Kampen mot muggen

I höstas när det var så sjukt blött och geggigt ute fick Paul mugg och jag har sedan dess kämpat med att få bort skiten! En tid tycker jag att det har gått åt rätt håll, men idag var det sämmre igen. Just nu håller jag rent så gått det går och smöjer med mjukgörande salva dagligen. Är det någon bloggläsare som har något tips? Har fått höra allt från potatismjöl till eight hour cream, måste hitta lösningen!
 
 

Kommentarer
Postat av: Lovis Green

Har hört att man kan laserbehandla mugg, dock vet jag inte särskilt mycket om det :)

2013-02-08 @ 23:06:07
URL: http://lovisgreens.blogg.se
Postat av: Linda

Det allra bästa (som hjälpte på min första häst) var blå lactasyd :)
Sen kan man även prova de här Animalintex som finns på Hööks :) hexocil är också ett alternativ, men jag tycker att den blå lactasyd har funkat bäst :). Sen på sommaren så har vi även använt ldb sol lotion ovanpå ;)

2013-02-08 @ 23:21:32
Postat av: Carro

En penicillinsalva som heter Siccalactin ska tydligen fungera riktigt bra, men då måste du ta ut en veterinär som skriver ut den åt dig x) (den är receptbelagd)

2013-02-09 @ 13:45:15
Postat av: Helena Barth

Jag har kört med samma "kur" i flera år nu och det funkar utmärkt! Tvättar med hexocil schampo (finns på tex apoteket, granngården mfl) låter schampot sitta i 5-10 min, pillar sedan försiktigt loss skorporna (dom mjuknar av schampot) skölj sedan noga med ljummet vatten, badda ytan med en ren handduk, låt hästen stå på gången och lufttorka så länge som möjligt och sen stryker jag på ett tunt lager helosan eller annan mjukgörande antiseptisk salva. Jag brukar köra varannan dag så man inte blöter upp det varje dag då kan det bli ännu mer irriterat. Hoppas ni får bukt på de!

2013-02-11 @ 23:14:53
URL: http://helenabarth.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Hej läs mitt inlägg om hur jag fick bort muggen! Funkade utmärkt för mig och man behövde inte slänga ut "jättemycket" pengar heller :)
http://abstable.blogg.se/2013/february/mugg.html

2013-02-12 @ 14:45:53
URL: http://abstable.blogg.se
Postat av: Anonym

Hej!
Tänk på att det du beskriver som mjukgörande i själva verket kan fräta då det är en syra. Pröva honung istället, och istället för att dalta med det hela tiden låt det sköta sig lite själv. Pilla inte bort krustorna, risken är stor att du istället irriterar mer. Låt det vara, sålänge hästen inte lider av det så gör det inget...

2013-02-15 @ 20:12:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback