Stora förändringar på g..

Det ser ut som om jag har fått ett jobb tillslut! :D Detta medför en väldigt rolig sak! Jag kommer börja se mig om efter en storhäst! Det är verkligen inte lätt att hitta någon passande för mig. Dels måste den vara under 165cm men jag har även ganska höga krav och när jag nu tittar runt på hästnet är det inte många jag fastnar för..

Silver var egentligen inte "perfect match" men eftersom att vi var tre som skulle dela var vi tvungna att kompromissa lite. Men denna gång är det min bara min häst!

Härliga dagar

Ännu en underbar dag med Amanda har passerat, det är sjukt hur fort tiden går när man umgås med nära vänner. Idag red vi ut en sväng, jag på stora kulan. Han var riktigt trevlig idag, men blev lite trött och mattare mot slutet. Man får inte glömma att han bara är 5år och behöver en del styrka till.

Silver fick en vilodag, och imorgon är det hoppträning som gäller! Ska bli så himla kul! :D


Dagens

Idag har det, precis som de senaste dagarna varit mycket ridning för min del! Det är precis så jag vill ha det! Amanda och jag hade en jättehärlig dag idag, och jag tänkte att jag kunde dela med mig av dagens tre ridpass :)

Caruso var helt fantasktikt fin idag! jag och Amanda red runt på vägarna vid Räfnäs, och klättrade även litegranna. Det blev ett pass med mycket galopp och härliga hästar. Känslan när man från en flygande galopp till en extremt samlad galopp bara behöver sätta sig i sadeln och möta upp handen med lite skänkel. Fantastiskt!

Kulan är den största häst jag ridit, om man kollar på mankhöjden, för han känns verkligen inte som 170+ att rida. Han är så himla mysig och en extremt känslig häst att tillochmed lilla jag på 161cm & 46kg kan rida honom. Idag var han dock lite ofokuserad då en av hästana som vi sällskapade med var totally crazy. den bockade stegrade sparkade, och lilla kulan fick även han lite bus i skallen haha. Men bitvis var han ändå jättefin!

Silver, min älskade ponny var riktigt duktig idag! Eftersom att det hann bli mörkt innan jag kom ut till stallet fick det bli ridhuset idag. Jag ljobbade med att få honom mer känslig för skänkeln då jag upplever att han har något sena reaktioner. Efter mycket sidvärts och förflyttningar av rumpan var han jättekänslig för skänkeln, och han samlade sig väldigt bra i traven och skritten. Galoppen var en annan fluga, för han var väldigt stark och käftig, och jag fick motställa en hel del innan det släppte något. Där har vi något jag måste jobba på..


God Morgon! :D

Det har varit en härlig söndag, och hur ofta är söndagar så roliga? För min del har det inte blivit så mycket stall med Silver de senaste dagarna tyvärr. Men jag kommer bättra mig nu senare i veckan. Då ska jag också försöka bli bättre på att uppdatera också eftersom att jag faktiskt är arbetslös just nu ;)


Död Blogg

Wow! Det var evigheter sedan jag inte suttit inne på datorn på tre dagar i rad. jag har inte ens kollat mina favvo bloggar, det är helt insane! Jag tror minsann att datanörden inom mig har vuxit upp?

De senaste dagarna har spenderats med Amanda Gullström och hennes fantastiska pollar, väldigt kul har vi! Jag ska faktiskt dra över dit en stund idag också! Silver och syrran var och tävlade igår, men hon kom inte över första hindret, inte kul alls. Tävlandet kommer defenetivt ligga på hyllan ett tag framöver.


Gammal hoppbild på mig och snyggingen <3 Höjden är inga problem..

Snabbt inlägg

Åh imorgon är det en riktigt speciell dag! men jag berättar mer om det när den drar mot sitt slut :p Idag red jag en sväng i skogen på Silver. jag red mycket i galopp och lade 100% fokus på samlingen i galoppen. Detta genom av att samla under öppne/sluta och när han gör det bra komma upp i lätt sits och rulla på lite framåt, för att sedan samla igen. Det fungerade riktigt bra efter ett tag! :)


Galen polle :P

Amanda Gullström Hoppträning

Åh, Idag var det verkligen en helt fantastisk dag! Inte nog med att jag fått roliga besked inför hösten, utan jag deltog på Amandaträningen med Amandas fina Caruso. Känslan var helt fatastisk, vi satte mitt personliga höjdrekord som numera ligger på 1.35, plättlätt var det! Sedan har ju Russe som pollen kallas startat 145, men herregud vad härligt det var! Hoppade sedan en bana på 1m, jag ville köra tryggt och säkert, och det gick faktiskt mycket bra även här! Lyckades bra med distanserna överlag och Caruso var extremt lydig och hoppade snällt allt jag styrde på, även om vissa hinder var liiite tittiga. Jag är överlycklig!


