Uppesittarkväll?

Min pappa kom hem ifån Italien nu på kvällen och jag har blivit utvald att hämta honom på tågstationen klockan halv tolv.. Verkar som om jag inte kommer sova alltför länge i natt ;)


En som däremot sover sött är denna knäppa kisse, AVIS! <3 (Snön var bara lite djup här!)

Macro

Jag mår så himla konstigt just nu, har varit smått illamående hela dagen och haft ett konstant tryck i skallen. Inte kul! Bjuder på en av mina favoritblommor i trädgården, Löjtnadshjärta <3

Förra sommarens mästerverk

Vill bara visa vad vi i Maskus (Ridklubbens Ungdomssektion) åstakom i sommras. Vi sponsrade meetinget med både hinder och täcken "stolt". Vi köpte endast in bommar och två spånskivor som vi målade och sågade till detta hinder. Jag spenderade en hel del tid på infångarna om man säger så, blev väldigt nöjd med dem! ;)

Här ser ni hindrets invigningstävling, duktig häst som hoppar med good marginal. Kan säga att jag blev lite väl upprörd när någon häst rev detta hinder xD


Höll på att rensa gamla bilder..

.. och hittade detta! Haha en egen uppfinning eller? Någon som har sett något liknande?


Är det en borttagbar hopp-platta i tyg?

EDIT: Såg på andra bilder att den var i läder, måste säga att det inte var snyggt och varför inte köpa en hoppsadelgjord på riktigt? Snyggare och skyddar antagligen bättre :) ^^,

Snart har vi haft Silver i 3 år :O

Så jag försökte göra en film som visade lite hur det har sett ut unde de åren. Jag försökte verkligen att göra den så kort som möjligt^^, Lite mindre än 5 minuter kan ni väl offra? ;)

Ännu en lång sovmorgon väntar.

Jag uppskattade att börja kl 13.30 förut, men idag känns det bara jobbigt, jag hade då hellre haft den lektionen på morgonen och sedan ha ledigt resten av dagen. Tyvärr kan jag inte påverka detta..

Idag är det mamma som rider Silver, hon rider ridlektion varje måndag. Jag själv ska försöka plugga och sedan fixa iordning en liten överraskning till bloggen ;) Nu blev ni nyfikna va?

Söta Archie flyger i hagen ^^,

Det går inte alltid som man tänkt sig..

Bilder från hoppmeetinget i sommras ;)
Duktigt Bambi!


Något som jag tycker är riktigt snyggt är när man använder stilren utrusting. För ibland känns det som om det blir för mycket bling-bling nuförtiden. Keep it simple enligt mig!

Så himla underbart väder!

Dagens uteritt blev precis som jag önskat. Silver var pigg och glad, utan att bli stark eller spattig. Jag trodde att jag bara skulle kunna skritta för det hårda hala underlaget, men jag hittade en plogad skogsväg med superunderlag så vi galopperade lite också. Red på det raka gummibettet, det är ju viktigt att variera så jag hoppas kunna växla mellan detta och mina två andra(tredelat fullcheek, tvådelat med fasta ringar)!

Vårkänslor idag alltså! :D

Sötaste Silver<3

Fler bilder från igår :)Det är lite tråkigt att alla hästar har täcken på vintern, inte alls lika kul att fota då, men då blir det istället porträttbilder :) Här har vi Shazli(Silver), Blomman, Novio, Arro Bell, Rangun på bild^^,

Dagens planering.

Något jag gör varje dag och egentligen alderless för mycket är att planera vad jag ska göra under den. det kan vara bra ibland, men ärligt talat är det man gör spontant nästan roligare ibland. Idag hoppas jag på att vädret och underlaget tillåter mig att ta en riktig långtur i skogen med Silver. Stackarn har inte varit ute sedan förra torsdagen. Det är ett måste att rida ut nästan ;)Silvers Dressyrutrustning:
Sadel - Prestige Lucky Dressyrsadel
Sadelgjord - Märkeslös(tror jag)
Träns - Gold Medalträns från Hööks
Schabrak - Silver Schabrak Showmaster från Hööks

Väldigt dyr utrustning som ni ser :D Men det är inget att bry sig om. Tränset och schabraket är av bra kvalité och jag själv tycer att de ser bra ut! :)

Bildkollage från dagen :)


Fölisarna hittar alltid på bus :P Melete & Amorina heter dessa filurer!

Vårkänslor :)

Just nu vill jag verkligen att det ska bli vår! jag vill kunna rida ut och jag vill inte vara en micelingubbe i stallet :P Bjuder på en urgullig film på de tre hästar som är på bild på headern. Silver är den vita utan täcket ;)

Så himla snyggt alltså! :D


Rundsydda träns har varit något som alltid har fallit mig i smaken. Tycker att det ser så prydligt ut på något sätt! Hoppas såklart att jag kommer äga ett i framtiden, om det sedan är märkesträns eller inte är något som jag absolut inte bryr mig om. Ser det bra ut köper jag det :) Tummen upp iallafall ;)

Bild fotad av moi ;)

Nog för att jag älskar hästar..

.. men denna kisse har en speciell plats i mitt hjärta.

ÅH vilken ponny.

Jag som inte trodde att det senaste ridpasset på Novio inte skulle kunna bli slaget på ett långt tag, men herregud vad duktig han var idag! Red faktiskt barbacka, han är så himla skön att sitta på.

Han var så sjukt ambitiös idag, superpigg utan att springa ifrån mig och väldigt mjuk i munnen. Jag kunde samla galoppen så att vi galopperade på stället, och detta helt utan ansträngning. Jag kunde till och med flytta framdelen runt bakdelen, nästan som en galopppiruett fast större. Kan du fatta hur otrolig känsla det var??

Måste verkligen filma eller fota nästa gång jag rider denna underbara ponny<3 Bild från 2009.


Rida mitt i natten..

.. är något jag skulle vilja göra någon gång på sommaren.

Men idag hade jag nog föredragit att åka ut tidigt till stallet. Red Werra idag, och hoppade sockerbitar på volt. Blev förvånad över hur trygg jag kände mig, trodde att det skulle kännas osäkert med tanke på hur lite jag har hoppat andra hästar än Silver. Men det gick jättebra och hon kändes någorlunda kontrollerad, då hon var väldigt pigg var jag ändå nöjd med det!

Men gud vad lång tid det tog när jag skulle trava av. Hon totalvägrade att ställa vänster helt plötsligt (ston och deras ideer). Satt i säkert 10 min i skritten och försökte få henne att ställa och forma sig runt ytterskänkeln, utan att trycka in bogen eller slira med baken. Tillslut släppte det och jag kunde äntligen avsluta passet.

Man måste vara envis när det gäller hästar ;)


Frågor & Svar #5

fridan om Hallåå alla hästnördar! ; Vad är det för projektarbete du gör? :)

Svar:
Jag ritar ett hus i CAD, ett ganska avancerat ritprogram där man kan rita i 3D. Min pappa jobbar tillexempel med att rita motordelar till Scanias lastbilsmotorer med detta program. Mitt projektarbete har gått ut på att planera, skissa, rita och utvärdera mitt hus. Inte helt lätt är det och väldigt tidskrävande, men det är något som jag tycker är väldigt kul!

Godmorgon.

En liten kort sovmorgon idag, alltd skönt!  Idag blir det till att rida Werra igen, ska bli himla kul! Har ju faktiskt inte ridit på två dagar, känns lite jobbigt. Den tredje dagen utan ridning är jobbigast :P

Men gud, det hände något jättehemskt i helgen! :O En av privathästarna skadade sig så allvarligt under en uteritt att hon fick tas bort. Tror att hon skyggade för något och backade ned i ett djupt dike och gick omkull, eller något sånt. Hon hade tydligen flera sprickor i bäckenet och fick avlivas på Strömsholm.

Ibland glömmer man hur skört livet är. Det behöver inte vara värsta olyckan, man kan helt eneklt ha otur, och så är det över helt plötsligt..
En bild på Walsa som blev sjuk i vintras och fick tas bort. Hon lämade sitt föl efter sig, och jag kommer ihåg de första dagarna efter det hände. Stackars Amorina rymde ur hagen för att hitta mamma, Hon gnäggade såfort hon hörde hovtramp. Ta inte allt förgivet, njut av tiden med hästarna!


Hallåååå alla hästnördar!

Idag är det vilodag för Silvers del. Jag sitter här vid CAD-datorn och pillar på mitt projektarbete, som verkligen börjar gå framåt nu! Det var en läsare som ville se hur det blir tillslut, och det kan jag väl bjuda på.

Såhär ser det påbörjade köket ut just nu när man "renderar" det:Frågor & Svar #4

Amanda om detta inlägg: Får man alltså tävla ponny i storhäst klasser på samma villkor utan att ponnyn är "uppmätt"? :)

Svar:
Det var Madde som påstod detta, jag har nu kollat lite i det nya TR och ser att detta inte är möjligt. Det står att ponnyn måste ha hästlicens och att den inte får tävlas i ponnyklasser samtidigt. Har jag fel?

EDIT taget ur TR dressyr: 
Kat D-ekipage som fyra gånger erhållit minst 62,00% under det föregående eller
innevarande året i klasser där öppna, sluta och enkla byten ingår i programmet,
får starta i Msv B-klasser vid regionala tävlingar för häst. Ekipaget får också under
samma meeting, förutom start i Msv B-klass, starta en Msv C-klass om sådan finns.
För ekipaget gäller samma regler som vid tävling på ponny.


Ponnyn får starta på sin ponnylicens.


Om ekipage är proportionerligt får ponny, som under kalenderåret uppnår högst 6 års
ålder, startas av överårig ryttare i klasser utskrivna för ponnyer. Ekipaget skall starta
utom tävlan och starta sist i resp kategori. Ponny som deltagit utom tävlan med överårig
ryttare, får därefter ej starta inom tävlan under samma meeting.

Ponny med ryttare som under året fyller lägst 19 år, får tävla i klasser för häst i
dressyr tom Msv A-klass på regional tävling. Detta kräver licens för häst resp senior.
Ponny som på detta sätt startat i dressyrklass för häst får därefter inte starta i tävling
för ponny. Vid stadigvarande (minst 6 månader) ryttar- och/eller ägarbyte får ponny,
efter anmälan till Ridsportförbundet, åter starta i dressyrklass för ponny.


HK” Ryttare över 18 år kan ansöka om dispens för att få tävla ponny.


Det är viktigt att inte bara rida.

Idag planerade jag mitt ridpass riktigt noggrannt under det att jag skrittade fram. Jag tänkte igenom vad jag ville få igenom och hur jag skulle göra det. Silver har varit ovanligt stel de senaste dagarna, så fokus idag var att få igenom böjningen.

När jag vet vad jag vill blir min ridning så mycket bättre och jag antar att de flestas ridning också blir bättre då. man måste vara tydlig för att hästen ska förstå vad du vill.  Jag jobbar honom metodiskt, istället för att bli irriterad på att det inte funkar, och efter ett tag brukar alla spänningar släppa. Det gjorde det idag.

Han blev så sjukt fin i munnen! Red i en lite lägre och längre form och jobbade med att få honom att bära sig trots ett lugnt tempo, något som han tyckte var otroligt jobbigt. men han blev så ambitiös, enorm framåtbjudning och han ville verkligen göra rätt. Tog fram lite travbommar och la dem på riktigt långt avstånd så att han skulle få stretcha ut ordentligt. Även detta gjorde han super, och sökte sig dessutom nedåt och framåt över dem.

Så glad över dagens ridpass, kändes som om jag fick igenom det jag ville :)


Blygsam bäbi :)Har precis skrivit klart svenskan, och antar att jag kommer dra till stallet om en dyrg halvtimme. Bjuder på en urgullig bild på Bells Hera som är uppfödd på stallet där vi har Silver :) Föl är bara så bedårande.

Goddag.

Sitter på första lektionen i skolan, företagande. Slutar redan vid tolv idag, så det blir stallet direkt när jag kommer hem, får se vad jag och pollen hittar på :)

Jag är törstig :S

Ridsugen till tusen :)

Idag har jag verkligen lyckats fokucera på skolan, är faktiskt lite stolt över mig själv. Förljde med mamma ut till stallet och kikade lite på en hoppträning bland annat. man lär sig faktiskt otroligt mycket av att bara titta på.

Madde gjorde mig glad med sin kommentar. Tydligen har man ändrat lite regler. Man får tävla ponny i samma klasser som storhäst utan att lösa hästlicens. Då funkar det ju bra att han tävlar i både ponny- och hästklasser :) Får se om jag åker på en liten tävling någon gång i sommar :)


Bild från en väldigt lyckad tävlingsdag förra Sommaren :) Vinst i första klassen, 3:a i andra :)

Dagens måsten.

Eftersom att jag alltid lägger upp hoppbilder får jag bjuda på en dressyrblid från mina arkiv.Underbart vacker häst, bilden kommer ifrån SM i derssyr ;)

Förmiddagen kommer spenderas till fysikplugg, första lektionen börjar kl 13.30 :) Skönt schema man har va?


Hur tänker folk egentligen?

Det var inte länge sedan som jag och några bekanta kom in i en liten diskussion om rollkur. Jag antar att de flesta vet vad rollkur innebär, men jag går igenom det lite snabbt:

Rollkur
är en extrem variant av ridträning, speciellt inom dressyrsporten , som innebär att ryttaren förböjer hästen onaturligt både i lod och i sidled. Hästen går så att säga med nosen mycket nära bringan eller mycket nära ryttarens ben. Detta är skadligt för hästen, men tillämpas som träningsmetod upp t o m OS- och VM-nivå. 

Det ser förjävligt ut rentutsagt, stackars häst, djurplågeri!


Men en av de som deltog i vår lilla duskussion skrämde mig. Denna sa att rollkur inte är så farligt, för om det nu är så många på den högsta nivån som utövar den, då måste ju träningen fungera, då är det ju inte något fel med det? Folk överreagerar menade denne.  Jag vet inte vad du tycker, men jag blev väldigt förvånad över detta..

Man ser ju på hästarna att de känner obehag, oroliga munnar, viftande svansar, nej hu :S


Frågor & Svar #3

Isabell undrar: Vad hade du för kul grej på " g " ?? :D

Svar:
Jag glömde helt bort att berätta om den "roliga grejen", så typiskt mig alltså! Jag har ju fyllt 18 och får inte tävla ponny längre. Såklart vill jag väldigt gärna gå över till storhäst, men vi har valt att vänta med det tills jag vet vad jag vill göra efter studenten. Det blir inte alls bra om jag åker iväg och pluggar och mamma står kvar med två hästar.

Men jag ska iallafall börja rida Werra en gång i veckan! Ett sto på 160+ i mankhöjd :) Det är rikitgt stor skillnad att rida henne mot att rida ponny. Några tävlingar blir det ju inte, men det tar nog ett tag att rida in sig ändå :)

Shettisar forever :P

Vet inte varför det är något komiskt och gulligt med detta, men jag kan inte låta bli att le :P

Snacka om överraskad!

Haha måste skratta lite åt min dåliga koll. Karaat, en ridskoleponny jag red och tävlade lite i dressyr och hoppning förra året, blev sjuk i vintras. Något med lederna tror jag. Iallafall, när jag kom ut till stallet i morse var han inte i "sin" box. När jag tänkte efter hade jag inte sett honom på länge. Klumpen i magen växte. Hade de behövt ta bort honom, jag som trodde han var på bättringsvägen?

När jag kom till det lilla stallet, privatstallet där stallägarens hästar står, överraskades jag av en glad gnäggning från en hungrig Karaat, ge mig mat nu! Åh jag blev så glad! En extra kram fick den lille busen innan han åkte ut i hagen. Han hade bara fått byta box då han varit väldigt stressad i det stora stallet. Särskilt med all överskottsenergi efter att ha vilat så länge.

Det konstiga är att jag säkert har gått förbi hans hage flera gånger de senaste veckorna, men jag har inte lagt märke till att han var i den. Konstig människa man är ibland ;)


Bild från hoppträning för E.G haking. Duktig ponny xD

Vår första dressyrtävling ;) 3placerade !


Stalltjänst check!

Puh, har precis kommit hem för att äta lunch innan det bär av till stallet igen. Har haft stalltjänst hela förmiddagen. Mocka, Fodra, Släppa ut hästar, Kratta, Sopa, så himla jobbigt :P Men jag har en liten kul grejj på g. Hästrelaterat såklart! Berättar om det ikväll, maten är klar! ;)

En dressyrövning :)


Sommarglädje :)


Litet kollage med bilder från i sommras :)

Dagens Ridpass x2

Werra var verkligen dagens ljuspunkt! Fjärde gången jag rider henne, och det blir bättre och bättre för varje gång. det tar otroligt lång tid att lära känna en häst till 100%. Jobbade massor med att jag inte skulle hamna i stolsits och på att få Werra att vänta lite mer på mig. I traven gjorde jag små tempoväxlingar helatiden, och det gav verkligen resultat! Galoppen är fortfarande väldigt svår för mig, men det kommer nog det också!

Silver var verkligen inte sitt vanliga jag.l Hoppade för Ann, och allt förutom hoppningen var total katastrof. Vill inte ens tänka tillbaka på det. Nej nästa gång jag rider den ponnyn blir det ett rejält dressyrpass, för han behöver verkligen komma loss i sidorna.


Vårbild på söta Werra :I

Frågor & Svar #2

Dina hästar i headern? :) Vad är det för några?

Svar:
Det är flera som har frågat denna fråga! Jag använder den bilden jag använder i headern för att den är så sjukt söt. Men vilka hästar är det då i den? Shazli, min ponny är flugskimmeln, med guld-orangea täcket. Hafflingern, den guldbruna med ljus man är Novio som jag har ridit en gång i veckan under 2 års tid. Den tredje vita hästen med grå man är Klorin, en häst som nu har flyttat ifrån stallet.

Haha så är det ;) Men erkänn? är de inte söta? <3

Hindertyper.

Om jag fick välja den hindertyp jag respekterar mest måste det nog bli muren ..


Hästbranschen Galopperar :)

Läste en väldigt intressant artikel imorse, tummen upp för E-kuriren som faktisk har publicerat mycket hästrelaterat på senaste tiden!

STOCKHOLM | Nu finns det fler hästar än det finns värmlänningar och gotlänningar tillsammans.

För 2010 uppskattas antalet i Sberige till 362700, en ökning med 10-20% jämfört med den första hästräkningen 2004. Många av hästarna ginns inom större tätorter eller i tätortsnära områden. Hästhållning tar plats och det är viktigt att politiker och tjänstemän börjar tänka på det i samhällsplaneringen, framhåller Aja Blomberg Andersson.

Det går i genomsnitt för hela landet 39 hästar per 1000 invånare.

Tre i topp:
Gotland            180/1000 invånare
Blekinge           74/1000 invånare
Jämtland           66/1000 invånare

Kul att hästintresset ökar ;)

Silver som föl ;)


Haha, en film från dagens Ridpass ;)


Skola, skola och mer skola.

