Ericsbergs Sommardressyr

Ja vi åkte ju iväg till Ericsberg idag, dock bara för att se Küren. Det var mycket spännande och många fantastiska ritter, och såklart en hel del bilder! Bildbomb kommer imorgon antagligen! :D

Bjuppar på en bild:


Kristian von Krusenstierna & Charleston knep fjärdeplatsen med 69,17%
Hästen var förövrigt mycket lik sin pappa Briar :) Eller vad tycker du?


BLÄÄÄÄ!

Jag har aldrig varit något big fan av insekter, och när jag noterade denna enorma vårtbitare i vardagsrummets tak, blev jag inte direkt glad..


Supreme Lobe

Idag red jag fina Soppan igen, hade ju hand om henne för några veckor sedan. Fin var hon, som vanligt då, och jag tyckte att jag fick till galoppen ovanligt bra! Hon var i början väldigt tjafsig, men det släppte under det att jag joggade fram i trav. Min syster fick även prova en kort stund i slutet, och det var kul att se henne från sidan för hon har verkligen en trevlig trav! Nu är det bara galoppen som ska förbättras! ;)

Har tyvärr ingen bild på snyggingen :(


Söta Silver får det bli istället ;)

Äckelblogg.se"!

Hhaha jag hade skrivit ett rättså genomtänkt inlägg om dagens Ridpass, men det strulade när jag skulle publicera och försvann. Självklart orkar jag inte skriva om allt igen...

Idag provade jag det nyinköpta Pee Wee bettet som är mkt populärt i USA. Det gick både bra och dåligt, och jag har det på film. Vill ni se?

EDIT: Hittade inlägget i utkast :D WOHO

Ridning ändå!

Det blev inte som planerat då vi bestämde oss för att imorgon åka till Eriksbergs slott och kika på deras årliga dressyrtävlingar. Därför passade jag på att prova det nyinköpta Pee Wee bettet som är mycket populärt i USA :)

Jag fick en rätt härlig känsla i handen idag, och Silver var väldigt framåt. I början hade både han och jag svårt, för bettet är verkligen annorlunda mot vad vi brukar ha, och jag hade spänt nylonremmen under hakan för löst. Med det korrigerat var han riktigt fin, särskilt i vänster varv!

Syrran filmade, men jag insåg när jag såg filmen att jag är mer ringrostig än jag trodde, vågar jag lägga upp den här? Frågan kanske borde ställas, vill ni se?


Kan det stämma?

Jag var ute riktigt tidigt i stallet idag för att släppa ut Silver i hagen. Igår gick han rätt hårt, med ett hopp-pass och ett tömkörningspass, så jag blev väldigt förvånad idag när jag noterade att han var ovanligt torr i benen. Annars är han alltid lite gallig i bakbenen, men idag var gallorna nästan helt borta. Kan det vara så att han är understumulerad? Någon som har koll på sånt?


Denna vilde kanske vill ha två pass per dag ibland? :)


Underbar,underbar, dag!

Åh :D Jag är så glad! Idag har det varit den bästa dagen på länge, och den spenderades först i stallet där jag hjälpte syrran med hoppningen, och sedan hemma hos Amanda Gullström. Vi red lite hästar och hade allmänt kul xD haha

Imorgon blir det kanske inte så mycket stall tyvärr, Silver får en vilodag :)

Stulet ur syrrans dator

Roligt när man hittar bilder men inte visste fanns xD Haha, någon som längtar till Vintern?

'

Morgonens fiasko

Ja dagens ridpass var inte så lyckat. Det började så fantastiskt, Silver var riktigt avspänd och kändes väldigt framme för skänkeln. Galoppfattningarna var helt magiska, och ja ni fattar..

Sedan mötte vi en ÄLG!

Efter det var han superspänd och helt okontaktbar, med all rätt. Han kastade sig åt sidorna, gjorde halvstopp och höll inte i bettet fast han samtidigt var stark. Jag blev så besviken och irriterad för att han varit så jäkla fin innan älgen kom. Min frustration resulterade i en ännu mer stressad häst och vi hamnade i en ond cirkel. Tillslut gav jag upp mina försök att få pollen att sluta flamsa och skrittade hemåt.


Förlåt knäppa polle <3

Mina vita springare

Har precis kommit hem från en ganska ansträngande cykeltur till stallet. Silver ska ju som sagt stå inne på nätterna, men eftersom att hagen är så långt bort får vi själva stå för in- och utsläpp. Idag var jag sådär lagom lat och cyklade samtidigt som jag ledde Silver. Han skrittade snällt på fastän jag vinglade en hel del.

Jag kompenserade min lathet med att pressa mig själv på hemvägen. 15.20min tog det för mig ifrån stallplanen till det att jag hoppat av cykeln hemma. Detta motsvarar en medelhastighet på 7,6m/s = 27km/h. Intressanta fakta va? xD Hahah

Bloggdesigner

Hej alla! Jag måste be om ursäkt för hur jäkla dålig jag är på att svara på mejl och kommentarer. Som många vet gör jag bloggdesigner åt vem som helst när jag har tid och ork, det utan kostnad. Men när min inkorg är proppad av mejl med rubrikerna"bloggdesign" tja, då orkar jag inte ens öppna dem!

Jag ska försöka att göra några bloggdesigner nu, men jag ger de som nyligen beställt förtur, vill du hamna först i "kön" får du ta och betala :) haha, Men jag har en liten present till alla er som väntat på svar: passa på, jag har ett roligt erbjudande till er!

Alla som kommenterar inlägget och är intresserade av en bloggdesign, FÅR EN!

PS. Det vore bra om ni bifogade er mejl också, så kontaktar jag er om bilder & beskrivning ;)

Härlig morgon!

Igår betämde vi oss att det var dags att ta in vår knubbiga ponny från betet. Problemet är att resten av hans hagkompisars ägare inte vill göra detta. Om vi tar in honom får han gå själv, och antagligen i en liten hage med väldigt lite gräs. Istället gör vi så att vi tar själva in honom på kvällen, och åker ut tidigt på morgonen för att släppa ut honom igen. Lite mer strul, men det blir bättre för hästen :)

Syrran red ut i skogen idag, tydligen var han riktigt fin! Gårdagens mjukgörande pass gjorde nog nytta!


Försök vara Positiv

Ett problem som jag noterat är att vi ryttare ibland är rätt dåliga på att berömma våra hästar. Jag själv kan komma på mig själv med att under ett ridpass inte berömma hästen en enda gång. Egentligen borde man ge hästen beröm efter varje väl utförd röresle eller övning. Gör den inte rätt, då försöker man igen, tills det blir rätt.

Jag ska nu verkligen fokusera på att vara noggran med berömmet, för jag vill ju ha en häst som känner glädje med uppgiften. Kanske du också borde göra det? :)Glad ryttare = Glad häst?


Bilder från Dagen :)

Fotograf: Frida Torrång


Väldigt fin var han! ;) Jag faller dock lätt fram med överlivet, något jag måste jobba med!


Back in the saddle!

Idag blev det änligen dags för lite ridning för min del. Silver har ju stått ett tag, så jag joggade mest med fokus på en låg och avspänd form. Jag blev förvånad över hur härlig trav han fick efter ett tag. Helt otroligt vilken skillnad mot traven jag får i den högre formen. När jag sedan kortare stunder bad om en högre form bibehöll han ändå den traven jag nyss pratat om. Något nytt att träna på kanske? :)

Min syster följde med och hade min kamera i högsta hugg. Så det blir en liten bildbomb ikväll! :D


Fina ponnyplutt <3

Hela havet Stormar

Hela Havet Stormar 2011
Fotograf: Erika Torrång
Nikon D60 AF-S Nikkor 55-200mm 5,6G

Vi hade inte en lugn stund denna dag. Dyningarna uppnådde vågor på 3m, snacka om att bli sjösjuk.


Finally!

Har nyss unnat mig en riktigt härlig dusch, det blev ju inte så mycket av den sorten när man bor på en båt, och saltvatten är inte direkt det renaste och bästa för håret och huden? xD Haha

Kvällen fick lite ändrade planer så jag drar iväg till en kompis på middag istället för att åka ut till hästen. Han ska ändå bara skrittas eftersom att han vilat i en vecka, så jag tror syrran klarar det själv ;)


Det är otroligt hur intressant en bild kan bli, trots att man egentligen inte ens har ansträngt sig för att skapa bilden. Hästen varken showar eller gör något intressant, den bara ÄR. Vad säger dessa ögon dig?


Ny Design på bloggen?

Nu har jag länge suktat efter att göra en ny design till bloggen, men problemet är att jag inte har några nya och fräscha bilder som jag gillar. Idag bestämde jag mig dock för att ignorera detta och försöka att i alla fall komma på en början till hur min blogg skulle kunna se ut?

Nu undrar jag om ni läsare har några önskemål eller tips? Tas emot med värme!
(Det jobbiga med inspirationen är att den kommer och går..)


Sommaridyll

Sommaridyll 2011
Fotograf: Erika Torrång
Nikon D60 & Nikkor AF-S 55-200mm 5,6G

(More to come)


Välkommen hem!

Åh det är inte ofta jag kommer hem utan att ha längtat efter att göra just det, men i detta fall har semestern varit något med uthärdlig än vanligt, nästan rolig! :D En som också har haft semseter är hästen min, efter 1 veckas vila och sommarbete tror jag att vi har lite mage och kondition att bygga. Vi ska nog också ta in honom från betet och på allvar sätta igång honom. Ska bli JÄTTEKUL!


Snygga ponni xD

Snart så.

Jag misslyckades som förutspått med min mobilbloggning, men idag eller igårkväll kom jag i land och nu befinner jag mig på vårat sommarställe. Imorgon ska vi dra hemåt igen och då hoppas jag att min hjärna är full åt ny blogginspiration;-)

Typiskt alltså!

När man äntligen fått lite bättre statistik och motivation till att skriva på bloggen, ja då ska man ut på havet och segla i en vecka... KulKUL!

jag önskar er alla en härlig fortsatt sommar och så hörs vi om en vecka, om jag inte lyckas skirva något på mobilen förstås, men risken finns att jag misslyckas där xD


I denna lilla båt ska jag bo tillsammans med familjen :) 4pers i en liten segelbåt, jag håller tummarna för att vi ska slippa åska och oväder :P


Hoppträning för Amanda Gullström :)

Åh vad jag älskar att träna för Amanda! Hon är nog den bästa hittills för min del. Idag hade vi en rättså lång bana och vi gjorde massor av roliga övningar. Bland annat red vi omhoppningsvängar som får de flesta att blekna, själv trodde jag inte att jag skulle klara det, men där hade jag fel. Silver är mycket mer vändbar än jag tidigare trott. Verkligen kul att veta!

Efter omhoppningssvängarna hoppade vi en längre och högre bana, själv valde jag att hoppa 85-90cm, då min ponny inte är i toppkondition och för att underlaget var lite väl tungt. Jag hade lite strul på ett räcke jag hoppade fram på, och Amanda lånade ut sina lite längre sporrar, och då gick banan som en dans! Superfin var han verkligen, och jag försökte verkligen tänka på att hålla om med skänkeln helatiden. Något som ska jobbas på, men jag tror nog att vi är påväg åt rätt håll tackvare Amanda <3


Ridkänslan och hoppkänslan jag hade då bilden togs är den jag längtar efter :P

Typiska drömmar för Ettahnia.

Har precis klivit upp ur sängen och haft en av detdär sjukt irriterande drömmarna. Jag hade anmält mig till en hoppträning som jag verkligen såg fram emot, men när jag väl åkt ut till stallet stöter jag på en miljon hinder och det verkar som om jag aldrig kommer delta. Är det inte sadeln som glömts så är det skorna som jag glömt i en krubba där någon hästjäkel skitit på dem. Tränaren gav helt plötsligft återbud, och som i ett trollslag kom 2 st nya tränare på plats. Precis när jag ska hoppa upp bestämmer de sig för att byta ridbana, och då måste jag bära hinder. Under tiden har min systar hoppat upp på hästen, och när jag kommer tillbaka efter att ha hämtat ett hinderstöd ser jag henne hoppa fram. Jag blir sur och kräver att få rida. Tillslut sitter jag på hästen, och då.. VAKNAR JAG..

Hahha Låter som en typisk dröm, den kändes logisk, men när man beskriver den inser man att den är just en dröm :P Hoppas att dagens hoppträning inte går i samma spår ;)

Tyvärr är det få drömmar som slår in, för vem vill inte rida denna skönhet? ;)

Rausing 1223

Ny kamerautrustning? JA TACK!

Har nyss kommit hem från en liten photoshoot på kvällen, och har kommit hem med en hel del erfarenheter. Sommaren går mot sitt slut, för när vi vid tiotiden traskade iväg för att rida hade det redan börja skymma. Det var dessutom molnigt vilket gjorde ljuset om möjligt ännu sämmre. Men jag gjorde i alla fall ett försök och resultatet talar för sig själv. Jag behöver ny kamerautrustning som klarar av att prestera i dåliga ljusförhållanden..Sneda hinder?

Det var ett tag sedan jag publicerade en övning, så här kommer en : :)


Favoriter?

Jag funderar ofta på hur mitt liv skulle vara utan djuren, och kommer alltid till samma slutsats: Det skulle inte vara jag längre. Nej jag är och kommer nog alltid vara en djurälskare!

Min katt till exempel är drottningen i huset. Smulan tog vi från ett hem för övergivna katter där hon helt enkelt vantrivdes. Hon var väldigt försiktig av sig och var otroligt rädd för andra katter. Nu är hon en väldigt självsäker dam som "äger" huset, trädgården och oss. Utan henne här hemma blir det så jäkla tomt, jag är helt inställd på att det ligger en snarkande blaffa till katt på min säng på kvällarna.

Här är knasen själv, en bild från dagen :D


Jaja jag SKA!

Herregud, jag insåg nu när jag skulle äta frukost att köket ser för jäkligt ut O.o

DAGS ATT STÄDA ERIKA! Gjort! , Snacka om att vara stolt över sig själv?


Skillnad? ;) Spegelblankt är ordet..

Bells Melete

Fotograf: Erika Torrång
Nikon D60 AF-S Nikkor 55-200mm 5,6G

Varför jag publicerade denna bild kan man kanske fråga sig, men jag träffade på denna dam idag, och hon har blivit så jäkla mycket större xD Man måste passa på att fota dem medan de är små, för inget är ju sötare än föl?


09.45

Idag blev det ett morgonpass för mig och hästen. Jag vaknade och såg på termometern att temperaturen redan var uppe i 22, så jag drog till stallet illa kvickt. När jag kom till hagen kom latmasken inom mig fram, jag sket i att gå till stallet för att sadla och tränsa, istället hoppade jag upp barbacka och red ut i skogen i bara grimman.  Som du kanske förstår blev det inte något lydninadspass idag, bara lite lull i skogen :)


Imorgon ska vi hoppträna på gräs igen :D


Dagens Ridpass :)

Efter att bara ha ridit ut i skogen under två veckors tid var det dags för mig och Silver att rida på ridbanan igen. Jag har anmält mig till en hoppträning på måndag, så jag passade på att köra lite hoppning när hinder ändå stod frame. Vi hoppade studs och kombination och några småhinder runt omkring. Silver tyckte nog det var ganska jobbigt med den stora magen han har, men han hoppade snällt alla hinder, dock inte utan ansträning ;)

Jag längtar verkligen tills han kommer in från betet! Men betet är samtidigt något jag vill unna honom, svårt detdär..


Småskutt :P

Bildbomb special :D

Fotograf: Erika Torrång
Nikon D60 - AF-S Nikkor 55-200mm 1:4-5,6G

Lämna en kommentar nu då! ;)


Rensar bilder..

Herregud vad många bilder jag har! Det är sjukt.. Idag ska jag försöka få lite bättre ordning på skiten ;)

a keeper? ;)

Äntligen! Äntligen!

Nu har jag fått semester! Fy vad glad jag blir, nu kan jag äntligen slappna av! Ett tag iaf :P

Igår var en rolig dag ridmässigt. Jag slutade lite tidigare från jobbet och drog sedan direkt ut till Silver. Eftersom att han har varit väldigt på i handen, inte hängig, men lite stark om man säger så, provade jag ett babypelham med gummistång som jag aldrig använt på honom förut. Det fungerade inte som jag trodde att de skulle. Han var nästan lika stark på detta bett, men rörde sig mera ihop i kroppen. Han blev helt enkelt lättare att rida ihop, ´men fortfarande otroligt pigg och framåt. det gjorde mig väldigt förvånad för tidigare gånger vi stoppat in bett med hävstång i munnen blir det för skarpt för honom. Man får honom inte att ta stöd och man märker att han inte trivs. Så tummen upp till pelham! :D

Sedan fick jag möjligheten att rida en kompis ponny senare på kvällen. Bungy Jump har jag ridit förut, och han är en väldigt speciell ponny, otroligt lat och supersvår att få att gå rätt. Men han har riktigt bra gångarter, så om man kunde få ordning på hans lydnad och huvud skulle han säkerligen kunna tävla på väldigt hög nivå. Idag var han i vilket fall så jäkla duktig! Han gick i form nästan helatiden, och hör och häpna: Han löddrade vitt i munnen! Hästen som inte kan skumma enligt ägaren? ;) Haha Roliga ridpass som sagt! :D


(Bild på Bungy Jump Från Arkivet)


Dagens ridning :)

Idag fick min söta Silver vila. Istället red jag Ridtravaren Supreeme igen :D Idag försökte jag jabba med hennes galopp genom av att hjälpa henne med galoppbommar och studs. Det blev stor skillnad på galoppen, så det är något som man måste göra med jämna mellanrum för att stärka hennes galopp. Hon var superpigg, så pigg att jag helt enkelt skrittade nästan ända fram till bommarna och fattade galopp där, för då tog hon tid på sig genom serien. Annars gick det i 180 :P

Ska se till att fota henne imorgon :D

Mysig måndag :D

Idag har jag överlevt ännu en dag på jobbet och till och med vågat prata med chefen om att fortsätta jobba på Scania efter sommaren, vilken modig tjej! :O Haha :D

Silver fick ännu en tur i skogen, dock med syster på ryggen. Det var länge sedan hon red! Själv drog jag med en kompis till ett litet privatstall och vi red en härlig tur. Jag red Amanda Gullströms häst herkules, som för tillfället inte får plats i stallet och därför står i min kompiss stall några dagar. Pigg och glad var han verkligen!

Vi hittade en jättebra ridväg som trots att det är så tort var riktigt mjuk, så ni kan kanske gissa var jag kommer rida imorgon? Jag ska ge mig på att galoppera bort Silvers mage lite :D


Mobilbild på söta Herkules :)


Massor av kul!

