutor idag och jobbade mest i traven.

Jag släppte stigbyglarna direkt efter uppvärminginen, kände att jag inte riktigt "satt i hästen". Utan stigbuglarna kom jag ner bättre i sadeln vilket underlättar när man rider derssyr. Silver var så duktig idag, slutor är verkligen hans grej. Även om han inte riktigt har styrkan att orka en hel långsida, kändes han riktigt stark i dem. Mjuk i munnen var han också, me like!  Sedan blev mina skänklar lite ostadiga såg jag på filmen, men det är något jag får jobba på helt enkelt! Min kära mamma filmade lite små snuttar :O


Inbyggd väckarklocka?

Trots att det är helg och trots att jag inte har satt någon klocka på alarm vaknade jag kl 07.30 idag, och snoozade tills nu :O Jag kan inte sova längre än till 9.00, inte ens på nyårsdagen gör jag det.

Om någon timme bär det av till stallet för en dressyrträning för Ann på denna busunge ;)

En av alla mina hobbyer..

.. är att måla hästar i Photoshop, något jag gör endast med musen och för att det är så sjukt jäkla kul! Jag är ingen naturbegåvning, men här ser ni några av mina "verk" :)

Jag brukar inte tycka att sånt här är kul :)

Men klipp nummer sex slår nog allt, satt och skrattade som en galning när jag såg det första gången, och gör det fortfarande. :P

Frågor & Svar #6

 Olivia: vad har du för kamera? himla fina bilder. :)

Svar:
Tackar! :D Jag använder en Nikon D60 med ett AF-S NIKKOR 55-200mm objektiv till de flesta av mina bilder :) Håller just nu på att spana in ett mer ljuskänsligt objektiv till fotografering i ridhus! :)

Balansträning

Idag bestämde jag och lillsyrran oss för att longera varandra och köra lite balansövningar. Vi har aldrig longerat Silver förut, men han visste precis vad det var frågan om, och han jobbade riktigt bra med ryggen. Syrran och jag fick sedan sitta på i ett varsitt varv.

Man märker hur äckligt mycket balans man håller i tyglarna egentligen, blev verkligen en "Aha" - upplevelse. Det var riktigt läskigt i början när man släppte sadeln och höll armarna rakt ut. Något att göra igen med andra ord! Jag filmade lite när frida fick sitta på honom. Hon har aldrig longerat förut, så tyvärr kunde jag inte bli filmad. Men ni hör min röst i alla fall ;)


Peach Melba

Har äntligen kommit hem från skolan och firar nu detta med Peach melba, riktigt god glass om du frågar mig ;) Finns i frysdisken på ICA ;) Ska bara käka mellis och sedan blir det full fart mot stallet, och då menar jag full fart ;) Trodde aldrig att jag skulle bli en sån fartdåre när jag fick körkortet :P

Det var ett tag sedan..

.. jag gjorde en bloggdesign, men nu har jag gjort det till ett par sköna hästgalna tjejor! ;) Jag har detta som en liten hobby, för de som inte visste. Gör till de som vill ha när jag känner för det, gratis såklart ;)

Kika HÄR för att se hela slutresultatet ;)


Werra är lite knepig :)

Är riktigt nöjd med dagens Ridpass, känns som om jag börjar hitta knapparna på denna dam. Jobbade mycket med sidförande för att träna mig själv att ha koll på bakdelen coh red även utan stigbyglar. Fin blev hon i traven iallafall, och jag har aldrig lyckats hålla ihop galoppen så länge som idag! :D

Till nästa gång tänker jag rida fram med skänkelviningar och öppnor, i trav och skritt. Galoppen kommer bli på volt och ganska mycket galoppfattningar, då jag har svårt att få rätt galopp på henne. Hoppas också på att någon tar med sig filmkameran så jag kan se hur det ser ut när jag rider :)


Har knappt några bilder på Werra, så jag bjuder på en halvkass på mig och Silver<3

Glögg och pepparkakor

Haha har tagit en kort paus ifrån plugget för att uppdatera bloggen lite. Har käkat upp lite rester ifrån julen också. Glögg är faktiskt riktigt gott ju? :O Har aldrig riktigt gillat det, men jag drack ju i och för sig den med alkohol i. Kanske därför det var godare? xD

Update om dagens superroliga ridpass kommer! :)


Något som jag längtar otroligt mycket efter..

