Visste du att..

.. Jag älskar vintern? Skulle aldrig överväga att flytta till varmare breddgrader.

.. Jag är en riktigt godisgris? Jag äter alldeles för mycket sötsaker.

.. Jag inte tycker om fåglar? Jag tycker de är ganska äckliga djur, även om de kan vara fina att se på.

.. Jag kallar min katt för Pajen?



Jag vet dock att Pajen inte alls tycker om vintern, älskar fåglar både som leksaker och mat. Hon gillar inte alls det godis som jag gillar, och hon lyssnar inte alls till sitt smeknamn Pajen ;)


Dagens Paul

Idag hade jag tänkt longera min lilla häst, men tiden räckte tyvärr inte till så jag gav honom en omgång med ryktborsten! Ryggen var faktiskt riktigt bra idag, han var något spänd på högersidan, så jag masserade lite extra med Arnika där! Det märks konstigt nog inte på hästen att han inte blivit riden på snart två veckor. När jag bröt benet och han fick vila blev han helt odräglig i hanteringen, men han är hur lugn och harmonisk som helst just nu! Klart att han kan dra en bock i galoppen när jag longerar, men han spänner av rätt fort! 

Jag har äntligen fått skåp nere i utestallet, tidigare har jag fått bära allt fram och tillbaka ifrån det stora stallet. Detär ganska jobbigt ibland, särsklit om man glömmer något, haha. Så nu i veckan ska jag se tll att göra iordning mitt nya skåp, och som den kreativa person jag är tycker jag att det ska bli jätteroligt!


Söttussen <3

Äntligen har jag en fungerande mobil!

Puh vad jag har känt mig handikappad utan den! Nu köpte jag den billigaste jag kunde hitta, och har väntat på det nya simkortet i en vecka! Dåligt att det ska ta sån tid, och när jag väl får simkortet fungerar mobilen ändå inte, då visar det sig att klantarna inte tagit bort spärren på abonnemanget när de skickade det nya sim kortet. Riktigt klantar i min mening! Men nu ringde jag och fixade det iaf.


Låt mig presentera..


Min nya mobil! Samsung Galaxy Mini , hoppas att den nu fungerar som den ska!


Galeeen Kattunge

Någon som vill ha ett vilddjur hemma? ;) hihi hur söt får man vara? :P




Bildbomb från dagen

Var ett tag sedan kameran hängde med till stallet. Fotade lite idag och försökte visa och inge känslan av hur otroligt härligt det var idag! Kylan till trots ;)


Glittrande vinterland

ÅÅÅH vad underbart väder det är idag alltså!! Åkte ut till Paul på morgonen och tog en promenad, det var sol -12grader och vindstilla. Behöver jag säga att jag njöt? Paul skötte sig bra och vi passade på att klättra lite, det är alltid nyttigt, även för mig. Vaderna brände efter ett tag. Jag försöker tänka positivt angående hur läget är just nu. Jag känner att jag fått en närmare kontakt med min häst tack vare alla dessa promenader! Arbete från marken är ju så himla nyttigt, och något som det slarvas mycket med i allmänhet. Allt handlar ju faktiskt inte om att rida, även om det är dödskul! :D


Bild från today :)

Longering idag igen.

Han var tre gånger mer koncetrerad idag än han varit tidigare. Han jobbade i en mycket bättre form dessutom. Skönt att han kan slappna av, det fungerar ju inte riktigt när han bara springer runt och spänner sig. jag börjar dessutom se ljuste i tunneln, om mindre än en vecka kan jag förhoppningsvis rida rödingen igen :D:D

HAPPY HAPPY


Såhär såg vi ut idag :)


Mina Favoriter

Bjuder på en hel hög av mina absoluta favoritporträtt på Silver! har sjukt många bilder som jag inte ens kommer ihåg att jag fotat, måste ta upp mitt fotointresse snarast!


Ridit Silver

Det var allför länge sedan jag satt upp på den söta ponnyn, men idag blev det ett kortare pass i ridhuset med Cavalettis och bommar. Han var lite loj i början, men jag ställde inga högra krav utan travade och galloperade fram i låg form för att sedan trava cavalettis och skutta över några bommar. Jag tyckte att det var minst lika kul som han och avslutade när det kändes allra bäst. Gud var jag har saknat den lille busen <3

Paul och jag tog en prommenad, igen. Längtar så tills jag kan rida igen :P Han börjar i alla fall lära sig hur man ska sköta sig när man blir ledd. De första gångerna var han riktigt jobbig, tur att han fattat grejen nu :) Får se vad vi hittar på imorgon.


Shazli ox


Funderingar framför brasan.

Jag har det så himla mysigt just nu, ibland är jag glad över familjens inköp av en braskamin.

Men varför skriver vi att hästen är 160cm hög och att hindret är 1.60m högt? Jag skriver i alla fall alltid så, utan att ens reflektera över det.


Pauls Tävlingsdebut!

Från i höstas, själv hoppade jag på kryckor ;) Med duktiga Amanda Gullström som ryttare :)


Jag tror nog att det kan bli hopphäst av honom :D Superduktig och hans första ;)

Dagarna som varit

Igår longerade jag paul i ridhuset. det var faktiskt första gången jag gjorde det men han har säkert gjort det ett antal gånger i sitt liv. Han var snäll, men väldigt pigg, han drog några repor om man säger så ;) Efter att han hade rastat av sig lite kunde han slappna av och sänka nacken och jobba på ett mycket mer effektivt sätt. Det blev mycket beröm efteråt!

Idag tog vi en urmysig promenad i mörkret tillsammans med Frida och Silver. Vi gick så långt som 6km, och hästarna skötte sig jättebra! Jag upplever det som att ryggen blir bättre för var dag. Han var nästan inte öm idag och mycket mjukare i muskulaturen! Nu ska jag "bara" hitta en sadel som passar..



Snodde syrrans mobil och knäppte en snabb bild på Rödingen. Jag har tyvärr tappat bort min mobil och har inte ork att köpa en ny, detta trots att man känner sig heeelt handikappad utan. vart finns logiken i det?


En seg Söndag

Idag har jag inte gjort mycket! Jag var såklart i stallet och tog hand om hästarna, men annars har jag bara latat mig här hemma! Skönt!

Paul och jag tog en promenad idag igen. Dock inte lika lång som igår, jag hade inte ork att gå så långt, så imorgon måste jag nog aktivera honom på ett annat sätt, får se vad jag hittar på..

Silver tömkörde jag i ridhuset. Det var ett tag sen sist och det märktes i början, vi hade det lite svårt med att få en jämn bjudning. Silver var väldigt lyhörd för mina kommandon, men väldigt pigg, i galoppen ville han busa och drog iväg lite. Efter att han rastat av den energin slappnade han av och började jobba så som jag ville. Vi var båda mycket nöjda när vi sedan avslutade! Finponny :)





En väldigt nyttig sak du kan göra när du tömkör äratt lägga ut cavalettis att trava över. Hästen tränar upp sin styrka och takt utan att det är en ryttare som stör på ryggen. Bilder från våren 2010, ett tag sedan med andra ord ;)


RGB's Clinic

Det var nog många som ville komma på Roffes Clinic som han hade för någon månad sedan, men jag hittade ett klipp som någon av de som var där hade filmat från när han red Click and Cash. Jag delar med mig av länken här, det är lite synd att ljudet är lite dåligt bara :)


Fantastisk häst! :)

Igårkväll red jag Amandas Caruso, finns ingen bättre känsla än att sitta på dendär fantaskiska hästen. Vi hoppade en låg bana på sockerbitshöjd och känslan var verkligen helt superb! Med en så lydig häst kunde jag lägga in extra galoppsprång på distanser helt utan att behöva göra mer än att bestämma mig för att göra just det. Caruso hoppade väldigt noggrant och runt och jag fick verkligen smak på hur det ska kännas och hur jag ska rida hästar på såpass låga hinder. Väldigt lärorikt!

Vi hoppade sedan en annan övning med en paralell oxer med galoppbommar före och efter. Här hade jag lite svårare att lita på min känsla, men jag insåg med hjälp av Amanda hur jag skulle rida. Sist så höjde vi upp ett räcke rejält och hade ett sockerbitshinder som hjälp innan och hoppade några språng, galet häftig känsla även om jag hade svårt att koncentera mig på att komma rätt på hjälphindret, jag fokuserade lite för mycket på det höga hindret bakom, hahah

Tack Amanda för att jag fick rida och hoppa din fantastiska häst! Du har gjort ett galet bra jobb med honom!!


Bild på Amanda och Caruso som jag fotade förrförra sommaren :)

Dagens Paul

Började med att massera in Arnika liniment på alla ställen där han varit öm i ryggen. Hängde sedan med min vän Amanda och min lillasyster på en skrittrunda i skogen, dock till fots. Paul var supersnäll att leda och vi hängde med bra trots att jag blev helt utmattad. Det var länge sedan jag gick så långt som 6km i raskt tempo! Min brutna fotled skötte sig dock bra, men vi får se om jag får ont av det imorgon, skulle inte förvåna mig :) Paul var i alla fall suuuperfi i ryggmuskulaturen efteråt! Helt avslappnad och inte alls lika öm, jag blev så jäkla glad när jag upptäckte det, skönt att spänningarna släppte såpass snabbt, nu är det bara att fortsätta att aktivera honom från marken så får jag se om jag har en häst att rida på om två veckor ;) Jag är hoppfull


Världens gulligast bild på Paul, Syster och Silver<3

Fyndat!

Idag drog vi iväg en sväng till Granngården för att handla lite nödvändiga hästprylar :) Hittade ett jättefint fleecetäcke från eskadron på rea och det passade super på hästen! Jag bli alltid så himla glad när jag köpt något nytt åt min häst, inte alls samma glädje som när jag köper något åt mig själv ;)

Dagens Inköp:

Fleecetäcke (brunt & rosa)
Effax läderbalsam
Hovolja
Täckesgjord
4kg hästgodis
Höpåse till transporten
Varma vantar Mountainhorse
Arnika masseringsgel
Liniment Blue
Tredelat gummibett till Silver
Amigo Fleecetäcke till Silver
Ett grimskaft
Longerlina
Dressyrsadelgjord

Det blev en hel del om man säger så ;)

Mitt nya fleecetäcke ;)


Snyggt och sant :)

Vill bara tipsa om Lisa som gjorde ett supersnyggt kollage med info och statistik om ridsporten i samband med den turbulens som varit runt ridsporten de senaste dygnen :)



Hoppas det är okej att jag lägger upp det även här! :)

Dagens stallvistelse

Imorse hänge jag med till histas ridhus och gymnastikhoppade med hennes fina Lorden. Han var lika fin som vanligt, och herregud vad den hästen kan hoppa! :)

Min polle fick massage med Arnika-liniment och sedan prommenerade vi runt i ridhuset i ca. 30min. Imorgon får jag se vad vi hittar på, men det vore kul om han fick komma ut i skogen, så det kanske blir ännu en prommenad!

Otroligt tråkigt inlägg, men nu är det fredagsmys med familjen. Ha en underbar fredag!

Det blev ridning ändå ;)

Jag fick äran och glädjen att sitta upp på Amandas fina hästar idag. Lord Greystoke som just nu är min personliga favorit var en piggelin idag, men när jag får koll på alla delar och rider som jag ska är känslan helt magisk! Han är så otroligt positiv och framåt utan att hamna i handen eller länga sig för mycket. All energi går snett uppåt, det är verkligen som att rida i uppförsbacke ;)

Sedan red jag barbacka för första gången sedan jag ramlade av och bröt benet. Var väldigt nervös även om jag inte erkände det. Kulan som jag red, 6år och 170 minst i mankhöjd, var huur gullig som helst! Vi tog till och med en liten galopp, fy vad mysigt det var!

Tack Amanda för en underbar dag :) Världens bästa!


Amanda & Lorden får pryda bloggen :)

Nyheter från kiropraktorn

Kanske inte så roliga nyheter tyvärr, men min häst är fortfarande öm i ryggen av sadeln han reds med under de månader jag låg hemma med brutet ben. Även om jag bara använt den några enstaka gånger sedan jag började rida har han inte återhämtat sig i ryggen, utan är fortfarande öm och spänd. Snacka om att jag får dåligt samvete för att jag varit såpass ouppmärksam och ridit ändå. Stackars häst!

Nu blir det två veckor utan sadel, han ska tömköras och röra sig mycket så jag kommer få fullt upp ändå. Jag ska också massera in liniment på hans ömma ställen varje dag.  Sedan ska jag prova rida lite, så får vi se, jag lär ju behöva göra ett återbesök iaf.

Mitt största projekt just nu förutom att få min häst frisk är att hitta en sadel åt oss! Idag har jag tagit ledigt från jobbet, och dagen ska spenderas med min vän Amanda, det kommer nog bli lite ridning idag trots allt :)


Skav?

Jag tänkte bara höra, jag har lite problem med att Paul fått skav på bogarna av sitt täcke, har ni några tips? Fungerar det med ett bogkydd, eller gör det mer skada än nytta? Är väldigt tacksam om någon kan hjälpa mig med detta! :)


?? :)

Dagens Paul

Jag har saknat att sitta på hästryggen dessa två dagar, så idag red jag ut en sväng. Paul verkade uppskatta det lika mycket som jag, vi höll oss dock bara till skritt och trav då underlaget inte var det bästa.

Jag är lite spänd inför imorgon. Jag hoppas verkligen att vi kan lösa detta med hans ömma rygg så att jag kan fortsätta fokusera på träningen. Jag har tänkt åka iväg på en Pay and Jump inom en snart framtid också! Ska bli sjukt kul att komma ut och visa upp sig igen, det var alltför länge sedan :)



Detta var två(?) år sedan nu :O Hahah jag skäms lite över mitt "fighterface" hihi

Vilodagar och Kauko

Igår och idag har pollen min fått slippa kånka runt med mig på ryggen. Igår hängde jag med Amana Gullström till en kurs för Piet Raijmaker, och det var galet lärorikt bara att sitta på läktarplats. Piet verkade väldigt positiv och la mycket fokus på hästarnas och ryttarnas avspändhet. Kul att kunna snappa upp lite tips från en såpass duktig och meriterad ryttare!

Idag lyckades jag göra något som jag i princip aldrig gör, jag försov mig! Vilket tyvärr betyder att jag inte hinner rida innan jobbet idag. Istället blev det rykt och en kort promenad. Imorgon ska jag försöka ta en tur i skogen. På torsdag har jag faktiskt bokat tid hos en kiropraktor, Kauko(coco?) ska få kolla igenom Paul lite då han var öm i ryggen i söndags. Kan vara ett tornutskott som flyttat sig kanske? I vilket fall som helst ska det bli skönt att få en liten koll på hur min häst mår, så att vi sedan kan fortsätta framåt!

Duktig Polle

Idag blev det ett kvällspass i ridhuset med lite lydnadshoppning. paul var galet pigg, men känder otroligt härlig i galoppen, en sådan härlig energi utan att bli springig. Hoppningen var det däremot lite si och så med. Vi hade ställt up tre sockerbitshinder med jämna(?) avstånd och Paul bara drog som en galning såfort jag styrde upp på linjen, haha. Det var absolut inte okej!

Tillslut efter lite tjafs och korrigeringar kunde jag lägga in fler galoppsprång än planerat. Det saknas ju tyvärr lite i ridbarhet när det gäller Paul, men han kompenserar det med en härlig bjudning och en super inställning till hinder. Jag hade även slängt upp ett högt kryss mitt i ridhuset och där var känslan tipptopp. Han var i en såda balans att jag det sista galoppsprånget kunde mjukna lite utan att han kastade sig framåt.

Trots strulet är jag mkt nöjd med dagens Ridpass! Nu blir det sängen för mig! ;)


Mysigt med söndag :)

Idag hängde jag med min fina vän Amanda till Södertäljes RK´s Pay and Jump. Väl där insåg jag att det hade varit en perfekt sak för mig och min häst att delta i. Det är som vanligt lätt att vara efterklok, jag får se om jag åker dit om två veckor. Höjderna skulle då dock vara från 90 cm, och det skulle bli mer spektakulärt och svårt byggt, kanske blir lite för mycket för mig, pollen skulle nog hoppa ändå ;)

Vill bara tacka för alla urgulliga kommentarer den senaste tiden, det värmer mycket mer än vad ni kanske tror! Ikväll ska jag försöka hoppa lite teknik och styrkeövningar igen, ser verkligen fram emot det!


Söta hästen har faktiskt lagt på sig och musklat sig endel sedan jag köpte honom. Det är alltid lika roligt när hästen utvecklas tillsammans med sin ryttare och jag känner att min ridning har tagit några kliv framåt den senaste tiden :)

Lite bilder från dagen










Dagens Paul

Riktigt härligt väder har det varit idag, Soligt och kallt. Jag och pollen tog en tur ute idag igen. Vi var riktigt effektiva och tränade mycket galopp och klättring. Provade något nytt idag, red med en halsförlängare, eftersom att han spänner sig något otroligt i början av turen. Min tanke bakom detta var att få honom lite mer kontaktbar i och med att han inte kan trycka upp nacken lika mycket. Det fungerade sådär, han var rätt ofokucerad och spänd ändå. Men nu är jag i alla fall en erfarenhet klokare.

Efter ett tag spände han som vanligt av och var jätteduktig! Galoppen kändes fin och han fattade höger galopp utan problem. De korta sträckor vi travade var helt underbara, ha n har en sådan takt och spänst när man får honom att vänta på ryttaren och i balans. Kärlek till hästen idag <3



Snöstorm typ..

Haha idag blev det en riktigt spännande tur i skogen för mig och Paul. jag har tidigare upplevt honom som lite ljud- och blåstkänslig och idag blåste det ordentligt! Dessutom snöade det för fullt, men hästen tog det hela med lugn. Skrittade en runda i skogen då vägen var en enda isgata, men jag kunde inte motstå en liten galopp ändå. Paul verkade inte misstycka ;) Härlig uteritt blev det trots vädret :)


Wihiooo Galopp :D

Det är något konstigt med mig..

Jag känner mig ovanligt lättretad och omotiverad just nu, detta trots at hästen gåtr bra och vi är påväg mot ljusare tider. Jag kan inte förstå varför, för jag har egentligen inget att vara arg på, eller? I vilket fall som helst skulle jag säga att jag är en glad och pratglad person, men just nu vill jag bara sova och vara ensam. Det är ju tur att jag har hästen som är beroende av min dagliga skötsel och motion, annars skulle jag väl aldrig göra något annat än att sitta i soffan med datorn i knät. Hoppas att min lilla "down" går över snart :/

Silverpollen är iallafall på G igen, han galopperades för första gången igår! Jag saknar att rida honom sjukt mycket, nu när han är frisk igen ska jag nog tjuva åt mig ett ridpass på den lilla fisen<3


Bild på sötponnyn! Hörde att det skulle bli kallt och snö här, Ge mig sommar, sol och grönt tack;)


Vilodag idag.

Igår var det verkligen helt värdelöst att rida! Hade planerat att skritta ut en sväng, men fick möjlighet att provrida en sadel jag är intresserad av att köpa så istället blev det ett kortare pass i ridhuset. När vi kom dit var vi de enda där, för att sedan poppa in 6st andra hästar. Två stycken som blev ledda dessutom. Dessutom var det lite si och så med att följa ridhusreglerna. Jag personligen kan inte alls koncentrera mig när det blir såhär trångt, samtidigt som jag måste träna på det då framridningar och framhoppningar inte alltid är direkt roliga. Summa summarum var jag okoncentrerad, hästen trött och det blev inte så mycket utav passet.

Idag fick skitgrisen vila. Passade på att köra lite lydnad från marken istället, främst att stå stilla. Han förstod mina korrigeringar ganska bra, även om han blir så otroligt uttråkad, haha



Imorgon blir det skogen för oss två! KUL! :D

Videoklipp

Från idag 10/01-2012
Styrke och teknikövningar
Filmat med mobilkamera Tack syster!



Nu ska jag sova, ska upp 04.45 imorgon! :) Diggar våra vrål efter hindrerna BRAAAAAA!

Underbara,fina talangfulla häst <3

Åh idag är jag bara helt lyrisk över dagens ridpass! jag hoppade tillsammans med min vän Amanda och vi hade ställt upp massor av teknik och styrkeövningar. Vi travhoppade upp till 1m, Hoppade två räcken på en linje och använde oss av spetsar, höjde upp sista språnget lite, och herregud vad han hoppade, bättre och bättre ju högre det blev. Man blir en stolt hästägare och ryttare ;)

Under värmningen var han riktgt fin, särskilt i vänster galopp där jag fick riktigt wow känsla några galoppsprång. Paul var mjuk och fin, det var helt enkelt ett av våra bästa ridpass hittils.

När vi sedan började hoppa var han fortsatt jättefin, han fattade travhoppningen direkt och hoppade allt okomlicerat och med bra inställning. Jag fick god hjälp av Amanda under hela passet, jag tränade ju för henne i höstas, och jag kommer fortsätta med det i vår. Sista språnget vi tog idag var det bästa vi tog idag, räcket med spetsen låg på 110-115 cm, och för första gången kände jag hur han faktiskt tog i och hoppade genom hela kroppen. jag ska absolut jobba med spetsar, travhoppning och höga kryss för att hjälpa honom att utveckla sin teknik och bygga mera muskler.


Duktig polleplutt! Syrran filmade lite med mobilden idag, kul att se! <3

Kalaspuffar och filmjölk

Precis hemkommen från stallet, egentligen hade jag inte behövt åka ut då mockningen och maten var fixad, men jag kunde inte bara strunta i hästen :P Så jag drog ut till stallet och gav honom en ordentlig rykt. Vi  lyckades ha av uppbindningskedjan och jag insåg att min häst kan knyta upp säkerhetsknutar. Han var uppbunden med ett grimskaft på ena sidan, knöt upp det och började käka hö ur påsarna som hängde på andra sidan. När min instingtiva reaktion att gripa tag i grimskaftet som låg på golvet ryckte han till och backade så att kedjan gick av. Tur som är lugnade han ned sig fort och jag återgick till att träna honom på att lyfta bakhovarna utan att spänna sig. Händelserik ryktdag? ;)


Seg dag.

Puh idag är jag bra trött, jobbet var ovanligt påfrestande och dessutom kunde jag inte komma hem förrän 15.10 eftersom att vissa alltid är sena till mötet i slutet, haha. Sitter och funderar på om jag ska dra till stallet eller inte. Hästnörd till trots, ibland är det skönt med en slapp hästfri dag.  Vi får se om jag åker eller inte :P


Denhär sötnosen kan man ju inte missunna?

Här bor min häst.


Boxen nymockad och massor av mat, MUMS!

Stallgången utanför boxen.

Foderhörnan, havre, mineral, hö och halm.

Spolspiltan finns dock bara kallvatten.

Stora stallet, där ridskolehästarna och även ett par privathästar står.

Skrittbandet som jag däremot inte har använt någon gång. Rangun demostrerar ;)

Paddocken, som nu när allt är fruset används som hage.

Ridhuset, Ganska stort 20x80m? Är inte säker :P Tror det är lite bredare egentligen.

Pollen min i hagen.

Hej matte! (närgången häst ;))


Julmys

Det sista på många månader, sitter och proppar i mig pepparkakor och lyssnar på julmusik, det är ju bara för mysigt :P Nu ska allt pynt ned också, sedan är det officiellt motorvägen mot våren som gäller! Gud vad jag längtar dit alltså! Vintern har ändå varit helt kass, ingen snö, då kan det likagärna vara vår tycker en annan.

Dagens ridtur orkar jag inte berätta om, hästen skötte sig super i alla fall men jag ville bara hem. Det var kallt och mitt ridsällskap och jag kom inte riktigt överäns.. Syskon.. ;)

När vi kom hem och jag stod och ryktade Paul var han världens gulligaste. Jag var lite arg på allt just då, men jag kunde inte vara arg länge, han är ju så otroligt gullig. Han ska alltid kolla på en när man borstar. Är man nära huvudet vill han nosa och slicka på en och om han blir ensam i gången blir han orolig och gnäggar efter sällskap. När man sedan kommer tillbaka är det så himla uppenbart att det är dig han vill ska komma, måste verkligen filma och visa er hur gullig han är <3



En positiv sak med det frusa och snölösa vädret är att jag slipper mötas av ett lermonster varje dag ;) haha

Onda ögon?



Min kompis brukar alltid säga att Paul har lite onda ögon, det är mycket vitt som syns. Det ger visserligen ett litet stressat och otryggt intryck för många, men jag upplever honom som en väldigt gó häst. Han kommer fram i hagen, är hur snäll som helst att hantera, lasta spola, njae jag vet inte om man ska förlita sig på yttre fakta. Han blir såklart stressad ibland, han har ju ganska mycket hett blod i sig, men jag känner mig helt trygg med honom även i dessasituationer.  Det finns ju öven prat om att en viss nosryggsform ska ge en häst en viss personlighet, att ett fuxsto ska vara mer besvärligt än ett sto med en annan färg, tror du att det stämmer?

Funderingar

Jag har precis haft riktigt fredagsmys med familjen, på en Lördag ;)

Jag har kollat lite bakåt och insett hur jäkla mycket jag rider ut på min häst, det är max 2/6 ridpass jag rider i ridhuset ungefär. Jag tycker och känner att detta är rätt sätt att träna min häst. Jag utvecklar och stärker hans galopp utan att han tappar bjudningen under arbetet och dessutom gör det varrierade underlaget nog sitt för hans senor och leder. Jag försöker faktiskt lära honom de mesta "nya" ute i skogen.

Imorgon blir det en till tur i skogen, hoppas på att det blir lika fint väder som det varit de senaste dagarna!


Ännu en härlig soldag!

Idag red jag ut tillsammans med Amanda och Maria, en superhärlig skogstur verkligen! Paul skötte sig jättebra och kändes väldigt stark och balanserad. Det känns som om han är redo att börja samla galoppen kortare sträckor nu, tänkte börja med det nu i veckan. Han var riktigt pigg idag men för ovanlighetens skull hade jag inga problem alltså att få honom att fokucera lite mer på mig. Red på det tredelade bettet med fasta ringar, och han verkade verkligen gilla det, skönt att ha två bett att varriera med numera.



Tack Amanda och Maria för en mysig dag! :D

Dagen igår

Hann aldrig in på bloggen för att berätta om dagen igår, så jag gör det nu istället. Förutom att rida följde jag med min vän Amanda till Årsta Runsten där det arrangerades en Pay and Jump. Fyra hästar hade vi med oss så det blev lite stressigt, men det var kul att se hur kul hästarna tyckte att det var att få komma ut och hoppa igen. Jag funderar på att anmäla mig och Paul till en Pay and Jump i slutet av månaden, det vore ju jättekul och mycket lärorikt för oss båda!

Igår red jag lite i ridhuset, jag kände att han behövde galoppera bort lite energi, och herregud vad han var pigg, skitjobbig att rida. Jag försökte först ta vara på energin till något gott, men gav upp och stod i lätt sits och bara galopperade tills han rastat av det värsta. Sedan tog vi en skritttur i skogen som avslutning. Det var faktiskt riktigt mysigt, även om han försökte vända hem några gånger den filuren.



Fint väder var det också, Paul riktigt lyser i solen ;) hihi

Ridit rödingen

Jag har dragit på mig någon slags magskjuka, verkligen inte kul! Hoppas att det blir bättre imorgon, för min häst behöver motioneras mycket mer än vad han gjorde idag. Jag är så svag att allt jag orkade med var en skritttur i skogen, han var spänd i början, men skrittade på avslappnat efter halva turen.

Hoppas ni får en underbar helg! Jag ska lägga mig tidigt idag ;)



Myshäst <3

Goda nyheter!

Veterinären var ute och kollade Silver idag, sötpollen har ju vilat i en vecka nu eftersom att han fått en galla på hasleden och varit stel i benet. Vi longerade och gjorde böjprov, men han var klockren. Därför ska vi smyga igång honom nu och se vad som händer med gallan, blir den värre ska vi avbryta och då blir det röntgen eller antiinflamatoriskt. Förhoppningsvis kommer det inte behövas, han visade ju faktiskt ingen böjprovsreaktion alls idag! :D

Paul fick vila även idag, det blir 3 dagar. Imorgon ska jag ta en mysig tur i skogen tillsammans med syrran och Silver, mys! Sedan funderar jag på att travhoppa honom lite i helgen, det är verkligen nyttigt för hästar som är lite svaga!



Frida & Silver i höstas! :)

Jäkla väder

Jag är äntligen hemma från jobbet, ska hoppa i säng alldeles strax! Jag måste bara klaga lite på vädret först ;-) Det bokstavligt vräker med snöslask från himlen, jag kunde inte köra fortare än 50 påväg hem från jobbet, att ge sig ut i omkörningsfilen var rena självmordet. Nej gud vad jag saknar de vintrar vi haft tidigare år..

Vilodagar

Paul har fått två vilodagar, kanske blir det tre stycken också. Han skötte sig så bra i Söndags och var ganska matt efter passet, därför kände jag att det kunde vara bra för honom att få det lite lugnt så att kroppen och knoppen hinner ifatt.

Jag var nyss ute hos honom och han ser väldigt avslappnad och glad ut. Han har legat ned i boxen inatt också. När jag mockade var några av högarna helt platta, haha. Jag jobbar eftermiddag denna vecka, och därför varnar jag för att uppdateringen här på bloggen kommer vara ganska dålig. Jag får nämligen mest bloggsug på kvällarna. Ha det bra alla fina läsare :)


Uteritter väntar i framtiden för vår del :P

Bjuder på mig själv nu

Hästen var riktigt fin igår, vi hoppade en bana i ridhuset. Däremot har jag frostfarande svårt att följa med i sprången tyvärr. Senare på kvällen fick jag ett jättebra tips som kommer göra att jag får det mycket lättare, nämligen att mjukna lite det sista galoppsprånget. det kräver att jag är klar tidigt, men jag tror att jag kommer få riktigt bra språng ur honom när jag inte är där och stör i munnen.

Paul blev mattare och mattare också, men han kämpar så fint för mig, hoppar ur ALLA lägen och är helt otittig på hinder. Nu är det bara min ridning som ska komma ikapp, sedan kommer vi ge oss ut på tävlingsbanorna!