Kärlek till pollen Paul

Åh han var så sjukt rolig att rida idag! Hade egentligen inte tänkt rida överhuvudtaget, men han var inte alls öm vid manken så jag la en fårskinnspadd under sadeln och red ett mycket kort pass i paddocken.

Värmde upp väldigt kravlöst, blev nästan på långa tyglar, något som konstigt nog verkade fungera då han var superfin hela passet. När jag sedan tog tyglarna kunde jag kräva lite samling utan att han blev hög och spänd i nacken. Dagens huvudövning var enkla byten, något jag tycker är otroligt nyttigt och stärkande för en häst som Paul, dessutom är de ju lite förberedande inför att lära honom att byta galopp. Han var väldigt lydig, hade dock lite svårt för att sakta av från galopp till skritt - det blev travsteg imellan, men han är nog inte tillräckligt stark för att klara att göra det i balans ännu. Galoppfattningarna var super och han var otroligt positiv och ambitiös. Avslutade när det kändes som bäst och han fick massor av klapp och beröm.


Stalltjänst

Imorgon är det stalltjänst för min del, var ute och kvällsfodrade nyss. Paul fick vila idag, börjar tro att det är sadeln som spökar igen, Blir så trött på att det alltid ska vara något med hästarna. Han är öm och svullen vid manken, så jag tror att sadeln kan vara för trång, men det konstiga är att det bara är på ena sidan. Ska prova mig fram lite och se hur han reagerar, men han får gå lugnare ett tag framöver.
Nu ska jag ha lite lugnt kvällsmys och sedan blir det hopp i säng, en tidig lördag väntas.

Fotografering; Lady Madonna

Följde med min vän Amanda till Södertälje RK där hon vattengravs-tränade tre av sina hästar! Jag agerade fotograf, något som jag saknar otroligt mycket! Måste se till att införskaffa en ny kamera så jag slipper bli arg på bildkvaliten! Bjuder på några bilder på vackra Lady Madonna!



Dagens Paul

Åh idag var Paul verkligen en dröm att rida! Redan från första steget var han otroligt mjuk och positiv. Red med gramanen och hans favorit, raka tränsbettet idag. Han har ju haft en period med lite mycket åsikter och igår betslade jag faktiskt upp honom till ett tredelat babypelham. Det blev ju tyvärr inte bättre av det, men idag var han som sagt super. Nästa gång behöver jag bara sätta på gramanen när han har en sådan här period.

Red tillsammans med Frida och Silver idag, hur härligt som helst! Behövde knappt gramanen, men när han ville hitta på konstigheter och slippa jobba var det bara att använda den för att få honom att ge med sig lite. Massor av klapp och beröm fick han! Efter ett tag blev han härligt energisk och tog mina hjälper jättebra! I slutet av ridturen började det hagla, något som Paul inte alls gillade, han blev skiträdd och spänd så vi skyndade oss hem.

Imorgon blir det vilodag då jag upptäckte att han var otroligt öm uppe vid manken, vet inte vad som har hänt. Han verkade inte störas av det i ridningen, men jag vill vara på den säkra sidan så vi tar det lugnt de kommande dagarna. Kan vara något som hänt i hagen, han ville i alla fall inte bli borstad på just det området. Om han är fortsatt öm nu några dagar framåt måste jag nog åka till en kiropraktor med honom. Får vänta och se..


Videoklipp; Busig polle

Kanske borde satsa på western istället, han är en riktigt duktig spinnare ;) hihi


Random Pics

Uteritt stod på schemat! Idag var det verkligen inte kul att sitta på Pauls rygg, han hade enormt mycket överskottsenergi som uppenbarade sig i en envis häst som vägrade lyssna på sin ryttare. Han är ganska "hård" i skallen så det tog sin lilla tid att få honom att sköta sig, men tillslut blev han ändå helt okej, kanske för att han tröttat ut sig själv lite, knashäst. Imorgon tar vi en tur i skogen igen och så får vi se om något har sjunkit in.

Lite bilder från den senaste veckan som jag hittade på mobilen bjuder jag på också!



Hahah var tvungen att bjuda på den sista, vi klättrade i skogen, han och jag och plötsligt tog han tag i denna grangren och vägrade släppa! Kolla uttrycket lixom? - Kom nu Paul!  "Nej, min gran!!!!!"

Fotografering; 25 Mars

Här kommer bilderna från i Söndags! Fotade av Syster<3 Bjuder även på de mindre bra bilderna, vi är ju verkligen i utvecklingsfasen som ekipage ;)



PS. Han tycker verkligen att det är roligt att hoppa! Öronen spetsade, kolla själv ;)

Tränarvisdom

Min tränare och vän sa något jag måste tänka på i framtiden. Jag var ju ganska missnöjd med träningen i söndags och jag måste lära mig att tänka på ett annorlunda sätt. Anledningen till att jag tränar är ju för att lösa de problem jag har och utvecklas tillsammans med min häst. Om allt går perfekt, då har du ju inget av att träna? Det blev avsevärt mycket bättre mot slutet så jag lärde mig något nytt, och det var ju hela meningen med att träna. I fortsättningen ska jag ställa lite mer normala krav på oss så kanske jag rider bättre också!

När jag tränade för Ted sa även han något intressant. "Nedslagen är din bästa vän, de är dem hästen lär sig av". Hur sant och bra är inte det lixom? Det gäller att lyssna på sina tränare helt enkelt!



Småskutt <3 Har ju förresten glömt att lägga upp bilderna från träningen. Blev tyvärr inte så många då Frida hade lite problem med tajmingen och tog lite för tidigt i avsprånget, men det är bättre än ingenting! :D


26 mars

Idag har det varit en rolig dag! Var ute ganska tidigt i stallet och tog hand om Paul, longerade bere en kort stund för att han skulle få röra på sig lite, annars tror jag att han var ganska matt efter träningen igår. Lite spänd var han faktiskt, skulle behöva införskaffa en pessoasele för att hjälpa honom att jobba rätt.

Resten av förmiddagen var jag hos Amanda, vi red ut på tre hästar. Alla var jättefina och positiva, blir så lycklig varje gång jag rider ut i skogen med så underbart sällskap! Sedan bar det av till jobbet, där jag just nu sitter. Funderar på att jobba över idag till kl 4, men jag skulle verkligen behöva sova. Får se hur jag gör :P

Hoppträning för Amanda

Idag vet jag inte vad jag höll på med, min ridning kändes verkligen inte alls bra. Tar dagen från början;

Lastningen var inga problem, var jätteskönt då han stulade lite senast när vi skulle åka hem. Stod som ett ljus hela resan till Hista, duktig häst! När vi red fram gick han riktigt bra, även våra första banor kändes toppen. han lysnnade och jag kunde bara vänta in hindrerna. När vi sedan skulle hoppa bana kände jag att han började bli matt. Efter det vet jag inte vad jag pysslade med, försökte hjälpa honom att trampa av med istället blev det bara fel då jag ville hoppa utifrån helatiden. Jag hade svårt att få en bra galopp att hoppa ur, och jag fick låna ett par sporrar som gjorde saken lite bättre. Hoppade en bana på 1m, och vi tog oss igenom den, men jag är otroligt missnöjd med mig själv. Det är himla tur att jag har en så bussig häst iaf..


Saker att se fram emot

I eftermiddag ska jag som sagt iväg och träna för min tränare Amanda Gullström. Det ska bli jätteroligt och jag är så glad över att ha en så engagerad och duktig tränare, man känner stor skillnad på både ridning och häst när hon hjälpt oss i hoppningen. Så himla bra! Dessutom är det ett plus för mig att hon red Paul några gånger under min skadetid, och dessutom har tagit ut honom på hans första tävling. Hon vet ju precis hur han fungerar och på så sätt kan hon ge ännu bättre hjälp :D

Min Syster Frida ska ta med kamera, så jag hoppas på att det blir några fina bilder så att bloggens utseende kan få sig ett lyft. Tänkte faktiskt engagera er i hur bloggen ska se ut, spännande!

