Min fina kille

Har rullat på i träningen, kiropraktorbesöket resulterade i ringskor bak och ett återbesök om 6v, hoppas det hjälper honom! Blir väldigt spännande att se om det blir någon skillad. :-)
 
Blivit mest dressyr när det kommer till riktiga träningar och även om vi kommer framåt insåg jag senaste gången att jag i min ridning hämmar hans rörelsefrihet med min hand. Jag tycker att jag har så mjuk hand jag kan men Paul kräver att jag har den ännu mer framme och med sytrådskänsla, först då tar han verkligen ut steget och välver sig över ryggen.
 
Jag har efter denna träning verkligen jobbat med min hand, detta med blandade resultat, det kommer krävas ett antal ridpass innan det sitter i ryggmärgen! Brukar man inte säga 1000 repetitioner? På Söndag är det Pay and Jump på SRK igen, hoppas få med mig kameraman och att ridningen funkar bättre än senast!

Past and future

Pay'n Jumpen i helgen som var var väldigt nyttig för oss! Det var en spektakulär och maxad 1.10 bana vi inte utan svårigheter tog oss runt. Jag har ju alltid haft problem med 1.10 inomhus, en tröskel vi måste ta oss över!
 
Paul var så duktig och avspänd på framhoppningen, men inne på banan var han en helt annan häst. Han var väldigt spänd och stod emot endel. Jag är inte riktigt tillräckligt stabil i säker i min ridning för att lotsa runt honom bra när han är såhär. Kommer till avståndspunkter som inte finns och hittar ingen känsla alls i galoppen. Första rundan kändes katastrof, men vi kom runt med två rivningar och ett stopp, stoppet var helt mitt fel. Andra rundan var även den spänd men här slappnade han av ju fler hinder vi övervann. Dessvärre blev jag backande in i två räcken på raka distanser så vi fick med oss två bommar, men jag är glad att vi kom runt och att han slappnade av mot slutet!
 
I dagarna som varit har vi tagit lite arbete från marken, skrittturer, tömkörning, skrittband. Imorgon blir det spännande för då ska kiropraktorn kika på honom!
 
 
Suddig printscreen från en suddig film  ;-)

Korta videosnuttar från igår

Mamma var snäll och filmade lite, dock fram och tillbaka mellan mig och syrran så det är lite hackigt. Han känns som om han är i en liten svagare period nu, vill gärna dyka i formen. Själv måste jag fortfarande jobba med handen, så fort jag är där och rattar tappar vi hela travtakten, en riktig utmaning! Som sagt får han gå lugnt och arbetas från marken nästa vecka, tror det kommer göra honom gott!
 
 

Hårdträning

Jag fick verkligen jobba med sitsen igår när vi tränade för Ann! Jag satt så pass dåligt att mina stigbyglar rök.. Fick den härliga utmaningen att rida utan minst en gång i veckan! Kommer ju avlida när jag försöker sitta längre stunder i Pauls trav. När den kommer till sin rätt rör han sig så mycket att det ärligt talat är lite galet. Själv måste jag dock våga rida i den traven och inte tjuvbromsa bara för att få lättare att sitta ;-)
 
Paul kändes lite motvillig till en början, jag kände mig uppgiven då inget jag gjorde hjälpte. Men när jag släppte stigbyglarna gjorde min nya sits allt så mycket lättare! Huvudträningen idag gick ut på sidvärts från långsidorna. Paul är inte riktigt invigd i dessa ännu men han har ändå fatt grejjen. Undan för vänster flyttar han väldigt lätt men det rinner lätt iväg och han totalt ignorerar mina ytterhjälper. Vi flyttade honom då i skritt och i hack och sicksack för att han skulle vänta, finns så mycket att jobba med! För höger är det mer motvilligt men han gör det stadigare och korsar sig bättre i bak.
 
Det är kul att få göraa lite mer avancerade rörelser, Paul är verkligen jättekänslig så de mesta problem vi stöter på sitter i mig och min sits. Trötta var vi båda två när vi efter 45 min träning gav lång tygel och avslutade! :-)
 
 

Träning och vintermys!

Var väldigt missnöjd med mig själv på träningen i tisdags, jag hade fel inställning och red slarvigt och oengagerat. Resultatet blev några förbispringningar. Kändes som om min hjärna var seg som kola, har nog aldrig varit så ofokuserad förut. Skämdes ihjäl, stackars häst!!
 
Amanda lyckades dock få mig på lite bättre humör och vi avlutade med en mycket bättre känsla än innan. Tur det, annars hade jag nog tagit självmord under natten, skämt åsido, hur det går i ridningen påverkar mitt mående så läskigt mycket!
 
Igår red jag och syrran ut en mysig sväng i snön. Det var redan mörkt men snö lyser ju upp så himla bra, gud vad jag saknat den! Paul var fin, något pigg men det såg jag bara som positivt. Sålänge han inte spänner sig är jag nöjd! 
 
 

Att tänka på med Paul

Har under dehär åren gjort iakttagelser runt saker kring Paul och ridningen som jag försöker följa.
 
x. Han blir överförsiktig på tävling om jag har bakbensskydd.
 
x. Det finns ingen anledning att betsla upp, han blir bara stressad.
 
x. Känner jag inte för att rida är det bättre att följa den känslan, blir extremt sällan lyckade ridpass.
 
x. Det är ingen ide att rida ut dagen efter en vilodag, han blir överenergisk och blockerad. Rider alltid i ridhus eller paddock sådana dagar hädanefter.
 
På något sätt känns det skönt att ha dessa fyra regler som jag av egna reflektioner skapat. Det är så lätt att börja mixtra och prova, nu följer jag detta slaviskt och det är skönt att kunna säga, "Idag rider jag inte för jag är inte på humör" och veta att det är helt rätt beslut. Man känner sig själv och sin häst och det gäller att gå på känslan, för bådas bästa!
 

Bättre än någonsin!

Min häst har i veckorna som gått verkligen varit mer ridbar än någonsin! Har tränat två gånger för Ann och han tar enorma kliv framåt för varje träning! Det är helt sjukt och jag bara väntar på detdär klassiska bakslaget, men det kommer inte! Inte för att jag klagar ;-)
 
Hoppningen känns även den superbra! Så himla kul att han känns så stark efter all studshoppning och styrketräning jag sysslat med i vinter! Inget är roligare än att känna att träningen ger resultat :-D
 
Nu i fredags kändes han matt dock, som kola i musklerna, tror att han helt enkelt var trött i kroppen. Lägligt lyckades han få en smäll på höger bak och var svullen och varm i benet, han har vilat hela helgen och igår var han superfin i venet så jag joggade lite lätt. Han kändes mycket fräschare men jag tror att han, efter denna vecka ska få lite fler lugnare dagar. Imorgon väntar dock hoppträning, dressyrträning på torsdag och Pay and jump på Söndag! 
 
Mycket att se fram emot!