Sitter i skolan och har precis fått håltimme, underbart, ska nog ta itu med lite gamla uppgifter nu. Att blanda hästlivet med skolan är inte en lätt sak, särskildt när man har en eller ett par egna hästar. På ett sätt är jag glad att jag delar min med min syster och mamma. Då får jag tid att ändå fokucera på skolan vissa dagar, även om det blir lite intensivare.

Mitt tips till er som ska börja gymnasiet är ganska enkelt. Plugga lite varje dag, avsätt en timme om dagen som du ängar åt skolan, efter den timmen skiter du totalt i den och gör det du vill. Då blir man inte sådär stressad av att man ligger efter i skolan, för man gör aktiskt aldrig det.

Hade jag haft den studietekniken i grundskolan hade jag fått MVG i alla ämnen ;)


Erikträning.

Okej jag är för lat för att skriva om den och filmen krånglade på tuben, så den får komma upp en annan dag. Silver var duktig idag somvanligt, men jag red inte så jättebra idag. Blev lite missnöjd med stilen, jag som alltid har jobbat med att ha en låg hand och att jobba i lätt sits så mycket som möjligt, nej idag red jag inte som jag vill. Tur att mamma filmade så jag fick se spektaklet :P

Power.


Hoppehästar är bra vackra :) Bild från en 1.20 klass förra sommaren :)

Goddag yxskaft!

Hemma ifrån en kort dag i skolan :) Skönt att ha lite tid hemma ibland. Idag kommer den användas till mitt kära projektarbete, inte direkt tummen upp, men det måste göras :)

Fick ett önskemål om att göra en sådan här lista som många bloggar gör just nu :
Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst 
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över
Klart att jag kan göra det, om det är av intresse :)

"Vilken känsla"!

Novio var helt fantastisk idag, jag var helt blown away över hur bra han gick! För er som inte vet är Novio en haflingervalack som jag rider 1 ggr i veckan. Vi red ett riktigt dressyrpass i ridhuset, och han gick verkligen som en klocka. Vi gjorde slutoroch skänkelvikningar i alla gångarter. Jag kunde samla galoppen så att vi nästan galopperade på stället, och vi gjorde galoppobyten och gah, det går knappt att beskriva.

Det var som om jag kunde be honom om vad som helst och han gör det, fast ännu mer och bättre än vad jag bad om. Det var länge jag satt på en så ambitiös häst!

Kilpp från Erikträning.

På tisdag är det dags för Erikträning igen! Ska bli riktigt kul, något jag verkligen längtar till :) Slänger in ett klipp från en av de senaste :)


Regnet det bara öser ned..

Nu är jag inte glad, fyfasiken vilket väder vi har! Det ösregnar ute. Kan inte fatta att det var -6 när jag var ute i stallet igår. Blir väl en innesittardag idag. Hoppas att ni har bättre lycka med vädret :)

God morgon förresten,
nu är det dags för frukost för min del :)


En hoppövning.


I feel a need, a need for speed..

Trots att jag har ton av saker att göra, inte minst med skolan sitter jag nu här och spelar Need For Speed Underground 2. Trots att jag klarat hela spelet flera gånger dessutom. Men ibland behöver man faktiskt en paus och 100% koncentration på något helt oviktigt. Har jag rätt?


Dagens Ridpass

Idag var Silver så himla fin! Trodde att det skulle vara markarbete, men det blev ändrade planer så vi hoppade ordentlig istället. En kortare bana med två oxrar och ett räcke i slutet på kanske 1m. Det var så skönt att mina problem med avstånden och avsprångspunkter äntligen börjar försvinna. Silver var superpigg och jag fick jobba för att han inte skulle dra iväg för mycket. Men sprången idag var helt fantastiska! Så mycket kraft och bjudning var det länge sedan han hade. Härligt!

Sitter vid syrrans dator så har inga bilder att lägga upp :) Men ikväll ska jag publicera en rolig och nyttig övning  här på bloggen. Håll utkik! :)

I mitt rum har jag en..

.. bomb till väckarklocka. Sonic Bomb väcker dig med ett alarmljud på 113 decibel. Om detta inte räcker för dig så får du även med en 12-volts sängskakare, lägg den under madrassens så får du en trevlig uppvakning av ett högt tjut och att sängen skakar. Haha den äger om jag får säga så. Man blir så sjukt rädd att men inte kan slappna av på några minuter, ingen snooze för min del med andra ord :)

Ett tips för den morgontrötta! ;)

Vem är Shazli?

Shazli är min D-ponny(147,9cm) som jag delar med min syster och mamma. Han är en valack av rasen Arabiskt fullblod f1999, och min ögonsten. Han kom till oss våren 2008 och har sedan dess tagit våra hjärtan med storm. När vi köpte honom hade han i princip inga muskler alls. Halsen var nästan "vänd åt fel håll" så den första tiden blev mest muskelbyggande träning då han inte orkade så mycket. men så roligt vi haft på vägen!

Nu har han och jag tävlat LA dressyr och LB hoppning, med goda resultat i dressyren främst. Att han var "hästen som inte kunde gå på tygeln" är svårt att tro. Silver som han kallas är en klippa i all hantering och den gosigaste och mest tillgivna häst jag har stött på. Nuförtiden är det min lillasyster som rider denna fina ponny då jag själv köpt egen häst.

Sedan är han sådär äckligt söt att man bara vill pussa och krama honom :)
En favorit från Sommaren 2010

Min klubb anordnar varje sommar ett hoppmeeting på stallet där jag står med Silver, klasser upp till 1.30m. Jag är såklart alltid där och hjälper till och fotar som en galning, och varje år får jag favoriter bland hästarna.

Denna dam tog mig med storm, vilket kraftpaket! :)

Hur du gör oskärpa i bakgrunden :)

Detta är hur jag gör för att ge vanliga digitalkamerabilder lite "systemkamera känsla":

Jag använder mig av Adobe Photoshop CS3, men detta fungerar nog i de flesta av Adobes redigeringsprogram. Hoppas att ni kan förstå denna förklaring :)


Öppna bilden i photoshop, se till att upplösningen är så stor som möjligt, det ger ett naturligare resultat när du sedan förminskar bilden. Gör även eventuella småförändingar i exponeringen redan nu.

För att använda min metod måste du "låsa upp" lagret.

Detta gör du genom av att högerklicka på lagret och välj (Lager från bakgrund/ok).

Sådär nu kan du använda dig av en väldigt praktisk funktion, Lagermask. I den översta menyn, välj (Lager/Lagermask/Visa alla).  Se bild nedan :)


Se till att Lagermasken är markerad!

Penseln kan ha:
Svart färg
= Tar bort /suddar.
Vit färg = Lägger till.

Nu gör du helt enkelt så att du väljer svart färg och börjar "sudda ut" bakgrunden. Var väldigt noggran med kanterna så blir det extra snyggt
och mindre jobb efteråt.
När du har suddat ut allt du vill ha oskarpt är det dags för nästa steg. men titta först på bilden, har du tagit hänsyn till perspektivet? Ju längre bort, destå mer oskärpa?

Nu högerklickar du på lagermasken och väljer Avaktivera lagermask. Bilden kommer då se ut precis som innan du började redigera den. Klicka sedan på bildlagret igen, alltså det till vänster och den svartvita lagermaskbilden.

Det är nu magin sker. Välj i översta menyn: (Filter/oskärpa/Linsoskärpa)

Det kommer då upp en stor ruta där du kan ställa in massor av saker. Se först till att Källan är Lagermask. Hur mycket opacitet som blir i bakgrunden ställer du in genom av att ändra radien. I förhandsgranskningsfönstret till vänster kan du se hur det ser ut och välja så att det blir lagom mycket oskärpa.


När du är nöjd, klicka på OK. Gör sedan nödvändiga justeringar på kanterna med till exempel "smeta ut" Verktyget. Tadaa bilden är klar! :D Enkelt när man väl lärt sig! ;)

52:a inlägget här på bloggen :)

Sitter i skolan och dampar loss på ett worddokument som inte går att öppna för att det är skapat i en nyare version. Jag är INTE glad! Vet inte hur jag ska lyckas lämna in och skriva klart uppsatsen?

Hoppas ni fått en bättre start på dagen! Tur att det är fredag! :D


Godnatt bloggen :)

Just nu är jag så sjukt trött :o Får nog ta och lägga mig snart! Vad kul att folk verkar uppskatta min lilla blogg, värmer verkligen om hjärtat! :D Jag ska se till att lägga upp ett instruktionsinlägg till min lilla bildredigering. Det ser ju väldigt snyggt ut när man har oskärpa i bakgrunden, ellerhur? :)

Sov nu supergott allihopa! Det ska jag!


Såhär såg cykeln ut efter att ha cyklat fram och tillbaka till stallet i snöovädret igår :O

Film från dagen.

Haha, jag kom på att det vore kul att se hur det ser ut när man rider, så jag satte kameran på sargen och försökte filma mig själv :) Blev inte direkt bra skärpa, och jag blev tvungen att lägga på musik eftersom att sadeln knarrade så mycket efter att ha blivit blöt igår...

Dagens Ridpass

Idag blev det äntligen dags för hoppning, har tyvärr fått skjuta upp det de senaste dagarna. Jag var ensam i stallet så jag orkade inte bära fram så många hinder, blev ett räcke och en oxer på distans och en bom att byta galopp och varv över. Red på hacket igen, mest för att jag tror mycket på att rida med olika bett, att det sedan inte ser så himla bra ut bryr jag mig faktiskt inte om.

Silver var jätteduktig! Positiv och glad utan att springa ifrån mig. Började att ha hindren på 70cm höjd och gjorde massor av busväger, hoppa snett, vända upp supersnävt, ja du fattar. Detta uppskattades såklart av Silver som nästan svängde före mig ibland, vem säger att man inte kan svänga med hackamore? Höjde sedan upp till ca 90 com hoppade en gång åt båda håll, och sist höjde jag oxern till 1-1.10m och hoppade en gång, vilket han gjorde lekande lätt :)

Bjuder på några kassa mobilbilder:
Vad gillar ni mitt hemmagjorda pannband? Haha, tejp och presentsnören. Ska nog göra ett nytt med andra färger någon gång. Använder det på mitt mysridningsträns ;)

En "liten" bildredigering.


Make your picture taken by a systemkamera! ;) Någon som är intresserad av att veta hur man gör? :)

Det är något som är anorlunda med denhär bilden..

.. men kan DU gissa vad?

Ett dressyrpass förra veckan.

Tänkte att endel av mina lästar inte följde mig gamla blogg och i brist på annat får ni se ett videoklipp från ett väldigt lyckat dressyrpass förra veckan. Det var totalt 40 min film, så jag hade en hel del att klippa..

Computer Aided Design - CAD

Nu har jag suttit i några timmar med mitt projektarbete och är urless på det! :/Håller på att rita och designa ett hus i CAD.  Får nog ta en paus och hitta på något annat, ett varmt bad kanske? :)

Såhär ser farmsidan/altanen ut just nu:

Dagens Ridpass

Puh, vad skönt det är att vara hemma! Det snöar sjukt mycket nu och det har väl kommit ungefär en halv decimeter inatt. Jag blev överraskad på morgonen av att pappa hade tagit bilden = jag måste gå/cykla till stallet. Inte kul! Men jag klarade det utan att ramla både dit och på hemvägen. Idag cyklade jag 1,5mil i snökaos, kan du fatta att jag är slut nu?

Silver och jag tog en tur i skogen idag, eller ja på vägen. Nysnön gjorde att vägen inte alls var hård så vi höll ingång i ett ganska bra tempo. Red med hackamore och blev förvånad över att han inte alls blev stark eller hängande i det. Riktigt nöjd med honom, men guud vad blöta vi var när vi kom hem.


Vädret var inte direkt lika underbart som när jag tog denna bild ;)

Ridning är svårt ibland.

Alla är inte födda med en ängels tålamod och jag känner många som har problem att kontrollera humöret under ridningen. Det kan vara något så enkelt som att hästen inte förstår din hjälp och ryttaren blir sur, lägger till spöt eller skänkeln för att korrigera. Problemet är att hästen inta fattar vad den gjorde fel, blir spänd och man hamnar i en ond cirkel. Tro mig, jag har själv varit med om det.

Många människor har också alderless för höga krav på sig och på hästen. Vaför måste allt se så himla perfekt ut? Många av de yngre jag ser varje dag på ridskolan är helt insnöade på att hästen ska böja på nacken och använder alla möjliga metoder för att uppnå detta.

Ju fortare man accepterar att du och hästen har en dålig dag, destå fortare kommer du ur det och kan jobba för att lösa och träna bort dem.  Tro mig, det funkar och jag har varit där!

Hästar har precis som människor bra och dåliga dagar både muskulärt och fysiskt. Tricket är att verkligen känna efter på uppvärmningen hur dagsformen är och sedan komma på övningar som löser den låsning hästen eller du har. Och du, känner du att du tappar humöret, gör halt ta ett djupt andetag, och fortsätt sedan rida.