..är att kunna rida i paddocken. Är detta inte värsta idyllen?

Ur mitt Arkiv

Haha från i vintras när vi löshoppade Silver. han var riktigt spänd denna dag och tog inte alls för sig för att det var så halt :P

Snyggt och praktiskt! :)


Som jag skrev i rubriken är Damasker både snyggt och praktiskt, enkla att ta av och de ger ett stilfullt intryck. Tummen upp av Ettahnia! :D

Snyggt Ekipage ;)

Maskrosor.


Dessa Hispiga Araber..

Måste bara bara berätta om en läskig händelse som jag och min lilla Arabkille var med om förra vintern. Han är och kommer nog alltid vara tittig och osäker i skogen. Jag hade denna dag ridit en ganska lång tur och Silver var överpigg och kunde knappt skritta när vi var på väg hem.

Helt plötsligt får han för sig att det är något farligt på sidan av vägen och han kastar sig åt sidan, ned i diket. Det han inte hade räknat med var att diket skulle vara djupt, och dessutom vattenfyllt! Det var is och ett lager snö över. Vi brakar igenom det tunna islagret, vattnet nådde ända upp till mina fötter. Silver står paralyserad av skräck några seknuder och sedan kastar han sig upp på vägen igen. Jag hoppar/ramlar i samma veva av honom.

Så står vi båda där helt förvånade och dyblöta. Kollade igenom honom snabbt, och promenerade sedan hem. Ingen skada skedd, och han uppförde sig mycket bättre i skogen dagarna efter. Men det var väldigt otäckt och jag är så glad att det gick så bra som det gick. Synd på sadeln var det ;)


Grattis bloggen!

Idag har bloggen funnits i exakt en månad! 110 inlägg har det blivit under den tiden, ingen dålig update, ellerhur? Det är faktiskt kul att blogga, så mitt betyg blir positivt! Kommer nog stanna här ett bra tag till!

Något nu undrar eller vill att jag ska skriva på denna speciella dag? :)

Tröttare än tröttast!

Hemma ifrån träningen och alla gjorde ovanligt bra ifrån sig, kul att se! har precis käkat kvällsmat och sedan dyker jag ned i sängen. Imorgon är det en lång skoldag framför mig...

Sommartjock Silver hoppar över en av sina gamla fobier- vattenmattan men mig på ryggen! ;)

Saknar det redan..

Nu när tävlingarna börjar dra igång igen känner jag mig ganska nedstämd. Jag saknar det redan, skit att jag inte kan mäta upp Silver och tävla bland hästar. Syrran vill ska ju tävla honom nu framöver..

Men det är bara att gilla läget, jag har ju hela livet på mig. Idag är det hoppträningar i ridhuset och jag funderar starkt på att åka dit och titta. Det är så kul och nyttigt att titta på när andra rider, och jag är dessutom lite nyfiken på ett par nya hästar som ska delta. Vad ska man säga? Hästnörd i kubik ;)

Slänger in en av mina favoritbilder: Jag och Silver på tävling i sommras.


Woho :D

Jag som totalt älskar att göra bildredigeringar gjorde en sk. "Idolbild" till Linn som har bliggen dressyrmupparna :) Hon gillade den^^, Den blev publicerad i ett inlägg med idol-favvobilder, Glad Erika ;)




Ovan ser ni hur min bild blev, och vilken bild jag använde som orginal ;)

Det var ett tag sedan..