Fina Russe och hans supersnälla ägare :D

Höst, redan?

När jag cyklade hem ifrån stallet la jag märke till att björkarna har fått gula löv. De är förvisso alltid tidiga, men jag kom på mig själv att sucka och tänka, redan höst? Men det behöver inte bara vara dåligt försöker jag övertyga mig själv, här får ni mina 3 (+ & -) med hösten.

+
Underbara foton med de färgglada löven som bakgrund
Ofta bra underlag ute tackvare fuktigt väder
Skön ridtemperatur

-
Kortare dagar
Mycket regn och blött, blää
Leriga hästben

Det finns såklart så mycket mer! men ni får mer än gärna ge era egna förslag, så publicerar jag dem i ett senare inlägg. ;) Härliga bilder blir det som sagt:


"Bells Demeter & Bells Thaleia"

500:ade inlägget på bloggen

Oj, det låter inte som så mycket faktiskt! Haha :D Idag har det varit en lång dag på jobbet, och tyvärr en stallfri dag. Jag blir alltid lite omotiverad och deppig när jag inte varït i stallet på någon dag. Snacka om att vara hästnörd eller? Hihi Kvällen kommer spenaderas framför datorn och TV-n, kul liv, men vad gör man när man är helt slut, inte en joggingtur i skogen iallafall ;)


Arkivbild på mig och sötsilver.

Bloggdesign - CHECK!

Ikväll har jag fixat en bloggdesign i brist på annat att göra. Hoppas att Lisa som har bloggen ponnybock.blogg.se kommer att bli nöjd, för jag blev positivt överraskad av resutlatet. jag kan avslöja att 50% av de bloggdesigner jag gör åker i soptunnan innan de ens är klara. Jag är extremt perfektionistisk, på både gott och ont..

En liten sneak peak bjuder jag på:


Views of the Road

Views of the Road
Fotograf: Erika Torrång
Nikon D60 AF-S Nikkor 55-200mm 5,6G

Jag cyklade hem från stallet tomhänt då jag inte lyckades så bra med fotografteringen av hästarna, men när jag stötte på en groda påvägen hem fotade jag min omgivning istället. Haha Se och njut!




Lite pyssel från dagen :)

Jag gör en "liten" förstoring av kluppens plakett att ha på sekterariatets yttervägg. Det böjer gå framåt! Idag gjorde jag en ram runt, och även den andra hästen. Vad tycker ni? :)


Botad av Badet

Imorse när jag vaknade hade jag asont i magen och jag tänkte direkt, SKIT vilken hemsk söndag jag kommer ha, för jag avskyr verkligen att ha ont i magen. Men efter ett varmt bad sitter jag nu här, utan magont. Skönt!

Idag ¨blir det mycke spaning på livesändningarna på equipe för min del. Det är alltid lika kul att titta på ridsport, oavsett vilken nivå det handlar om! :D


Bild från Hoppmeetinget på förrförra sommaren :)

Dagens Andra Ridpass

På eftermiddagen gav jag mig faktiskt ut till stallet en gång till och red. Egentligen skulle min syster gjort det, men av olika omständighterer blev så inte fallet vilket såklart gjorde mig riktigt glad, Silver var superfin! Det var väldigt blött i paddocken, men han slappnade trots detta av riktigt bra och jag tyckte att han hade lagom bjudning utan att bli stark. Väldigt positiv och ambitiös var han. jag kunde faktiskt samla galoppen riktigt bra!

Efter jag skrittat av honom passade jag på att trimma hans man lite, dock är jag inte rikitgt klar ännu, men det blev tusen gånger bättre än innan, ellerhur?