Det går inte att tvinga ett halvt tons flyktdjur till något, du måste vara ödmjuk och få det att tycka det är kul att utföra det du vill att den ska göra. Ha lite bondsunuft folk!


Fysiken check! Svenskan på g.

Har pluggat i sisådär en timme nu och har precis satt mig här för att ta en paus ifrån plugget. Blir nog till att göra en bloggdesign åt en av alla som gärna vill ha min hjälp. Kul att folk uppskattar dem! :D Borde egentligen vattenstämlpa dem eller något :P Dagens bloggning har jag varit väldigt tråkig, men imorgon är lag ledig ifrån skolan(!), och ska dessutom hoppa Silver i ridhuset. Något att se fram emot! :D


Gammal hoppbild. I vår får jag se till att övertala någon att ta nya ;)

Vilken underbar dag!

Åh vad kul, skolan har börjat igen.. Jag sitter antagligen i någon skolsal och pluggar fysik när detta publiceras. Det är rättså praktiskt dethär med tidsinställda inlägg särskilt då man kanske inte kan / orkar uppdatera ibland. Me Like!

För mycket regn på en gång kan resultera i..

.. Vattenträning för livrädd ponny :) Silver har alltid haft en fomi för vatten, i Sommras tränade vi massor med goda resultat! Ja det är en VÄG vi rider på xD Jag och Silver i full galopp xD

Makaroner och spaghetti till lunch och kvällsmat.

Åh glömde att berätta hur underbart det var att cykla till stallet idag, Första cykelturen 2011! Har precis kommit ur badet och käkat en smaskig kvällsmat.  Vet ni förresten att jag på vintern badar varje dag?, stackars min hud.. Funderar på att klippa ihop några klipp på Werra, hästen som jag red idag, dock inte när jag rider, men kanske kul att se ändå?

Lagom lyckad bild på mig och Silver ifrån i Sommras :P

Ett fuxsto ut i tåspetsarna..

Andra dressyrpasset på Werra i mitt liv. Hon var sjukt jobbig i början, stel, stressad och helt oformbar, jag jobbade med massor med övergångar för att få henne till att lite mera vänta på mig. Något som fungerade reativt bra. iallafall i skritt och trav. Hennes galopp är helt hemsk, det är som att sitta på en gunghäst och hon lixom dyker lite. Här gjorde jag massor av galoppfattningar och galopperade inte så långa stunder då hon inte orkar bära sig direkt länge och när hon inte gör det kan jag inte hålla ihop henne och det blir inge bra!

Efter 10 min galopp-skritt i båda varven blev hon jättefin i galoppen och då avslutade jag med att försöka trava av i en låg form. Hon vill inte riktigt ta tag i bettet, men efter några varv trevade hon sig fram och blev lång och låg.

Det är så otroligt lärorikt för mig att rida en så känslig häst. Jag behöver bara tänka på att jag ska fatta galopp vid A och hon småtaktar. Hjälperna måste vara små, men tydliga för att det ska fungera.


Bild från i höstas, första gången jag red Werra. Tyvärr var hennes dressyrsadel alderless för stor för mig. Kunde inte alls hålla om henne. Kort som man är tog jag hoppsadeln idag :D

En ny design?

Ärligt talat vet jag inte vad det är med mig och att göra en design åt mig själv, DET FUNKAR INTE! :O detta blåa schabrak gjorde jag nu på morgonen men blev inte direkt nöjd. Den kanske är lite bättre än den förra? Nu måste ni säga vad ni tycker, så blir det som ni vill, typ alltså. Gamla eller nya? Det är ju ändå ni som ska stå ut med den när ni läser bloggen.. hrrm, Så: Vad tycker du?


Silver verkar inte allt för förtjust, blää :P


Rolig dag framför mig! :D

Åh, jag hoppas att dagen blir lika kul som den låter! Idag ska jag rida både Werra och Novio, vilket såklart gillas vääldigt mycket! :D Nu ska jag ännu en gång försöka göra en ny design till bloggen och sedan käka lite smaskig frukost ;)

Detdär djupa inlägget..

.. får nog bli imorgon istället. Var påväg till mitt rum när jag fastnade framför TV:n och Morden i Midsomer, så typiskt mig alltså! Älskar deckare som är lite gammaldags, och som inte innehåller så mycket blod. Deckare som är mer av en gåta. Ni får helt enkelt vänta tills imorgon! ;)

Grattis på 7-dags dagen bloggen :)

Wow nu har jag haft denna blogg i 7 dagar, aslänge ju, en hel vecka! Som present blev jag utloggad till "Veckans Blogg" på dressyrgalna.blogg.se ;) gillas mycket!

Nu ska jag ta ett varmt bad, läsa fysik och sedan skriva värsta djupa inlägget här på bloggen, det ni! ;)

Bjuder på min otroligt skillade ridning ;)


Frågor & Svar #1

Michelle om Rosannas Bloggdesign;
Jätte bra blogg! :) Verkligen fin design du gjort till Rosanna! :) Vad tar du för att göra en design? Jag skulle verkligen behöva en men har ingen aning om hur man gör! ;)

Svar:
Det är många som ställer denna fråga och därför svarar jag på den i ett eget inlägg. Jag gör bloggdesigner till andra för att det är så nedrans kul! :D Roligare finns inte, och det kostar ingening. men det jag gör, det är vad du får. Mejla mig bilder och beskrivning på erika-torrang@hotmail.com!

Karin om Ännu en design/header klar!
Varför gör du inte en sådan fin, väl arbetad och professionell till dig själv också? Unnar din blogg något ? :D:D

Svar:
Eftersom att jag inte kunde kommentera din blogg svarar jag här istället! ;) Håller verkligen med dig på den punkten, men jag kan helt enkelt inte få till det åt mig själv just nu. Jag blir aldrig nöjd! men jag lovar att göra ett försök att fixa till bloggen ikväll.

Är det något du undrar? tveka inte att fråga! ;)


Ettahnias första övning!

Första övningen här på bloggen blir hopprelaterad. Lämna gärna ert ömdöme ;)
 


Ännu en design/header klar!

Gud alltså denna gång blev jag faktiskt nöjd med mitt arbete :D Hoppas att Emelie också blev det! Det roligaste med att göra dessa designer är nästan hur olika folk uppfattar saker och ting. Något jag tycker ser grymt bra ut blir starkt ogillat av den jag gjorde det åt, då blir jag sur xD


Snön smäääälter :O

Åh nu är det 5+ ute och det verkligen droppar om allting! Vet inte om jag ska skratta eller gråta, jag älskar ju vintern, men även våren ;) Svårt detdär alltså! dagen ser ut att få en genomgående faktor, plugg. Har fortarande inte tagit tag i skiten och jag börjar bli riktigt besviken på mig själv. Skärpning!

