Sen kväll, men jäkligt lyckad

Åh idag var det bara helt underbart att leva! :D hihi

Paul och jag jobbade lite lydnad i ridhuset. Hatar att det är så mörkt ute, för jag vill så gärna ut i skogen! Jag red i alla fall på tvådelat tjockt tränsbett och i den nyomstoppade sadeln. I början var han skitjobbig. Drog mycket i tyglarna och försökte rycka mig ur sadeln såfort jag krävde något av honom.  Men jag kom på ett sätt att  lösa det; När han drar, håll kvar handen och kläm med skänkeln, såfort han gav sig mjuknade jag med benen. Detta fungerade förvånansvärt bra och han blev sjukt fin att rida. Dessutom hade jag själv inte alls ont i foten när jag red(berodde på mina kära dressyrstövlars fantastiska stöd) ;)

Sedan klippte jag Silver. Första gången vi försökte oss på det, och han blev riktigt snygg och skötte sig super!


Helt slut

Har precis hoppat i säng efter en lång dag. Idag gjorde jag min första dag på jobbet, började kl 6 (upp 04.45) och slutade kl 14. Ingen rast och ingen ro, sedan bar det av till stallet och sedan agerade jag skjuts och häåstskötare då Frida åkte och hopptränade i ett ridhus en bit bort.

Puh mina fötter gör så ont, hoppas att det går över till imorgon, för då är det kl 04.45 som gäller ;)


Bildredigering; ValenceSådär resultat kanske, men jag tycker att det blir så jäkla effektfullt med svart bakgrund :P

Ridbyxor på!

De senaste dagarna har det blivit en hel del ridning, och dat går bättre och bättre ju fler hästar jag rider. I helgen fick jag till min stora lycka hjälpa min vän Amanda med hennes fina hästar. de är så himla bra ridna att jag, som är så svag, inte alls har några problem att rida dem. Bästa känslan här fick jag med 7-åriga Caruso, helt fantaskisk häst! Dock har jag ännu inte vågat mig upp på min häst, fram tills igår.

Paul är ganska orutinerad och han har ännu inte lärt sig så mycket i ridningen, han är endast grundriden. Han har även lagt på sig lite tråkiga vanor under ryttare under tiden jag har varit sängliggande. han rycker i tyglarna och kan bli rätt stark emellanåt. Eftersom att jag har så dålig balans nu efter dessa ridfria 8 veckor valde jag att helt eneklt betsla upp honom för att kunna fokucera på ridningen lite mer.

Bettet var lite för skarpt, men det var bara för mig att vara så mjuk jag kunde, och jag kan bara säga en sak. Jag är nöjd med mitt köp, men jag har endel jobb framför mig.  Paul vill inte riktigt forma sig runt skänklarna och han trycker gärna upp nacken och viker in nosen. det blev bättre och bättre under hela passet och i slutet kunde jag trava honom i en lite längre form.  

Upptäckte att han, när han inte fattar vad jag vill, fryser fast och blir stillastående. Det är såklart lite jobbigt, men samtidigt är jag glad att han inte springer iväg när han inte fattar, det är ju många som gör så. Nu ska jag försöka komma igång med hans utbildning och jag säger då en sak, det ska bli jäkligt kul! :D


4 dagar senare..

Jag kan ju inte påstå att min aktivitet här på bloggen är ngt att skryta med, men jag har haft så underbart roliga dagar att jag inte har haft ens en tanke på att skriva framför datan. Jag har umgåts med vänner, varit i globen och det roligaste av allt, jag har ridit :D

Berättar lite mer senare :P

Mysig Onsdag

Igar skrittade jag ut tillsammans med Frida och Pauli. Jättemysigt och pigga och glada hästar. Min fot går verkligen framåt och det känns som om jag kan börja rida Paul i början av nästa vecka. Hoppas att det går i lås :D Då kommer jag sväva som på små moln!
Nästa vecka har jag även tänkt börja jobba igen. Ska bli skönt att komma tillbaka i de vanliga rutinerna.

