Nytt Täcke!

Nu när vintern kommit passade jag på att köpa ett nytt täcke, satt som en smäck på Paul! :D Hansbo Event Plus heter det, med 400g foder. Nu bär det av till lillSilver, ska hjälpa syrran hoppa.
 

Trimmpass över hinder

Igår hängde jag med Amanda till ridhuset där vi körde ett riktigt trimpass! Vi hoppade en lång bana på låg höjd med fokus på att få hästarna lydiga och ihop sig. Det jag har svårt för med Paul är att jag inte kan reglera honom på hinder, vilket gör det svårare att komma fram till rätt distanser. Jag får även problem efter hinder då han inte riktigt landar i balans utan drar iväg lite. Igår var jag supernoggran. Om han drog iväg före eller efter gjorde jag en mjuk halt, ryggade och fortsatte sedan på nästa hinder som om inget hade hänt. Det blev en enorm skillnad mot slutet, Paul fattade grejjen och kom tillbaka riktigt fint, även på raka linjer där vi annars har så svårt!

Det som däremot märktes var att jag hade lite svårt att behålla trycket i galoppen när den var såpass samlad. Då blev sprången över småhindren inte så bra. Fick dock ett par fina språng ändå, får träna vidare, kommer verkligen att ge resultat!En liten banskiss! :D

Into the dark

Var inte direkt taggad att åka till stallet idag när jag kom hem från jobbet. Grått och eländigt, riktigt novemberväder! Men jag pallrade min iväg ändå och tur var väl det. Red ut med full reflexutrustning och livlinan(gramanen). Paul var så duktig! Slappnade verkligen av otroligt bra för att vara ute i mörkret, annars brukar han verkligen fjanta sig. Finns inget som kan muntra upp bättre än ett lyckat ridpass, inte sant? ;-)Vacker vy påväg hem ifrån Hamre :-)

Videoklipp; Dressyrdebuten

 
 
Hahah bjuder på denna! När Paul bilr spänd, då kan han faktiskt inte galoppera
normalt. Många småmissar, men bitvis tycker jag att han har en rätt snygg sida!

Tävling; Hamre Ridklubb

Idag var inte vår bästa tävling, men jag försöker se till det positiva istället. Vi har massor att jobba på och det måste få ta tid. Vår första inomhustävling tillsammans, och det märktes kan jag säga!
 
Till första klassen kunde jag inte gå banan. Åkte själv och startade som nummer 6, så jag lärde mig banan ifrån banskissen istället. Paul var otroligt spänd! Inne på banan fick vi faktiskt ett stopp på tvåan som stod längsmed läktaren. Tror att det  i kombination med lite åka- häst ridning gjorde att vi fick stoppet. La en volt och kom igen och vi hoppade resten av banan felfritt. Känslan var inte alls bra. Paul var överförsiktig och backade av för mycket. 
 
Till 110 fick jag hjälp av underbara Amanda när jag gick banan, fick gå igenom exakt vad jag skulle göra och när. Att jag sedan inte riktigt gjorde som jag har tänkt är en annan sak ;) Framhoppningen kändes iallafall otroligt bra! Inne på banan var han fortfarande väldigt avvaktande, men det var inte jag. Jag red nästan med för mycket tryck och press istället. Rev a hindret i en räcke- räcke kombination. Paul drog åt vänster då han skyggade för ett annat hinder. Annars klämde jag honom över resten av banan utan att dra på mig några fler fel. 
 
Vi behöver båda mycket mer rutin, och det kommer vi få såsmåningom. Paul har hoppat väldigt väl idag, tror att han kommer kunna slappna av även på inomhustävlingar med några starter i kroppen. Ibland glömmer jag lite hur orutinerad han är!
 
 
Tyvärr ingen film, men fick en bild mailad från en vän som också var där. Här är vi påväg in på banan.

Redo för tävling!
Hoppning på g!

Snart åker jag till stallet och skuttar med
både Paul och Silver! Roligt :D

Dressyrdebuterat typ!

62,5 % Red vi ihop, med många missar i programmet. Har har nog lite potential min plutthäst! Vi kom faktiskt 2:a i klassen och i KM, otroligt kul! :D Skriver mer imorgon!
 
 
Dommarens kommentar;
Mjuk trevlig häst som tyvärr idag var för spänd för högre poäng!
Galoppklvaliteen blir lidande och han slog sig fri ibland.
 
Tyckte att bedömningen stämde rätt bra överens med min egen känsla! Om jag lägger ned lite jobb i dressyren skulle vi absolut kunna knipa lite placeringar nästa vår!

Frågor och Svar; Objektivet?

Hejhopp! Vad är det för objektiv du använt till din kamera?? c:
 
Hejhej! Jag har haft ett tele, Nikkor AF-S 55-200mm till min kamera, har funkat otroligt bra! Inget inomhusobjektiv men väldigt bra ute för amatörfotografen :)

Pay'n Jump på Runsten

Idag åkte vi alltså iväg lite sådär spontant till Runsten och hoppade två klasser. Kände att det verkligen behövdes inför tävlingen i Hamre nästa helg, då jag aldrig har startat min häst inomhus någonsin. 
 
Rundorna idag var både bra och dåliga. Pauls hoppning utvecklas helatiden, men han behöver rutin och styrka för att få en jämnare språngkvalité och bjudning. Vissa gånger suger han tag och hoppar otroligt väl, med god marginal. Andra gånger är han ofokuserad och lägger sig platt över hindret. Det är lite svårt för mig att hantera ibland. Idag hoppade vi 1m och 1.10m, med 4 fel i båda rundorna, rev samma hinder. Grejen är att han blir så jäkla tjafsig att vi bara bråkar hela vägen fram till hindret och då blir det otorligt svårt för oss att klara dem felfritt. 
 
Jag har lagt ned massa jobb på att få honom bättre i markarbetet, och det har hänt otroligt mycket. Men när han får hinder framför näsan finns inget av det kvar. Jag tror att jag måste "trimma" honom på hinder. Kanske hoppa en låg bana på lägre höjd och vara helt pedantisk när det gäller lydnaden. Inga ryck i tyglarna, han ska landa i balans, måste jag byta galopp ska det vara ett kontrollerat enkelt byte. För mitt stora problem är att jag har svårt att vara konsekvent, och jag vet ju att jag måste vara det nu när jag fått tag på en så grön häst. Han har potential, men jag FÅR inte slarva med grundarbetet. Idag borde jag tagit tillfället i akt och ridit riktiga skolrundor, men jag glömmer helt bort det när jag kommer in på banan, jag blir så himla fokuserad på hindren och inte hur jag tar mig fram till dem. 
 
 
 
Tur som är har jag hela vintern på mig att få igenom det jag vill, för jag skäms lite för hur tjafsigt, vingligt och olydigt det ser ut ibland mellan hinder. Vi kan bättre!

Tre printscreens från 110cm idag!


Iväg till stallet!

 
Svarvitt är rätt effektfullt faktiskt! :D

Min älskling är död :(

 
Den har varit min slav i säkert 5 år nu, och nu är det heeeelt död. Känns inte värt att laga den, funderar på om det är värt att köpa en ny, jag fotograferar inte så mycket längre, även om jag verkligen älskar det! Det är heller inget alternativ att köpa någon billig digitalkamera istället. Jag har blivit alderless för bortskämd med bra bildkvalite att jag skulle bli så besviken varje gång jag gick igenom bilder från en sån kamera. 
 
Kanske kan jag köpa en billig systemkamera, jag behöver ju inte ha värsta proffskameran, en kompromiss lixom? Någon som har några tips på vilka kameror som är bra?

Fly me to the moon

Alltså, Paul, igår, herregud! Jag har faktiskt anmält mig till en Pay and Jump på imorgon så igår kände jag att jag behövde hoppa några språng inför det iallafall. Paul är rätt odräglig i markarbetet tyvärr, men jag försökte att vara konsekvent och fukucera på det viktiga med dagens ridpass, hoppningen.
 
Hoppade en kortare bana med två oxrar och två räcken. Lycakdes inte få honom att backa av alls på räckena, men oxrarna, herregud! Han hoppade mig helt ur sadeln!! Han har nog aldrig någonsin hoppat med ett sådant stamp från backen, jag blev helt överrumplad. Avslutade med ett sista språng på en av oxrarna och detta språng kändes lika super det, massor av beröm till lillhästen! <3
 

Härligt höstrusk!

Idag red jag ut på Paul, han har ju legat i hårdträning på dressyrsidan den senaste tiden, blivit många pass på banan, så han tyckte det var ortoligt härligt att komma ut och sträcka på sig. Jobbade nästan uteslutande i galopp med tempoväxlingar och och övergångar till trav. Paul var riktigt ambitiös för en gång skull, verkligen jättehärlig att rida! Känns som om allt börjar lossna lite nu.
 

Underbar, underbar häst!

Åkte till ridhuset tillsammans med bästa Amanda! Trimmade dressyr i ridhuset. Tar tillbaka det jag skrev här om dagen, min häst är inte jobbig att rida. Mina lite hårdare ridpass har verkligen gjort susen! Jag har nog helt enkelt en häst som behöver stimuleras lite mer än vad jag tidigare trott. Red lite programdelar inför Km och vissa delar känns riktigt bra. Måste jobba lite mer på övergångarna mellan trav och galopp bara, de blir inte så mjuka som jag skulle kunna önska. Galoppen var dock helt fantastisk! Har nog aldrig fått en så bra galopp i honom någonsin :D

Roligt framför oss!

Min häst är sjukt jobbig just nu! Han fick vila lite förra veckan då jag var lite halvsjuk och sedan dess har han varit otroligt energisk. De två senaste dagarna har han fått gå lite hårdare pass på banan, energin tar aldrig slut. Igår styrketränade vi i form av studs och träning på att samla galoppen och göra enkla byten. Studsen gick mkt bra men i galoppen dröjde det ett bra tag innan jag fick honom att fokucera och lyssna på mig. Det är dags att klippa honom också, ska bli riktigt kul!

Annars ska vi debutera dressyr om två veckor och veckan efter det åker vi till Hamre och tävlar 1m, 1.10m. :D
hej i stugan@ På Jobbet

Jag har funderat på att sluta blogga, tycker inte att det är roligt längre och det har varit skönt den senaste veckan att bara strunta i att skriva. Jag kommer framöver uppdatera endast när jag känner för det. :-)