Sötpolle med vind i håret <3


Utomhus-SM

Jag sitter här och kikar på SM-kvalen som pågår för fullt! Haha det är ganska intressant att 10 utav 30 startande har en häst med Cardento som pappa, och det finns säkert fler som har honom längre bak i stammen ;)


Regnig morgon

Idag red jag ut i skogen i regnet, alltid lika mysigt faktiskt. Vägarna var helt underbara och jag rullade på där i galopp och njöt, att vi sedan blev lite blöta är något man får acceptera. Idag låg fokus på en avslappnad häst, då Silver varit väldigt stressad och tittig den senaste tiden. Jag försökte bara göra allt okomplicerat, stod i lätt sits, låg hand och bara rullade. det fungerade mycket bra och Silver sprang snällt på rakt fram.



Haha gammal bild :P

Snart är vi där(?)

Lovisa & Gibson, Vinterland
Fotograf: Erika Torrång
Nikon D60 AF-S Nikkor 55-200mm 5,6G

Nu när det börjar bli kallare om nätterna kan jag inte låta bli att tänka på de senaste vintrarna, så mycket snö vi har haft! Jag tycker personligen väldigt mycket om snön, så även om det ur vissa avseenden kan vara jobbigt med all snö önskar jag att vi får en riktigt härlig vinter! :D




Äntligen Helg! :D

Nu när jag jobbar igen hinner jag inte ens logga in på datorn på kvällarna. Haha, men nu är det helg och antagligen blir det bättre update!

De senaste dagarna har Silver inte rikitgt känts på topp, han har känts väldigt stressad, och det är inte alls kul! Idag fick han en vilodag, och imorgon ska jag se till att talös tur i skogen, så får vi se om det känns bättre..


Söt polle :P

Hemma en kortis :)

Snart bär det av till stallet! Får se vad jag hittar på, har inte ridit sedan jag ramlade av, kanske kör jag på dressyr? :D Får se om jag hinner ge honom en omgång med shampo också, han är verkligen skitig efter betet.




Jobb och underbar vänskap :D

Det är vad dagen har bestått av, och som du kanske kan förstå hade jag ingen som helt anledning till att sitta framför datorn idag! men jag hede en helt underbar eftermiddag tillsammans med Amanda Gullström, jag kommer somna med ett leende på läpparna! :D:D


Pysselmåndag :)

Jag har suttit och klippt och klistrat hela morgonen, någon som kan gissa vad jag ska göra? :)


Kul dag framför mig

Eller kanske inte. Jag ringde in till jobbet och sjukanmälde mig idag, för mitt knä är fortfarande svullet och jag kan inte böja på benet. Det är inte mycket jag kan gör på line då. Så dagen kommer gå ut på att vara stilla och det är ju inte direkt kul. Nä jag måste komma på något kul att göra, för jag vill verkligen inte sitta vid datorn hela dagen. Kanske gör jag ett par bloggdesigner, det är ändå en rätt kul sysselsättning :)



Vad hände egentligen?

Det är sällan man hinner tänka när man ramlar av en häst, och jag måste såklart berätta varför jag ramlade av idag. det är en så klantig historia att den måste dokumenteras för evigt! Jag skrittade ut i skogen idag, Silver kändes ovanligt lugn och på hemvägen och jag satt och tänkte på allt möjligt, allt som inte rörde det faktum att jag satt på en hästs rygg. När jag konstigt nog bestämde mig för att ändra ett kardborrspänne vaknade jag snabbt ur min lilla värld. Silver blev livrädd och satte av i sken, och på långa tyglar i skritt har man inte så mycket att säga till om, hästen försvann helt enkelt under mig och där låg jag.

Silver sprang hemåt och jag satte mig ned en stund i vägkanten och försökte andas, det gjorde typ ont överallt. jag kunde efter en stund slappan av och då traskade jag hemåt långsamt. Silver hittade jag betandes bakom ridhuset och han såg riktigt glad ut när jag kom. Jag var dock inte lika glad, även om det var helt mitt fel..


Min axel när jag kom hem. Knäet är nu helt uppsvullet så vi får se om jag kan gå imorgon..

Fail, blää

Ush idag vill nog inget gå min väg. provridningen gick helt okej, men det slutade med att vi bestämde oss för att skjuta upp hästköpet ett tag, inte kul! dessutom lyckades jag ramla av Silver idag och har skrapat upp min axel, fått riktigt ont i knät(går inte att böja) och fick nog också en smäll i skallen.

Vilken misslyckad dag alltså... Och imorgon börjar jag jobba igen..


Ibland glömmer man hur farlig ridningen kan vara..

