Frusen morgon

Varit sju minus inatt så allt är så vackert frostigt ute, däremot kommer det bli lite si och så med ridningen idag. Allt är ju tyvärr stenhårt! Paul får nog vila ännu en dag, inget som tar skada för hans del, kanske vi tar en promenad lite senare :)
 
 
Kylan och snön är defenetivt på ingång!

Lastproblem?

Jag som tycker min häst är lättlastad, men detta tar nog priset! ;)
 
 

Dressyrtränat!

Är så stolt över min lilla häst idag, vi åkte iväg helt själva och tränade för duktiga Anette Holm. Lastade sig själv och stod snällt medan jag sadlade och fixade när vi väl kom på plats!
 
På träningen lades mycket fokus på hur jag påverkar min häst beroende på hur jag sitter. Anette förklarade varför jag tillexempel vill sitta med innerhande lågt i höger varv, Paul flyttar mig bort ifrån yttersidan då hans högra sida är starkare än den vänstra, min högerhand blir då som något slags stödhjul och han lägger mest vikt på frambenen. När jag rättade mig och satte mig på yttersidan fick vi en helt annan galopp och bärighet i honom. Min häst är så lyhörd att jag nästan bara behöver tänka på att han ska korta steget så blir det en signal till honom. Väldigt mycket hjärngympa för mig blev det idag! Men hur fantastiskt är det inte att ha en tränare som förklarar varför vi sitter som vi gör och varför hästen reagerar som den gör. 
 
Min häst blev iallafall totalt avslappnad, så härligt för honom att kunna slappna av och inte springa runt och spänna sig helatiden. Gillar verkligen Anettes målsättning också, "Målet är att få hästen avslappnad och med massor av power". 
 
Dressyrfin var han idag också! Vita lindor och vitt schabrak!
 

Mysigt!

Så mysigt med snön som kom idag.
 
Har precis tränat för Amanda, gick verkligen stört bra! Jag är så lyckligt lottad som har en duktig och engagerad tränare så pass lätttillgängligt! Riktigt lyxigt med privatträning också!
 
Bärjade arbeta honom på volt i skritt och trav, med endast stöd på yttertygeln och lite tänk att flytta rumpan inåt. Detta för att såsmåningom kunna ställa om och få en häst som spårar som den ska. Paul smiter gärna iväg med ytterbogen i svängarna och det är där vi får rivningar. Tog en stund innan han slappnade av men när det fungerade någorlunda i båda varven började vi hoppa lite.
 
Värmde upp på en åtta över ett räcke och en oxer, även här skulle jag bara vända med ytterhjälperna vilket var otroligt svårt för både mig och Paul, men när vi kom fram till hindrerna på rätt sätt hoppade han helt magiskt! Skillnaden blev enorm, ett helt annat avstamp och härligt med höjd i sprången. Höjde lite de sista sprången, Paul var superfin!
 
Tillsist hoppade jag en bana på 10 språng, försökte vara noggran och sätta tillbaka genom ytter så som vi hade tränat hela passet och Paul hoppade några riktigt fina språng. Joggade av en bra stund med målet att få honom lugn och vila på steget. Han har så fruktansvärt mycket energi ibland att han inte vet vart han ska ta vägen. När jag nu fortsätter jobba med detta kommer jag mycket lättare kunna sätta honom i arbete och få honom att fokucera på mig! Är så full av inspiration och jag måste ännu en gång säga, jag har världens bästa tränare!
 
 

Gårdagens uteritt

Är otroligt nöjd med gårdagens tur i skogen. Egentligen var det inte det bästa ridpasset ridmässigt, Paul var inte riktigt ärligt eftergiven i början, red med gramanen då jag har fått ont i ryggen och inte riktigt kan hantera när han ligger på. Hade den dock löst och mest som en vägvisare. Mot slutet blev han avsevärt mycket finare i alla fall. Men det som jag är så nöjd med är att han kändes lugn och avspänd hela passet igenom. han fick inga utbrott eller flyktreaktioner, kände mig trygg på hans rygg!
 