Sedan har jag anmält mig och Paul till mina första tävlingar.  Tyvärr är jag reserv i en av dem, men jag håller tummarna för att jag kommer med ändå. Annars får tävlingsdebuten vänta till 1 maj då jag åker till västerås och hoppar två 1m- klasser, känns som ett bra ställe att debutera då de har två enorma grusbanor till framhoppning och tävling, perfekt för oss som är lite orutinerade :)



Amanda och Paul hoppar hemma i pasddocken. Här var han inte mycket hoppad, duktig!

Lyckliga hästar!

Idag red jag ut i skogen med Paul, tog det lite lugnt då jag ska hoppträna imorgon, ska bli skitkul! Han var dock inte så jättetrevlig att rida idag, otroligt pigg och uppstissad, tog ett bra tag innan han örjade fokucera på mig, och då var han i och för sig rätt fin så jag får väl vara nöjd med att jag fick igenom det jag ville :)

Silver fick gå ut i hagen med kompisarna för första gången sedan skadan, han var överlycklig! Så härligt att han är påväg tillbaka igen, han uppskattade verkligen inte att vara fast i en box dygnet runt.

Lycklig polle, fotad av Frida Torrång :)

05.46

Sitter på jobbet och mitt pass ska snart börja! Skönt med fredag, ska dock jobba imorgon också så det blir en ganska kort helg för min del tyvärr.

Igår fick Paul ta det lugnt, han har gått endel de senaste dagarna så en vilodag behövde han. Ryktade i säkert 1 timme och bara myste, tror att han behöver lite sånt då jag fortfarande upplever honom som lite reserverad i mänskligt sällskap. Väldigt len och glansig blev han i pälsen tillslut!

Faktiskt så tog jag cykeln ut till stallet, var superskönt att få lite frisk luft och träna lite igen. Något jag tror att jag kommer fgöra endel framöver, det är dags att träna upp mig efter olyckan. Jag passade även på att vara extra skötsam, mockade hela hagen som var rätt skitig och putsade tränsen och sadeln. Måste erkänna att jag är ganska dålig på att ta hand om mina läderprodukter. Det blir 1-2 gånger i veckan, om ens det :P  Hur ofta putsar du?

Ridit under stjärnorna

Jag har aldrig ridit i paddocken på Paul faktiskt så idag blev det att inviga den. Den är ganska stor och jag kände att Paul utnyttjade det genom av att skjuta ut ytterbogen och på så sätt komma undan lite. Han var även väldigt ofokucerad i början, något som försvann allt eftersom. I slutet gick han som en klocka och jag överöste honom med beröm. Avslutade med att rida lite öppnor längs långsidorna, han har fortfarande svårt i höger varv men det kommer släppa lite sedan. Provade även att rida några milda travlängningar, svårt att få ett jämt tryck bakifrån men jag tror att de kan bli bra när styrkan kommer.


Lyckorus

Paul var superfin idag! Red till Amanda Gullströms lilla gård och hoppade lite på hennes utebana, med Amandas hjälp såklart. Hon byggde upp en rätt knivig bana åt oss, med mycket hinder direkt ur sväng, något som Paul har svårt för. Hoppade fram på ett räcke upp till och med 110cm, hoppade sedan banan två gånger och höjde tillslut upp oxern lite och hoppade den någon gång.

Jag hade remontnosgrimman + det raka tränsbettet, någon jag upplever att han fungerar bra på! Han hoppade riktigt trevligt idag, särskilt när hindren blev högre. Han har en så bra inställning och klipper alla hinder väldigt enkelt utan att tveka, fastän han inte hoppat så mycket i sitt liv ännu. De sista sprången på oxern kändes verkligen jättebra. Jag är så glad och stolt över min lilla polle.

Skissade upp dagens bana, tog mig till och med tid att få hinderfärgerna rätt, visst ser den rolig ut?


Firar systeryster

Idag är lite släktingar hemma på besök då lillsyrran fyller 17 år på tisdag. Grattis Frida! Har precis fikat med jordgubbstårta, bullar och citronkakor, hur gott som helst! :D Har faktiskt inte varit i stallet ännu, men funderar på att skutta lite med pollen min, det är ju bara så himla roligt!

Denna helg har verkligen gått superfort! I Fredags var det Beach Volley med jobbpolarna som följdes av utgång. Kom hem vid 3 och gick upp kl 6.30 för att hänga med Amanda som skulle tävla i Södertälje. Var där i princip hela dagen och avslutade med att kika på Grand prix hoppning ifrån Paris på eurosport. Idag har jag unnat mig själv att dega i soffan, duscha sitta vid datorn och äta riktigt god mat. På måndag är det förmiddag som gäller på jobbet så det blir tidiga mornar och tidiga kvällar, inte alltid så kul..



Bus Silver slipper förresten sina bandage från och med igår. Det är jättefina skorpor på såren och det läker riktigt bra! Snart kan han sättas igång! Frida ska faktiskt börja ta kortare skrittturer redan imorgon. Så himla skönt att han är på bättringsvägen, inget är hemskare än när ens älsklingar inte mår bra! Inte sant? ;)


Träning

Paul var superfin idag :-D Jag red dressyr i ridhuset för första gången på länge. Paul var superpigg men öndå ganska kontrollerbar. Övade mycket övergångar och på att varriera tempot. Väldigt nyttigt för oss båda att träna på! Sedan började vi introducera öppnor vilket gick super. Framdelsvändningarna var däremot mycket svårare. Något vi får jobba på helt enkelt! Väldigt nöjd med oss idag! :-) Nu blir det beachvolley med jobbarkompisarna, kul:-D

Tråkig blogg jag har ;)

Min uppdatering är verkligen värdelös just nu, men jag har inte haft tid att sätta mig vid datorn och skriva helt enkelt. Jag sitter på jobbet och slutar om en halvtimme, ska bli skönt att komma hem och sova. Imorgon blir det dressyrträning för Pauls del, kul!

Idag och igår var jag hos min vän Amanda, vi har ridit, målat hinder, fotat och haft riktigt kul! Är så glad över att ha en så fin vän <3

Sitter och kikar på lite tävlingar för min och pauls del och har faktiskt hittat ett par jag skulle kunna tänka mig att anmäla mig till. Ska bara kolla om det är någon som är sugen att hänga med, för jag klarar mig nog inte helt ensam på tävling :P Längtar så!

Gammal bild från förra året, BusSilver påväg till tävling ;)

Vaccinerad och klar

Paul belv vaccinerad i måndags och har vilat nu i två dagar. Han hade feber igår, men var feberfri imorse, jätteskönt. De kan ju få lite feber när de får sprutor. Nu är hans grundvaccinering komplett iallafall.
Däremot var han inte så jättelätt att ta tempen på. Han tyckte att det var väldigt obvehagligt i tisdags så idag när jag skulle tempa och kom in med termometern i boxen ville han inte släppa mig nära sig. Tog lite tålamod, men tillslut stod han stilla när jag stod vid rumpan och då lyckades jag på något vis tempa honom. Har aldrig stött på en så rädd häst förut, han sköt rygg och blev helt fryst, stackarn, kan inte vara skönt.

Fotografering; 12 Mars


Vårväder

Ja nu är äntligen våren här! Idag tog vi oss en sväng ute, Paul och Jag. Han var helt överlycklig och blev ibland lite okoncentrerad, till exempel i galoppfattningarna då han bara tog galopphjälpen utan att lyssna på vilken galopp jag krävde. Det blev mycket galopp idag, vägarna var helt underbara och då kan man ju inte låta bli? ;)  Paul var hade väl lika mycket vårkänslor som jag för han frustade helatiden. Har faktiskt inte så mycket att berätta, det var en mysig tur i skogen helt enkelt!


Videoklipp

Detta var tyvärr bara vad som blev filmat då kameraminnet var fullt.


En rolig dag till ända

Avsluade med att hoppa Paul i ridhuset nu på kvällen. Ställde upp en enkel bana med en kombination och två räcken vid sidan om. Värmde upp med att travhoppa ett kryss för att sedan hoppa banan på låg höjd. Kombinationen höjde vi sedan upp till 1m och hoppade några gånger.

Paul var helt överpigg idag, det var som om han hade eld i baken. Hade lite svårt att få honom att vänta på mig, men rättade sig ändå ganska bra. När jag hoppade kombinationen när den var lite högre fick vi en ganska grov rivning då han inte riktigt hoppade upp sig ordentligt, han kan ju ibland bara "lägga sig" över hindret. Svårt att förklara, men när jag sedan kom igen hoppade han mycket bättre även om han fortfarande gör lite väl långa språng. Jag kunde dessutom ha hjälpt honom att korta sig mer, men samtidigt vill jag att han ska kunna ta vara på sig själv. Är jättenöjd med hästen idag, så otroligt positiv och härlig att rida!



Kommer kanske en liten film sedan! :) Syrran filmade med mobilen.


Stallet på G.

Har faktiskt inte varit ute till stallet ännu. Låg hemma i solen och kollade på livesändningarna för SM i hoppning hela dagen, var riktigt härligt! Paul hade det lika skönt i hagen han då han låg ned och njöt på förmiddagen, söta häst. Kan nog förvänta mig en lerinpackad polle när jag kommer till stallet om någon timme, haha



Speciell Lördag

Det var 20 tinmar sedan klockan ringde vid 04.45 och jag begav mig till jobbet. Är inte så kul att jobba helg, men jag får i alla fall bra betalt för det. Har varit vaken i snart ett dygn så jag känner mig matt, minst sagt! Eftermiddagen spenderades med min vän Amanda, ridning, tv-mys och bakning har vi pysslat med. En helt underbar dag tillslut. Nu ska jag sooova :-D Puss och hej!

Saknar



Lilla Silverponnyn! Det blev omläggning av bandagen för honom idag, på måndag åker stygnen förhoppningsvis bort. Jag är så glad över Paul, men jag saknar Silver lite också. Även om han står i samma stall som paul och det är lilla syster som har honom som sin häst. jag saknar att ha honom som min häst. Tur att jag kan gosa med honom varje dag, och om några månader kanske jag kan sno ett ridpass eller två, hihi

Sedan vore sommar inte helt fel heller, hur härlig ser barbacka bilden inte ut lixom? Shorts, T-shirt och barfota.

Önskemål!

Karin ville att jag skulle lägga upp några av mina Photoshopredigeringar, men jag har tyvärr inte så mycket att bjuda på :P Redigerar inte så mycket nuförtiden tyvärr, men jag tänkte göra det omvända istället, låta er önska en speciell bildredigering? Kanske att man får mejla in egna bilder? Vore det kul? :)



Vanligtvis redigerar jag bara bilden, ändrar exponeringen,färgerna och evetuellt störande objekt i förgrund och bakgrund, bilden ovan fotad med digitalkamera.



Ibland tar jag mig tiden att göra lite mer avancerade redigeringar :)


Friday 9 March

Jag har ibland för bråttom när jag är i stallet, inte så att jag stressar galet mycket, men ibland tar jag mig inte riktigt tid att verkligen slappna av och bara njuta av tiden tillsammans med hästen. Det gjorde jag idag! Började med en riktigt ordentlig rykt, klippte och borstade igenom man och svans och bara myste.

Det märktes att han uppskattade att bli ompysslad, han blev så lugn och harmonisk när jag sedan red. Vi tog en långtur ute, vägarna var helt underbra på de ställen där isen tinat! Blev mycket träning på galoppfattningar och att varriera galoppsprången, något han har svårt för. Men idag kunde jag från en stor härlig vägvinnande galopp, bara räta upp mig och krama i tygeln och då kom han direkt tillbaka i en mer samlad galopp. Paul var pigg, och blev lite tittig i början, vi träffade på ett livsfarligt dräneringsrör och en betongbro. Men han behövde bara lite tid och övertalning så slappnade han av igen. I övrigt var han superfin och otroligt ambitiös. Åh jag blir så lycklig av ridpass som detta! :D hihi



Inget flyt denna vecka

Paul fick vila idag då jag var helt slut efter jobbet, det har varit två struliga dagar, men förhoppningsvis löste vi allt idag. Jag ska jobba på lördag också så man blir ju lite trött ibland, även om mitt jobb oftast är riktigt bra!

Jag oroar mig lite för att Paul har tappat lite i hull, han har hållit sig så himla fin under vintern och jag tror att det är våren och fällningen som är boven i dramat, har ökat högivan endel nu iallafall.


Trött och lite irriterad

Idag fick jag verkligen inte till det. Hästen var egentligen riktigt fin men jag red askasst. Hade svårt att vara konsekvent med mina skänkelhjälper och jag blev lite oplanerad i ridningen. Dessutom tycker jag att jag ibland blev bakåtdragande i handen, något jag verkligen sliter med för att jobba bort!

Red inte länge eftersom att jag fick en så dålig känsla, men ska jag fokucera på det positiva kändes hans galopp väldigt trevlig bitvis och han gjorde ett par riktigt fina galoppfattningar! Sesan försökte jag sitta ned lite i traven men det var helt hopplöst, jag skäms över hur jag skumpade omkring där uppe på min stackars häst, haha! Får ta nya tag imorgon med min inställning och ridning. Jag har svårt att "bara rida" i ridhuset, jag vill gärna ha bommar och hinder eller en speciell övning att träna på. Måste planera lite bättre inför morgondagen helt enkelt.

Invigde min mobilkamera i kombination med film, tycket att den inte filmar alls lika bra som min gamla tyvärr, men bjuder ändå på lite film ;)


Dagens Paul

Idag hann jag ut i skogen innan det blev mörkt. Det var en solig dag idag så vägarna hade faktiskt tinat upp och var helt ridbara faktiskt! Har läst att det ska bli kallare i slutet av veckan så jag passar på att rida ut när det går. Får dåligt samvete om det blir för många ridpass i ridhuset, dels för att det inte är bra att rida på samma underlag helatiden och dels för bjudningens skull. Sedan har jag inget emot att rida i skogen heller ;)

Iadg introducerade jag öppna för första gången. Tyckte att det var en bra sak att börja lära honom grunderna ute eftersom att det blir mycket roligare då ;) Han var jätteduktig i vänster öppna men inte lika lätt i höger. Berömde honom jättemycket bara han tänkte rätt, så jag tror att han kommer hajja grejen om några ridpass. Jobbade såklart bara i skritten med öppnorna, i traven och galoppen hade vi mest fokus på att han skulle vara bärig och inte tjuvöka. Riktigt fin var han bitvis :)



Månen syntes i slutet av turen, längtar efter våren och riktiga bilder! :D


På Jobbet

Har varit på jobbet i mer än tre timmar redan. Hann inte berätta om gårdagen så jag gör det nu istället. Vi bytte Silvera bandage, det var sjukt många lager! Först Cellona, gasbinda, bomull, gasbinda, bomull, gasbinda, gasbinda och sedan elastiskt bandage runt hela paketet. Hans så såg mycket fina ut! Skönt! Paul fick en vilodag :-)

Lugn söndag

Idag skrittade jag en sväng i skogen med Paul. När jag säger skog, då menar jag också skogen, det var kanske inte en så bra ide såhär i efterhand för min polle var otroligt spänd och flög i luften för minsta lilla. Detta kombinerat med ett hackamore är inte direkt en bra sak med tanke på hur han betedde sig senast när jag red ut. Jag kunde ju inte få stopp på honom när han blev rädd och drog iväg lite.

Men det gick ändå rätt bra och han spände av mer och mer efterhand. Passade även på att klättra lite också, mycket nyttigt och jag hittade en klätterbacke jag glömt bort helt, blir nog ett riktigt klätterpass i veckan om vädret håller sig! Han var konstigt nog inte alls trött efter träningen igår.

Beställde förövrigt ett nytt bett igår. Ett tredelat Pelham med korta skänklar, han hade det när Amanda red honom i höstas. Egentligen är Paul en otroligt känslig häst, och han blir i princip aldrig stark eller hängande i handen. Men han är inte den lättaste att rida ihop, och jag tror att det kan vara bra att varriera med detta lite skarpare bett ibland. Kanske kan jag få fram lite mer kvalite i galoppen och på så sätt bättre hoppning.



Såhär ser det ut, finns att köpa på hastshopen.se :)


Tre bilder efter träningen idag.







Lite trötter efter träningen mitt hjärta :)

Hoppträning för Ted Nätterqvist

En väldigt spännande dag ligger nu bakom mig och jag är nöjd med hur den har gått. Min lilla häst har skött sig mkt bra på sin allra första hoppträning utanför Ekelund. Han stod som ett ljus i transporten och skötte sig bra på träningen.

Det var en ganska lång bana vi hoppade, med båda två- och trekombination. Började med att hoppa ett lågt hinder på volt och vi jobbade då med att få ett jämnt tempo fram till hindret. Hoppade sedan en oxer där vi efteråt skulle säga till när vi kommit tillbaka till en bra galopp och notera hur många galoppsprång det tog. För mig tog det 9st, kanske lite för många haha. Sedan la vi till två hinder till efter oxern och det var uppvärmingen så att säga. Banan gick vi direkt ut på utan att varken ha hoppat igenom kombinationer eller banan tidigare. Otroligt nyttigt då det blev lite mer som en tävling då varje hinder du hoppar är ett nytt.

Paul kändes verkligen superfin! Jag valde att endast hoppa banan på 90 cm höjd då jag inte ville att det skulle bli för mycket nya intryck för honom. Det räcker med att han knappt hoppat kombinationer förut, aldrig åkt iväg på träning förut. Vi fick lite problem ibland på linjerna och kombinationerna då han orutin kom fram och det blev väldigt vingligt. Men han är ju så underbar och klipper hindrerna ändå!

Min ridnign kändes också ganska bra men jag ser nu på filmerna att jag måste få ihop honom mycket mera, han blir lite lång och då blir det ju inte direkt lättare för honom att hoppa upp sig.  Det är det vi måste jobba på helt enkelt. Tyvärr blev inte allt filmat, men jag är väldigt glad att det ändå blev endel.  Tack Frida! :D



Sedan hoppar han ju inte direkt jätteflashigt, men det kommer med styrkan och lite högre hinder ;)

Haha jag dog lite

Titta noga så ser du en mus kila förbi dessa fantastiska hästar som just dragit loss värsta långtradaren ur snön. Självklart är dendär lilla musen livsfarlig? ;)

Mycket att stå i.

Just nu har jag verkligen hur mycket som helst som måste ordnas upp i mitt liv. Längtar tills det är förbi så att jag kan slappna av lite. Silverpojken ska vi hämta från Strömsholm imorgon, så skönt att han får komma hem igen, jag har saknat honom! Han kommer antagligen få boxvila i några dagar då såret lätt går upp vid rörelse.

Paul fick bara en promenad idag, han var pigg och glad och hade som vanligt legat ned i boxen under natten. Intorkat bajs och kiss på hela halsen och huvudet, mys? Han är verkligen en riktig skitgris! Nu taggar vi inför Tedträningen i helgen, ska bli jättekul och spännande! :D