Det är inte vackert..

.. Men min häst är så gullig! Löser de flesta situationer jag försätter honom i så gott han kan <3
 
 

Hoppkurs Amanda

Mitt hoppsug har blivit stillat!
 
Idag deltog vi i en hoppkurs med två träningspass, markarbete + hopp.
 
Jag kan summera markarbetet med att vi har endel att jobba på! Särskilt när det gäller trav- och galoppbommar. Paul har egentligen inga problem med dem förutom att han inte riktigt backar av, men de mesta problemen beror på mig. Jag antingen rider för mycket eller inget alls, och då blir det lite pannkaka av allt. Det är otroligt nyttigt för min häst att träna på detta då han måste förbättra sin galopp och elasticitet. Hem och träna!
 
Andra passet, banhoppningen, gick mycket bättre! Vi hoppade en bana med hinder upp till och med 110, och det kändes okomplicerat. Paul hoppade kanske inte sådär jätteflashigt, men han är rädd om sig och har en superbra inställning, och känslan var toppen! det är ju ändå viktigast? ;)
 
 
Fina framben har han fått också, måste vara all studshoppning vi pysslat med!

Hoppsugen

Gah jag är så himla hoppsugen just nu! paul har fått en liiiten vila ifrån hinder. Tycker det är viktigt nu när han faktiskt utvecklat sitt språng en hel del sista tiden. Börjat leta efter tävlingar nu också, kommer defenetivt debutera 110cm i höst, ska bli så roligt och spännande!
 

Ovisat

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på just nu, har dragit på mig en envis förkyldning och suttit hemma större delen av dagen, är verkligen trött på det. Paul fick ännu en vilodag, det gör egentligen inget, vilan är nästan lika viktig som träningen. Funderar på att städa lite, både hus och bil är i en enda röra.
 
Två ovisade bilder i brist på annat;
 
 
Haha Fail. Tror det var vi hästägares favoriter, insekterna som ligger bakom..
 
 
Uppställningsbild, blivit rätt rund i kroppen ändå, men det konstiga är att det kan varriera från dag till dag. Ibland när jag  kommer till stallet kan jag tycka att han ser tunn och kantig ut, medan jag andra dagar tycker han ser riktigt biffig ut. Undrar hur det kommer sig? :O

Träning från marken

Ibland undrar jag hur mycket hanterad min häst egentligen är, och vad han har varit med om i sitt liv. Det känns mer och mer uppenbart att han inte riktigt har förtroende för männsikor. Han blir dock bättre helatiden, men han har börjat hitta på lite dumheter också. Egentligen är de nog mest missförstånd oss emellan.
 
Så idag tänkte jag ta tag lite i detta. Gick först en promenad på asfalten där jag kollade att han stannar när jag stannar, går när jag ber osv. Sedan jobbade jag med honom lös i paddocken. Inkallningen var det som var fokus idag då han varit lite svårfångad i hagen, idag var det dock inga problem. Han kunde galoppera löst på spåret och när jag ropade hans namn och backade kom han fram till mig och fick såklart massor av godis och beröm.
 
Jag är säker på att vi kommer lösa hagproblemen med lite träning, han verkar vara otroligt lättlärd när han är avspänd och lyssnar. Dessutom är det nyttigt att träna från marken också!
 

B"#@#!! logg.se

Åh jag försökte publicera inlägg hela kvällen igår, men det gick inte. Såg nu att alla hade ploppat upp trots att de blivit raderade varenda gång jag försökte skriva. Antar att jag inte är ensam med samma problem. Hoppas de löser detta snart, annars kanske man måste byta bloggportal. Hm..
 
Jag dissar min häst just nu. Han vill inte komma in från hagen så han får vila helt enkelt, får skylla sig själv. Nää skämt åsido tycker jag att han beteer sig lite annorlunda så han får en vila av den anledningen. Dels så är han lite svårfångad och tyvärr visar han upp för mycket flyktbeteende. Jag ska se om jag orkar jobba med honom från marken lite, han behöver verkligen uppfostras.
 

Bussilver

Åh har nyss kommit hem från stallet igen, fick äran att rida ut på älskade Silver. Sitter bara och ler när jag rider denna ponny, han är så himla charmig! :D Idag red jag faktiskt i helt fri form, var lätt i sadeln, och lät Silver välja tempo. Han blev överlycklig att få lite frihet, hehe.
 
 
Snyggingen <3

Dagens Ridpass

Är faktiskt jättenöjd med Paul idag! Red ut en kort sväng för att sedan träna på banan över bommar och galoppombyten. Började med att jobba över två bommar med 20m emellan. En övning som låter simpel, men som man kan göra mycket med! Paul förvånade mig med att jobba riktigt ambitiöst! Kunde komme i trav över första, sakta av till skritt mellan och galoppera över nästa. Jag kunde varriera antal galoppsprång mellan bommarna utan att det blev en dragkamp, han var väldigt lydig för att vara Paul!
 
Galoppombyterna kan man i dagsläget inte riktigt kalla galoppombyten. Problemet är att paul stressar upp sig och blockerar sig själv när jag ber honom byta. Det jag gör då är att jag bara lugnt galopperar och gör ett enkelt byte istället. Dessa är dock väl befästa, jag tycker inte att han borde ha så svårt för att byta. Men allt eftersom blev han faktiskt lugnare och lugnare. Fick till ett par kassa byten, och sedan fick det räcka. Det kommer ta ett tag att lära honom detta, särskilt eftersom att jag själv inte har så mycket erfarenhet.
 
 
Släpade med kameran till stallet också, lite skillnad mot mibilbilder? ;) Mycket bättre ljusstyrka!

Edited; Emma & Emma

 
Störande moment i bakgrunden är verkligen saker som oftast förstör en bild. I vissa(dock unika) fall kan det förstärka stämningen i bilden, men här tog de fokus från ett fint ekipage ;)

Nya fossingar

Idag red jag barbacka till Ekelund och till hovslagaren. Pauls fötter hade växt rätt mycket sedan sist, så det var verkligen välbehövligt! Skönt att ha det gjort faktiskt!
 
Han var förutom att han skötte sig bra under skoningen, skitfin att rida. Jag galopperade endel, det är ju så sjukt mycket broms och mygg just nu, det går inte att skritta för länge, då blir man uppäten. Jag fick verkligen uppleva hur det känns att rida "i uppförsbacke". Underbar känsla! Galoppfattningarna satt dessutom som en smäck!
 
Delar med mig av min ofantligt roliga humor ;)
 
 

Bildbomb Frida & Silver


Todays Paul

Jag har kommit underfund med att det faktiskt är ganska kul att putsa och göra iordning utrustningen ordentligt då och då. Idag tog jag tag i favvotränset och hoppsadeln, välbehövligt!
 
Paul longerades i pessoaselen. Måste verkligen ge tummen upp till den, för rätt använd kan den verkligen hjälpa häst och ryttare på traven. Paul som är en häst som kan bli tjafsig som så att han rycker tyglarna framåt ur mina händer när det blir jobbigt rycker istället i sig själv och det tar inte lång tid innan han inser att han måste jobba bakifrån och att protesterna bara är jobbiga för honom själv. Det är kul att seatt han faktiskt har endel mekanik i sig, det är enorm skillnad på hur han är när jag longerar men bara inspänningar, då han lätt fuskar och bara kröker på nacken istället.  Med selen jobbar han på riktigt bra med både schvung och takt. Man ska dock tänka på att inte spänna åt för hårt, särsklit om man har en häst som är ovan. Viktigt är att man inte jobbar dem för länge med selen på heller.
 
Idag jobbade vi övergångar, och trots att det var väldigt blåsigt ute lyssnade han bra på mig. Fin häst!
 
Härlig power hos denna polle! Ungefär såhär spände jag in honom :) (Bildkälla)

Charmknutten?

Haha idag ville Paul inte riktigt vara med på bild, men efter ett antal försök blev det några bra ;)
 
 

Hello blog!

Jag har kommit till en ny tröskel i ridningen tror jag. När jag precis kommit igång med Paul var det stört omöjligt att rida honom med de tryck som han egentligen behöver i sin hoppning. När jag försökte göra detta blev han bara arg och började skaka och tjafsa med huvudet. Jag anammande då en lite med åka häst ridning och jobbade med att stärka honom så mycket jag kunde genom galoppfattningar, klättring och studs.
 
Nu är han så mycket starkare och nu börjar vi hoppa hinder på lite högre höjd och när jag rider och sätter ett tryck i galoppen hoppar han superfint, och när jag inte gör det är han en vinglig unghäst igen. Skillnaden är enorm och jag måste lära mig att rida till hinder på ett annat sätt. Jag har fått mycket hjälp från min tränare och vän Amanda, och om jag tragglar detta kommer det säkert bli superbra!
 
Problemet är ju som de flesta ryttare vet att allt känns så himla motigt när man är vid en sådan tröskel. Jag vet att vi kommer komma över den, men frågan är när jag ska sluta åka häst och börja rida, jag vill ju att jag ska rida rätt. Ridning är det svåraste och roligaste som finns!
 
 
 
 
 

Fartfylld dag

Hann inte sätta mig och blogga en minut igår! Fullt upp hela dagen. Började med att gå upp tidigt och ta en morgontur på Silver i skogen. Försökte rida honom så att han inte fick kasta sig åt sidorna, han är en rätt tittig häst och brukar vara jobbig att rida i skogen. Men han var så duktig, och hur härlig som helst att rida! Blev positivt överraskad över att han skötte sig så bra. Satt och log helatiden.
 
Efter det hopptränade jag för Amanda. Vi började faktiskt introducera byten för honom. Det var svårt att få honom att förstå då han bara flydde istället för att lyssna, men det blev bättre och bättre helatiden och vi fick ett par rena byten tllslut. Om jag fortsätter traggla nu framåt kommer den nog sitta snart. När vi var nöjda med bytena hoppade vi ett par övningar med galoppbommar för att sedan hoppa en bana med hinder upp till och med 120. Jättefin känsla, och sista banan var super. Jag måste bara försöka hålla koncentrationen lite bättre. Blir tyvärr slarvig ibland, inte bra Erika! Hästen hoppade fint iaf ;)
 
Sedan mockade vi stallet för att sedan rida 3 av Amandas pollar, helt underbara alla tre! :D 
 
 
Crazy Shazli <3

Hemma igen!

Är hemma ifrån Falsterbo igen, så skönt att vara hemma. Har hand om lillsilver fram till lördag också så det ska bli skitkul att ha hand om min kära lilla ponny. Var ute och red båda hästarna idag efter att ha åkt tåg hela vägen hem, tog ca 5 timmar, ganska segt..

Silver var så fin idag! Jag har verkligen utvecklats och det märktes, för det var så enkelt och okomplicerat. Silver bar sig själv större delen av passet även om han inte riktigt orkade helatiden. Fick dock en så fin känsla, det var helt underbart att vara uppe på hans rygg igen. Har inte insett hur mycket jag saknar den lilla fisen.

Paul var helt övertänd! Var fin några korta stunder, men annars var han spänd och lat. Nya tag imorgon!


Fina hästen <3

Paul utvecklas verkligeb helatiden, varje ridpass känns det som om vi lär oss något nytt. Försökte rida konsekvent idag, jag blir lätt lite otydlig vilket inte alltid funkar när man har en något orutinerad häst. Galoppen jobbade jag mest med att känna trampet från bakbenen, red relativt samlat. Provade även att korta och länga traven, något som han gjorde med god bjudning och elasticitet men hade samtidigt lätt för att korta ihop honom igen. När vi kom hem hoppadd vi några språng på bana. Hoppade ju igår och då utmanade vi oss själva både höjd och breddmässigt så jag ville bara hoppa ett par låga språng och känna att det är enkelt, både för min och hans skull. Han hoppade fint, något spänd i början men det försvann fort!

Det är inte lätt!

Hästen var helt fantastisk idag! Vi hoppade lite styrka och teknik på banan tillsammans med Amanda V och Amanda G. Var jättekul att hoppa med sällskap och det är ju så bra när man kan få lite tips ifrån de som står på sidan. Hoppade en liten bana med travhoppning - fyrstuds- bred oxer- mur - fyrstuds.
 
Det är ju så jäkla svårt att rida alltså! Paul kändes något matt, hade nog egentligen behövt ha sporrar men det fungerade ändå bra första gångena vi hoppade banan, med hinder upp till och med 1m. Sedan höjdes den breda oxern upp till 120-125 och jag hängdepå de andra. Oxern stod i en ganska skarp vänstersväng och banan är inte så stor så den kom relativt snabbt. jag hade supersvårt att hålla energin och galoppen genom svängen. Paul blev lixom lite tom och vi hade svårt att hitta rätt avsprångspunkt. ´Tack vare fantastiska Amanda förstod jag att jag måste rida mer till indret iställer för att bara vänta ut det. Herregud vilket språng han hoppade när jag red som jag skulle! Jag hängde lite löst där, för han luftade säkert 1-2dm. Aldrig någonsin fått den känslan på Paul. Jag säger bara en sak! WOW vilken underbar häst jag har! :)
 
Nu är det bara piloten som ska lära sig rida så kommer detta bli jättebra! :D
 

No sleepning with wet hair

Har suttit uppe alldeless för länge nu, men skyller på att mitt hår måste torka efter duschen. Satt och överredigerade en bild på sötnöten under tiden, delar med mig av resultatet:
 

23 timmar senare

Vilket mysko väder vi har alltså! Skitvarmt som följs av regn, är det svensk sommar som bäst eller? ;)
 
Paul fick vila idag för imorgon blir det hoppträning för Amanda igen. Kanske kan det bli filmat eller fotat, och jag fjäskar lite för mina familjemedlemmar! (hehe). Får väl ta och göra något snällt i gengäld om man säger så. Blir en seg eftermiddag - kväll. Har inte så mycket att göra, vilket i och för sig är rätt skönt egentligen. Ibland har jag liiiite för mycket inplanerat.
 
 
Bjuder på ännu en barbackabild! ;)

Åska och regn

Paul var helt galet fin idag! Vi red ut i den regnvåta skogen och på de mjuka grusvägarna. Jobbade med små tempoväxlingar i galoppen och han lyssnade riktigt bra både fram och tillbaka. Lätt och bärig även i traven vilket var helt underbart! De gånger han blev spänd var det förvånansvärt enkelt att få honom att slappna av, toppbetyg på pollen idag!
 
Jag insåg idag att han blivit så mycket säkrare på foten(hoven?), förut snubblande han endel i skogen, han bara klampade på i sin takt och då blir det ju lite krångligt att hålla koll på alla rötter och stenar. Jag tror att skogsridning är faktsikt riktigt bra för pollarna!
 
 
Giraffen spanar in tjejerna ;)

Funktionär

Hjälper till på klubbens dressyrtävlingar upp till och med nationell nivå idag, första ekipaget kom precis in på banan. Är så sjukt ridsugen just nu! Väldigt inspirerande med alla dessa fina hästar.

Feeling free

 Jag red ut tillsammans med Amanda och Eva idag, blev en tur med ganska mycket galopparbete. Vid ett tillfälle fick jag till Pauls galopp så att kändlan var helt fantastisk, mjuk, rund och bärig. Kan inte beskriva hur härlig den känslan är, man har ett leende på läpparna helatiden. Ridning är så fantastiskt, det är nästan helande för själen. När jag är ute och rider min häst kan jag inte vara stressad eller ledsen, saker får ta den tid det tar. Det spelar ingen roll hur jobbig dagen varit eller kommer att vara. Sedan är det ju inte alltid en dans på rosor, men de gånger när man får just denna känsla gör att man kan kämpa sig igenom de motgångar man stöter på. Så idag var det ett lyckat ridpass och hur härligt är det inte att flyga fram i full galopp tillsammans med din bästa vän?

Shiny leather

Igår gav jag min läderutrustning en rejäl omgång. Är ganska dålig på att putsa efter ridpassen, den enda jag är noggran med är sadeln. Brukar skylla på att jag har läder som inte bör putsas så mycket, det är ju ljusbrunt och blir mörkare ju mer man putsar, men jag måste erkänna att tränsen var lite väl torra. Fixade till och med iordning de träns jag endast använder i skogen. Var en rätt skön känsla att ha det gjort! Paul och jag tog en tur i skogen barbacka, hur mysigt som helst!

Ridpassen

Har inte hunnit sitta vid datorn den senaste tiden. Paul har gått lite intensivare under en tredagarsperiod och har varit superfin! Hoppade med Amanda i tisdags, en 7 studs bland annat. Han har verkligen lärt sig grejjen med studs vid det här laget och var riktigt fin! vi hoppade även en linje med ett smalhinder fram till en bred och extremt stigande oxer. Bakbommen låg på 1m och frambommen på 60 skulle jag gissa? Att hoppa en sådan oxer ska hjälpa till att utveckla bakbenstekniken. Paul hoppade den fint men vi hade lite problem med lydnaden då han inte riktigt ville vänta på mig. Vi har lite arbete framför oss, får jobba mer med dressyren.
 

Frågor & Svar; Dressyr?

Sanna om Riding at its best: Han ser ut att vara ENORMT fin! :) kommer du starta något i dressyr eller är det enbart hoppning som gäller?
 
Svar: Tack så jättemycket! :) Det faktum att jag inte ens äger någon hoppsadel för tillfället talar ju för att det är hoppningen vi satsar på. Men jag har tidigare tävlat mycket dressyr på ponny och jag skulle absolut kunna starta någon tävling även med Paul, för det är ju faktiskt kul att tävla dressyr! Men hoppningen är en helt annan grej och det som jag, och hästen tycker är allra roligast, därför har vi byggt upp träningen för att utvecklas inom hoppningen.
 
 
En bild som blir lite överanvänd på bloggen, förlåt! :)