En ny hagkompis

Idag fick min polle äntligen en hagkompis, vilket betyder att han slipper stå i en liten ruta såfort vädret blir dåligt. Ihopsläppet var odramatisk, hästerna hälsade på varandra några gånger, och sedan var det inte mycket mer. Skönt! jag har ju tidigare med Silver fått bevittna en hel del galenheter i samband med tidigare ihopsläpp.

Kan bjuda på lite godbitar haah


Ovisade(?) Bilder



Söt mule och långa känselhår.


Min hjärna har lagt av, halvt

Jag vet inte vad det är med mig idag, men allt jag gör blir bara halvklart. Jag försökte mig på att rita en häst på förmiddagen, men orkade inte färlägga klart skiten. Sedan bestämde jag mig för att ta itu med några bloggdesignbeställningar, men inspirationen hade övergett skeppet så det var ju ingen idé. Min egen blogg skulle definitivt behöva ett lyft, men även här funkar INGENTING!

Istället låg jag och surfade på Youtube fram till världscupsändningarna började. När de var slut bestämde jag mig för att ta en dusch, den andra på snart 5 veckor. Fräsch man är?

Kul liv jag har just nu btw (fast jag kanske inte ska klaga, jag tjänar ju trots allt 15.000 i månaden och spenderar dagarna i soffan och framför datorn) ?? jag längtar efter jobbet

Spänning!

Har precis kollat på världscupsändningarna från Lyon, och vilka bra Svenska resultat! Roffe kniper segen och Malin hade ett ynka tidsfel som tillslut ledde till en 10:e plac. Många värdefulla världscup poäng skrapades ihop idag ;) JIII :D

Men omhoppningen seriöst, det var länge sedan jag såg en så spännande omhoppning! Det är så kul att se när alla satsar och marginalerna är såå små. Inte dålig söndagsunderhållning alltså!



Vilket teamwork!

Framsteg!

Här sitter jag med ett glas mjölk med Fridas dator och småkikar på henne när hon spelar The Sims 3 Pets. Härliga lösdagkvällar jag har! Faktum är att helg, eller vardag, det är ingen skillnad alls för min del, jag har knappt koll på vilken dag det är ;)

Idag hängde jag med ännu en gång till stallet, inte så smart kanske med mitt stallförbud och allt, men jag kan helt enkelt inte hålla mig borta. Haha.

Jag hjälpte Frida med både Paul och Silver, så gott jag kunde. Paul har blivit så mycket bättre sen senast jag såg honom. Han har stärkt sin galopp sjukt mycket!! Måste ha varit alla galoppfyllda uteriter han fått senaste tiden, och jag kan inte vara nöjdare med min fina häst! Jag längtar så till våren när jag är frisk och är igång med ridningen igen! Då ska vi ut och tävla, om allt går som planerat..

Syster och världens finaste pollar ;) hihi

What is Going on?

Varning för Kassa mobilbilder btw ;) haha



Multitasking, bloggdesignskapande + facebook. (och JA, persiennerna är neddragna fortfarande) haha



Mitt ben är vackert inpaketerat.
(aka. robotben?)



Katten är lika söt som vanligt ;)

Ingen mask! :D

Vi fick tillbaka resultatet från träckproverna idag, och Paul hade 0, och Silver så lite att han inte behövde behandlas. Skönt! I helgen har jag planerat att åka ut till stallet och hälsa på pollarna och få lite hästdofter i lungorna. Något att längta efter!

Just nu sitter jag och ugglar på Inglorius Basterds, riktigt bra film om man orkar med att titta haha :D

Nytt åt Paul

Frida har varit så gullig att bjuda Paul på ännu en uteritt idag! Jag tycker att det är så viktigt att han inte får gå på samma underlag helatiden, och det blir ju väldigt bra variation ute. Jag har dessutom köpt ett rakt tränsbett som Frida fick inviga. Han trivdes tydligen riktigt bra på det! Kul att höra!

Veterinären Tove ska ta en titt på hans gamla ringorm, och förhoppningsvis ger hon "klartecken" så att vi kan släppa ihop honom med Archi, tror han har saknat det sociala med andra hästar.

 

Han ser snäll ut iallafall, Archi. Men man vet aldrig. Vi ska ta det lugnt med dem, de ska få hälsa på varandra, och eventuellt stå bredvid varandra  i boxarna några timmar. Trots allt är det djur som måste göra upp rangen, och det vore väldigt onödigt att få en skada när den faktiskt kan förebyggas en hel del.


Videoklipp

Jag bjuder på en video från forsta gången Paul reds efter min lilla olycka. Han hade stått i en vecka. Underbara Amanda Gullström var den som offrade sig och red min superpigga polle denna blåsiga höstdag.


Mindre snygga vinterbilder á shazli












Avsluar med en ganska söt bild :P

Lördagspyssel


Räkningarna betalda

PUH, då har jag betalat räkningarna, däribland TVÅ stallhyror. Jag måste säga att det är lite kul samtidigt som det är jobbigt att pengarna försvinner så fort.

Idag hoppas jag ta mig tid att lägga upp lite filmklipp på Paul, från Provridningen, oc kanske något annat klipp som min mamma varit så snäll att fixa. Paul har nu fått komma ut lite i skogen då min syster äntligen tagit mod till sig för att göra det. Det jag gillade så mycket med honom var hans otroligt positiva inställning och jag vill verkligen inte att den ska försvinna efter alltför många pass i paddock och ridhus.

Även idag har jag önskat en uteritt för hans del :) Sötsilver ska få sig ett hopppass, och jag övertalade mamma att filma, jag saknar hästarna sjukt mycket, så att få se dem springa lite gör mig väldigt glad! :D



Hatar min nya sko

Dagarna segar sig långsamt framåt. Idag var jag inne på sjukhuset igen då de skulle ta bort stygn och byta gips. Totalt hade jag 10 stygn, 7 på vänster sida och tre på höger. Nu väntar ytterligare tre veckors tid här hemma, men jag hoppas på att jag ska kunna vara med på en kurs på jobbet under tiden, det är ju inte så kul att ligga hemma hela dagarna.

Paul blir riden ca 4 ggr i  veckan, han mår bra och nästa vecka får han förhoppningsvis en hagkompis också! Jag har desvärre stallförbud igen, då mina sår måste läka, tydligen är det mycket bakterier  hästskiten :/

Jag fick förresten inget nytt gips, utan en pjäxliknande sak som man faktiskt kan ta av :O JAG HATAR DEN! Tänk dig själv att klampa omkring med en slalompjäxa i tre veckors tid. Efter en skidddag har man ju inte lite ont i fötterna. Bara att härda ut, jag vet....

Ska ta en bild så ni får se sen ;)

Jag har träffat min häst igen :)

Jag är så glad! Idag hängde jag med till stallet för första gången på 2.5 vecka! Frida och min mamma red i paddocken och jag tittade på. Paul var lite stark och springig för Frida, men korta stunder gick han riktigt bra! Kameran hade jag också med, i högsta hugg! Hahah :D

Bilder från dagen:









Mamma och Syster med hästarna :)

Haha :D


Kaninen


Positiv Feedback!

Härligt att ni verkar uppskatta den nya designen! :D Själv börjar jag gilla den ju fler gånger jag går in på bloggen! Idag har ännu en dag spenderats i soffen i vardagsrummet. Min häst har fått hoppa med Amanda på ryggen och han hade skött sig rätt bra! Lite svårt hade han för att travhoppa, och även om han inte trampade av ordentligt helatiden skötte han sig rätt bra! Kul att höra! Själv tror jag att han kommer hoppa när han får lite mer hinder framför näsan ;)

Jag längtar så sjukt mycket efter att få sitta på hästryggen! Idag är det exakt 2 veckor sedan jag opererades, och om 1 vecka ska jag in på röntgen för att se hur läkningen fortgår :) Jag kan inte låta bli att hoppas att det gått fortare än vad läkarna förutsett..


Slänger in en bild på snyggingen :D


Engelsk konfekt!

Mums, Mamma tog med sig riiiktigt färsk engelsk konfekt hem, de smakade helt annorlunda än de här hemma i Sverige! Enorm skillnad! :D


Ganska kul :P

Min mamma var i London i måndags och tog med sig massor av roliga saker hem, förutom godis, en hästtidning. Den var intressant att läsa, och dessutom kändes den mer välgjord än de liknande tidningar som finns i Sverige.