Han är och har alltid varit lite speciell, väldigt ljudkänslig och han har lätt för att spänna sig och helt tappa ryggverksamheten. Jag hoppas verklogen att det är påväg att släppa nu! :)
 
Imorgon ska vi träna dressyr för Maria för första gången också, spännande! :D
 
 
Maria och hennes häst Lille Castor :)
 
 
 

Tävlingen igår

Förklass 1m: Kändes som en riktigt bra runda. Paul blev väldigt taggad och olydig, men han hoppade väl ändå. Vi rev ett räcke på böjt spår då jag gled ut lite i svängen ovh kom lite snett på hindret. Jag ser och känner en stor utveckling i hans hoppning och nu är det bara att försöka lägga ned lite jobb på lydnaden mellan hinder så kommer detta bli toppen!
 
 
 
KM klass 1m: Paul var lite matt under framhoppningen och svarade inte riktigt framåt, men såfort vi kom in på banan var det fullt ös medvetslös! Han blev lite stark för mig ibland och jag ick svårt att få igenom mina halvhalter. Som sagt behöver han lite jobb, men även här hoppade han fint och tyckte det var skitroligt! Jag klantade till det på ett räcke i mitten av banan, hittade ingen bra distans och det blir pannkaka. Jag måste verkligen rida på känslan, för tänker jag för mycket då går det verkligen inte.
 
 

Fin häst idag!Skriver mer imorgon! :-D

Blöta men nöjda!

 
Red ut på Paul idag i regnet, han har fått vila två dagar då min egen motivation varit lite halvkass. Men idag var det riktigt roligt att rida! Paul kändes toppenfin! Arbetade med övergångar och tempoväxlingar i samtilga gångarter. Har fått en så mjuk och trevlig häst att rida sedan han behandlades av kiropraktorn. Dessutom har vi hittat ett bett han verkligen går bra på! Så även om vi var dyngsura var humöret på topp.

Ut i regnet!

Blä, man tappar så mycket motivation när man tittar ut och det är grått och regnigt. Ska snart ge mig av till stallet och rida ut en sväng på Paul. Imorgon ska vi faktiskt åka iväg och tävla! Eller ja, jag tänkte delta i KM på klubben, det är så nära och bra, ser det mest som en pay and jump. Ett perfekt sätt att börja inomhussäsongen!


Waking up Gangnam Style!

Hade egentligen behövt sova till 11 iallafall idag då jag håller på att ställa om till nattskift, men det går ju inte att sova när familjen spelar PSY´s mycket speciella och populära "Gangnam Style". Inte så populärt för den som vill sova ut dock. Hahah
 

Fin häst idag!

Glömmer bort bloggen lite ibland så idag blir det ett snabbt inlägg från mobilen. Red ut med Amanda och Ville idag och är riktigt nöjd med hur Paul gick! Kände verkligen resultatet av gårdagens lydnadspass. Han var självbärig och mjuk och fin med massor av bjudning. Tuggade på bettet och frustade många gånger, tror att spändheten i ryggen har släppt ordentligt!

Nu måste jag sova, det är förmiddag som gäller denna vecka.
Ett välbehövligt lydnadspass!

Idag hoppade jag över småhinder med Paul. Jag har stora problem med att återfå balansen efter hinder. paul drar gärna iväg och blir det lite mer tekniska linjer då blir det ofta där rivningarna kommer. 
 
Idag staäälde jag alltså upp massa låga hinder och övade på just detta. När han sprang ifrån mig gjorde jag en mjuk halt och fattade ny galopp. Fungerade riktigt bra! Svårast var det på en rak linje där jag inte alls fick igenom någon förhållning emellanåt. Då gjorde jag halt mellan 2 ggr och helt plötsligt fattade han grejjen och var så himla lydig. I slutet kunde jag ersätta halterna med samlande hjälper och rida en kortare bana.
 
