Jävla skit!

Jag har klantat till det rejält för mig själv nu, ligger på sjukhus med bruten fotled på två ställen. Jag berättar mer när jag kommer hem, gud vad jag längtar hem alltså! Detta är så deprimerande:-S

Spännande

En ny individ att lära känna, det är faktiskt riktigt kul. Jag var ute hos Paul imorse och han verkas trivas i sitt nya hem. Han gillade inte när jag kom med en svamp i hans ansikte, han är kanske lite huvudskygg. Det får jag se till att träna bort:-) ih jag är så glad!:-D

Dagens Ridpass

Idag fick jag äran att provrida en stallkompis fina polle! Swarowski, ett snyggt svart sto på 170cm med en himla massa bjudning. Jag trodde att jag skulle känna mig liten på henne, men blev förvånad över hur liten hon faktiskt kändes. I början var jag som vanligt lite försiktig och provade mig fram till den ridningen som funkade bäst för oss, och jag måste säga att hon var otroligt rolig att rida! Hon var sådär lagom känslig, och med bra bjudning och bra känsla i handen. Tack Amanda för att jag fick prova din fina polle! :D



Amanda och hennes polle som skuttar lite hemma. Jag provade faktiskt på att hoppa några sockerbitar idag! Jag tror nog att hästen tyckte det var lika kul som jag haha, mycket eld i baken, men jag fick lite bättre koll efter några försök. Alla hästar är ju så olika att rida och hoppa ;)

Jag har Köpt häst!

Då är man hästägare för första gången i sitt liv! Häftig känsla om man säger så! :D Berättar mer någon annan dag, för just nu kan jag inte komma på något vettigt att skriva.



På bilden ser du en nervös häst bredvid en nervös blivande ägare, haha


Imorgon gäller det!

Idag har jag bara hunnit med jobbet och att lata mig hemma, ibland behöver jag sådana dagar helt utan något egentligt syfte. Men imorgon är det en helt annan dag, kl 13.00 har vi tid på Solvalla, och jag vet inte riktigt vad jag ska känna. Man vill inte hoppas, men att vi åker dit med en transport gör ju att man helt enkelt inte kan låta bli. Vore inte så kul att komma hem med en tom transport :/


Min söta kisse sitter bredvid och spinner och slickar mig i ansiktet. Hon är verkligen bäst på att uppmuntra en att sluta grubbla ;)

Parsival

Bjuder på ett rätt trevligt foto jag tagit på Emma Kjellins fina ponny Parsival.


Goda Nyheter

Jag fick idag veta att hästen jag har bestämt mig för att köpa röntgades u.a i helgen! Snacka om att jag blev glad över detta besked! Nu är det bara besiktningen som står ivägen för mitt hästägande, för ja, jag ska köpa honom heelt själv! Ska bli så spännande :)


Bjuder på fler bilder från min pausade provridningsfilm, som jag kommer publicera om köpet går igenom.


Into The Light

Lite Lördagspyssel och lek med min kära ritplatta :P


Spot on!

Jag surfade runt bland hästbloggarna och hittade en blogg där detta klippet var publicerat, och jag håller med. Det visar verkligen vad ridning och hästar betyder för oss som håller på med hästar, oavsett vilken nivå vi är på!


Rastlöst

Jag längtar så sjukt mycket till på tisdag! Om allt går som det ska kommer jag ju ha en egen häst, en häst att tävla en ny utmaning, och det ska bli så himla kul!  Hoppas hoppas!

Silver och jag tog en riktig långtur i det fina vädret idag, men tyvärr blev det inte så mysigt som det låter. han var helt odräglig i galoppen, kastade sig åt alla håll, helt okontaktbar. Det är inte kul alls att ens rida då. suck

Hösten är påväg in också, och jag totalt älskar hösten :D , Bjuder på en bild på Samuraj som jag hann med att knäppa innan jag drog ut i skogen.


Samma Gamla Vanliga

Dagarna flyter på som vanligt för min del, Silver och jag tar mysiga turer i skogen och tränar på det som blivit alla mina ridpass huvudmålsättning; att få Silver att samla sin galopp. Igår var han faktiskt riktigt duktig i slutet av ridturen, men i böjan var han inte fin kan jag säga. han var väldigt loj för skänkeln. Men det blev mycket bättre ju längre vi red, han gick ju också dressyr i ridhuset igår, så det kanske var därför han var lite matt.

Jag längtar till på Tisdag kan jag säga, men det har blivit lite strul med en kurs på jobbet som jag ska gå på den dagen, jag vet inte om jag kan få ledigt. Hoppas att det löser sig, annars måste jag nog vara "sjuk" ;)


Sötsilver <3

En liten sneakpeak.

Jag är ju som sagt i full färd att köpa häst och nu tänkte jag berätta för er vad jag fastnade för när jag hoppade upp på denna lilla kille som finns på filmen nedan.


          1. Först och främst, hans underbara inställning till arbete.

          2. Rätt storlek för mig

          3. Bra huvud, cool häst utan att bli tråkig

          4. Ridkänslan var toppen, och det kändes självklart



Här händer det grejjer!

Om allt går som det ska kommer jag snart bli ägare till en supermysig kille som ska bli min framtida tävlingshäst :D Nästa tisdag(27/9) då gäller det att han går igenom besiktning och röntgen på Solvalla. Snacka om att denna vecka kommer krypa fram olidligt långsamt..


Bjuder på en kass bild från en film :) Rätt fin va? :D

Härliga dagar!