Ny look

Jag avskydde den svarta tråkiga bloggdesignen jag hade förra veckan, så jag försökte skapa något som skulle passa lite bättre. Resultatet är jag inte jättenöjd med, men jag har mycket kodning kvar också! :D

I övrigt har dagen gått åt till att hänga framför tv:n, nu funderar jag på om jag ska försöka se till att få lite mat i mig, men just nu orkar jag faktiskt inte. Jag skriver lite mer ikväll :D

Härlig höstdag!

Idag var jag ute för första gången på 1,5 vecka, det var otroligt härligt!  Det var verkligen en perfekt höstdag! Soligt, klarblå himmel, härliga färger och frisk luft. Jag tittade på när Amanda red två av pollarna i hennes stall, och bara att sitta där, höra hovslagen i marken, känna doften av hästsvett gjorde mig så glad, jag saknar det sjukt mycket! :/

Fotade Amanda också, dock inte med min kamera, och jag snodde en bild från hennes blogg för att ni ska förstå vad härligt det var och såg ut att vara :)


Obefintlig uppdatering

Jag varnade ju er för att jag inte skulle bli så bra på att skriva på bloggen nu när jag ligger hemma med brutet ben hela dagarna, men jag tänkte att jag kunde ta och dela med mig av vad som händer.

Min häst blir nu riden ett par gånger i veckan. Underbara Amanda Gullström rider honom 1-2gggr i veckan och min syster 2-3 gånger i veckan. Jag är så otroligt tacksam för all hjälp! Pauls svamp är nästan helt läkt nu och han kommer förhoppninsvis få några hagkompisar snart.

Nu är det bara för mig att härda ut dehär sängliggande veckorna, så hoppas jag att läkningsprocessen fortgår som den ska. Nästa torsdag ska jag intill ortopeden och röntgas igen, och utifrån hur det ser ut så får vi se om jag får nytt gips eller inte :)

Slutresultatet

Jag som sällan brukar orka göra bakgrunder till mina bilder, men jag blev faktiskt riktigt nöjd med molnen i bakgrunden, jag gillar dem mer än hästen haha :D Detta ska alltså föreställa en häst av rasen Akhal Teke (stavning?), jag tycker att det finns vissa likheter :P


Hästnörd var det ja ;)



Jag ligger i soffan och leker med ritplattan ;)

Mardröm, haha :O

Jag vakande plötsligt imorse och var livrädd. Jag låg säkert i fem minuter och bearbetade min dröm, innan jag vågade lyfta mitt ben och konstatera att mitt gips satt kvar på foten. Jag drömde att det var sommar, jag tog en härlig simtur, fast efter ett tag kom jag på att det inte var så smart att bada med sitt gips, och när jag klev upp ur vattnet hade skiten löst upp sig helt, och jag skulle bli tvungen att göra om allt på sjukhuset.

Haha tur som är var det bara en dröm :)


Så´här ser min stackars fot ut..

Hösten är här..

.. och jag får inte njuta av den. Jag har precis kastat om bloggens utseende lite snabbt. Inte så jättesnyggt, men jag kommer desvärre ändå inte uppdatera här nu när jag har stallförbud, och ligger hemma hela dagarna.

Första dygnet som hästägare

Mitt första dygn som hästägare gick käpprätt åt skogen. Som du kanske vet ligger jag nu hemma med bruten fotled ovh jag kommer ligga här i minst 6 veckor. Jag bröt fotleden på två ställen och hade även av ett ledband. Vad hände då? Jag kan säga att jag var och är jäkligt arg på mig själv för att jag försatte mig i denna situation.

Paul har haft ringorm, det värsta är över, men han är kal och skoprig där ringormen satt, i detta fall under magen och på vänster framben. Sätter jag på en sadelgjord över de kala fläckarna är det inte direkt behagligt för honom. Dessutom finns en viss smittorisk fortfarande och jag har inte köpt någon sadel ännu, så att ta Silvers sadel tar emot.

Men ivrig som man är när man köpt en häst ville jag inte vänta, och därför bestämde jag mig för att skritta en sväng barbacka. Paul hade uppenbarligen inte varit med om något liknande, och tja resten är historia.