I helgen har det varit stora dressyrtävlingar på klubben, med klasser upp till Grand Prix och jag har varit funktionär hela dagarna :) Väldigt inspirerande att se!

Silver fick en tur i skogen både idag och igår. Han var riktigt fin igår, men idag blev det bara pannkaka av allt. Jag har verkligen försökt få honom mer känslig för hjälperna och nu svarar han bra framåt för skänkeln. Dock fick jag isten i handen istället vilket inte är kul ;( bara att ta nya tag!

Sedan fick jag också möjlighet att provrida en häst i ett stall i närheten. Supreeme som ponnyn heter är en varmblodig travare och hon var så rolig att rida! :D Jag fick en så fin känsla i traven och skritten, i galoppen var det inte lika lätt, för den behöver en hel del arbete. Men hon var positiv mjuk och verkligen den sortens häst jag gillar att rida :D Detta ridpass gjorde min dag!


Konsekvent ridning?

Idag blev det inte mycket av den varan. Jag hade planerat en lydnadsritt i skogen, men när jag kom hem från jobbet var jag så less på allt att jag hoppade upp direkt från hagen och busade i skogen med hackamore, barbacka. Kanske inte den bästa iden då jag inte hade min säkerhetsväst med mig, och min häst är inte direkt säker i skogen.

Varmt var det och sjukt mycket flugor och bromsar, så jag höll ett ganska högt tempo och galopperade ganska mycket. Inte så skönt barbacka, men vad gör man när hästen är så fet att den nästan rullar fram. Skämt åsido.

Imorgon ska jag verkligen fokusera på att vara konsekvent och att kräva det där lilla extra av Silver och inte bara nöja mig med att vi möts halva vägen.


Busig ponny <3

Dagens "Ridning"

Idag blev det bara en skritttur som planerat, dock lite kortare än vad jag hade tänkt. Men mysigt hade vi, klättrade i en backe i närheten, 6 ggr både uppåt och nedåt, sedan skrittade jag tillbaka till sommarhagen och släppte ut en nöjd häst i hagen. Får se om det blir lite mer avancerad ridning imorgon xD

Filmade en snutt som jag laddar upp på tuben just nu :) Kommer snart!


Myskväll :D

Ikväll kom min vän Amanda över och vi hade en riktigt mysig filmkväll, med godis och massa prat. Jag ska inte klaga, men när man jobar så mycket som jag gör nu känns det som om det sociala hamnar i skymundan. Jag hinner inte med annat än att äta och sedan lägga mig. Men jag har trots allt ett jobb! :) Ska bara klaga lite :P

Silver fick en skritttur med syrran idag, och jag planerar att göra samma sak imorgon, dock med lite klättring också för att träna rygg och bakbensmusklerna lite extra :P Alltid nyttigt! :D


Lyssnas på just nu :)

Haha högsta volym här hemma :) Man kan inte annat än att älska pudelfrisyrerna xD


Älska ;D


Jag tycker att skimmlar passar väldigt bra i brun utrustning :) Det blir lite för stor kontrast med helsvart. Dock tycker jag svart passar bra om hästen har mycket gråa inslag :)

Dålig ryttare.

Jag vet inte vad det är med mig, men just nu fungerar INGET för mig. Varken på jobbet, med hästen eller med famlijen. Jag hade en total katastrofträning för Ted Nätterqvist, en träning som jag sett fram emot så mycket, men Silver bara stannade, stannade, och stannade. Om och OM igen. Jag slutade rida, jag kände mig maktlös, jag ville nästan bara gå därifrån, för jag SKÄMDES! Hur svårt kan det vara?

Dagarna just nu går åt till att försöka få tillbaka det positiva tänkande jag jobbat med sedan 3 år tillbaka. Hästen ska få det lite lugnare, med mycket skogsritter, och jag ska försöka fokusera enbart på min ridning och inte på hur hästen går, för det kommer ju när ridningen är på plats Det kommer att KOMMA! det vet jag!