Jag har inte suttit vid datorn på två dagar, och jag måste erkänna att jag mår bra av att vara ute så mycket som jag faktiskt är just nu :)

igår hopptränade jag för Amanda Gullström, vilket gick mycket bra! Jag är så nöjd med hur saker och ting utvecklas för mig och Silver. Vi hoppade lite linjer och höjde upp ett par hinder till 110-115. Det är bara så himla roligt att hoppa! Jag har i princip flyttat alla mina dressyrpass till skogen isället.


från i våras :)

Tävlingsdag

Dock var det inte jag som tävlade, som vanligt! Men förhoppningsvis skaffar jag en häst snart, jag saknar det så mycket! :D Idag följde jag med Amanda på Championatskvalen med hennes Fyraåring. Bra gick det för dem också, vidare till semifinal imorgon! Det var det enda jag hann göra idag haha :P


Calypso Boy, som fick 14.9p i bedömningen , blev dock 14.4 pga en rivning..


Bloggeliblogg! :D

Jag saknar verkligen att skriva på bloggen och jag har blivit extremt dålig på att övertala mina nära och kära att filma min ridning. Det är riktigt synd, då hästen har gått fantastiskt bra den senaste tiden! Idag får han antagligen en välförtjänt vilodag, eller en tur i skogen på eftermiddagen, det beror faktiskt på vädret. Själv ska jag försöka laga makaronipuddning till lunch och matlåda.

Jag är ute på hästnet såfort jag får tid, men har ännu inte hittat någon häst som känns rätt för mig. Antingen är de tråkiga, men rätt storlek, eller stora och i min smak. Det är inte lätt, och mitt tålamod suger!


Söta pollen och jag drar en repa på långsidan ;)

skiftjobb

Jag sitter har på jobbet och inser att jag försummar min stackars blogg. Men jag försöker mig på ett inlägg från mobilen. Silver och jag tog en tur i skogen på förmiddagen. Trots att det regnade var det en riktigt lyckad ridtur. Silver var pigg och positiv och gick riktigt bra. Jag fortsatte att jobba med den samlade galoppen och det har gått framåt! Nu måste jag återgå till arbetet, sov gott alla<3

Fotografering

Ett Ridpass i paddocken
Fotograf: Frida Torrång
Nikon D60 AF-S Nikkor 55-200mm 5,6G


En snabb bild :)


Pollen är sötast..

Misslyckat..

Det var kolmörkt när jag kom ut till stallet och Hästarna går ute i en ENORM sommarbage, och jag kunde verkligen inte hitta dem! Sprang runt i säkert 30 min innan jag gav upp och åkte hem igen. Väldigt tråkigt då jag hade sett fram emot att rida Soppan :/


Gammal bild på damen i fråga :)


Fartfylld dag!

Idag har jag hängt med på tävling i strängnäs, både som hästskötare, fotograf och åskådare. Jag ska nu dra ut till stallet och rida Supreeme, ska bli mycket kul! :D Bjuder på en bild på duktiga Kulan som gjorde sin första tävling på tre månader, superfin såg han ut i 1.10m ;)


Söt är han också! Ellerhur? :D

Glömde nästan!

Dagens Ridpass måste jag ju berätta om!! Jag red ut tillsammans med Amanda V & Hennes polle Swarowski. det var inte direkt planerat, men vi var i stallet samtidigt och båda skeulle rida ut, så varför inte?

Jag provade att rida Silver på ett pem´lhambett då jag helt enkelt vill slippa slita och dra i honom i skogen när han blir sådär äckligt pigg. dessutom ville jag träna samlingen och jag upplever att jag får ett mycket bättre gensvar när jag har ett bett han inte biter sig fast i såfort det blir jobbigt. Sagt och gjort, han skötte sig super, trots att vi red bakom Amanda hela turen. Blev ett bgigantiskt bocksprång efter det att jag hade samlat honom och sedan kom upp ur sadenl och lät honom galoppera som belöning. Men jag satt kvar och Silver var somsagt riktigt fin i den samlade galoppen idag. jag kunde till och med rida galoppslutor utan att han blev i två delar eller tappade bakbenen :) Nöjd Erika!


Bild efter dagens ridpass :) Söt polle <3

Outstanding!! :O

Dagens träning var helt underbart lyckad! Jag är överglad och superdupernöjd! Inte nog med att jag lyckades lasta själv, och köra till träningen, Silver hoppade helt fantastiskt! :D Vi red en väldigt klurig bana med en kort båge och trekombination. Silver och jag hoppade hinder upp till 1.10m och som han gjorde det! det fanns ingen tvekan alls, jag behövde inte ens lägga honom helt perfekt, han hoppade snällt ändå. Det känns som om vi tog ett stort kliv framåt, och jag är så glad över at hans bakbensteknik har utvecklats så himla mycket! :D

Amanda är den bästa tränaren jag någonsin ridit för! Exempel: Silver tog inte mina samlande hjälper alls bra, men ett litet tips och en minimalt förändrad handställning medförde en enorm skillnad! Min förra tränare förstod sig inte rikigt på att man måste rida olika hästar olika.


SYND att ingen var där och fotade/filmade :P Vilka bilder jag hade haft ;)

Lillen & Maria

Lille Castor & Maria Granberg
Fotograf: Erika Torrång
Nikon D60 AF-S Nikkor 55-200mm 5,6G

Hade en liten photoshoot idag som tyvärr inte alls gick bra. Jag inser nu att min optik har gått sönder eftersom att fokusen är helt off. Blir till att spara ihop till ny kamerautrustning! Bjuder på lite iaf: