Dåligt bloggande var det här!

Har hänt massor med kul de senaste dagarna! Har inte riktigt haft tiden att sätta mig här och berätta om dem bara! Tränade för Amanda i torsdags och det gick både bra och mindre bra. Fick ett riktigt aha moment hur jag ska rida min häst för att få fina språng, han kan ju faktiskt hoppa. Däremot har vi en riktig utmaning framför oss när det gäller ridbarheten.
 
Dagarna efter har det blivit vila, skogsturer och idag tömkörde jag en stund i ridhuset. Känslan just nu med Paul är inte den bästa men då kan det bara bli bättre! På Söndag åker vi på tävling, den första på länge! Ska bli riktigt roligt!
 
Passade på att mocka hagen idag också, försöker vara duktig med det nu när leran är på ingång. Blir ju bara värre om skiten ligger kvar. Jag hoppas också att den lilla växtlighet som finns ska vara kvar och hjälpa till med att binda underlaget. Håller tummarna för en lagom blöt höst, vill inte bråka med mugg igen!!
 
 
Inte en bajshög i sikte! ;-)

Ibland är du en gåta

Sitter på jobbet såhär på morgonen och funderar lite över gårdagens ridpass. Hade inte tänkt rida så länge och bara lägga fokus på lydnad och att han ska acceptera bettet. Men redan i skritten kändes han konstig. För det första var han väldigt spänd/skärrad och för mig kändes det som om det blev värre när jag tog honom i munnen. Jag gav det ett försök, han kanske lugnar ned sig? Men jag tyckte bara att han blev värre så jag hoppade helt sonika av och knallade tillbaka till sadelkammaren.
 
Där bytte jag till ett bettlöst alternativ, samt tog bort fårskinnspadden då jag tyckte sadeln gled runt lite. Väl uppe på hästryggen var allt frid och fröjd igen, han var faktiskt riktigt fin och hade till och med lite skum om läpparna när jag satt av.
 
Jag förstår inte hur eller varför det kommer sig att han beteer sig såhär, har han ont i tänderna? Har han ont i ryggen? Å andra sidan red jag dagen innan ut med exakt samma utrustning och då var det inga problem. Han kanske bara hade en dålig dag? Imorgon ska vi till Amanda på hoppträning, slänger med mig både hack och bett så får vi se hur det går. Roligt ska det bli iallafall!