Todays outing

My Dear Diary,

Paul och jag tog en sväng ute idag. Han var överpigg och jag hade bitvis svårt att få igenom mina förhållningar. Försökte vara så konsekvent som möjligt och det blev något bättre mot slutet av turen, dock var han fortfarande lite dragig och tjafsig! Verkar som om jag skulle behöva rida igenom lite dumheter, dock kan det bero på att han är lite matt i kroppen efter att ha gått ganska mycket denna vecka.  Han får bara en skritttur med hackamore imorgon, eller så går vi en promenad. Får se vad vi känner för!

Saknar förresten att prata och skriva engelska galet mycket nu när jag inte går i skolan. Har inte insett förrän nu att jag faktiskt tyckte om Engelskan, gillar verkligen det språket!


Paul

Kleines Dt. Reitpferd,  född 2003 
ca 160 mkh, okänd härstammning

Paul är min första helt egna häst! Han kom till mig hösten 2011 och hade då inte gjort så mycket som ridhäst. Han är en otroligt social kille som älskar nya uppgifter och utmaningar. Det är en rolig häst att rida, mycket energi och mjuk och fin i munnen. Paul har tre trevliga gångarter, ett bra hopp och är en häst med en cool inställning till det mesta. Han hoppar allt ur alla lägen, och går fram överallt i skogen. I övrigt är han en riktig skitgris som älskar lera, det har blivit många långa rykter för att få den här hästen ren..

Vi har startat upp till och med 110cm och satsar på att komma upp i 120 såsmåningom. Dressyr har vi endast tävlat ett fåtal gånger.Lack of inspiration

Den 28 Mars 2012,

Okej, okej, jag sa ju att jag skulle göra en ny bloggdesign till bloggen, men just nu verkar det som om kreativiteten i min hjärna har tagit semester! Istället bytte jag bara ut lite bilder på den gamla bloggdesignen, det får helt enkelt duga sålänge!

Förmiddagen har spenderats i stallet, stalltjänst i vanlig ordning! Nu sitter jag i solen och njuter av det fantastiska vädret! Äntligen är våren här, den tog sin tid kan jag tycka. Hittade en superfin bild på Paul som jag helt hade glömt bort, blir alltid lika glad när jag hittar bilder jag inte visste jag hade. För visst är det härliga färger i den?


Fotografering; Löshoppning

Var med och hjälpte till när ett par tjejer löshoppade sina hästar igår, passade på att knäppa några kort. Hatar verkligen att fotografera i ridhus så ni får ha lite överseende med kvaliten :)

Zackery, Caralando och Archi heter hästarna på bilderna :)


Developed Course

Tänkte berätta lite tanken bakom min lilla bana jag hoppade idag. Varför jag ställde upp just dessa typer av hinder. Tycker att det är viktigt att få bra språng på en häst som är såpass grön i hoppningen som Paul är, eller ja varit i alla fall. Han har börjat fatta grejjen nu :)

Högt Kryss - Hoppar jag för att Paul ska få lite mera luftiga språng, även om hindret bara ligger på 60cm på det lägsta stället. Eftersom att bommarna här så pass högt upp på hinderstöden motiverar det Paul till att hoppa lite högre över hindret. Denna hinderuppställning hjälper mig även att få honom att backa av lite bättre.

Spets Räcke - Spetsen hjälper även den till att få honom att backa av lite på räcket, men den är framför allt bra för att få en bra språngkurva. Får alltid väldigt bra språng på denna typ av hinder! Den är även bra för att få hästarna att hoppa mitt över hindret, Paul drar gärna lite till höger när han hoppar.

Smalhinder - Detta hinder hoppar jag mest för att träna mig själv på att rama in hästen och rida med lite mer precision, något som inte alltid är så lätt som det låter. Det är såklart även nyttigt för hästen att hoppa hinder som har så kort mellan hinderstöden.

Paralell oxer - Oxrar har min häst lätt för att hoppa. Anledningen till att jag hoppade denna var bara en principsak. Jag hoppade den på 1m och ville bara känna på ett "maxat" hinder inför tävlingen. Hade dock placerat den på mitten av ena långsidan, vilket gjorde att det blev en väldigt lång anridning, något som jag haft svårt för förut. Så oxern hoppade vi mest för min egen skull och för att han hoppar oxrar bäst.Paul och jag hoppade "spets" i vintras. Härlig känsla var det!


Great Confidence, Great Horse

Idag blev det sista hoppningen inför vår tävlingsdebut. Satte upp en spets, ett smalhinder, ett högt kryss och en paralell oxer på banan. Hinderhöjden låg upp till 1m och jag hoppade dessa hinder på en bana med 6 språng. Tanken med just dessa hinder var att få Paul att sätta lite höjd i sprången och hoppa väl. Jag kan berätta lite mer ingående om det i ett senare inlägg, tyckte att konceptet fungerade bra :)

På uppvärmningen var Paul ganska springig och ofokucerad. Man höll på att leda ut hästar till hagarna så han blev lite orolig, men det var ju egentligen bara bra miljöträning för oss. Sedan hoppade jag fram på det höga krysset, sprången var jättetrevliga! Hoppade sedan banan en gång vilket kändes löjligt lätt, fanns ingen anledning att hoppa mer efter det tyckte jag, han gjorde fantastiska språng, särsklit på spetsen och oxern, han var inte i en enda bom idag! Berömde honom jättemycket när vi hoppat sista hindret och då gjorde han sina gulliga "bocksprång". Det ska vara roligt att hoppa!! Däremot var han lite rörig mellan hindrerna idag, något som jag faktiskt inte la så mycket fokus på, han var super både före och efter hindret och det var jag jätteglad över. Lydnanden och vändbarheten får jag jobbas på en annan dag.

Tror att detta var väldigt bra för både hans och mitt självförtroende! Jag känner mer och mer att jag verkligen har en bra häst i Paul, är otroligt nöjd med mitt köp. Han utvecklas hela tiden och är dessutom en underbar personlighet, ska bli så spännande och roligt att åka ut på vår första tävling och visa vad vi kan!
Breakfast for lunch

Precis hemkommen från en supermysig uteritt tillsammans med Amanda och Bungy! Blir sällan jag får sällskap på ridturerna när jag jobbar som jag gör, de flesta är ju i skolan och på jobbet på förmiddagarna!

Paul var superpigg idag, men riktigt fin att rida, trots att han emellanåt låg på lite i bettet. Försökte jobba med att få Paul att spänna av i nacken och bli lite mer avslappnad, fungerade jättebra i skritt och trav men var svårare i galoppen. Vi körde lite busgalopp på hästarna också, något som jag aldrig utmanat Paul med. Han fattade inte riktigt vad jag ville först , men fick upp tempot efter ett tag. Jag blev glatt överraskad när han utan problem bytte galopp när vägen svängde. Verkar mycket lovande då jag gärna vill lära honom att byta galopp ordentligt! :D 

Passade även på att putsa upp lite utrustning och städa skåpet lite, var verkligen välbehövlingt! Tyvärr lyckades jag välta pallen jag stog på och jag föll ned rätt i betonggolvet och tog emot mig med vänster fot och vrickade den ganska illa. AJJ :( Var tvungen att sitte ett tag på golvet innan jag vågade resa mig och stödja på foten.  Klantigare männsika får man leta efter, men det var tur i oturen att det inte var min högra fotled jag vrickade, är fortfaran de osäker på om musklerna runt mitt benbrott är lita starka som på vänster. 

Sitter nyduschad med en tallrik fil, snart är det avfärd till jobbet som gäller! :) Tack Amanda för en mysig uteritt! <3 Detta borde vi göra om!Paul & Archi

22.22

Snart är det dags för hemgång för min del! Ska bli så himla skönt! Idag har jag haft fullt upp, var ute tidigt i stallet och tog hand om Paul, han fick gå naken i hagen idag vilket han verkligen uppskattade, förväntar mig en väldigt smutsig häst att rykta imorgon om man säger så. Efter det bar det av till min vän Amanda, hade en härlig förmiddag innan jag gav mig av mot jobbet. 

Har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska "ladda upp" inför vår tävlingsdebut på Tisdag. Jag ska hoppa honom en gång till innan tävlingen, men frågan är vilken dag. Just nu lutar det åt fredag, men jag får hålla alla alternativ öppna, jag har ju trots allt ingen aning om vad vädergudarna kommer hitta på..Stolt bebis-Silver <3

FreedomBild från idag :)


Mysritt med finkillen

Red en längre tur på Paul idag, han har så sjukt mycket energi just nu att det sätter sig lite i huvudet på honom. Han har varit ovanligt fjantig och nästan tittig de senaste dagarna och jag tror att det beror på just detta. Han var jättefin idag! Tränade tempoväxlingar i galoppen och när han väl fattat vad jag ville var han jätteduktig både fram och tillbaka. Han blev extra ambitiös när jag kortade honom för han visste ju att jag snart skulle ställa mig i lätt sits och släppa fram honom lite. Passade även på att klättra lite i en skogsbacke, upp och ned 2 ggr, alltid lika nyttigt! Imorgon blir det en lugnare dag för Paul.


Videoklipp; Tedträning


Hello diary

Jag har sovit riktigt gott inatt, det är verkligen superskönt, och det koinstiga är att jag vaknat utvilad innan väckarklockan ringer. Idag har jag inte riktigt bestämt mig för vad jag ska hitta på med Paul. Han ska inte gå så överdrivet mycket så det kanske blir en uteritt eller lite longering.

Bloggen är lite som min dagbok, jag skriver mest för mig egen skull, för att kunna gå tillbaka och kolla hur jag tänkte en oeriod då allt stämde. För att kunna analysera och utvärdera ridpassen för att helt enkelt förbättra mig själv. Jag tycker att det är jättebra för mig att sitta och skriva ned som jag faktiskt gör, är jag missnöjd är det skönt att skriva av sig och är jag nöjd är det samma sak där. 801 inlägg har det hunnit bli, i snitt 2st per dag..Bjuder på en gammal framridningsbild på Silverponnyn och mig :)


Out in the woods

Red ut tillsammans med min kära syster idag! Båda hästarna var döpigga och jag ångrade mitt val att rida på hackamore, men försökte göra det bästa av situationen. Paul varken bockar eller sticker så egentligen gjorde det inget att han fick gå i ett lite högre tempo, han var verkligen överlycklig över att få komma ut. Det blev inte så seriöst ridpass idag, utan mest mysigt lulla runt i skogen, vilket jag tycker är en viktig del av träningen också. Allt kan inte vara blodigt allvar helatiden, anledningen till att jag rider är ju för att det är så sjukt jäkla roligt!

 I brist på bilder försökte jag mig på att rita en bild istället. Min Wacoom Bamboo ritplatta har legat och dammat i ett halvår nu så jag lekte lite med den. nedan ser du resultatet, orkade inte lägga ned något arbete på att göra en bakgrund och egentligen är bilden inte helt klar, men det får bli nästa gång jag känner för det! Snart blir det hopp i säng, en rolig dag väntar imorgon!


In the wind

Försöker skapa en ny bloggdesign till bloggen, men för att vara ärligt så går det rätt kasst! Har en skitbra idé i mitt huvud som inte riktigt formar sig så bra när jag försöker få ned det i photoshop. Det är sjukt svårt att ha inspiration konstant och särsklit när man verkligen VILL att det ska bli bra. Detta är en av orsakerna till att jag inte utbildar mig till något grafiskt just nu, jag är rädd att jag kommer köra fast. Gah ge mig inspiration NUUU! :D


I love the way you neigh

Åkte till Runsten och tränade för Ted idag, min och Pauls andra Tedträning. Det är alltid så intressant att träna för Ted, han utmanar ofta sine elever med frågor om, i vissas ögon, lite udda saker. Idag skulle vi till exempel gissa vilken språngtid våra hästar hade och hur många meter det var mellan två hinder vi hoppade, detta bara utefter att känna av hästarnas galopp och rytm.  På något sätt känns det mera värt pengarna då han verkligen utbildar oss i hela vårat tänk kring hoppningen, inte bara själva ridningen. Det är otroligt lärorikt!

Tillbaka till träningen! Banan bestod av lite smått och gott av allt, tre linjer på långsidorna och en oxer och ett räcke att byta varv över. Vi värmde upp i öppnor och slutor i galopp och hoppade sedan samtliga linjer innan vi fick gå ut på banan. Jag hoppade en bana på 1m.

Paul och jag hade det lite svårt med öppnorna och slutorna, men försökte så gott det gick. Linjerna kändes riktigt bra, dock backade Paul inte riktigt av på räckena vilket gjorde att han var i och tassade lite och fick ett par slarvfel. Oxrarna hoppade han helt fantastiskt på, har aldrig fått en så underbar känsla på honom förut! Banan gick riktigt bra!  Jag känner mig så otroligt trygg på hans rygg i hoppningen, jag vet att han, även om han inte alltid gör det snyggt, hoppar hindret och försöker göra så gott han kan utefter sin förmåga. Han vill och han kan!Förhoppningsvis kan det även komma upp lite film från sista banan, hoppas, hoppas!


Such a DUDE!

Seriöst, idag var det så jäkla roligt att träna och att det gick skitbra gör inte heller saken sämmre. Det var en klurig liten bana Amanda byggde upp, mer teknikträning än banhoppning, något vi verkligen behövde. Sista rundan vi tog låg på höjder upp till 110. Kan även skissa upp övningen om någon skulle vilja det!

Vi började med att trava in i en serie, som hade ett lite högre utsprång och sedan fortsätta rakt fram till ett räcke. Denna övning var rätt klurig för Paul, han hade lite svårt med att h¨ålla koll på alla bommar, men han lärde sig skitfort och gjorde aldrig om samma fel två gånger. Sista gångerna gjorde han den super. Hoppade även en tvåkombination, en studs vid x och en linje oxer-räcke.

Är så jäkla nöjd! Fick en bra känsla och Paul hoppar bara bättre hela tiden. Inställningen är helt fantastisk, jag kan komma kort in på ett räcke på 110, han bara trampar om och hoppar. Känns verkligen bra inför framtida träningar och tävlingar! Känns som om styrkan har kommit endel nu då han tidigare blivit matt bara av att hoppa uppvärmingen ioch när det blev dags för banan behövde jag ha sporrar för att få respons. Idag hade han en bra bjudning passet igenom! Skönt att kondis och styrketräningen gett resultat!

Jag måste fortfarande lära mig att inte göra för mycket, men känner att vi gjort stora framsteg de senaste träningarna! En annan sak jag tränar mycket på är att inte söka distansen för tidigt då det sällan blir rätt när jag väl kommer fram till hindret när jag kännt den tidigt.Spetsar är verkligen ett superbra hjälpmedel för att lära honom att hoppa rätt! är så lyckligt lottad som har en så hjälpsam och duktig tränare som verkligen bryr sig om att fixa dedär smådetaljerna. Tack Amanda!  :)


Extiting day

Har vart på jobbet i snart 1.5 h, längtar till hoppträningen ikväll! Det verkar som om jag inte får med mig någon hjälpreda vilket betyder att jag måste klara i- och urlastning och sadlingen själv. Det är något som jag är lite nervös inför men samtidigtommer jag säkert åka själv på tävlingar i frmtiden så det är bara bra att träna på detta. Nu måste jag tillbaka till jobbet! Berättar om träningen ikväll!

A While agoLyckan över att kunna leda sin häst till hagen! Benet inplastat och skyddat från lera och bakterier, för egentligen fick jag inte vara i stallet..

Trots att det är ett antal månader sedan jag bröt benet och blev sängliggande kan jag fortfarande glädjas åt det faktum att jag kan gå, rida, springa, bära saker och köra bil. Det finns något positivt med allt och man gräver bara ned sig om man fokucerar på det negativa. Idag red jag min häst och det var som vanligt sjukt kul! Även om det knappast kan räknas som ett av våra bättre pass.

Like a Needle

Paul var jätteduktig idag! Jag var väldigt noggran med att berömma honom när han gör rätt och han verkligen växte av stolthet. Sjukt mycket bjudning hade han också, ville varken stå still eller hålla sig i det tempo jag krävde. Jag älskar hästar med framåtbjudning och egen vilja för de stunder när man får dem att lyssna och vänta är helt fantastiska. Jag hoppas att dessa tillfällen kommer komma allt oftare i och med att jag är noga med att beröma mycket när jag får den känslan och att jag försöker vara noggran och konsekvent.

När vi kom tillbaka tog vi faktiskt några hinder på banan. Även här var det mycket bjudning på hinder, men han lyssnade ändå relativt bra på mig, hoppade inte många språng och avslutade sedan med att ta en kort promenad. Imorgon ska jag åka på hoppträning på Hista! KUL!

Jag hade förresten värsta turen(eller var det skicklighet?). Tappde både hus- och bilnyckel när jag red, jag måste helt enkelt missat att stänga jackfickan, väldigt klantigt! Letade som en galning i bilen och hemma på gården utan framgång. Det var ju som att hitta en nål i en höstack, men jag  lånade jag mammas bil och finkammade vägen jag hade ridit, och tro det eller ej, jag hittade nycklarna!! WOHOOO vad glad jag blev! :DHaha, hästen ville inte stå still när jag skulle fota och då blev det såhär! :)


Looovely ride

Åh jag blir så himla lycklig efter ett lyckat ridpass, finns ingen annan känsla som får mig att må så bra som den. Red ut i skogen på gramanen då han ju varit ganska svårriden de senaste dagarna. Tänkte mig att få till ett lugnt och ganska kravlöst ridpass, bara följa med i tempot han ville gå i.

Paul var superpigg men utan att dra iväg, hade en härlig energi bakifrån och var så sjukt uppmaärsam på mina hjälper. Fattade rätt galopp utan att jag behövde vara övertydlig, kunde nästan tänka galopp så fattade han. Blev även lite miljöträning då en lösspringande hund förjde oss en bra bit(varför har folk inte koll på sina hundar?). Paul tog det hela med ro och det kändes oroligt skönt att han var såpass cool. Vi stötte även på ett livsfarligt dike som vi skuttade över några gånger efter lite övertalning. Hade en lång dust med honom angående diken precis när jag fick honom för 3-4 månader sedan och sedan dess har han gått över dikena utan större problem.


Surprise, Surprise

Jag hamnade visst framför datorn igen. Blir så himla sur på att vädret blev helt fantastiskt precis när jag kom hem från stallet. Avstod från att rida idag då det snöade och blåste rätt mycket på förmiddagen. Hoppas helt enkelt på bättre väder imorgon!

Frida och Silver var superduktiga! De red ihop ca: 60%, väldigt bra ändå med tanke på att Silver ej är helt igång och att de bestämde sig IDAG för att de skulle tävla. Jag själv blir bara mer och mer tävlingssugen! Kan knappt bärga mig till 1 maj! Tur att jag har tedträningen nästa helg att se fram emot iaf!

En liten fråga, jag har tröttnat på min bloggdesign, ska jag göra en ny? :)Jag och Silver på framridningen inför LA- debuten.

Illustration

Det är tävlingar ute på Ekelund, Frida har faktiskt efteranmält sig och Silver eftersom att det var så många strykningar. Vädret är ju inte det bästa om man säger så.. Satt och klottrade i photoshop och kom på den briljanta ideen att illustrera hur det kändes att rida häromdagen. Det var inte vackert kan jag säga!

Man måste bjuda på sig själv ibland och just nu fungerar jag och Paul inte så bra ihop. Men han var somsagt superfin igår så det går framåt! Nu drar jag iväg till stallet och ikväll ska jag på bio så bloggen får vara död tills imorgon. Guten Tag!Fredagen den 13

Dagen har varit helt okej, och kvällen riktigt mysig! Har nyss kommit hem från stallet, blev ett riktigt sent ridpass då jag försökte vänta ut det dåliga vädret men tillsist insåg att det inte skulle sluta snöa. Red i ridhuset för första gången på jättelänge!

Paul var spänd som en fiolsträng i början, dels för att vi var ensamna i ridhuset och dels för att ridhuset var tävlingsfixat med dressyrstaket och livsfarliga blommkrukor. Dessutom sprang katten surris runt bakom sargen. Det blev några riktiga flyktreaktioner. Jag tycker ju att dessa har eskalerat lite den senaste veckan vilket inte alls känns bra. Idag provade jag en ny approach för att få hästen att sköta sig. Istället för att bli arg försökte jag bara lugna honom, tyckte det fungerade bättre, och det är ju inte så konstigt. Inte ska man straffa en häst som uppvisar ett starkt flykteteende, då flyr den ju bara ännu mer. Nu när min hjärna har insett detta ska jag fortsätta med mina lungande hjälper så får vi se om det går åt rätt håll.

Han var somsagt spänd, men till min lättnad släppte det ganska fort och han blev faktiskt jättefin! Tränade öppnor i skritt och trav och han börjar verkligen förstå innerskänkeln nu! Pigg som en gris var han också, fattar inte riktigt hur han kan vara det, verkar som att han blir piggare och piggare ju mer jag rider, haha.Bild från idag. Passade faktiskt bra i engelsk nosgrimma!

Where did i go wrong?

Jag är lite frusterad över dagens hoppning i paddocken. Paul trampar inte riktigt av med båda bakenen, utan det blir mera som ett större galoppsprång över hindret. Detta är ju såklart inte ett direkt bra sätt att hoppa på då han kommer få stora problem när och om man höjer upp hindrerna.

Så idag byggde jag upp övningar som jag trodde skulle hjälpa honom att hoppa på rätt sätt. En travhoppningsövning och en studs med lite högre kryss. Det fungerade väldigt bra, han trampade av med båda bak men problemet var bara att han sköt istället för att hoppa upp sig. Efter hinderna fick han dessutom en massa fart och jag hade svårt att få stopp på honom. Har analyserat lite varför han hoppade som han gjorde idag och jag har inte kunnat göra någon logisk slutsats. Trodde att det kunde vara jag som gjorde något i sprången eller innan som fick honom att reagera konstigt, men efter att ha analyserat filmer så är det nog inte det heller.

I vilket fall som helst var han superpigg idag! Bjöd mycket på hinder och tyckte att allt var jättekul. Får väl vara glad över det och fortsätta träna så löser sig nog detta såsmåningom.

Feeling free

Idag tog jag som planerat ännu en tur ute. jag rider ju ut i princip 4 dagar i veckan så det var väl ingen större nyhet. Paul var jätteduktig hela ridturen! Kändes så skönt att jag faktiskt kunde börja där jag slutade igår, hade varit jobbigt om han hade försökt samma tricks igen. Jobbade lite med skänkelvikningar i skritt och trav, men fokucerade främst på galoppens kvalite. Paul vill ju lätt bli travig i bakbenen när det blir jobbigt så jag försöker att varriera den lite mer samlade galoppen med en större.

Imorgon ska jag nog sätta upp några teknikhinder på banan, om vädret håller sig vill säga. Jag vill absolut inte rida i min hoppsadel om det regnar, den är ju ljusbrun och får fula fläckar av vatten. Det är väl det negativa med brunt läder, men nu har jag köpt en brun sadel så jag får helt enkelt leva med det.

Jag har äntligen bestämt mig hur jag ska göra med Tävlingen. Jag har avanmält mig och tränar på Runsten istället. Ska bli jätteroligt! Vår tävlingsdebut blir 1maj! Nu har jag lite mer tid på mig att stärka Paul lite till, hans kondis har blivit bra, men styrkan tryter fort.Fina Sadeln!


What to decide

Då var påskhelgen över, har haft ett par underbara dagar med mycket ridning och roliga människor. I söndags åkte vi iväg på hoppträning, Paul skötte sig jättebra och börjar få lite mera koll på sig själv i hoppningen. Det var en rolig och lärorik träning!