Sorry :P

Min inkorg är fullproppad av bloggdesignbeställningar och jag måste säga att jag inte längre orkar ta tag i dem. Jag hittar inte riktigt viljan, och jag gör bloggdesignerna för att jag tycker det är kul.

Hoppas att drivet kommer tillbaka, för er skull. Gjorde dock klart en bloggdesign igår till en gullig tjej som har bloggen tsjolinder.blogg.se. Kika in vettja ;)

Dagens Ridpass

Idag åkte jag ut på förmiddagen och tog hand om hästarna. Silver och jag tog en tur i skogen med bara skritt och trav, supermysigt trots novemberregn i luften. Jag hade faktiskt min högra fot i stigbygeln och prövade till och med att stå i lätt sits och rida lätt. Det var inte skönt, och jag red lätt helt snett eftersom att rörligheten försvunnit så himla mycket när foten liggat inpaketerad så länge.

Silver var hur som helst, pigg, positiv och bra framme för skänkeln. Lite tittig också, som vanligt, men det var absolut hanterbart. Om någon vecka kan jag kanske komma igång med ridningen igen! :D


Sommarfet ponny och jag i paddocken.

Lekte ridlärare

Idag hjälpte jag Frida med pollen min. han är faktiskt inte den lättaste att rida då han gärna viker in nosen och ligger på i bettet bitvis. Han rycker dessutom henne ur sadeln då och då och det är inte hållbart att han går så. Så idag bar jag fram två bommar och la dem med långt avstånd ifrån varandra på långsidan.

Först skulle hon trava över den första, sakta av till skritt några steg och trava innan hon kom till den andra bommen. En väldigt simpel övning, men den gjorde underverk för Frida och Paul. Efter ett par gånger saktade han lydigt av nästan bara med hjälp av sitsen. Då övergick vi till galoppen.

Det var väldigt svårt för dem. Paul är vinglig och svårsvängd och dessutom svag. Bröt han inte av till trav när hon kom fram till bommen drog han iväg och trampade på den. Inte lätt för någon av dem med andra ord. Efter ett tag gick det ändå helt okej att svänga och hålla galoppen och då avslutade vi med travövningen igen.

Han var riktigt trött i hjärnan efter detta pass. Det blir så mycket att tänka på när det kommer bommar ivägen, stackars häst. Imorgon får han nog ta det lugnt och chilla i hagen.

Dagens ridpass

Idag red jag ett ordentligt ridpass för första gången sedan jag bröt fotleden. Det var härligt att vara uppe på hästryggen igen! Började i skritten att jobba med halter och eftergiften i dem. Silver biter sig oftast tag i tygeln och det ser inte så snyggt ut när hästen drar tillbaka, dessutom är det inte så jag vill att han ska gå. Därför gjorde jag skritt-halt-skritt halt tills han gjorde bra halter. Gick han emot höll jag bara kvar i handen tills han mjuknade och då lättade jag och klappade honom på halsen.

I traven var han redan från början väldigt bärig och fin! Han hade god takt även om han bitvis tapade den, men då var det oftast mitt fel. Red mycket serpentinbågar för att få honom liksidig. Galoppen var sådär. Jag hade svårt att sitta och Silver var lite loj i sina bakben och ville gärna bli framtung. När jag skänklade på bakbenen blev han sur och bytte galopp och körde skallen i vädret. Detta släppte mer och mer under passet och om han gjorde så, saktade jag av till skritt och fattade ny galopp. Hur fin som helst blev han tillslut.

Kände att man tappat mycket ridmuskler, men det är härligt att vara igång. När jag klarar av att ha stigbyglar när jag rider då tar jag över Paul igen. Längtar sååååå!


Frida & Silver häromveckan.


Slut efter KM helg!

I helgen har det varit klubbmästerskap och jag har hjälpt till så mycket som jag kunnat. Tyvärr kunde jag inte delta, för ridningen fungerar inte riktigt ännu. Blev faktiskt lite besviken när jag red Silver i ridhuset idag. Jag kan fortfarande inte ta stigbyglarna. Blev helt slut och anfådd efeter ett 30min dressyrpass utan stigbyglar.

Jag vet någon som kommer få träningsvärk imorgon. Nu blir det ett varmt härligt bad för mkig del, och kanske en läsk på det, bara för att höja energi nivån lite mera.

Förra hösten, på tävling Silver och jag <3

Hard work

Ikväll var det ingen i familjen som hade ork att åka ut och ta hand om hästarna, så halta Erika bestämde sig för att göra ett försök! Gick hur bra som helst, mockade, gjorde höpåsar och ryktade. Det enda som var lite knivigt var att tömma en helfull skottkärra. Jag sniglade mig fram över stallplanen och det kändes som om ett år gått när jag äntligen kom fram till gödselstacken.

Paul är förövrigt en riktig skitgris. Han hade lera i hela pannan, haha, mindre roligt för mig som alltid måste begravas i damm när jag ska göra iordning hästen. När jag kratsade vänster bakben försökte han sig på ett riktigt fult trick. Han började rycka benet fram och tillbaka, för att sedan lägga all sin vilt i min hand. Givetvis kunde jag inte hålla uppe benet, men han fick en rejäl korrigering i sidan, och sedan stod han så snällt så.Längtar såå efter att vara igång med ridningen igen! :D

My SKrrUUVSDesa två opererades bort i tisdags ;)

UPPE PÅ HÄSTEN!!

IH Idag var jag uppe på hästryggen igen för första gången sedan jag flög av i skogen och bröt fotleden. Dock blev det Silverponnyn som fick äran att bära mig, inte min fuxgrabb. Jag red bara i skritt och trav och utan stigbyglar, för jag kunde verkligen inte ta min högra stigbygel. Silver var superfin! Mjuk i munnen och med bra bjudning, åh vad jag har saknat det!


Sötpollen och jag i sommras :)

Morgonäventyr

Jag är precis hemkommen från stallet! Jag var faktiskt ute och bytte täcke på Silver då han hade lånat Paul svetttäcke för att han var så fuktig när han kom hem från träningen igår. I vilket fall som helst njöt jag av det korta stallbesöket och passade såklart på att hälsa på min polle och dessutom känna igenom honom lite. Hans ryggont från att ha Silvers illasittande sadel har blivit myclet bättre! Om några dagar kan han börja ridas igen!

Jag har införskaffat en begangnad bomlös sadel till honom så länge. Det är ju inte den snyggaste sadeln, och ryttaren får inte samma stöd, men jag tycker det är viktigt att han har en sadel som ligger bra, och jag vet att denna alltid kommer göra det. När jag skrapat ihop lite mer pengar ska jag köpa en ordentlig sadel till honom!Nyopererad

Här ligger jag i soffan och glädjs åt att jag har tagit mina första stapplande steg utan kryckor. Att opereras med lokalbedövning, alltså i vaket tillstånd var en helt ny upplevelse. Du känner att de gräver runt inuti ditt ben, drar ut skruvar och syr igen såret, men det gör inte ett dugg ont. Konstig känsla med andra ord!

Två skruvar av titan, 2,5 cm långa är vad jag fick med mig hem, som en liten souvenir. Ikväll blir det soffan för min del, jag kan ju inte påstå att mitt ben inte gör ont just nu, men om några dagar går det över och då har jag planerat att hoppa upp på hästryggen för första gången på 8 veckor. Har nog aldrig tagit en så lång paus från hästarna sedan jag började rida.En pausbild från tävlingen förra helgen tillsammans med Amanda. Snygg polle <3

I´m Alive!

Wow vilka härliga tävlingsdagar det har varit. Följde igår med min vän Amanda till Södertälje och idag var vi i Eskilstuna. Längtar så tills jag är frisk och kan ta ut min fina fuxgrabb på tävlingsbanorna! Idag gjorde han sin tävlingsdebut tillsammans med Amanda Gullström. Han startade 90 & 1m och fick ett nedslag i båda, han är ju fortfarande rätt valpig och han har ännu inte 100% koll på var han har benen. I 1m hoppade han riktigt trevligt och var bara i det hindret han rev. Amanda gjorde ett fantastiskt jobb när hon lotsade runt min häst på en relativt spektakulär bana. Jag är så NÖJD!

Jag hoppas att jag kan lägga ut fimlerna från rundorna här på bloggen, men jag filmade inte med min kamera, så det kan tyvärr ta ett tag! Nu ska jag pyssla om min fot lite och sedan lägga mig tidigt! På Tisdag är det operation som gäller!

På G

Besöket gick rätt bra. Jag behöver inte längre ha på mig pjäxan och får börja göra övningar och belasta benet. Om 2 veckor ska jag opereras igen och sedan får jag belasta fullt på benet!

Längtar efter att få sitta på hästryggen igen! :D

Tillbaka igen!

Dagarna som gått har flygit förbi, och jag har spenderat dem med Amanda Gullström och hästarna! Vi har varit och hoppat Paul igen och jag har njutit av att se lite hästar under ryttare igen. Om allt går som planerat kommer Paul tävlingsdebutera i hoppning i Eskilstuna, med Amanda i sadeln. Tyvärr har vi stött på lite sadelproblem vilket känns otroligt tråkigt, men vi bestämmer hur vi gör lite längre fram i veckan!

Själv ligger jag i soffan och väntar på att min kära far ska komma och hämta mig! Jag ska nämligen in till sjukhuset för koll. Tack och lov att det gick att hitta en tidigare tid! Nu hoppas jag att allt ser bra ut!

Tänderna fixade

Tove var ju ute till Paul idag och kollade hans tänder, och mycket riktigt, det fanns endel att raspa. Han var ganska vass på båda sidorna i munnen. I övrigt såg allt mycket bra ut, inga vargtänder eller deformerade tänder, han hade ett fint bett. Jätteskönt att höra!

Paul ska också bli verkad öch skodd för första gången sedan han kom hem till oss. Hoppas att han sköter sig, annars blir Jocke(hovslagaren) inte glad ;)Bild på Amanda och lillhästen :)

Deppig och besviken!

Snart har det gått 6 veckor sedan jag opererades och jag har helatiden varit inställd på att få komma in på koll nu i veckan. Men jag har inte fått någon kallelse från sjukhuset, så idag ringde jag och frågade. Det visade sig att de inte hade reserverat någon tid och att den tiden som låg närmast i tiden var den 21 november. Jag orkar inte med att vänte nästan två veckor till!  Jag vill veta om allt är som det ska och när jag kan återgå till mitt riktiga liv, ovissheten gör mig galen!

WOW Imponerande!

Vilket förtroende! Att rida utan träns med halsring är en sak, men att hoppa en bana?

Ont i magen

Satt och kollade på Livesändningar från Världscupen coh fick bevittna något hemskt! Hickstead är DÖD, han dog på banan, bara föll ihop, började skaka och reste sig inte igen.
Så jävla sorgligt!

Folk på läktarna bröt ihop, det blev nästan slagsmål när arrangörerna ville dra igång tävlingarna igen. Alla ryttarna kom ut på banan och de höll ett tal, stöttade Eric Lamaze(ryttaren) och framförallt allt hedrade Hickstead.  Många pratade i mikrofonen och samtliga var väldigt rörda. Ryttarna vägrade tävla vidare såklart. En tyst minut hölls. Allt var extremt tragiskt och känslosamt! Jag grät med dem jag också.


Fotografering

Frida & Shazli
Nikon D60 + Nikkor AF-S 55-200mm
Manuella inställningar


Ny look (IGEN)

Jag har ännu en gång ändrat bloggens utseende, denna gång hoppas jag att jag inte tröttnar på designen så fort. Förutom designskapandet har jag spenderat endel av dagen i Enskede där det var hopptävlingar på G. Jag åkte dit och kollade på 1.40 klassen där min vän Amanda var med och faktiskt knep en placering! Jag blir så rid- och tävlingssugen, och det blir inte bättre för att tiden går..

