Varrierad träning

När jag fick min första häst(Silver) planerade jag inte alls min ridning, tänkte inte heller så mycket på att varriera ridpassen. Mycket av det berodde ju på att jag delade honom med två andra, men med tiden och mer kunskap om hästen började variationen bli allt viktigare!
 
Idag får jag nästan dåligt samvete om jag rider två dagar i ridhuset i rad. Med Paul sker mycket av träningen ute i skogen, där underlaget är varrierat och hästarna får springa rakt fram. Det har gjort under för hans bjudning! I början när jag hade honom kunde han inomhus kännas lite tom. Nu har han alltid ett påsjkut och tänk framåt. 
 
Nu till våren kommer ju paddocken också bli ledig, och jag längtar så! Brukar ofta rida ut en sväng och avsluta med något språng i paddocken. Det sliter inget och är självförtroendehöjjande hos både häst och ryttare, det ska kännas enkelt och okomplicerat, att det inte behöver bli en lång bana bara för att man hoppar.
 
Jag rider ut så ofta jag kan och rider i ridhuset 1-2ggr om veckan. Jag rider hårdare pass, och långa skrittturer ute. Det är ju som bekant viktigt för hästens hållbarhet med just varrierad träning och underlag. Han får också vila minst en gång i veckan och har han gått hårdare en period lägger jag ofta in flera dagars vila för återhämting och uppbyggnad. Hur lägger ni upp träningen av er häst(ar)?
 
Silver och jag

Vilket fynd!

Åh har precis hämtat ut ett paket från posten. Har införskaffat lite snyggt och begagnat från hästnet. Har alltid velat ha ett John Whitaker sammetsschabrak, och hittade ett marinblått billigt, dessutom med matchande luva till. Självklart kunde jag inte motstå dem!
 
 
Tror ni inte att P kommer bli skitsnygg i dessa? 
 

Videoklipp; 30/1-2013

Samsagt riktigt ringrostiga på detta med dressyr, men nu kan det bara bli bättre! ;) Var mer än 14 minuter filmat så jag har verkligen försökt klippa ned den. Hoppas någon orkar se den iaf!
 
 
Åh när jag själv ser filmen vill jag hjälpa till och bara lägga till lite mer ben så att han verkligen kommer under sig med dedär långa bakbenen och reser sig liite mer i fram. Men faktum är att han inte orkar gå så långa stunder, men det var nyttigt att se sig själv rida, nästa gång ska jag försöka tänja på gränsen ännu lite till! :) Min åsikt om ridpasset kan du läsa här!

Ganska ovant

Jag insåg precis att det var mer än två månader sedan jag red ett tvättäkta dressyrpass med dressyrsadel och allt. 
 
När vi värmde upp var det ingen vacker syn kan jag säga! Paul var spänd och öppen i formen och jag fick känslan av att han inte kände sig riktigt bekväm. Försökte att bara fokusera på att han skulle bjuda framåt och såsmåningom släppte det faktiskt!
 
Jobbade med mycket övergångar och halter, man märker hur jäkla svag han är egentligen. Jag vill sätta mer tryck i honom men han känns inte alls redo för det ännu. Dessutom kan jag inte sitta ned i traven, man kan säga att dressyren verkligen behöver finslipas! Vi ska ju tävla i februari också, hua hur ska det gå?

Dagens

 
 
Såhär snygga var vi idag! Min nya favoritväst från Cavallo hängde såklart med! Filmer på väg!

Kul att blogga!

Jag är inne i en riktigt rolig period nu när det gäller bloggen. Är fylld av inspiration och det är extra roligt att ni läsare är aktiva och kommenterar. Blir lika glad varje gång jag loggar i  och det har trillat in lite nya läsare. Är det något särsklit ni vill läsa om? 

Hitta motivationen

Såhär under vintertid kan det vara lite si och så med motivationen till ridningen, även om det oftast känns bättre när man väl kommit till stallet. Det är kallt, mörkt och halt, men jag har några tips som brukar hjälpa.
 
Fundera på vad du skulle göra om du inte åker till stallet, för min del är det ofta dator och tv-tittande, och helt plötsligt känns ett stallbesök som en bra ide.
 
Jag brukar också försöka planera någon rolig övning eller vad jag vill få igenom med mitt ridpass. Det är alltid lättare när man har tydliga mål.
 
Ibland åker jag till stallet och bara pysslar, inga krav och bara mys i stallet.
 
Men ibland behöver man nog helt enkelt en stallfri dag när man känner såhär. Fråga en stallkompis eller närstående om hjälp, få saker gjort hemma eller slappa. För min del är min "egentid" viktig för att hålla humöret uppe!
 
Sommaren är ju underbar på många sätt :-)
 

En diss av hästen min

Dålig planering idag! Hade helt missat att det var hoppträning på förmiddagen och mitt dressyrpass med filmkameran får bli flyttat till imorgon istället. Ska bli skitkul att se hur det ser ut från sidan faktiskt, har inte, förutom dressyrdebuten, några filmer när vi tränar dressyr. Delar såklart med mig av filmerna här på bloggen!
 
Bytte täcke på Paul iallafall, han får verkligen skav av allt! Har köpt teddyludd att ha på tyglarna och försöker varriera täcken så mycket som det går :-)
 

Dagens Paul

Dagens uteritt gick över förväntan. Har haft svårt att få honom mellan skänkel och hand den senaste tiden, och detta särskilt ute i skogen. Idag jobbade jag verkligen med att få honom ärligt eftergiven och mot slutet släppte det faktiskt! Skänkelvikningar sicksack över vägen var det som lossade allt. Blev mycket samlad galopp idag och en del klättring, han behöver verkligen arbetas mer då han är så himla energisk och olydig. Jag vill ju gärna ta vara på all energi istället för att motarbeta den.
 
I veckan ska jag faktiskt rida ett riktigt dressyrpass i ridhuset, med dressyrsadel och allt. Förhoppningsvis får jag med mig en kamera också.
 

Haha gud vad ful!
Vimsigare än vimsigast

Har precis kört till stallet och tagit upp mobilen ur fickan, och gissa vad som också låg där? Min husnyckel. Har letat som en galning efter den hela morgonen och flertalet gånger har jag kännt efter i min jacka just den ficka som den fakiskt låg i. Herregud, hur kunde jag missa den? Ett mysterium!

Alltid är det något..

Jag förstår inte riktigt hur det är så att det alltid finns något man vill köpa till sin häst. Det finns alltid något högst upp på inköpslistan som absolut måste införskaffas. I detta nu är två paket påväg hem till mig på posten, och jag skäms lite över mitt köpbegär.
 
Ska anstränga mig och bara köpa det nödvändigaste framöver, det är inte hållbart som det ser ut nu.
 
Var inte länge sedan jag införskaffade min nya sadel, skärpning!
 

Nya tag imorgon!

Idag red vi ut i sällskap av Amanda Nekby och Werra. Blev kanske inte riktigt som planerat då Werra var helt crazy och stackars Amanda inte kunde få stopp på henne, hon var som ett skenande lokomotiv ;) Någon var visst lite överpigg? 
 
För mig blev det lite svårt att få Paul att slappna av då han hade Werra i baken helatiden, jag försökte verkligen få honom avslappnad och det gick bra i skritt och trav, men han blev väldigt spänd i galoppen, särskilt högergaloppen. Imorgon ska jag rida ut igen, ensam denna gång, så hoppas jag på ett mer lyckat pass! 
 
Här har vi Werrafröken i fråga!

Snygga idag! ;-)

Körde Jens Fredricson style med repnosgrimma utan aachenrem!
Tedträningen

Är väldigt nöjd med träningen igår! Paul var lite överenergisk, och blev faktiskt stark i handen ibland men förutom det tyckte jag att vi löste alla övningar utifrån bästa förmåga. En av uppvärmningsövningarna var dock en riktig utmaning! Gjorde en snabb skiss:
 
Dessa volter var ungefär 10 meter stora om man nu lyckades göra dem såpass stora. Det var verkligen sjukt svårt och man fick jobba som en galning för att hästarna skulle hålla galoppen igenom svängarna och det var en utmaning att sedan styra på ett hinder ur en så pass samlad galopp. Men det var fruktansvärt nyttigt också! Ska se till att bygga upp denna hemma för det var enligt Ted en nyttig övning för oss.
 
Hoppade en bana på 105cm och det gick utan problem. Paul hoppade försiktigt och bjöd härligt fram till hindren. Jag fick träna på min teknik innan hindret. jag mjuknar alltid i handen sista språnget men Ted ville att jag skulle låta Paul själv ta det utrymme han behöver så att jag inte bara mjuknar så att det blir glapp. Tyckte att han hoppade lite mer uppåt de gånger jag fick till den nya tekniken och det blev bättre och bättre ju fler språng vi hoppade. 
 