Idag red jag ut en sväng, hade tänkt rida med lite mer krav då jag oftast bara stått i lätt sits och åkt med lite på våra uteritter hittils. Det var inte så populärt hos Paul, han tjurade ihop totalt när jag bad om lite samling. Det släppte tillslut, och han var jättefin sista galopperna, men det var inte en kul väg dit. Han vill lixom springa ifrån det jobbiga lite, viket ju är motsatsen till det jag vill att han ska göra. Jag tyckte inte heller att jag krävde för mycket då han utan problem har samlat sig när jag bett honom när jag ridit i paddocken.  Ska ta en kortare tur imorgon och öva på samma saker så får vi se om något tagit skruv!

Har velat fram och tillbaka om tävlingen näst, nästa helg. Det skulle ju vara vår tävlingsdebut men jag har hört att ridhusets underlag inte är det bästa och då kanske det egentligen skulle ge oss mer om vi åkte på en Tedträning på Runsten istället. Det är ju en så himla bra anläggning, blir som att öva på tävling med massor av bra hjälp. Samtidigt vill jag ju komma igång med tävlingarna. Ska ta mig en liten funderare om detta alltså! Ha det bra, dags för jobbet!Bild efter förra Tedträningen jag åkte på :)

Påskhelgen!

Blir inte så mycket bloggande nu över påsk, har gäster hemma och fullt upp hela dagarna. Igår red jag ut en sväng på Paul, han var faktiskt jättefin, men jag hade faktiskt gramanen på med tanke på hur otroligt jobbig han varit de senaste dagarna. Jobbade mycket i lätt sits och i galopp, supermysigt! Var även hemma hos min fantastiska vän Amanda och red några av hennes pollar. Sjukt fina allihopa och jag är så lyckligt lottad som får möjlighet att sitta på dessa hästar!

Imorgon är det hoppträning, ska bli superroligt! :D


Lyssnas på just nu

Sluatde tidigt idag, var ute i stallet mitt på dagen och red. Paul var helt jävla rabiat. Hans bakskygghet/sadeltvångsliknande reaktioner har blivit värre. Emellanåt var han jättefin, men däremellan ville jag bara kliva av skrället. hade inte tänkt rida mycket alls, men eftersom att han var så sjukt jobbig blev det längre än planerat. Ska bara skritta en sväng imorgon. Hoppas han sköter sig!

Lyssnar just nu på lite musik och njuter av lite cider.


Datorförbud!

Idag var jag ute ännu en kortis i stallet, släppte Paul på banan lite så han fick rasta lite energi och sedan hjälpte jag mamma med Silver. Har inte så mycket att berätta faktiskt! :P Jag har bestä'mt mig för en datorpaus nu två dagar framåt. Ska bli skönt, men samtidigt lite jobbigt, hihi :P

Så bloggen, se yaa om två dagar! Då är det PÅÅÅSK! :D

Fin Pausbild från videoÅh han är så himla härlig! När jag får honom att arbete i uppförsbacke är han helt magisk att sitta på! Jag har till min lycka också noterat att hans ryggont var som bortblåst idag. Det kan vara så att han själv orsakat den smärtan, eller så är det sadeln. Ska prova att rida med min hoppsadel nu flera dagar i rad och hålla koll på hur han reagerar. Förhoppningsvis är det inte den det är fel på!

Videoklipp

Mamma filmade syrran som tömkörde, men jag kom även med på några små snuttar, så jag klippte ihop dem och bjuder på dem.


Shoppning och ridning

Idag red jag ett jättekort pass i paddocken igen. hade egentligen tänkt rida ut, men det har varit minusgrader inatt så vägen var tyvärr lite för hård för min smak. Istället red jag en stund i paddocken och skrittade sedan en tur i skogen efteråt. Paul var i alla fall superfin! Är så hoppsugen just nu! Måste sätta upp lite hinder på tisdag, det var alderless för länge sedan vi hoppade!

Var även till hööks en snabbis och jag fyndade ett par nya ridstövlar. De kostade egentligen 3800kr, men tack vara lite rea och bonusar fick jag dem för endast 2800kr. Känns som ett bra köp. Vad var det för stövlar? Ett par Mountainhorse som ser ut som dessa, otroligt sköna! :D(Bildkälla)