Det går framåt!

Kan med säkerhet säga att Paul aldrig varit så fin som han är nu! Sadlarna och min egen ridning och uppläggning av träningen har gjort honom till en "riktig" häst! Har haft otroligt givande träningar i det senaste, det är så motiverande! 

Idag dressyrtränade vi för Ann och hon såg en stor skillnad på galoppen, verkligen jättekul då vi jobbat mycket med den sista månaden. Han är dock fortfarande mycket svagare i högergaloppen så det är bara att jobba vidare! Annars måste jag få ett jämnare stöd på båda tyglarna, samt få handen mer framför mig! Det blir lätt att jag sitter och bromsar då Paul är väldigt energisk vilket inte direkt kallas ridning.

Traven behöver jobbas med såklart, blir inte alls mycket av den sorten då jag mest hoppar med honom, fokus på galoppen med andra ord. Det är en dålig ursäkt men tyvärr sanningen. Han är en riktigt fin häst även ur dressyrvinkeln så jag ska ge det något ridpass i veckan iaf. :)


Kopia av tisdagens träning!

Jobbade idag med exakt samma saker som Amanda utmanade oss med i tisdags och Paul var så ambitiös och var mycket bättre redan från start! Sedan hade jag lite problem att få till distanserna in på första bommen i högervarvet, men försökte bara ändra om vägen när det blev fel vilket fungerade super! Avslutande räcket låg på 1.25 och han gjorde lika fina språng som senast, han kommer verkligen upp i fram!
 
Nästa gång vi hoppar tänkte jag lägga in studs och travhoppning. Han kommer vara stark som en oxe och galoppera som en gud när denna vinter är över! 
 
 
 Supergammal bild från vår första tävling!

Fantastisk träning!

Igår var jag iväg på hoppträning igen. Amanda är verkligen en fantastiskt duktig tränare, hon lyckas alltid få fram det bästa ur både häst och ryttare!

Jag har i veckan försökt backa några steg och helt enkelt inte kräva lika mycket av Paul, bara fokuserat på att få honom avspänd. Jag har då ridit honom mycket lägre och längre i formen än jag brukar, något som min sadelmakare tyckte jag skulle prova. Det är en annan häst nu! Idag höjde vi kraven igen och han jobbade så fint, utan att spänna sig och utan att det blev bråk.

Övningarna idag var riktigt utmanande för oss, galoppbommar! Inledde med gandka normala bommar, kortade sedan avstånden och red i en mer samlad galopp. Vi fick ganska snabbt ordning över de kortare bommarna och då höjdes svårighetsgraden ytterligare! Att gå ifrån långt avstånd till kort avsånd i samma bomserie. Sedan vände vi även på det - kort till långt. Riktig gymnastik för Paul och en riktig teknikövning för mig, men tillslut lyckades jag ett par gånger. Paul var så himla fantastisk!!

Vi avslutade med att göra sista bommen till ett räcke som succsesivt höjdes. Paul och jag hoppade 1.30-1.40 som sista höjd och det gjorde han så bra! Vi fick lite strul i mitten och slog ut ett av räckena rejält, men han tog det så bra och korrigerade sig och hoppade ännu bättre efter. Min älskade lilla häst <3
NY BLOGG!

Är så trött på blogg.se s kassa app, börjar på Wordpress istället, du hittar mig här:
 
erikatorrang.wordpress.com