Tävlingshelg framför oss!

Ska bli kul att tävla två dagar i rad! Paul har inte varit i sin bästa form i veckan, men kändes fin idag när jag red. Försöker att alltid rida ut dagen innan tävling för att främja bjudningen. Har tyvärr inte hoppat sedan kursen förra helgen, han gick rätt hårt då och med två tävlingsdagar framför oss hoppas jag att det var rätt beslut!
 
Nu blir det sova för min del! Kram
 
Silver låg och sov när jag kon till stallet idag, söt!

Mys i stallet

Efter två uteritter med endel galopp blir det vilodag för min älskling! En ordentlig rykt på g efter att jag ridit Novio och yagit hand om lillSilver. En lång eftermiddag i stallet med andra ord!

Videoklipp; Amandakurs

En liten kort utvärdering av kursen igår. Vi red ett markarbetespass och ett banhoppningspass. Paul kändes väldigt fräsch och fin, framför allt var jag glad över hur bra han faktiskt galopperade. Han har verkligen utvecklat galoppen nu och med ännu mer styrka och lydnad kommer han bli riktigt reglerbar och fin, även på hinder. Andra passet var en riktig aha-upplevelse, vi travhoppade ca 1.35m. Paul kan alltså utan problem hoppa på spänst, behöver inte rida fort för att hinder blir högre.
 
Behöver däremot fortsätta jobba med att få trycket i galoppen, sprången blir så mycket bättre då! I övrigt börjar han komma ihop sig mycket mer nu, har börjat kräva ännu lite till av honom :)
 
 

bloggare trots allt?

Jag erkänner, jag saknar att blogga! ;-) startar igång igen ikväll :-)




Slutar blogga :-(

Som det ser ut nu har bloggningen helt tappat sin tjusning och jag väljer därför att skita i det. Har så mycket annat roligt att göra istället för att sitta framför datorn :-) 
 

VM - guuuuuld!!

Helgen avslutades bra iallafall med en härlig hockeyfinal där Sverige på hemmaplan tog guldet. Är fortfarande i extas!
 
Annars har jag varit rejält förkyld och varit sängliggande med undantag att jag har haft stalltjänst. Paul har gått lugnt men känner mig redan bättre så hoppas att jag kan rida imorgon igen. Det lönar sig att lyssna på kroppen i dessa lägen! 
 
Nu väntar en förhoppningvis lång natts sömn, imorgon bitti har jag en uteritt planerad, eller kanske ett bom-markarbetespass. Får se hur det känns imorgon :-)
 

Framsteg

Slängde på Paul tömkörningsutrustningen och fortsatte att försöka få honom trygg och avspänd. Han var till en början väldigt svår i formen, krullade ihop sig trots att jag knappt höll i tömmarna alls. Blev bättre och bättre helatiden. Det som blev dagens genombrott var att jag kunde göra varvbyten i skritten. Alltså föra över tömmarna till andra sidan, något som för en bakskygg häst som Paul till en början var väldigt obehagligt. Sista gångerna var riktigt bra! Travade även några långsidor, även här spände han sig då jag sprang bakom, men det släppte väldigt snabbt. Duktig kille ;-)
 

Livsfarligt!

Då jag tycker att Paul tappat mycket i hull och muskler har jag höjt hö-givan ännu lite till och det genom av att sätta upp ett slow-feed hönät i boxen. Känns bra att han får något att göra om nätterna då han ändå står ca 10h utan mat stackarn. Höll däremot på att skratta ihjäl mig när jag skulle leda in honom i boxen, det blev tvärnit!! När han tilslut vågade sig in stod han till en början upptryckt mot motsatt vägg. När jag åkte hem verkade han ha slappnat av men eftersom att han hade annat hö stod han och åt det, blir spännande att se om han fattat att det är mat i dendär livsfarliga påsen idag. ;)
 

Träningen igår

Försökte blogga från mobilen igår men det gick inte att ladda upp bilder och då struntade jag faktiskt i det. Amanda är en så fantastisk tränare, kommer alltid hem med massor av motivation och  med en bra känsla inför framtiden. Vi började med att travhoppa på ett räcke, till en början hoppade han inte alls bra, men det sista sprången som kanske var på 1m började P iallafall ta i lite. Han har tappat mycket styrka när han vilade för sin rygg så ska försöka lägga in travhoppning och andra styrkeövningar här hemma!
 
Sedan hoppade vi en låg bana med omhoppningssvängar. Jag har problem på tävling att få med Paul i svängarna och det blir bara tjafsigt. Men så tajt som vi lyckades vända idag trodde jag aldrig att vi kunde göra, man måste bara bestämma sig som Amanda uttryckte det, strunta i tjafset. Även detta tål att tränas på hemma, kommer få en lydigare häst! Avslutningsvis blev det en högre bana och det kändes ridmässigt riktigt bra. Men Paul hoppade inte riktigt som jag vet att han kan. Ett par språng var fina, men han kliver över lite tyvärr. Vi försökte hoppa upp honom lite på en grind och en oxer, oxern på ca 120 och grinden lite högre än så. Men han pep snällt över dessa, dock utan förbättring vad det gäller språngkvaliten.
 
Tror att det mesta sitter i att jag måste få mer tryck i galoppen, det är bara att träna vidare!
 

Hahaha gud vad FULT!!


Dålig bloggning

Har inte haft tid eller lust att skriva på bloggen se senaste dagarna, men har heller inte så mycket att berätta. Det rullar på med uteritter och fortsatt kondisträning, upplever redan en stor förbättring, väldigt skönt! Igår fick han faktiskt vila och på Fredag ska vi träna för underbara Amanda Gullström igen, var länge sedan så hon lär ju ha ett och annat att påpeka, hehe ;-)
 
 
Söt kille redo för skogen 

Beautiful world


Out in the woods

Är i fullt schå att försöka träna upp Pauls grundkondis och flås då han tappat massor under vårens många vilodagar. Bäst görs detta ute i skogen vilket är precis var planerat att göra nu några veckor framöver. Märker redan skillnad i hans bjudning då han orkar mer.  Idag var inget undantag, Piggelin liten polle som var väldigt ridbar. Skuttade över diken och vattenpölar och fick verkligen igång flåset då han frustade varje galoppsprång. En sån härlig uteritt att man inte vill att den ska ta slut.
 
När vi kom hem blev det dusch och massage och sedan drog jag iväg honom till några gräsplättar med färskt vårgräs där han fick frossa loss. Det märks att han saknat att beta!
 
 
Vacker stillbild ;) Fokus på nästa hinder (Foto: Felicia Hogrell)
 

En riktig långritt!

Idag red jag ut på en riktig långtur med Paul. Han blev bara piggare och piggare ju mer jag red! Jobbade mycket med hans galopp och försökte mig på något så avancerat som galoppombyten. Jag red då sidvärtes över vägen och satt om ochbad om ett byte. Paul fattar ju grejjen men han lägger in ett halv travsteg innan han byter eller något, känns lite skumt. Men tillslut fick jag ett rent och fint byte från vänster till höger, så om jag fortsätter i samma spår ska det nog gå att lära även denna lilla häst att byta galopp, skulle spara tid på banan för mig :-)
 

Två bilder från igår

Snälla Felicia Hogrell och Louise Wolsterberg har fotat dessa två! Tack så mycket! :D
 
 
Min söta lilla kille :D

Hög på livet

Ibland har man sådana dagar där det känns som om allt bara flyter och går i ens väg. Är riktigt nöjd med känslan ifrån tävlingen igår, kändes väldigt okomplicerat.  Var så skönt att få till två dubbelt felfria rundor, vi har haft lite oflyt med tidsfel och enstaka nedslag. Senare på kvällen var det grillning och tjejsnack som gällde, helt underbart mysigt! Världens finaste och gulligaste tjejer!
 
Snart bär det av mot jobbet, lite surt att jobba på en klämdag, men just nu kan inget få mig deppig. Jag har världens roligaste arbetskamrater och vi jobbar en kortdag innan det är helg igen! :D
 

Inte mycket att klaga på!

Vi fick till två helt godkända rundor och var dubbelnolla i båda klasserna. Älskar min lilla kille så mycket även om han inte är den flashigaste hästen i startfältet, han vill hoppa och är rädd om sig, det räcker för mig. Bilder och filmer kommen någon annan dag, nu måste jag hoppa in i duschen och dra iväg :-D

Operation städa skåp!!


Ovisat på min kanal

Insåg precis att jag har postat videor på min youtube men inte delat dem här. Fy på mig! ;)
 
Från en dag när jag släppte lös Paul i paddocken medan jag mockade, ingen bra ide då han började springa som en tok.. Hahah fattar inte riktigt varför han gör så, han har egentligen inga problem att gå ensam i hagen.
 