Bungy & Jag på Amandaträning :)

Tyvärr blev det inte så många klipp från träningen i torsdags, och det som ändå filmades stördes av människohuvuden som var ivägen och sånt, men jag bjuder på filmen ändå! detta lär väl vara typ 10gången jag rider honom, och andra gången jag hoppar med honom, men det kändes som om jag aldrig gjort något annat ;)


Imorgon..

.. Ska vi provrida hästen vi provred tidigare i veckan igen. Jag insåg när vi såg filmerna här hemma att vi var alderless för försiktiga. Ska man köpa hästan, då ska man prova den på RIKTIGT! Jag erkänner att min ridning var väldigt passiv och jag brydde mig helt enkelt för mycket om vad säljaren tyckte om mig.

Det krävs ett antal provridningar innan man utför en provridning där man verkligen vet vad man eftersöker. Annars älskar jag att rida, och vilken häst jag sitter på spelar ingen roll. Här gäller det dock att tänka objektivt, och på om jag vill rida denhäst hästen flera gånger i veckan, och om den utvecklar min ridning åt det håll jag vill. Hoppas på att känslan och ridningen är bättre imorgon :)


Kass bild från provridningen av Silver, förra ägaren som rider :)

Dagens Ridpass

Idag var det sista dagen jag tog hand om Bungy Jump, och jag insåg att jag inte ridit ett renodlat dressyrpass en enda gång. Så det blev dressyrsadel idag och vi kämpade på i hettan. Värmde upp med mycket varvbyten och red sedan igenom LB:1 :an bara för skojs skull. Tyckte att vi fick till det riktigt bra! Dock var det svårt att undvika taktinslag i den ökade skritten, men det är ju bara en liten detalj som enkelt kan lösas. Han kändes i almänhet väldigt framåt och positiv passet igenom och det var två nöjda individer som traskade hemmåt 30 min senare :)


Bungy Jump och Jag :)

Trötter :P

Jag vet inte vad det har varit med mig idag, men jag kan inte komma mig för att göra ett skit! O.o Syrran var och tävlade dressyr i e-tuna idag och jag hängde på som hästskötare som vanligt. Längtar verkligen efter den dag då jag har storhäst och får tävla igen :) Hoppas att det inte dröjer för länge..

Silver skötte sig mycket bra med tanke på omständigheterna, det var nära att vi inte kom iväg alls, då bilbatteriet hade laddat ur. men pappa kom till vår räddning och vi kom iväg i sista stund, tyvärr gjorde denna försening att framridningen blev kortare än planerat, men äh, skit samma, Frida är nöjd ändå :)


Inga rosetter idag, men vi vet ju att han kan?  :D hihi
Silver efter en lyckad tävlingsdag unde det sista året jag fick tävla :)


Köpt en Transport! :O

Haha igår köpte min mamma en transpert utan att jag hade en aning om det. Den är väldigt fräsch, och knappt använd, dessutom provåkte Silver igår och det gick hur bra som helat! :D KUL!


Oups, redan Fredag?

Hahah jag glömde totalt bort bloggen igår, dels för att jag hade en sån jäkla rolig dag och dels för att jag faktiskt inte var hemma. Igår hopptränade jag för Amanda Gullström med Bungy Jump och det gick helt fantastiskt bra! det kändes så löjligt eneklt och jag bara satt och flinade helatiden. Jckte att det var lika kul som hästen :) 

Mamma Filmade faktiskt, så jag kastar in en film snart :D


Första gången jag hoppade Bungy gick det också rätt bra, jag tycker att vi
helt enkelt passar ihop haha, intressant faktiskt! 


Frågor & Svar #10

Varför rider ni honom två gånger per dag? Någon speciell anledning?

Det är inte helt ovanligt att Silver får gå två pass en dag, dock handlar det om 1-2 dagar i veckan. Jag tycker att det är bra för hästen, då det är naturligt för dem att vara i ständig rörelse. Jag har även upplevt positiva sidor som att han blir mindre gallig, piggare och mer avslappnad samtidigt. Dessutom kan man ha i bakhuvudet att när du anmäler dig till två klasser på en tävling, då blir det ju två ridpass, och hur ofta är hästen inte matt andra klassen? Det gäller att förbereda dem.

Sedan kan man ta i beräkningen att de två pass jag pratar om är väldigt olika. Det kan vara uteritt + dressyr eller hoppning + tömkörning, ofta ett lite "lugnare" och ett hårdare pass helt enkelt.

Varför kallar ni honom Silver?

Min ponny heter Shazli, och många har funderat över hur det kunde sluta med ett smeknamn som Silver? Vi har också undrat, namnet fick vi nämligen med på köpet när vi köpte honom. Han har alltid blivit kallad för det och lyssnar till det. Varför det blev just Silver kan man diskutera men jag tror att det var för att han var grå när han var ung, det är den enklaste förklaringen. Shazli betyder förövrigt unik :)

  

Shazli till vänster på bilderna ;)

Smulan min kattunge(?) haha


Dagens ridpass #2

Idag tog jag ett härligt varmt bad när jag kom hem från stallet eftersom att jag var rätt ruggig efter att ha cyklat hem i regnet. Inget gott tecken! Är vintern redan här? :S

Soppan och jag tog en tur i skogen på eftermiddagen. Jag jobbade med skänkelvikningar i skritt och trav, zickzack på vägen. Hon blev bättre och bättre helatiden, men det märktes att hon inte är så mycket riden med sådana övningar. Galoppen idag var både bra och dålig. Jag har väldigt svårt att hålla ihop den och det gör att hon bryter av till trav efter ett tag. Men bitvis galopperade hon ändå helt okej.  Man måste ha lite is i magen bara, för driver jag på, då bryter hon av till trav. Haha knivigt detdär!


En kass mobilbild på damen blev det idag! :D Bättre än inget ;)


Ridsport på TV!

Ikväll kl 20.50 på Eurosport :D  Nations Cup ;)


GOSH! They have no legs :O

Wild Grass Meadow
Fotograf: Erika Torrång
Nikon D60 AF-S Nikkor 55-200mm 5,6G



Vilken Fight!

Det är åska i luften, så jag skyndar mig att uppdatera min kära blogg! Idag red jag ut en sväng på Bungy, eftersom att vi ska hoppträna imorgon tänkte jag ta det rätt lugnt. Det gick inte så bra på den fronten. När jag vände hemåt igen fick Bungy upp en väldig fart, och jag bestämde mig för att ta en galopp uppför en backe. backen innebar att vi inte längre var påväg hemåt, och han protesterade enormt! Han ställde sig rakt upp på bakbenen, backade ned i diken, stegrade om och om igen.

Jag lyckades tillslut få spöet i ena handen och slog honom hårt i huvudet när han ställde sig upp, det låter illa jag vet, men det är inte okej att bete sig på det sättet. genom av att slå honom i huvudet hoppades jag atthan skulle tro att han slagit i något och faktiskt slutade han och jag kunde rida uppför backen, vända, vända igen utan att han protesterade. Han blev dock väldigt uppe i varv av hela händelsen och det tog väldigt lång tid innan han skittade normalt.

Usch, detta var inte ett direkt kul ridpass, hoppas det går bättre imorgon :)


Stegrande hästar kan vara riktigt obehagliga! :/

Morgontrött

Blogg.se strular sönder som vanligt, så jag slänger in ett kort inlägg innan det låser sig igen..

Jag vet inte riktigt vad det är med mig, men jag är så himla morgontrött nuförtiden. Snart bär det ut till bungy, vi ska ta en tur i skogen. Det har regnat inatt så jag gissar på att grusvägarna är som gummi ;)


Överglad Erika & Bungy från igår haha :D

GAHAHHAH#@!

Nu när vi är på g med hästköp är det självklart att jag spenderar kvällarna på hästnet, det är den mest använda sidan för hästannonser. Den blir dock överbelastad 24-7, så irriterande.


Ingen rolig syn...

Galet kul

Hehe, jag vet inte om jag borde lägga upp denna, men ibland måste man busa lite med sina pollar xD


Jag och Bungy

Jag och Bungy
Fotograf: Frida Torrång
Nikon D60 AF-S Nikkor 55-200mm 5,6G

Det regnade tyvärr större delen av passet, och dessa bilder togs när jag travade av och red lätt. Ham behöver jobba bort lite mage tycker jag hehe :P


Bungy Jump

Jag ska ha hand om en kompis ponny nu i några dagar då hon är bortrest. Bungy är en rätt speciell ponny, han tillhör nog inte de mest lättridna hästarna, men han kan bli så fin! Idag blev det lite dressyr och hoppning i paddocken och han skötte sig verkligen superbra! Gick stadigt i form i alla gångarter och hade ett härligt schvung i steget. Hoppningen var enkel, höjde upp till 90cm, och det var inga problem. KUL!

Bilder kommer senare ikväll! Bjuder på en bild:



Dålig update idag"!

Men jag har en godkänd ursäkt! Dels så har vi stalltjänst, men vi har också (hör och häpna) varit och provridit en häst. Går inte in på så mycket info om hästen då jag inte tycker att det är okej att skriva det här, men det var ett litet, 5årigt sto som var riktigt trevlig att rida. Otroligt självbärig, men lite loj för skänklarna. Ägaren sa att det var så hon reagerade när hon inte förstod, och det tror jag stämmer. Inget superklick, men den var absolut inte tråkig. jag är så glad att vi ens tittat på en häst, då blir det säkerligen fler!

Förresten kommer det en film från gårdagens ridpass lite senare, dressyr på åkern, och även lite busgalopp ;)


Bilden ovan är ett litet kollage jag gjorde för tre år sedan. Första ponnyn vi provred i jakten som ledde oss till Silver. Den provridningen var mer eller mindre en katastrof.

Supersegt.

Det var inte bara min häst som var seg idag, min dator är helt konstig. det tog typ 10 min att logga in på blogg.se och jag har ingen aning om jag kommer kunna publicera detta inlägg, men det märker vi!

Silver var otroligt seg idag, vet inte vad det berodde på egentligen, kanske att han var trött från morgonens pass, men det tror jag inte då det bara var en tur i skogen. Jag red dressyr på skitängen, och red bara i 20 min. När han kändes någorlunda bra avslutade jag helt enkelt. Det kändes inte som om det var någon ide nu när bjudningen var i botten. Knepig häst detdär, ena dagen helt crazy och bockar, och nästa dag önskar man att man tog långpisken med.

 
Fullt ös! I hagen iallafall..


Bästa låten ever haha :D


Solig morgon

Härligt att solen är tillbaka, det var helt underbart härligt när jag var ute i stallet imorse och fodrade hästarna! Luften var fortfarande sval från gårdagens regn, men man frös inte tack vare solen. Det perfekta ridvädret typ? :D Idag har jag som sagt stalltjänst, så jag är rätt upptagen hela dagen. dessutom tror jag att jag ska tar en tur i skogen jag med, det kan han ju inte lida av? Vi har faktsikt gjort så nu den senaste tiden, att Silver går två pass om dagen. Rider du alltid ett pass?


En porträttbild från förra sommaren, sidepull provade vi då..

Ni verkar enhälliga!

Så, nu har jag bytt till headern med bilder! Kul att så många var med och tyckte till, det är ju faktiskt ni som läser bloggen som får stå ut med dess utseende! :D Nu ska jag göra kväll, och imorgon ska jag upp tidigt för att ha stalltjänst. Dessutom ska jag hjälpa min syster lite med dressyren då hon och Silver ska tävla nästa helg! Kameran hänger förhoppningsvis med!


Jag saknar verkligen att tävla min ponnyplutt! :/

Beslutsångest!

Här är en chans att tycka till! Jag är inte nöjd med blogges utseende då jag tycker att allt är rätt rörigt just nu. Därför exprimenterade jag med headern och tog bort min lilla målning. Jag tyckte att det blev rätt snyggt, men det blir på något sätt lite tomt, Vad tycker du? :)



Själv lutar jag åt den med bilder ;)

Söndagspyssel

Det har, som jag förutspått varit gråväder hela dagen, en typisk söndag om du frågar mig? Jag sysselsatte mig med att försöka återta mitt ritintresse, men det gav blandat resultat. Hästar är attans svåra att rita :)


Äntligen!

Det regnar ganska mycket ute just nu, och det har gjort det lite till och från hela morgonen. Det behövs verkligen! jag har längtat såå efter att regnet ska mjuka upp alla väger, göra paddocken lite mer uthärdlig och ge tillbaka gräset sin gröna färg. Nu händer det, skönt, naturen behöver det verkligen!

Annars blir det nog inte så mycket mer av denna dag, fortsätter det regna kommer jag antagligen var inne hela dagen, och stallet är redan avklarat. Kanske gör jag några bloggdesigner, vem vet? Det är i alla fall underbart med semester! :D

Fifan vad vi är bra

Idag hade jag nog världens roligaste ridpass! Jag bestämde mig helt impulsivt att jag skulle hoppa i paddocken. jag hade egentligen inte utrustningen (hackamore & ingen martingal), men jag hade en känsla av att det skulle funka rätt bra ändå. Hinderarna låg redan på 1.45 sedan igår, så när jag sänkte dem kändes 1m inte direkt högt, även om jag nuförtiden inte hoppar så mycket på den höjden.

Sagt och gjort, banan bestod av 7 hinder & 8:a språng med både kombination, trippelbarr. Jag hoppade fram lite lätt på en linje, och hoppade upp mig lite på en grind. Han var väldigt duktig och hoppade med mycket kraft. Jag hoppade banan direkt efter det. Han var helt klockren! Hoppade med massor av rygg, och vände i sprången. Jag fick lite strul in i kombinationen, då jag fegade ur lite och red på honom onödigt mycket. men han hoppade in över oxern hur enkelt som helst, trots att vi kom i botten. Räcket ut låg på 1.05, och det klippte han hur enkelt som helst! Jag hoppade om kombinationen direkt och fick till det mycket bättre, och sedan fick det räcka! Känslan var på topp så jag kände att vi inte behövde hoppa fler språng, även om vi bara hoppat typ 10st ;)

Jag är så nöjd med både mig och hästen. Jag kände att jag fick riktigt bra distanser(förutom första in i komb), och Silver hoppade väl och med helt rätt inställning! Så GLAD ÄR JAG!!


Sötnosen efter dagens ridpass :)


Dagens bilder

Amanda & Caruso
Fotograf: Erika Torrång
Nikon D60 AF-S Nikkor 55-200mm 5,6G







Vad gulliga ni är!

Tack för all positiv feedback om bloggens nya utseende! Själv är jag inte 100% nöjd ännu, och det är endel kodning kvar innan allt stämmer, men jag kan hålla med om att bloggen blev lite mer sommrig, och att det verkligen behövdes lite nytt!

Någon kommenterade att bloggen fyllde upp för mycket av fönstret, o9ch jag vet inte hur det är på era skärmar, men på min är den absolut inte stor. Dock är den det på vår gamla dator, så jag tror att det är en fråga om bildskärmsupplösning.

Jag har varit en sväng i stallet nu, och tittat och fotat när min tränare hoppade sin 7åring som ska debutera svårt klass om någon vecka. Fina bilder blev det, och Caruso är en så himla fin häst! Håll utkik här på bloggen ikväll, så får ni en liten bildskörd!


Förklaring!

Som du kanske märker är det rätt rörigt här på bloggen nu, och det är helt enkelt för att jag är i full färd att koda om, ändra och fixa med den nya designen. Det kan ta ett tag för jag blev tyvungen att ändra endel, trots att jag kodade mycket i förväg :)

Så, vad tycker ni?

Bortglömda bilder.

Regnig Morgon 2009
Fotograf: Erika Torrång
Nikon D60 AF-S Nikkor 55-200mm 5,6G

Jag hade totalt glömt bort denna dag när vi begav oss till den stora sommarhagen med de små fölen och shettisarna i. Herregud vad svalt det var den sommaren..


Tjuvkik!

Nu börjar jag komma igång med bloggdesignskapandet. Några läsare önskade sig en mer färgglad design, och jag ska verkligen försöka få till det! Jag bjuder på en liten tjuvkik:


Älskade kisse

Seriöst, jag avlider av söthetschock, våran kisse kom glatt inspringande när vi öppnade dörren, och hop tittade inte sig för. Hon sprang rakt in i en moppehjälm som låg på golvet. Det tog några skenunder innan hon fattade vad som hänt, sedan tvärvände hon och kutade ut samma väg som hon kom. haha


Bloggfixning :D

Idag har jag försökt mig på att börja med min nya bloggdesign här, och tyvärr går det inte direkt bra. Jag avbröt designandet med ett försök att göra kokoskakor. De är i ugnen nu, så jag hoppas på att de lyckas i alla fall :D

Nu när jag är tillbaka till bloggfixningen kan jag behöva lite hjälp. Vad tycker ni att jag ska ha för färgtema?

Morgonbus

Hemma ifrån stallet igen, eller ja jag kom hem för ca 1,5h sedan, men jag är inte så ivrig att jag kastar mig på datorn direkt. Idag blev det massor av galopp på "stinkande åkern" och jag tror nog att jag galopperade bort några kilon från magen som Silver fått på betet i sommar. Jag hade först bara tänkt cantra lite, men bestämde mig för att istället varriera galoppen endel. Jag samlade ökade, samlade ökade, och sedan busgalopperade jag lite såklart, det är nästan ett måste när man är på en åker.