Paul fick en tur i skogen idag. Frida tyckte att han var lite spänd, men han skötte sig bra. På måndag kommer Tove ut och kollar hans tänder. Igår när Amanda red skakade han mycket på huvudet när hon tog ledande tygeltag, så vi tror att det kan ha med tänderna att göra.

Lämna gärna en kommentar om bloggens nya utseende, det uppskattas!

Sen kväller

Har precis kollat klart på en film, hade inte alls tänkt titta på den, men jag fastnade helt enkelt. Marley & Me var en supergullig film! Fredagsmys med familjen som vanligt! Vet inte hur jag ska klara mig utan det den dagen jag flyttar hemifrån. Det hör till lixom. Jag får väl ta och åka hem varje fredag? ;) haha

Det som pågår just nu är att jag vädrar mitt rum. jag kan verkligen INTE sova om det är för varmt. Större delen av året sover jag utan täcke. Någon som känner igen sig?

Förresten släppte jag ut Silver i hagen idag! Skulle aldrig vågat släppa ut min polle, han är ju lite ängslig av sig ibland, men Silver kan jag utan och innan, söta ponny <3


Att vi dessutom Matchade riktigt bra var inte planerat ;) Skyddade min fot med en Ica-kasse, bara för att vara på den säkra sidan. En infektion vore så onödigt!

En bild :)

Lovade ju er att lägga upp massor av bilder, men jag orkar verkligen inte redigera dem just nu, och att lägga upp dem oredigerade är inget aldternativ då min kamera och jag inte diggade det mulna vädret ;)

Bjuder på en bild på Johannas Scrålla, Scandinavia (?) eller vad hon nu heter. Söt är hon iaf! Hoppade riktigt trevligt också! Jag tycker alltid att det är så intressant att följa utvecklingen som alltid sker när unga hästar utbildas! Ellerhur?


Fining <3

Idag blev fick min polle hoppa med Amanda igen, jag är så lyckligt lottad som har en så talangfull och underbar vän! Pauli var extremt pigg i början, men han skötte sitt jobb mycket bra. Med lite mer styrka kommer han definitivt kunna gå 1.20, om inte högre. det hänger ju lite på mig också, haha.

Berättar mer om dagen senare ikväll, men bjuder på en bild sålänge! FLER KOMMER!


Ryktat min häst

Missförstå mig inte nu, men det är sällan man känner en sån enorm glädje för att rykta sin häst som jag kände idag. Det är å kul att få lära känna sin häst lite mer på den nivån. Han är så otroligt söt och positiv dessutom, pratar jag med honom har han öronen spikade framåt och så lägger han huvudet på sidan och fipplar med överläppen. Haha :D Kul!


Bildredigering

Satt och kikade i album från i sommras och insåg att min kamera inte gjort sitt jobb som den ska. Många bilder var rätt suddiga, inklusive denna bild nedan. Men jag försökte ge den ett lyft i photoshop haha :D

Gästbloggning; Dagens ridpass

Nu har jag blivit övertalad av Erika att skriva om dagens ridpass med Paul. Idag red jag ut tillsammmans med Fanny, en gammal klasskompis som är på besök på Ekelund. Paul var som vanligt mycket positiv till uteritten, pigg och framåt som alltid. Detta var den första gången som jag red ut Paul med en annan häst. Eftersom Paul alltid är pigg ute hade jag förberett mig på att han skulle vara ännu mer framåt nu när vi hade Fannys ponny Flamman framför oss, men nej, han var nästan lugnare.  Duktiga polle, men i slutet av ritten efter någon galopp så var han lite mer på tårna. Villket bara är roligt. Han var inte häller stark som han kan bli ibland.

Imorgon får han nog vila, om det inte är strålande sol förstås, då blir det uteritt igen :D
// Frida

Trycker in en liten bild på mig och Paul i paddocken.