Jag blir alltid så himla motiverad efter en träning som denna! Gud vad ridning är kul! :D

Trötta men nöjda!

Dagens lilla träningspass på Silver blev verkligen som en lyckokaka för mig! Åh vad jag saknar att rida denna ponny! Tränade som sagt över lite cavaletti och småhinder, övningen finns att se här. Inget jätteavancerat men man kan göra många varianter.
 
Var noga med redan från första skrittsteget att Silver skulle svara framåt, det är svårt att riktigt få med sig denna häst hela vägen och man fastnar lätt i ett lägre tempo än vad som är önskvärt. Travade först över cavalettisarna i båda varven och la sedan till kryssen och sockerbitshindret. Gjorde allt till en liten bana och hoppade den tills jag fick en bra känsla. Silver var verkligen med på noterna och jag gjorde i slutet ett par omhoppningssvängar och det var så kul för han taggade till och vände runt bakdelen och hoppade super!
 
 
 
Buseponnyn och jag körde lite race också i slutet, han blir så stolt över sig själv när matte överöser honom med beröm! ;)

Grattis på namnsdagen!

Igår hade jag namnsdag och idag har *trumvirvel* Paul namnsdag! ;) Nu har jag haft denna lilla häst i min ägo i 1år och 4månader, tiden har gått fort!
 
 
Bild från förrförra året, spinkis ;)

Dagens övning med Silver

 

It's friday i'm in love

Åh jag är så sugen på detta träns! Men det känns lite onödigt inköp när jag inte ens äger en dressyrsadel. Finns att köpa på Hööks!
 

Träningsvärk!

Herregud! Mina ben är helt slut efter gårdagens barbackapass. Paul får vila idag, imorgon åker vi på Tedträning, fick hoppa in som reserv och det ska bli jättekul kan jag säga! Var länge sedan jag tränade för tränare, välbehövligt. :-)
 

So far

Nu har vi stått ett tag på Ekelund och det känns ändå rätt bra, Paul verkar lugn och nu har han fått hagkompisar också! Det är skönt att ha tillgång till ridhus när man vill, även om jag bara rider där 1-2ggr i veckan. Alla människor omkring är jättetrevliga och positiva, och jag och syrran har ridit flera ridpass tillsammans, jättekul!
 
Men jag måste erkänna att jag saknar Amanda! Att gå från att träffa någon nästan varje dag till betydligt mer sällan lämmnar ett tomrum. Paul saknar säkert sin bästis Kulan, även om han kanske inte fattar det, och de långa utevistelserna. 
 
Nu har jag gjort detta beslut och jag ska försöka göra det bästa av det.  Nu blir det sovdax för min del, ta hand om er!
 

Not according to plan!

Idag hade jag planerat att rida ut i månskenet en sväng men fick desvärre slopa mina planer. Min häst var helt hysterisk! Vet inte vad som flög i honom men jag red barbacka och kanske hade det påverkan? Jag brukar ju alltid skritta ut barbacka, men idag var det tydligen livsfarligt..
 
Jag vände efter ett tag och bestämde mig för att ta igenom dessa dumheter i ridhuset. Fortfarande lika hysterisk häst även inne och jag kunde verkligen inte fåhonom att spänna av. Att trava kunde jag glömma, han släppte inte ned mig på ryggen så jag studsade bara omkring och höll balansen i tyglarna. Jag var nära att ge upp!
 
Jag gjorde faktiskt en time out och funderade på hur jag skulle lösa detta. Insåg att han, ju mer jag håller i honom desto mer springer han. Men det svåra är ju att släppa på spärren hos sig själv när man känner att hela hästen är inställd på flykt, att stå emot instinkten att bromsa. Det tog några varv, men sedan slappande han av i vänstergaloppen. Kunde arbeta med samling och övergångar. Högergaloppen var svårare, jag fick sitta lite framåtlutad i början och vara väldigt följsam, men tillslut slappnade han av även här. Var så himla skönt att jag fick honom att acceptera det! Sedan var det inga problem, kunde tillockmed trava i ett lugnt tempo!
 
Tänk att det ska vara så svårt att ride egentligen? Paul fick sig iallafall en tankeställare, och även om jag hellre hade ridit ut var det nog en "fajt" som vi var tvugna att ta.
 
 
Vackert var det när vi red ut! -17 grader och stjärnklart!

Lite mysigt är det!

Igår blev stallbesöket mycket längre än planerat! Trots att jag inte red var jag där i drygt 2,5h, gick en promenad med Paul och stretchade, men det som tog tid var att jag putsade all min läderutrustning. Jag brukar göra det någon gång i veckan och det är faktiskt något jag tycker är riktigt mysigt! Jag är lite nojjig och mår dåligt när jag rider i regn eller blötsnö, lädret blir ju förstört! Men med rätt skötsel ska det ju skyddas så att det klarar detta, inom rimliga gränser då. Putsar alltid rent för att sedan fetta in ordentligt!
 
Känns alltid lite extra kul att rida när tränset är nyputsat och fräscht!
 

Att göra ingening

Ibland känner jag att jag behöver dagar där jag bokstavligen slösar bort min tid på helt onödiga grejjer så som att glo på tv hela kvällen, läsa, surfa runt. Idag är en sådan dag och det har varit riktigt skönt! tagit ett långt varmt bad tillsammans med en gammal tintinbok och pratat i mobilen i säkert 1,5h liggandes i sängen. Blir en tidig kväll, och så kör jag på för fullt imorgon! 
 
Min snälla syster tog hand om Paul åt mig, blir dock lite orolig när jag kikar på termometern, det närmar sig -20 och jag önskar han hade sitt supervarma vintertäcke på sig! Men han har massor av mat och jag tror nog bara att jag daltar lite med honom. Haha man vill ju inte att älsklingen ska frysa? ;)
 
 
Imorgon hoppas jag vi kan ge oss ut en sväng i skogen! Härlig vinterbild på Frida och Silver <3

Sen kväll i stallet.

Paul kändes superfin och mjuk i ryggen och kroppen! :-)
Lite mer tryck tack!

Både känner och ser att det egentligen behövs lite mera tryck och stamp hos Paul när jag rider, men det är en himla balansgång! Sätter jag för mycket tryck blir han tjafsig och orolig då han antagligen inte är tillräckligt stark, och med mindre tryck får jag en bättre ridkänsla, men han blir lite låg och tappar schwunget i gångarterna och hoppningen. 
 
Ska försöka utnyttja den extra bjudningen ute i skogen och stärka honom i en lite mer aktiv galopp och trav så kommer jag förhoppningsvis se resultat!  Nu bär det av ut till stallet för lite pyssel innan det blir godnatt för dagen :)
 
 
 
En busig Silver för några sommrar sedan, vackra ponny! <3

Ihopsläppet; Så gick det

Både bra och dåligt! Paul är en väldigt försiktig häst, han undviker heller än att bråka så egentligen är det inte så jättemycket att oroa sig för. Direkt fäste han sig vid Silver och följde sedan efter honom som ett föl efter sin mamma. Var jättegulligt, och Silver hade inget emot det. Nu hoppas jag att det kommer funka med flocken, alla är valacker och lite lagom busiga. För min del får han gärna hålla ihop med Silver, kul om mina älsklingar skulle bli bästisar ;)
 
Däremot lyckades min lilla klanthäst halka omkull, vilket inte alls var så roligt! Ska ut nu och känna igenom honom och strecha, han får vila några dagar, det kommer antagligen vara både psykiskt och fysiskt utmattande nu när han precis kommit in i en ny flock. Jag funderar även på att åka till kiropraktor och kolla upp honom, det är så lätt att de drar till sig när de ramlar och det vore dessutom en nyttig check inför tävlingarna i vår!
 
 
 
Blev film på spektaklet också, samtidigt som jag skrattar
åt hans klumpighet får jag hjärtat i halsgropen. Åh Paul :/
Man får hoppas att den mjuka snön dämpade fallet lite!
 
 

Fotografering; Paul i hagen


Skåpet!

Såhär ser mitt skåp ut nu, efter gårdagens snickeri! :D
 
 

En liten filmsnutt..

.. från igår.
 
 
 
Han var så himla duktig i studsen, var väldigt kort avstånd eftersom att Silver hoppade på samma avstånd. Han verkligen tittar på bommarna och backar av.

Det blir film ikväll!

Syrran och jag tänkte slå ihop oss och gymnastikhoppa lite med hästarna! Det blir studs, cavaletti och lite annat kul! :D Ska bli riktigt roligt!
 
 

Frågor och svar; Att byta galopp

Har fått en fråga om hur man lär hästen att byta galopp och jag måste säga att jag faktiskt inte har någon bra koll eller erfarenhet av detta. Paul har ännu inte blivit introducerad och Silver kan bara byta från vänster till höger ännsålänge. Är verkligen ingen expert, men kan dela med mig av en övning jag brukar använda när jag tränar på Silvers galoppombyten. 
 