 
Sedan har jag även en tömkörningsfilm som jag missat att dela med mig av, andra gången han tömkörs. Egentligen är det bara tömlongering jag håller på med, men eftersom att han är såpass bakskygg och svårpåverkad i vanlig longering väljer jag att börja från detta hållet. Försökte bara få honom att lyssna på mig och acceptera utrustningen någorlunda. Nästa steg kommer bli mer regelrätt tömkörning, väldigt nyttigt komplement i träningen, särsklit om jag lär mig komma åt honom lite bättre!
 
 

God morgon!

Har precis vaknat, så en liten sovmorgon blev det allt! Tog även ledigt från jobbet då jag kände att jag behövde en lugnare dag hemma. Skönt att kunna vara så flexibel när man har ett komp-saldo som ökar helatiden.
 
Tänkte ta en joggingtur nu och sedan åka till stallet och fixa och dona. Imorgon är det ju tävling på hemmaplan, Mariefreds Ridklubb, fick en fråga om detta igår. Skönt att slippa åka så långt, både för mig och hästen! Förhoppningsvis blir det även bilder och filmer för en gångs skull, blir lite dåligt av den varan när jag alltid åker ensam. Ska hoppa två klasser, 95+1m, sedan är planen att vi går upp i 110 igen :)
 
 
Bild från vår 110 debut förra året!

Lugna dagar

 Min lilla kille har fått två lugna dagar där jag bara pysslat om honom och gått promenader, nyttigt att lägga in sådana dagar i träningen också. 
 
Idag red jag dock ut en tur barbacka i alla gångarter. Han var riktigt taggad och jag passade på att rida i en lite större galopp än vanligt. Har märkt att han blir tjafsig och svag när jag manar fram honom på längre galoppsträckor. Samlingen var idag inte någon höjdare, han blev så fruktansvärt pigg! Imorgon blir det ännu en uteritt, dock med sadel så blir det nog lite ordning på honom. På torsdag är det tävlingsdax igen, längtar så! :-D
 
 
Bild fotad av desirekarlssons.blogg.se. (gick tyvärr inte att länka från mobilen)

Arg och irriterad

40 minuters resa, ett toabesök och 40 min hemresa..
 
Ja träningen var tydligen inställd och alla utom jag hade fått mejl om detta så där satt jag och väntade. Stackars Paul, stackars bil, stackars plånbok och stackars mig. Det summerar dagen rätt bra! 
 

Ted ikväl!

Ikväll är det Tedträning som gäller! Ska bli jättekul! :-D

Hästar och trafik

Det varrierar mellan de olika bilisterna jag stöter på varje gång jag är ute och rider i skogen, vissa har inget hästvett alls och det är både otäckt och irriterande för mig som ryttare. Paul är tur som är väldigt trafiksäker, inte nes den stora farliga skolbussen bekommer honom nämnvärt. Men detta inlägg är inte tillägnat de idioter till bilförare där ute utan tvärtom!
 
Idag mötte vi en skåpbil körd av ett äldre par och när de fick syn på oss saktade de ned, stannade, och stängde av motorn. Paul och jag lunkade förbi och de väntade på att jag skulle ha tillryggalagt ett säkert avstånd innan bilen startades upp igen. Jag säger bara WOW! Tänk om alla kunde bete sig så i trafiken? Jag själv har nog ett och annat att lära!
 
Har ni läsare varit med om någon händelse i trafiken? Negativ som positiv?
 
Mitt vrålåk ;)
 

Tävling; Västerås RS

Jag är riktigt nöjd med dagen trots lite stolpe ut! Paul har varit klockren och jag känner mig lyckligt lottad som har en häst som honom. Otroligt skönt att jag kollade upp honom efter den senaste hopptävlingen som var katastrof!
 
1m A:0/A:0 Resultat: (0+4 fel) I första klassen var han verkligen superfin! Hoppade jämna språng och var precis så som jag vill ha honom. Kändes som en jäkla gummiboll över hindren. Rev ett räcke i omhoppningen då jag flöt ut lite med ytterbogen och tappade distansen så vi kom lite nära. Inte mycket att säga om det, var mitt fel helt enkelt.
 
1m A:0/A:0 Resultat: (1 fel) Till andra klassen var han något mattare men hoppade väl och taggade till när vi sedan kom in på banan. Han var dock mycket mer tjafsig och olydig än i första klassen. Tog en onödigt lång väg till hinder nr 7 och det var därför vi fick tidsfel, de var inte heller direkt generösa med maxtiden. Surt med tidsfel, men en runda med många fina språng! Tänk att ryttaren däruppe inte kan skärpa sig ;)