Vilken årstid gillar du bäst?

Fyfasiken :O


Vilken underbar ponny! :D

Han forstätter att förvåna mig, dendär Silver. Jag trodde då inte för några år sedan att jag kunde drömma om ett dressyrpass som detta! Så sjukt kul vad det på träningen idag! :D Han gick som en klocka hela passet igenom!

Vi har tidigare övat mycket på öppnor så nu blev det slutor i fokus istället. jag har bara övat på detta lite själv med Silver, men han gjorde dem så bra, och så stadigt! Ett stort plus var att han hade så positiv inställning till allt, han ville verkligen framåt i rörelserna!


"Duuktig häst säger matte"

Bloggdesigner

Det är många som undrar vad jag "tar" för mina bloggdesigner och om de också kan få en. Faktum är att jag bara gör dem för att det är så nedrans kul! Det kostar alltså ingening. Kan ni fatta, ingenting? :O

Dock får du ha i åktanke att eftersom att jag gör dem gratis kan du inte förvänta dig att få styra och ställa hur som hells. Självklart är det okej att komma med önskemål, men om du kommer med alltför många och hårda krav och petar lite för mycket, ja då kommer jag tröttna. Somsagt gör jag det för att det är roligt.

Jag kodar också alltid bloggdesignerna jag gör och jag lägger nästan alltid in dem åt de som har beställt.

Designerna skapas i Adobe Photoshop CS3 Extended, och det gör att jag i princip kan göra vad som helst. Jag tycker att jag har en ganska stor erfarenhet av programmet, men jag är inget proffs. Det finns möjlighet att lägga till animeringar i din bloggdesign om så önskas.

Vill du veta hur du beställer? Skicka ett mejl till erika-torrang@hotmail.com med bilder och beskrivning!

Har överfullt i inkorgen och har inte orken att sitta och svara på alla mejl, och framför allt inte att göra bloggdesigner. Är du fortfarande intresserad kostar en design 50 kr st :)

Misslyckad ridning igen? :O

Alltså vad är det med mig, jag blir visst aldrig nöjd? Idag markarbetade jag för första gången på väldigt länge, jobbade med bommar och långa distanser på låga hinder, asjobbigt tyckte Silver. Min ridning var verkligen inte på topp även om det kändes helt okej, tills jag såg filmen..

Jag fattar inte vad jag höll på med xD Ett tips till alla ryttare därute, filma er ridning så mycket som möjligt, för det är så himla nyttigt! Imorgon blir det skärpning Erika!!

Gammal, gammal bild :)

Förlåt, men jag kan inte låta bli att skratta.

Utdag ur eskilstunakuriren som ramlar ned i min brevlåda:

Grannar slogs med snöskyfflar

JÖNKÖPING
| Två äldre män slog varandra blogiga med snöskyfflar under ett gräl i ett villakvarter sent på onsdagskvällen.
De två grannarna var oense om hur snöröjningen vid husen skulle skötas. Efter ett tag övergick grälet till slagsmål, men skyfflarna som tillhyggen. ingen blev allvarligt skadad, men männen har anmält varandra för misshandel. En av männen är i 70-årsåldern. den andre är i 80-årsåldern rapporterar Sveriges Radio Jönköping (TT).

Vad sägs om att sova på loven?

Godmorgon bloggen! Jag har för vana att alltid sätta mig en stund vid datorn på morgonen, och jag gör ingen skillnad idag. Sitter här och skriver på min uppsats igen, för den går verkligen inte framåt??

Idag kommer jag förhoppningsvis fokucera massor på plugget jag totalt igmorerat nu under lovet, men en sväng till stallet kommer jag givetvis hinna med. Får se hur det är med Silvers ben, men av tidigare erfarenheter kommer det se bra ut, det är inte första gången han blir ansträngd av för mycket bus i hagen. Inte så mycket att göra åt, han älskar sina hagkompisar :)

Bjuder på en härlig sommarbild :D


Inget verkar gå min väg just nu...

När jag kom till stallet idag såg jag direkt att Silver var svullen i höger bak, täcket var också trasigt, så istället för ett dressyrpass blev det en barabacka skrittur i mörkret på en yberpigg ponny som verkligen hade behövt detdär dressyrpasset. Men man måste vara noggran när det gäller hästars ben, en vrickning kan bli så mycket mer än en vrickning om man inte tar den på allvar! Efter turen såg allt mycket bättre ut^^,

Hörde senare ifrån de som hade haft stalltjänsten under dagen att alla hästar hade varit helt vilda i hagarna, Silvers gäng hade galopperat i full fart i hagen, antagligen var det därför han inte var riktigt fräsch.

galna ponny....

8km, massor av chokladrutor och tv-spel.

Wiho nu är jag hemma igen, gud vad underbart det var alltså! Vi åkte totalt 8km i ospårad snö, rakt igenom skogen vill säga! :D när vi kom tillbaka bjöds det på grillad korv, och sedan chockladrutor till efterrätt. Hela eftermiddagen spenderades till tv-spel. Lagom mycket nörd jag är alltså! ;)

Nu bär det av till ponnyn för ett riktigt dressyrpass, på lördag börjar träningarna igen!Kassa mobilbilder, men det snöade sjukt mycket, man såg max 200 meter frmaför sig :O

En annorlunda dag väntar!

Idag är jag och familjen bjudna på en riktig långtur på längdskidor, men fika och korv efteråt. Jag vet inte riktigt om den är något jag känner för just nu, men ibland får man väl bjuda till och göra något man inte riktigt känner för, 18år till trots ;)

Nu är det dags för frukost, och jag hoppas VERKLIGEN att jag inte får det bakhalt idag ! ;)

Bild ifrån förra året xD det tog nog sin lilla tid att få bort snön..

Partikelfysik är nog inte min grej.

Haha mitt försök till att plugga gick ju sådär, gav upp efter ett par uppgifter, verkar som om jag har en hel del jobb framför mig. Fysik B är absolut ingenting att leka med! Får helt enkelt läsa det som gonattsaga ikväll, och hoppas att någonting fastnar ;)


En favoritbild från min sida. Pappa är inte lastgammal än iallafall, vig som en katt;)

Varför kan jag göra designer till alla utom mig själv?

Jag tror att det är ganska många som känner igen sig i det här. Har nyss gjort klart Rosanna Zimdahls nya bloggdesign och blev faktiskt nöjd, men min, den går ju inte att göra bra! :P Svårt detdär med att kanalisera sin kreativitet till något bra ..

Nu ska jag verkligen försöka ta tag i allt plugg jag hittils har ignorerat hela lovet :P


dagens verk :P

Okejokej, ännu är det inte sommar..

Jag kom på idag nu när snön har vräkt ned i ett dygn, att det kommer vara vinter ett bra tag till, så jag bytte den härliga sommarbilden sålänge. har fortfarande inte tagit mig tiden att göra en ny bloggdesign, och nu ska jag hjälpa Rosanna Zimdahl med en ny så det får nog vänta ett tag. Denna sak jag har nu duger ju sålänge.

PS. Fråga mig inte om valet av headerbild, men den har något visst över sig.

Så stolt över min polleplutt!<3

Alltså idag tolkade med Silver för första gången i hans liv. Jag var faktiskt säker på att han skulle tycka det var obehagligt och att vi bara skulle hålla oss till skritt. Men min hispiga lilla arab överraskade oss alla, han tyckte bara att det var lite läskigt att ta av och på selen. I skogen galopperade vi i full fart och han bara frustade och spetsade öronen.

Ibland kan hästar verkligen göra en lycklig utan att göra någonting!

Ett av mina favoritklipp!

Även om den gamla gubben säkert fick blåmärken kan jag inte låta bli att dö av skratt. Hästar är för roliga ibland, reagerar oftast inte hur man förväntar sig att de ska :P Haha söt häst alltså xD

Syrran blandar pannkaksmet medan jag berättar om dagens äventyr

Hah längsta rubriken någonsin! Har vait hemme ett tag nu och duschat efter tolkningen, sjukt kul var det! Jag ramlade faktiskt inte en enda gång trots att det blev en hel del galopp. Härligt! Nu måste jag börja steka pannkakorna, är proffset i famlijen på sånt xD

Bungy, hästen som jag tolkade efter och hans ägare Amanda :D

Ojdå dags att byta om?

Snart bär det av till underbara Amandas stall, vi ska nämligen tolka! :D fatta vad underbart kul! Kommer nog vara en snöig isbit när jag skriver här igen ;)Måste faktiskt erkänna att jag aldirg har tolkat förut så vi får se hur detta går. Mycket kläder är nog det som gäller.

Hoppas att ni får en lika kul dag som jag verkar få, nu ska jag upp på vinden och leta efter ett par skidor!En pulka iställer för skidor måste ändå vara bra mycket enklare?


Helt tagen varje gång jag ser denna video :O

´
Älskar superslowmotionen ;)OCH vilken vacker häst! :O

Varför ska man sova bort hela dagen?

Alla jag känner sover bort halva lovet genoim onaturligt långa sovmornar. Nej usch, själv vill jag absolut inte vakna senare än 9, för gör jag det blir jag bara stressad för att jag ska hinna göra så mycket. Ni andra borde ta er i kragen och börja vända tillbaka dygnet till normalt igen. Hur gör man annars när skolan börjar? :O

Lite mer värme tack?


Bungy Jump fotad av av Amanda Nekby :)


Apropå solen och snön


En tur i skogens soliga glitter.

Det var så vackert att rida ut idag, går knappt att beskriva. Men det var jag, hästen solen, gnistrande snö och full galopp på en äng <3 

Tredje gången jag red werra blev det alltså en mysig uteritt. Hon var pigg, lite väl pigg måste jag säga. När vi mötte en bil och jag bad henne att stanna vid mötet började hon stegra den lilla tanten ;P Men vad kan man annars vänta sig av ett äkta fuxsto. Hon ville inte stå still helt enkelt. Gjorde sedan halt-skritt, halt-skritt och tillslut blev det bättre. 

Shazli hanns tyvärr inte med, men jag åker ut igen ikväll och tömkör den busen. Lägger in två söta bilder på Werra, fin är hon oavsett hur hon beter sig :)


Typ Panik :P

Fick äntligen tag på syrran och hon ORKAR inte rida idag, alltså är det ens möjligt. Så nu måste jag skynda mig till stallet innan solen går ned, för vädret är helt fantastiskt idag! Skit att hon inte kom på dethär igår, för då hade förmiddagen spenderats till något helt annat än att sitta framför datorn..

Ett nytt, endast tillfälligt utseende på bloggen.

Jag stod helt enkelt inte ut med att ha det rosa i mer än 24 timmar, grått är faktiskt så mycket bättre. Dock får du tänka på det som står över denna text, designen är tillfällig. Min uppsats går ju sådär just nu, ska nog skita i den tills jag får inspiration. vad fan ska man skriva om OLJA? :O

Om någon timmer blir det till att hämta lillasyster som sovit över hos en kompis, mycket roligt då vägen dit är rena självmordet, snömodd till tusen.


Bilden är på mig och Shazli från en film i sommras (1.20m)


Imponerad :O

Shit altså, jag hade 50 besök igår! det gillas jättemycket! Jag håller fortfarande på att klura på min bloggdesign utan framgång. Ni får hålla ut ett tag till :P Idag händer det inte mycket, ska rida ut i skogen med lillsyrran på en privathäst jag knappt ridit. Får se om kameran hänger med. God morgon så hörs vi igen senare, nu måste jag skriva min uppsats i naturkunskap!

Underbara Sommar, eller?


Bombning av bloggen idag :P

Okej, vad har jag gjort idag då? Mest varit hemma och suttit vid datorn, vilket kul liv man har, men på förmiddagen var jag iallafall ute i stallet och hade en hopplektion för lillsyrran. det blir en stenhård satsning nu när jag själv är för gammal för att tävla våran ponny. Duktiga var de, hoppade 1.10 mot slutet!

Lägger upp övningen jag byggde snart, såhär såg det ut i sommras..

How,Why,When?

Alltså jag vet absolut inte hur jag ska göra en bloggdesign här på bloggen, jag som annars sprutar ut bloggdesigner ur min hjärna var och varannan dag. Jag har verkligen ingen inspiration just nu, men ni får stå ut med denna äckligt rosa sålänge.

Slänger in en bild från hoppmeetinget på Ekelund i Sommras :)

Porträttfoto

Hästar är några av de vackraste och mest utrycksfulla djur som finns på jorden. Jag älskar att fota proträttbilder, och verkligen försöka genom bilden få fram hästens personlighet.