Har börjat rida med ett fullcheekbett då han varit ganska svårsvängd, kände en skillnad faktiskt! Hästen var sjukt härlig att rida idag, lätt i handen och energisk. Känns som om vi är på rätt väg, nu måste jag bara komma igång igen, för hoppningen är verkligen en färskvara! ;)
 
 
Fullcheekbett. Jag har dock ett tvådelat.
(Bildkälla)

Frågor och Svar; Olivia undrar ;)

Frågor;
 
Hej! Stämmer det verkligen att Amandas ville är din? Såg på onlineresultaten på equipe och då står du som ägare.. Bara en undran :) sen undrar jag vad dina mål med Paul är inför nästa år? :D
 
En fråga till, heter han Paul eller är det som han kallas? :)
 
Svar: Ja jag äger en del i Ville! Amanda är ju den som gör allt jobbet med honom, men det stämmer att jag för närvarande är ägare :)
 
Mitt stora mål nästa år är att debutera 120 under utomhussäsongen. Annars vore det kul att ta lite placeringar i de lite lägre klasserna, men framför allt att ha roligt med min lilla häst, har ingen brådska!
 
Tyvärr, tyvärr heter han Paul. Blev väldigt ledsen när jag såg passet då även jag trodde det var ett smeknamn, men inte då! Var nästan på vippen att byta namn på honom men nu är det tyvärr försent. För mig är han Paul och ingen annan.
 
 
 
Söta Vinceur :)

Wild and crazy

Alltså just nu har min häst så sjukt mycket enerig, det är fullt ös såfort jag nuddat sadeln. Längtar efter att träna och tävla igen men om någon vecka är vi nog igång igen! Tänlte svara på lite frågor senare ikväll! :-)

Löshoppade igår

Min kokohäst fick faktiskt löshoppa lite lätt igår. Blev inte så många språng, men han tyckte att det var skitkul att springa runt och busa. Sista varvet låg oxern ut ändå på 1.35m och det gjorde han jättefint! Stor skillnad mot förra gången han löshoppades, satte mycket bättre höjd i språnget och rent tektiskt hoppar han egentligen riktigt bra!
 
Tyvärr blev det ingen film då kamerabatteriet dog, slösade massor med filmtid på när Paul kutade runt med svansen i vädret och blåste upp sig istället för att fokucera på det han skulle göra, haha, antar att alla hästar har en Arab inom sig? ;)
 
 

Uteritt

Paul är extremt överenergisk just nu, inte så konstigt egentligen men det är ju lite jobbigt ibland, försöker bara vara glad åt att han mår bra igen och sprudlar av energi. Jag hinner knappt nudda sadeln förrän det är fullt ös. Knäppa häst <3
 
Idag red jag ut i skogen och han var superhärlig i skritt och trav, men i galoppen blrv det lite mycket häst att hålla ordning på! Men han har inte fått galoppa oredntligt på länge, och det går ju inte i de leriga hagarna så jag kan förstå honom. Lugnade ned sig mot slutet och fick en riktigt fin högergalopp sista 100metrarna, mjuk och bärig. Jag tror han kommer lugna ned sig om några dagar! :)
 
 
Old pictures på racerPaul. herregud vad hans hals musklats om sedan dess! :O

Dagens Ridpass

Känns härligt att kunna skriva dagens ridpass, Paul ska ju sättas i träning igen! jag misstänkte att han skulle vara lite överpig idag så jag red i paddocken. Provade dock att rida på hacket då jag använt det enedel nu när han bara skrittats under ryttare. Det fungerade över förväntan! Att rida på ett hacakmore är ju lite speciellt, man måste rida på rätt sätt annars blir det stumt och hästarna blir bara starka på det. 
 
Skrittade fram ut i skogen och när jag kom till banan, ännu ett par minuter. Red väldigt kravlöst idag, endast i lätt sits och lättridning, men Paul var faktiskt riktigt fin. Vissa stunder var det absolut en wow känsla! Jag personligen tycker väldigt mycket om att rida på hackamore, men min häst behöver lära sig att lyssna på det också. Blir en bra variation till bett iallafall, och han skummade faktiskt, så han verkar gilla det!
 
 
 
Silver rids mycket på hackamore, han älskar det!
bjuder på en gammal film på oss två i paddocken

Två veckor har gått fort

.. snart är vi förhoppningsvis på gång igen, jag och Paul! Måste vara noga nu att verkligen värma upp honom ordentligt och se till att hålla honom varm, annars är det bara att tuta och köra. Får ha lite extra koll på honom bara! :) Jag hoppas att jag hittar några inomhustävlingar vi kan delta i innan säsongen är slut!
 
