Den eviga frågan



Vad ska jag ha i hästens mun?

Det är väldigt lockande att du när du har en häst som ligger på i handen byter till ett bett som gör dina hjälper lite mer kraftfulla. Det är en lösning som många tar till, och som ibland kan vara den rätta och ibland vara helt fel.

Jag tror att det viktigaste när det handlar om bett är att varriera så mycket du kan. Såklart sätter du inte in ett onödigt skarpt bett, eller ett bett som hästen inte gillar bara för variationens skull. Har du en häst som går super på samma bett varje dag, då är det klart som korvspad att du ska fortsätta rida på det.

Men alla hästar är inte helt lätta i munnen, det finns starka, tjafsiga, okontaktbara hästar. Men att varriera mellan tvådelat, tredelat, rakt, hackamore och allt du har är egentligen det absolut bästa för hästens mun! Tänk dig själv att springa runt med samma dojjor under flera år, klart att du får ont i fötterna, men om du byter mellan klackar pums och och platta sandaler byter fötterna ställning med jämna mellanrum och du får helt enkelt inte lika ont i fötterna! Tänk på vad som är bekvämast för din häst och änga lite extra tid på markarbetet!


Kommentarer
Postat av: Maria

Sv: tusen tack för komplimangerna :) Hade gott! /Maria

2011-03-22 @ 19:35:42
URL: http://dressyrsnack.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback