Paul & jag 1m


Summerrain

Varit ute och mockat åt hästarna, tog sin lilla tid men var faktiskt ganska mysigt såhär i sommarregnet. Paul gick tillsammans med flocken och strosade på stora gräsängen idag. Gräset har gjort honom gott då han blivit mycket rundare och snyggare i kroppen! :D Tog in honom en kortis och ryktade lite, det blev en vilodag för hans del.

Nu sitter jag och pillar på en bloggdesign och snart ska jag köra syrran till Ekelund för att hälsa lite på sjuklingen Silver. Kommer lägga upp de bilder jag köpte här på bloggen lite senare! Idag är förresten på dagen 4år sedan vi köpte Shazli, den första egna hästen! Har varit många roliga dagar!


Bareback!!

Åh vad glad jag är! Idag red jag barbacka på min häst! För er som inte hängt med så länge bröt jag benet i höstas då jag ramlade av Paul när jag skulle rida barbacka. Han fick verkligen panik den gången. Idag började Amanda med att vara "testryttare". Vi hängde lite på honom och ledde honom i skritt med ryttaren på innan det blev lite mer vanlig ridning. Sjukt spänd var han i början, blev nästan en ny gångart i traven för att han var så spänd. Han slappnade av allt eftersom och tillslut vågade han släppa ned ryttaren lite och kunde trava och galoppera normalt. Några gånger till så är det inga problem att rida denna häst utan sadel! :)

Han har även blivit bästis med Amandas Silver Bullet. De är så söta när de står och kliar varandra och de möter varandra i hagen när man varit och ridit en av dem. Så kul att Paul fått en kompis! :D


Favoritbilden på Silver Bullet(Kulan)! :)

Lovely Rides

Igår red vi en mysig runda i skogen Paul och jag i gott sällskap, Amanda och Elin! :) Paul var jättefin i början men blev lite väl på när vi vände hemåt! :)

Idag hopptränade vi för Amanda på Hista och det gick riktigt bra! Paul börjar hoppa med mycket mer fjong och med lite mer höjd. Blir så glad för varje steg framåt vi tar! Idag var övningarna dessutom så kallade teknikövningar vilket är precis vad vi behöver! Han var dessutom inte alls så tjafsig som han kan vara, kanske börjar det äntligen ge med sig?

På Tävlingen i Enköping var det många fotografer på plats :D Ska köpa några bilder faktiskt! denna nedan är fotad av Matilda Hedlin, matildahedlin.se :)


Tävling; Enköpings RK

Hemma från en rolig tävlingdag där både jag och hästen gjorde våra missar!

Resultat:
90cm  -  4 fel
100cm - 4 fel

Första klassen kändes egentligen sådär. Paul var ganska ofokuserad på hinder och det blev ganska vingligt på linjerna. Vi rev ett räcke, det lägsta hindret på banan - haha. Ett litet slarvfel från hans sida skulle jag nog säga faktiskt. Min häst hoppar ju inte ordentligt på räcken förrän de ligger lite över 1m. Men vi tog oss runt och fick några bra språng.

Andra klassen var det en helt annan häst att sitta på. Kändes som om poletten fallit ned lite då han faktiskt var taggad och verkligen ville hoppa! Här fick vi till en rätt bra och var felfria fram till sista hindret. Samma räcke som i första klassen, och jag är redan inne på omhoppningen och klantar till det genom av att försöka trycka av hästen lite för tidigt. Paul var intelligent nog att trampa om men han hann inte upp med frambenen och rev. Så besviken på min egen ridning men väldigt nöjd med hästen min! Han har ju så himla skön inställning!

Syrran filmade med mobilen då jag klantigt nog glömde filmkameran hemma. Inte den bästa kvaliten och hon missade mig ibland, men är tacksam för det lilla! :DFint och framför allt varmt väder var det också! Svettigt!


Frågor & Svar; Relocation

Det är några som undrat varför jag flyttade från min föregående uppstallning, tänkte ta och svara lite snabbt på det här!  Vi trivs mycket bra på nya stället! :)

Emilia: Varför valde du att flytta hästen? :)

Sanna: Vore roligt om du kunde visa hur Paul bor nu! :) varför flyttade du?


Svar: Det finns flera anledningar till varför jag flyttade. Den förra anläggningen vi stod på var ganska stor, cirkus 45 hästar uppstallade, stort ridhus, paddock, skrittband, spolspilta mm. Hästarna gick ute från 07:30-15:00 och fick mat 3 ggr om dagen. Det var även en ridskola som bedrevs där.

Nya stället är ett litet stall, hästarna går ute från 07:30-22:00, det varrierar dock såklart beroende på väder och årstid. Mat får de ca 5ggr om dagen och nu sommartid går de i fina gräshagar.  Det finns en paddock on en gräsbana, jag är den enda inackorderingen.

Så, anledningen till varför jag flyttade är att Paul får njuta av stora gräshagar och framför allt, en mycket mer hälsosam utevistelse. Jag tycker också att det är superbra att han får äta lite oftare. Att jag inte har tillgång till ridhus så ofta gör mig inte mycket. Jag rider ändå ut 4 ggr i veckan och ridvägarna här omkring är ännu bättre än de på förra stället. Både gräs och ridbanan är underbara att rida på. Dessutom bor min bästa vän Amanda på gården så jag har underbart trevligt sällskap varje dag! ;) 

Jag hade ju också stalltjänst en gång i månaden på gamla stället, det innebar fodring kväll, morgon och em, utsläpp ,mockning, sopa och kratta och insläpp. Man blev uppbokad hela den dagen så att säga, kom hem vid 16-tiden. Nu har jag min stalltjänst 4ggr i veckan, det är mockning, fodring och byte av vattenhinkar. Denna lösning passar mig mycket bättre, och är väldigt anpassningsbar beroende på hur veckan ser ut. Dessutom tar det max 1 timme att få det klart och det gillas såklart!

Paul mår som en prins och jag trvis som sagt superbra! Saknar såklart ett par av inackorderinarna på gamla stället, men de kan jag ju träffa utanför stallet! Ska se om jag kan ta och fota lite hur det ser ut på nya stället nu i veckan! :)

Mysig kväll

Åh igår blev det en supermysig ridtur ute tillsammans med Eva och Herkules. Red inte så krävande utan det blev lite backträning dock mest skritt. Paul var faktiskt jättefin! Red på det tvådelade tränsbettet, var ett tag sedan! När vi kom hem passade vi på att hoppa upp på en hemmagjord bank, inga problem alls. Kan inte säga nog många gånger hur glad jag är att ha en häst med så bra inställning! :D

Just nu sitter jag på jobbet, blir lite övertid i helgen! Ska svara på lite frågor lite senare! :)


Updating the blog

Dagarna går i ett och paul börjar göra sig alltmer hemmastadd i nya stället. Någon undrade om jag kunde visa och berätta hur han har det nu och jag ska försöka göra det i ett egent inlägg när jag får tid! :) Igår släpptes han ihop med stora flocken som han ska gå med i sommar. var inge problem alls! :)

Igår hade jag en riktigt lyckad ridtur med honom också. Red en ganska lång uteritt och la verkligen hundra procent fokus på att få till stampet med bakbenen. Han har det ju i sig men tycker att det är lite jobbigt att arbeta på detta sätt. Sundtals fick vi verkligen rätt känsla! När vi kom hem fick jag ett infall att vi skulle hoppa ett språng på gräsbanan, nu när jag hade fått till galoppen så bra tänkte jag mig att det skulle bli bättre språng. Hoppade ett lågt hinder och stryde sedan upp på en oxer. Holy! Jag höll på att flyga all världens väg, han hoppade verkligen stort! Oxern låg på 120cm och var ett fristående hinder, kändes plättlätt! Är så stolt över att vi klarade den, att Paul backade av så fint och hoppade hindret med sådant förtroende. Det högsta vi hoppat hittils, älskar min häst! <3På söndag är det tävling igen! Vi hoppar 90 & 1m Sedan väntar 1m, 1m i Märsta helgen efter! :)


Hopp på Gräsbanan

Idag red vi vårt första ridpass på gräsbanan! Hoppade tillsammans med Amanda och Valle, var verkligen hur roligt som helst! Vi byggde upp en bana på 12språng. Hoppade den först lågt och höjde sedan upp. Blev en bana på 1m för vår del. Kändes väldigt enkelt att hoppa, men jag tycker att Paul är ganska jobbig då han inte accepterar att jag går på med skänkel samtidigt som jag har ett stöd i handen. Kommer såklart att bli bättre med tiden och idag försökte jag bara ignorera det. han är orutinerad och inte så stark, det kommer med tiden.

Vissa språng idag var helt ok, men jag måste få lite mer tryck och stamp i galoppen. Det var hur härligt som helst att rida i bara linne på gräset, sommaren har verkligen kommit! Imorgon eller i övermorgon ska Paul få en hagkompis, som han längtat!

Vi har flyttat!

Har inte blivit så mycket bloggning då dagarna har gått åt att förbereda och packa allt inför Pauls stallbyte. Igårn flyttade vi äntligen och Paul kommer förhoppningsvis trivas. Ska ut en sväng nu innan jag ska till strömsholm för att hämta Silver som ju skadade sig förra veckan. Får bli mer bloggning när vi är lite mer hemastadda! :D

The Days Passed

Har inte haft tid att blogga de senaste dagarna så här kommer en liten update!

Tisdag var vi och hopptränade för Amanda på Hista. Hon hade ställt upp en¨för oss ganska utmanande övning med tre hinder på linje, tre galoppsprång emellan. Jag skulle först rida 4-4 sedan 3-3 sedan 4-3 och sist 3-4. Det var inte lätt kan jag säga och jag kan erkänna att jag inte trodde att det skulle gå. Men det var faktiskt inga problem alls att korta upp honom när han fattat vad jag ville. Jag måste ha lite bättre inställning nästa gång, det gick ju faktiskt! Det var såjklart fler hinder uppställda och jag hoppade en liten bana på dryga metern och höjde tillsist upp sista hindert på linjen till 115. Han hoppade mycket trevligt på det hindret. Det var en superrolig träning och även om vi inte presterade i topp är jag nöjd!

Onsdag fick Paul vila.

Idag red vi ut en längre tur i skogen. Provade ett nytt bett och han verkade inte ha något emot det iaf. Jag vill ju ha bett att varriera med men i dagsläget är det b ara det raka tränsbettet han gillar. Tränade tempoväxlingar idag och mot slutet kunde jag faktiskt få ihop galoppen riktigt bra! Paul var väldigt positiv och jobbade på bra! Det var också skönt att jag äntligen lärt känna honom så pass att jag känner mig helt trygg uppe på hans rygg. För ett tag sedan kunde jag knappt klappa honom på halsen utan att han ville sticka iväg.

På söndag flyttar vi till Amanda! IIHHHHH Ska bli sjukt kul och härligt!
Såhär såg bettet ut, :)


Polish Polish

Jag är inte den som lägger ned direkt mycket tid på att städa och hålla ordning omkring mig. Men när jag är på städhumör kan jag hålla på i timmar! Idag blev det en rejäl putsning av i princip alla mina läderprodukter jag har i miitt skåp i stallet! Det tog sin tid då jag först gjorde rent allt med tvål för att sedan fetta in dem. Paul fick gå i en större hage under tiden, jag tycker att det är så synd att han bara får gå ute till tre, mockade och fixade iordning allt innan det var hans tur att putsas.

Gav honom en riktig omgång med ryktborsten, han njöt till en början, men blev lite rastlös efter ett tag. Gick sedan och betade honom i ca 10 min, för att sedan träna lite ledövningar. När han är riktigt fokucerad så blir han otroligt lydig! Stannar när jag stannar och jag behöver aldrig använda grimskaftet när jag vill att han ska gå framåt eller stanna. Däremot var det en svår sak att få honom att trava brevid mig. Han bara trippade och spände sig, fattade inte alls vad jag ville, haha. När han sedan fattade grejjen blev det massor av beröm och ett par repetitioner. Tror att det är väldigt nyttigt att träna lite allmän uppfostran också!

När jag kom hem fick även bilen sig en omgång med slang och svamp.Suddig mobilbild på en nyputsad kuse :D

Videoklipp; Provridningen

Jag lovade för länge sedan att jag skulle visa provridningen men det har inte blivit av att ladda upp den. Klippte i princip inte bort någonting så det blev ganska mycket film. Jag är och var lite försiktig första gången jag rider en häst, kollar knapparna och hur hästen reagerar. Paul är verkligen jättefin :D


Aw cutie <3Jag älskar som sagt att redigera bilder och denna hade sjukt mycket störande moment
i bakgrunden så jag tog helt enkelt bort det ;) Söt är han i alla fall min röda springare!


The Hallingerunda!

En vacker dag som denna kan man ju inte låta bli att ta en riktig långtur! Paul verkade inte heller ha något emot det, var nog nyttigt för honom att rasta av sin energi ordentligt! Han var väldigt energisk idag, jättehärliga galoppfattningar och övergångar fick vi till! Är supernöjd med hur avspänd han var då han varit lite väl spooky de senaste dagarna. Har inte så mycket mer att berätta, en bra uteritt helt enkelt! Nu blir det ut i solen för min del!Såhär grönt och fint har det blivit också! Snart ät sommaren häär! :D


Det är visst träning!

Blev positivt överraskad idag när jag gav mig ut tillsammans med en vän på den första joggingrundan på dryga halvåret. Trodde jag skulle bli helt utmattad, men jag hade inga som helst problem med att springa. Blev hela 5 km faktiskt, det ända som är är att mitt högra ben är svagare än det vänstra vilket ställer till det lite för mig. Men det är galet vad ridningnen tränar en egentligen, känns bra att veta! :DHaha min pjäxa jag hade, saknar den verkligen inte! ;) hehe

Not shown but not forgotten

Lite blider jag aldrig visat förut, knappast de finaste men jag har inte så mycket annat för mig ;)


Spooky horse

Eftersom att Silver är skadad fick min syster Frida rida Paul idag, vilket inte var en bra ide. Paul blev väldigt spänd och Frida hoppade av innan de ens travat fram. Så jag blev så illa tvungen att hoppa upp på min knäppa häst och försöka få till ett någorlunda pass. Vet inte rikitgt vad det är med honom just nu för han är verklugen inte harmonisk någostans. Han känns otrygg,ortolig och stressad över allting. Tror att han har galet mycket orastad energi för senast han betedde sig såhär var när han gick i en sjukhage och knappt motionerades alls. Kanske blir så att jag drar ut och skrittar en sväng ikväll.

Han blev dock mycket bättre efter att jag hade ridit ett tag. Vi travade lite bommar och skuttade över några minihinder. Jag tyckte att jag fick honom väldigt lugn, nästan för lugn. Nu i efterhand tycker jag att jag var lite för feg med att använda skänkeln, blev lite passiv i min ridning. Kunde ha fått ett ännu bättre tramp med bakbenen, men eftersom att han var som han var ville jag bara få honom avspänd vilket jag tycker jag lyckades bra med.


Besviken och ledsen

Inget går som tänkt just nu och det , är otroligt frustrerande och hopplöst. Silver fick en sparkskada i förrgår och vi åkte in till strömsholm med honom igår eftermiddag. Man hittade inget på röntgen men han är så pass halt att man inte vill chansa, är det en spricka kan han bryta benet om han skulle lägga sig ned och sedan resa sig upp. Just nu hänger han i en slags sele som hindrar honom från att göra just detta. Stackars ponnyn<3

Till råga på det är jag även orolig för min häst. Han kändes inte alls bra i ridningen idag. Börjar undra om det är någonstans han har ont eftersom att han är så sjukt ojämn. Ibland är han en dröm att sitta på och ibland vill jag bara hoppa av och ge upp. Sedan tror jag att min egen inställning och humör spelar in mycket. Imorgon ska jag försöka att acceptera att han är som han är och inte kräva för mycket för länge. Nu ska jag sova, imorgon är det en ny dag!

Newlove <3

Paul och jag red ut tillsammans med Isabell och hennes ponny Novio. Tog en riktigt mysig tur med både galopp, skog och klättring. Paul var superfin till en början men blev något matt mot slutet. Inte så konstigt, han fick jobba ganska mycket igår också. Imorgon blir det en lugn dag för hans del.

Sedan red jag min älskade Silver. Åh herregud vad underbar han var! Tränade på länga- korta ute i skogen och han var verkligen en stjärna! Ju mer jag samlade destå mer energisk blev han, öronen var spetsade och jag kunde inte annat än le, jag har verkligen saknat denna häst! När vi kom hem gick jag in på banan och hoppade en oxer på 1m, bara två språng, massor av beröm och sedan red jag därifrån. Hoppade superfint!

Who are you?

Blev ganska överraskad när jag hämtade min häst i hagen idag. Det var 4 dagar sedan sist och det var en helt annan häst! När jag lämnade honom i hagen i tisdags var det en fortfarande tävlingren och glad häst som sprang runt och bockade i hagen. Iadg var han jätteskitig, matt i pälsen och olycklig. Hans hagkompis har nämligen flyttat och jag tror att han saknar honom mycket mer än jag någotnsin hade anat.

Tog in honom och gav honom en ordentlig rykt! Red sedan ut tillsammans med min vän Amanda och hennes häst. paul var superpigg och väldigt glad över att få lite sällskap. Amanda hjälpte oss att träna på att få Paul att sätta sig lite mer i galoppen då jag ofta låter honom bli lite lång och lite i framvikt. Det blev sjukt stor skillnad och Paul lärde sig fort vad jag ville. Övade även på att rygga och sedan fatta en samlad galopp, blev mycket lättare att få honom att tänka mer uppåt när man ryggat innan. Superduktig häst! <3

Paul & Archi

Ogle at the bed

Är hemma igen efter ett par härliga dagar som min vän Amandas "groom". Paul har fått vila sedan i onsdags, tror att det är bra för både kropp och knopp då mycket hänt med honom den senaste tiden. Ska rida ut en sväng imorgon, misstänker att han kommer vara ganska piggelin. Just nu försöker jag hålla mig vaken då jag borde vara uppe lite sent ikväll eftersom att det är eftermiddagskift nästa vecka. Men jag måste erkänna att jag sneglar mot min älskade säng, åh vad jag är trött!


Fotografering; Skyrup Country Club


Fotografering; Tävling Västerås

Frida som var så himla gullig och följde med på tävlingen hade även med sig sin digitalkamera och hon knäppte ett par bilder på framhoppningen. Tyvärr var det mycket hästar och människor som kom ivägen ibland ;)
Tävlingsdebuten!

Vilken fantastisk dag detta har varit, solen har värmt på riktigt bra, var så härligt! Paul har dessutom skött sig sueprbra, både i lastning, hantering och på banan :)

Resultat;
1m A:0/A:0 - 1 fel (tidsfel)
1m A:0/A:0 - 4 fel ( rivning)

I första klassen var det en ganska speciell bana, bara ett frisående hinder, annars linjer. Paul kändes fin på framhoppningen och hoppade väl och med maginal på oxrarna. Var i lite och tassade på något räcke, men turen låg på min sida och vi kom i mål på ett tidsfel. Kändes lite tråkigt, men det berodde på att jag tog en överdrivet lång väg till sista linjen. Är ändå jättenöjd med vår prestation!

I andra klassen var framhoppningen helt magisk! Han hoppade verkligen jättebra på oxern och jag fick en toppenbra känsla inför rundan. Här hade jag bestämt mig för att inte få tidsfel, så försökte ta något tajtare svängar. Tyvärr blev det lite tjafsigt och oroligt när vi var påväg mot hinder nr 3 och jag han inte mjukna i handen och vi fick ett tråkigt frambenspet. Resten av banan klarade han felfritt och inom maxtiden.

Det har varit jag som dragit på oss de fel vi fick. Det var två år sedan jag tävlade hoppning och jag tar inte alltid de bästa besluten för att hästen ska klara hindret felfritt. Men jag lever på känslan från framhoppningen och faktiskt var mina tävlingsnerver inte alls så dåliga som jag befarat! Kunde till och med andas under hela ritten, 1m kändes förresten hur enkelt som helst! :D