Han blev ganska svettig och flåsig, så jag skrittade av en runda i skogen innan jag hoppade av, och så stretchade jag honom ordentligt efteråt. Det är dock otroligt tydligt hur mycket svagare han är i vänster sida, kanske kan strechingen göra honom mer liksidig ;)


Haha han tyckte inte om att jag stod på honom O.o

Sjukt häftigt!

Haha rubriken säger inte så mycket om vad jag egentligen är ute efter, men idag har jag varit ute och tittat på hoppträning. Amanda som nu faktiskt är den enda tränare vi tränar regelbundet hade träning på hista. Jag blev så sjukt imponerad av hur enorm skillnad det har blivit på de elever som tränat regelbundet för henne. Träningarna drog igång i våras, och seriöst, vissa ekipage, man tror inte att det är samma häst eller ryttare O.o

Det är något som jag verkligen uppskattar med ridning och hästar, det finna ALLTID något att utveckla hos både ryttare och häst. Man "KAN" aldrig allting, utan man har kommit olika långt i strävan mot det man vill nå med hästen och ridningen. Det finns så mycket att ta av, och det är därför som ryttare som Michel Robert har hållit igång hela sitt liv.


Fokus på nästa hinder att klara ;)

Dessa häftiga hästar.

Idag blev det bus i skogen för min och hästens del. Jag och min syster red ut tillsammans, hon på Silver och jag på Supreeme som jag lånat. Vi släppte lös hela deras energi på en äng, och herregud vilken kraft, man fick tårar i ögonen, så fort gick det. Man glömmer lätt hur kraftfulla de är ;)


God morgon!

Jag har äntligen sovit rätt bra en natt, så det är vekligen superskönt! Min syster och jag hade nyss en liten diskussion angående Silvers Manfrissa. Vi har alltid klippt den väldigt kort, men nu är syrran inne på att låta den växa ut. Han är trots allt en arab, och hon tror att han skulle passa i det. Vad tycker du? Är det skabbigt med lång man?



På bilden ovan, en något för kort man, nyklippt dessutom ;)


(Några)Bilder från dagen :D

Fotograf: Frida Torrång
Nikon D60 - AF-S Nikkor 55-200mm 1:4-5,6G

Han var Riktigt fin! <3 men det är ganska svårt att sitta bra barbacka, ha överseende ;) haha


Fiina häst!

Det blev lite spontant ett ridpass nu på kvällen för mig och pollen. Frida red ett hopppass på honom imorse, men det fanns inte ett uns av trötthet i honom när jag red. Jag red på en åker som nyligen blivit gödslad och snart ska plöjas upp, det gäller att passa på. Jag hade inga ridkläder med mig, så jag hoppade upp barbacka och barfota. Han var helt otroligt fin! Bästa känslan på länge! Han gick i en trevlig och bärig form, och var dessutom ovanligt mjuk i sidorna. Jag blev förvånad av hur skön han var att sitta på, för kantigare rygg är svårt att hitta, han kom helt enkelt upp bra med ryggen.

Vi har även börjat stretcha honom efter lite hårdare ridpass, och jag tror att det är väldigt bra för honom, han har alltid varit åt det stelare hållet. Det roliga är att vi på endast tre dagar har upplevt att han kan strecha mer och dra ut musklerna än vad han kunde på första dagen.

Min syster fotade lite när jag red idag, tyvärr hade hon fel kamerain ställninge, men såfort jag får tillgång till min egna dator ska jag justera exponering och skärpa så gott jag kan :D


Dressyrdamer ;)


En kort film

Från galopparbetet i lördags. provade ett nytt bett, och det tog ett tag att lära sig rida på det, lite annorlunda om man säger så ^^

MorgonUteritt

Åh det har varit en sån mysig förmiddag för mig! Jag var ute tidigt i stallet och gav mig iväg på en ganska lång tur i skogen med hästen. Jag har noterat att jag gärna jobbar mer med handen än vad jag gör med skänkeln, så helt sonika var det det jag jobbade bort idag. Mitt fokus var ett mjukt och jämt stöd med hästens mun. Silver fick gå lite var han ville med skallen, bara han lyssnade på skänkeln.

Vi busade i galopp och jag kunde inte sluta le, så härligt var det! Silver blev otroligt lyhörd för både skänkel och hand och i slutet av turen började han söka sig nedåt i både skritt och trav! :D