 
Bild från vår debut i 110cm

Hemma snart!

Nu är jag påväg hem från tävling i Sollentuna, eftersom jag själv ändå inte kan tävla hängde jag med min vän Amanda. Härligt höstig tävlingsdag och duktiga hästar! :-)
Irriterande Flygfän

Just nu och en tid tillbaka har det varit mycket knott i stallet. Jag kan knappt gå utan mössa då jag får panik för de kliar i håret, usch ryser bara jag tänker på det. Nu när vi går mot kallare tider kommer de äntligen försvinna, och det är ju något positivt med vintern. 
 
Kollar jag på bilderna jag fotade igår är det knott överallt! ;)
 

Fotografering; Hästarna i hagen

Hösten är så jäkla vacker, även en grådaskig dag som denna. Hästarna gick i "ekahagen" där det fanns gott om gräs att tugga på. Sista rycket nu innan vintern! Världens goaste kompisar har Paul också, det är så lugnt i flocken :)
 
Min lerälskande häst har som vanligt skitat ned sig.. Lillfisen<3
 

Jag och fotografi

 
Sitter just nu med lite beslutsångest. Fotade lite idag, tyvärr dog kameran innan jag var nöjd, men det blev ett oar bilder som jag tänkte bjuda på. Nu när jag kom hem såg jag att jag hade hur många bilder som helst som är exakt likadana, haha blir svårt att välja ut den bästa! Samtidigt så tar jag många bilder och hoppas att åtminstonde en ska bli bra, fina hästen <3

And the winner is..

.. Tabacco! 
 
Kommer ni ihåg att jag hade en omröstning för några veckor sedan om vad som passade bäst på en fux, tabacco, svart eller brunt läder. Verkar som ni läsare tycker det jag har är snyggast. Själv måste jag säga att jag röstade för svart, men har man en brun sadel så har man. Man måste ju matcha? ;)
 
 
 
Gammal arkivbild. Fina häst <3

Inspirerad

 
 
Så fantasiska bilder! Sjukt härligt djup och vackra och motiv och vinklar. Dessutom ser man lyckan och kärleken mellan häst och ryttare! Blir alltid så sugen på att fotografera varje gång jag ser detta klipp! Underbar låt också! :)

Frågor och Svar; Rida barbacka?

Linnea: Hade inte Paul ont/problem med ryggen? Ska han verkligen ridas barbacka då? Han verkar ju vara en så känslig häst..
 
Svar: Jo precis, han har varit spänd i korsleden som sitter bakom sadelläget. Men han är helt oöm i sadelläget och därför ser jag ingen anldening till att inte rida barbacka. Däremot är det ju alltid en risk då det är ett flyktdjur man sitter på och barbacka är det inte riktigt lika lätt att sitta kvar om hästen blir rädd. :)
 

Mobilblogg; Framsteg!

Klämde och kände lite på Pauls rygg idag och det kändes faktiskt redan mycket bättre! Skrittade som vanligt en tur också och han var riktigt avspänd och positiv. Nu har det gått en vecka och om en vecka till kan jag nog sätta igång igen. Det skulle kanske vara bra om vi åkte på återbesök till kiropraktorn för att vara på den säkra sidan. Ska se om det går att ordna.


Mössa på hade han också.

Hur är Paul?

Nu när jag knappt rider tänkte jag passa på att berätta mer om min häst!
 
I hanteringen är det ofta lite av en balansgång. Han är inte dum, men han är extremt känslig för energier. Man kan verkligen inte vara på dåligt humör samtidigt som man pysslar med honom. Han tror att man ska döda honom då. Detta är otroligt svårt då han kräver lite uppfostran men jag måste alltid vara noga med att vara bestämd och inte arg. Han älskar att bli borstad och ompysslad och kommer fram till mig när jag ropar på honom i hagen.
 
Han har en lagom bjudning när han rids, men även här måste jag tänka på att vara avspnd och i psykisk balans, annars spänner han sig och ridkänslan blir inte kul. han har en härlig mjuk trav men galoppen behöver lite arbete. Världens bästa inställning till hinder, stopp finns inte. Lite svårlärd då han lätt blir stressad när han inte förstår vad ryttaren vill.