Jag rider "halvt igenom". Vänder alltså rätt upp och flyttar honom i skänkelvikning ut mot sargen, då får man automatiskt upp hästen på nya ytter och sedan sitter jag bara om. Dock är det bra om du i början gör ett enkelt byte istället, alltså saktar av till skritt och fattar ny galopp. När det enkla bytet sitter är det dags att börja byta i språnget. Viktigt är att berömma dem när de gör rätt och att inte rida iväg hästen i bytet.
 
Många använder sig av bommar när de vill lära hästarna galoppombyten, då bilr det ju lite mer naturlig för dem att byta i språnget och verkligen byta rent. Alla hästar är olika, men ett galoppombyte är egentligen inget onaturligt för dem, och absolut inte svårt för dem. Kolla bara när de galopperar omkring lösa, alla hästar kan byta galopp!
 
 
Sedan har ju vissa hästar lättare för sig än andra :)

Fotografering; En bild

And more to come!
 

Pysseldag!

Har nyss kommit hem från stallet! Har äntligen gjort iordning skåpet så som jag vill ha det, blev verkligen jättebra! Ska ut igen ikväll och rida tillsammans med syrran och tänkte ta med kameran och visa er. 
 
Har även klippt en kanal i min fårskinnspad. Upptäckte för ett tag sedan att den inte hade någon, jättesynd då den är i äkta fårskinn. Men nu behöver jag inte köpa någon ny, perfekt!
 
 

-18 grader!

Glad att hästen är ordentligt täckad!
På söndag händer det!

Paul kommer få bekanta sig med sina nya hagkompisar på söndag! Är så glad över att han får sällskap i hagen, han gillar inte riktigt att gå ensam. Nu är det bara att hålla tummarna att de funkar bra ihop, återstår att se :-)
 

Nästan lite pinsamt!

Herregud! Dagens lilla hopp/trimmpass var inte mycket att hänga i julgranen. Paul drog iväg som en galning efter varje sockerbitshinder och jag gjorde varje gång en avsaktning och halt och fattade ny galopp. Ändå rättade han sig inte?!
 
En halvtimme in i passet satt jag av, tog av martingalen och provade igen. Skillnaden var enorm! Han tog alla mina korrigeringar och började vänta på mig istället för att fly. Vi hoppade den uppställda banan på  12 språng och detta på ett riktigt bra sätt! Trots den låga höjden(50)cm hoppade han faktiskt med bra avstamp och backade av till hindren. 
 
Ingen mer martingal på honom alltså! Det funkade dock super när jag red ut men i hoppningen tror jag att han känner sig låst, detta trots att jag har den väldigt lång. Så det blev ett lärorikt ridpass idag! :-)
 

Scary moment

Idag när jag ställt upp Paul i gången och tagit av sadeln gick jag iväg för att lämna den i sadelkammaren. När jag kom tillbaka var stallgången tom!! Fick lite halvt panik och såg skräckbilder av en lös häst på stallplanen. Jag kunde dock slappna av när jag upptäckte att han stod i en box, fortfarande fast i en av uppbindningslinorna. Hahah antagligen hade den ena släppt och Paul knallat in i boxen. Men fatta paniken!
 
 

Seger över mig själv!

Åh vilken underbar uteritt vi fick till idag! Gårdagens uteritt blev ju som tidigare nämnt ingen större succé, så idag blev det favoritbettet, martingal och en beslutsam ryttare, idag ska jag rida som jag vet att jag ska! 
 
Det var ganska halt idag då vägarna var nyplogade, men på kanterna var det mjukare och absolut tillräckligt bra underlag för att både skritta trava och galoppera på. Min kära lilla häst hade lagom bjudning och arbetade i fin balans. Kunde varriera från samlad galopp till lite större galopp och tillbaka igen, detta på ett mycket bra sätt! Galoppfattningarna satt som en smäck, och han verkligen satte sig när jag gav hjälpen. 
 
De gånger han blev lite stark och ville dra iväg höll jag bara emot och la till tryck med skänklarna och när han mjuknade gjorde jag likaså och då fanns han kvar hos mig i en ännu bärigare galopp eller trav. De dagar han är såhär fin är han verkligen en dröm att rida! Man sitter bara och njuter. Det gäller att komma ihåg detta när man har en sämre dag! ;)
 
 
En rosa grimma har han fått som inflyttningspresent av mig också! hihi

Lucky to have you <3
Imorgon ska det gå bra!

Jag måste arbeta med min inställning uppe på hästryggen, så vad jag än hittar på imorgon ska jag rida och arbeta Paul på ett metodiskt och lugnt sätt. Det hjälper ju som bekant inte att bli arg när våra hästvänner har sina dåliga dagar.


Kommer ni ihåg?

I höstas la jag upp en uppställningsbild på Paul och bad er gissa hur hög han är. Det var intressant att många av er gissade på mankhöjder upp emot 1.70 när han i själva verket är ynka 1.57m. En bild kan verkligen luras, och denna var tagen när han stod i en uppförsbacke och något underifrån. Hihi got ya!
 
När jag var iväg och tränade för Ted senast hände också en kul grej angående Pauls storlek. Jag tränade för honom i början av förra året, då han var både omusklad och orutinerad. Senast sa han såhär när jag kom gåendes in i ridhuset med Paul i släptåg:
 
- Jasså du har skaffat häst nu?
 
Jag tänkte inte så mycket på det, trodde han syftade på Silver, min gamla ponny.
Nästa sekund sa han:
 
- Den förra var väl också fux?
 
Haha, åh vad förvånad jag blev. Nej det är samma häst sa jag. Antningen hade jag krympt eller hästen växt, men kul att han upplevde en så stor skillnad på min lilla fuxkille!
 
 
 
Sedan var även denna träning en av våra bästa tillsammans! :)

Kan inte välja kategori i bloggappen?

Är det bara för mig som det inte funkar? Irriterande är det iaf! Bjuder på en bild på Pauls nya krypin, hoppas han är någorlunda renlig av sig, för när han stod här senast var han en riktig GRIS i boxen! ;)
 
Notera min härliga, limegröna vattenhink! Jag är kär! <3

Skidglasögon på!?

Riktigt kraftigt snöar det idag! Är besviken på mig själv efter dagens ridpass. Vi red ut i snöovädret då all snö gjort vägarna ridbara och det vill man ju inte missa? 
 
P var fin i skritt och trav men väldigt spänd i galoppen. Han kändes delad, med en superhög och kort nacke utan någon rygg. Försökte verkligen få honom att spänna av men det gick åt skogen. Jag vet ju samtidigt att han blir såhär när han har mycket överskottsenergi. Nya tag imorgon! Straffade mig själv med att putsa och fetta in all min utrustning, något som behövdes men som jag skjutit framför mig lite.
 
 

Gårdagens ridpass

Hoppade ju igår, en riktig banhoppning. Red med vårt nya favoritbett, det tredelade sötmalmsbettet med koppar i mitten och känslan var riktigt bra! På framridningen var han hur fin som helst, väl framme för hjälperna och med en härlig bjudning.
 
Hoppade fram lite lågt på bandelar och därefter hela bana på låg höjd för att sedan höjja upp till110. Paul var lite för pigg och framför allt väldigt olydig och tjafsig. Känner att vi skulle behöva ett trimmpass på låga hinder för det blir sjukt svårt för mig när han bara drar mig ur sadeln helatiden!
 
Själva hoppningen var dock riktigt bra! det var bara mellan hinder vi fick lite problem! :)
 
 
Välanvänd bild på bloggen, förlåt!

God morgon!

Någon önskade bilder på mitt skåp och hur jag har lagt upp det, men klantig som jag är glömde jag skåpnyckeln, så det får bli imorgon istället! Idag ska jag bara skritta ut en sväng tillsammans med mamma och Silver, Mys!
 
Någon verkar ha sovit gott inatt också! ;-)
 

95 bilder

Är vad jag har i bildmappen kallad "Paul". Det är inte så många att välja mellan om jag jämför med Silvers mapp som uppnår en siffra på hela 606 objekt!!
 
 
Men jag kan fortfarande fota hur många bilder som helst på denna fining <3

Stora förändringar.

Eftersom att det hänt så mycket nu de senaste dagarna med nytt stall och allt kände jag att det behövde förnyas även här på bloggen, detta trots att jag inte hade min förra design direkt länge. Kodningen är inte riktigt klar ännu, men jag tyckte det blev en ganska cool design! :) Tveka inte att lämna er åsikt, ändringar och förslag tas gärna emot!  

Första ridpasset i nya hemmet!

Vi gick ihop några och ställde upp en bana i ridhuset! Pyntade till det ordentligt, men vattenmattor, smalhinder grindar mm. Ska skriva ett utförligare inlägg om hur det gick. Paul var iallafall överpigg och vi avslutade med att hoppa en bana upp emot 110cm.
 

Städat och funktionellt!

Fixat skåpet! Ska försöka hålla det rent och snyggt också!
 
 

Frågor & Svar; Varför flyttade du?

Det är inte jättelätt att förklara, men jag ska ge er några av anledningarna, det är en drös med saker som tillslut ledde till detta beslut. 
 
Jag mockade 30 boxar i veckan, ett arbete som tog ungefär 1,5h per gång. Egentligen är det inte så farligt jobbigt men såhär såg ofta en av mockdagarna ut:
 
  • Kl 04.42 Vaknade, åt frukost och körde till jobbet.
  • Kl 06.00 till 14.36. Jobbade.
  • Kl 15.20 hemma från jobbet, tog något snabbt att äta.
  • Kl 16.00 i stallet, börjar mocka.
  • Kl 17.30 klar med stallet.
  • Hämtar Paul från hagen inför en ridtur.
  • Kl 19.30 bär det av hemåt.
  • Kl 21.00 är det sovdags.
 
Oftast red jag helst inte på mina mockdagar, på så sätt kom jag hem tidigare och kunde göra andra saker än att vara i stallet. Jag älskar hästar men inte tillräckligt för att låta det vara det enda som uppfyller mina dagar. Men jag var trots tidig hemgång omotiverad och trött, gjorde aldrig något vettigt och sköt mina vänner ifrån mig för att jag kände mig orkelös.
 
Grejjen är att när jag kände mig utarbetad dessa dagar, ledde det till dåligt humör från min sida. Jag är alltid trött när jag kommer hem från jobbet och jag klarade inte av att ha stallet tre ggr i veckan. Så jag började betala mer för att slippa två av mockningarna.
 
Nu i år har vi gått ned på tvåskift och jag får mindre pengar att röra mig med. Jag bestämde mig för att börja mocka igen. Men jag vet ju att jag inte mår bra av det, så jag var tvungen att sätta min hälsa framför hästens, trots att han hade det toppen! :-)
 
Det var såklart många fantastiska stunder vi hade hos Amanda och de finns alltid kvar i minnet. Det är ett helt fantastiskt ställe att stå på på sommaren, och hästarnas bästa sätts verkligen först! De får mat 4-5 ggr om dagen och går ute i hage ända tills efter mörkrets inkommande. Paul har utvecklats och blivit en helt annan häst! Mycket mer trygg med sig själv, mycket mer bjudning. Jag tror att han var riktigt lycklig. Det var ett svårt beslut som tog lång tid att fatta. 
 
Min familj är ju uppstallade på Ekelund, stallet jag flyttat till. Syrran och jag kommer rida tillsammans, och vi hjälper varandra när det behövs. Det finns ridhus och paddock, stor utebana och skrittmaskin. Hästarna får tyvärr inte gå ute längre än till tre och det är en stor anläggning med många hästar. Jag behöver bara mocka Pauls box varje dag och ha "stalltjänst" var femte vecka. Jag hoppas att vi kan fortsätta utvecklas och ha kul även här där vi är nu!
 
Bildnamn
 
Sommarbild på utebanan på Ekelund. (Bildkälla)

Flyttat!

Då är vi tillbaka där vi började. Känns både bra och jobbigt. Vi hade det ju egentligen så bra hos Amanda!

Photoshop i mitt hjärta <3


Lite kaos i ridhuset

Körde till ridhuset i tordags och det var inte den mest positiva upplevelsen jag haft. Hoppades på att det skulle vara någorlunda folktomt, men det blev istället en hel drös med ekipage och hästar som skulle ridas eller skrittas samtidigt som jag red. Paul blir så himla orolig när det kommer in och ut nya hästar helatiden också.
 
Jag försökte göra det bästa av situationen även om både han och jag var något ofokuserade. Arbetade som planerat med bommar på marken, gick inte alls så bra i början med det blev bättre och bättre. P bytte faktiskt galopp över dem ett par gånger! Vill ju verkligen lära honom att byta, men får problem med att han spänner sig varje gång jag försöker introducera honom något nytt. Kanske galoppbommar kan hjälpa oss?
 
 
Gammal bild på Amanda och min Paul

Ridhuset idag!

Är så himla taggad på att åka till ridhuset idag! Ska förhoppningsvis köra lite arbete med galoppbommar, mycket nyttigt för både häst och ryttare! :-D

Sådär! Som nytt ;-)


Handsytt

Nyss kommit hem från jobbet och nu sitter jag och reparerar Pauls relativt nya täcke som gått sönder i innerfodret, typiskt! Det går inte så fort heller med tanke på att jag måste göra det för hand ;-) Men det är faktiskt lite kul att sitta och pyssla.
 
 
Vet inte hur jag ska göra med ridningen denna vecka. Det är mörkt när jag kommer hem och jag känner inte riktigt för att vingla omkring på hala vägar i det ljuset. Skritta går ju såklart, men galoppera? Blir till att köpa en pannlampa! Förhoppningsvis kommer vi till ridhuset någon dag också :-)
Som nytt, ;-)

Update i sängen

Då var det dags att börja jobba igen efter ett par härliga lediga veckor över jul och nyår. Börjar med förmiddag och uppstigning kl 04.42, kommer kännas lite lagom tungt när man har vant sig med att gå upp vid 10 senast tiden ;-)Skrittade en sväng barbacka på Paul idag, klättrade och övade på halter och skänkelvikningar. Man får göra det bästa av det som går nu när det är lite sämmre träningsmöjligheter. P var sjukt pigg och taggad! Skrittade sjukt fort upp och ned för backen tills han blev trött och lugnade ned sig lite. Jag satt bara och gavade åt hans otroliga energi. För att inte tala om när vi vände hemmåt, korta snabba skrittsteg, kändes som att flyta fram. Jag försökte få honom att lugna sig och ta ut steget istället för att trippa men det utan framgång. Provade även att göra halt men han började slå med frambenen och försökte tjuvgå framåt helatiden. Ja herregud, min häst behöver motioneras mer skulle jag tro!Vacker bild på stallplanen från igår morse :-)

Lugn dag

Inatt frös det på igen och allt blev såklart ännu lite svårare, inte det bästa att rida på. Mockade i förmiddags och Paul fick faktiskt vila ännu en dag. Red iallafall en långtur igår så det var ju tur det iaf. Jag ska se till att få loss transporten från sin "vinterförvaring" så kan vi åka till ridhus själva någon gång i veckan! :)
 
Bilden kommer från en film från när vi hoppade några dagar innan nyår. Paul var superfin! Fina framben han har på denna bild <3
 

Drastiska åtgärder!

Skämt åsido, idag fick jag nog av att halka runt på våra isiga vägar och satte dit tåbrodd inför dagens ridtur. Fick riktigt bra grepp, kunde utan problem galoppera, även om jag dock höll mig till samlad galopp. Solen sken och det var riktig vårkänsla!
 
Paul var helt överlycklig över att få komma ut och röra på sig! Frustade och taktade, själv satt jag bara och njöt, för han var jättefin att rida! Arbetade ambitiöst i galoppen i en härlig uppförbacke med massor av tryck bakifrån. Kunde faktiskt samla högergaloppen förvånansvärt bra, trots att han var lite spänd i början. Nöjda och glada var vi när vi kom hem! jag tog ut brodden och serverade lunch till Paul ute i hagen. Mys!
 
 

Dagens Paul
Det är inte lätt när det är svårt!

Min häst var idag helt övertänd! Taktade såfort jag tog tyglarna och ville bara framåt helatiden. Blev mest skritt på de härliga vägarna som fortfarande är täckta av is. Kunde endast galoppera korta sträckor där isen smält. Hade behövt jobba lite mer an så med honom idag, men jag får ha tålamod! det är inte långt kvar tills isen ger upp sitt grepp! :)
 

Jag är bloggberoende!

Nu pratar jag inte om att blogga utan att läsa bloggar! Jag kollar de bloggar jag läser minst 3 ggr om dagen om inte oftare på vissa. det börjar gå lite övertyr för min smak så därför har jag som mål i år att dra ned på bloggläsandet till den gräns där jag inte känner att jag måste läsa. Starting today!
 

Jag kommer dock inte överge mina favoriter,
( agequestrian.blogg.se ), ( almaranebo.blogg.se ), ( cooorre.blogg.se)  och ( kristinawarg.se ).
 
 
 

Gott nytt och ny favorit

Hallå, då är det 2013, som vanligt gick 2012 lika fort som andra år! 
 
Jag har förövrigt hittat ett nytt favortibett! Det är lite konstigt, han har funkat så himla bra på det tvådelade fullcheeket, men helt plötsligt funkar det inte alls längre och nu rider jag med tredelat istället. Han som aldirg funkat bra på tredelat? Det är ett mysterium! ;)