Gnällspik

Blir dåligt med bloggningen nu framöver, tappat lite motivation nu när Paul vilar. Idag tänkte jag i alla fall ta en riktig långpromenad med honom, mitt fortfarande svaga högerben behöver det lika mycket. Känner mig fortfarande inte helt bra efter olyckan den hösten. Kanske borde jag gå till en sjukgymnast? 
 
Ridabstinens har jag också, redan efter två dagar? Är man hästnörd så är man! Ha en underbar helg alla! :-D

Heaven's on fire

Jaha, jag har ju tyckt att Paul inte varit sig själv den senaste veckan men mer trott att det berott på värmen. Men igår på träningen kändes han inte fräsh. Vi gjorde böjprov på alla fyra, både högt och lågt och då kon det fram en liten hälta på höger fram. Antagligen en vrickning eller dyl. För honom väntar en vecka med kyllera och promenader så får jag se på söndag hur det ser ut!
 
Känner mig så dum som trots en dålig magkänsla inte reagerat tidigare, jag känner mig som en hemsk hästägare. Det är förhoppningsvis bara en vrickning som går över på några veckor. Min plutt :-(
 
 

Forming my every day

Älskar att vara impulsiv, idag anmälde jag mig i sista minuten till en hoppträning för Amanda imorgon kväll. Ska bli vädligt kul och förhoppningsvis lärorikt. Älskar att träna för Amanda, så kul med en tränare som verkligen engagerar sig till hundra procent i sina elever!
 
Idag blev det rykt och vila för lillkillen :-) Provade mitt nya schabrak igår också! Så jäkla snyggt och toppenbra passform!
 
 

Bilder på pojkarna :-D

Paul, Oskar och Silver
Foto av: Frida Torrång
 
 
 

Framför mina ögon

Var och storhandlade idag på Coop och tro inte att jag i hippson hittar en artikel om hur man utvecklar hästens travregister? Självklart köpte jag den, min undran från tidigare inlägg verkar blivit besvarad! Jag tror faktiskt på ödet.
 
Nu blir det alltså lite läsning, men måste även städa och jogga en sväng, ska bli skönt att göra lite nyttigt trots att det kanske inte är det roligaste! ;-)
 
 

Ännu ett impulsköp!

Det har blivit lite väl mycket av den varan får jag ra och erkänna! Men denna gång hoppas jag att jag har fyndat. Köpte en vitfodrad nosgrimma+pannband för ynka 24kr. Man måste ju bjuda till lite när man ändå ska starta lite dressyr ;-) Ska bli spännande att se hur Paul passar i det, i värsta fall kan ju Silver få dem! Skimmlar passar i det mesta!
 
 
Detta snygga träns kommer ifrån Premiera, riktigt lika snyggt blir nog inte mitt!

Dagens Paul

Då jag faktiskt anmält mig till en lok dressyrtävling i Juli bestämde jag mig för att rida dressyr på Paul idag, lindad i matchande färger började vi med att skritta fram en sväng på vägarna innan jag styrde oss mot paddocken.
 
Det är så himla lätt att vara bekväm när det gäller Paul, bara låta honom gå där han känner sig som starkast, då är han mjuk följsam och stadig. Men det är ju framåt jag vill komma med honom och då måste jag få honom att bära ännu mer vikt på dedär låånga bakbenen. 
 
Inledde med övergångar i skritt och trav, men han var för pigg så jag övergick snabbt till att värma honom i galopp istället. Han var till en början mycket ofokuserad, blev rädd för hinderhörnan och fjantade sig rent allmänt. Jag vet ju att han blir lite så när jag kräver mycket av honom, han försöker fly undan. Ofta blir han lätt väldigt hög och kort i nacken, utan att för den delen komma mer under sig med bakbenen. I detta läge är han inte lätt att påverka kan jag säga. Men jag hittade en ny lösning på problemet! Slutor! Såfort han ville länga sig och springa bad jag honom helt enkelt att flytta sig lite och visp blev jag mycket starkare och han gav sig direkt. Jag har precis börjar lära honom dessa rörelser, men det är bara fråga om några få steg och sedan massor av beröm när han gör rätt såklart!
 
Avslutade med några travlängningar på diagonalerna, varken jag eller han har fått till dem hittils men de var bättre än vanligt ialafall. Hur lär man en häst att länga sig egentligen? Utan att det går fort framåt alltså? 
 
 
Min lilla skrutt <3
 

Jag älskar att läsa

Det har hänt något med mig för helt plötsligt har jag tagit upp ett av mina gamla intressen, läsning. När jag gick i grundskolan var jag en riktig läslus, kunde spendera en hel dag mellan sidorna på en bok och var alltid väldigt svår att få kontakt med en sådan dag. Jag hade en förmåga att verkligen försvinna in i boken, totalt glömma tid och rum och alla runt omkring mig.  Min inlevelse har ju såklart både positiva och negativa delar i sig men jag är tacksam för att kunna försvinna bort i en bok när jag känner för det!
 
Just nu håller jag på att återuppleve mina gamla favoriter, Bläckhjärta, Bläckmagi och tillsist Bläckdöd. Den sistnämnda visste jag inte ens att den fanns så den ligger nu som order på bokus.com till någon som tar hand om den på måndag. Längtar så efter att få läsa den!
 
 
Mobilen kan också när det gäller närbildsfotografering! ;)
 

Lite avlägsen på något sätt

Sommaren är nu här med sin stekheta värme, idag har det dock varit mulet, skönt tycker jag. Paul, Silver och Oskar verkar funka riktigt bra ihop även om de inte är bästisar ännu, de accepterar varandra. Från och med idag får de även gå ute till på kvällen, lunchö får de i hagen. Underbart för dem tror jag, även om det såklart vore ännu bättre med en hage med mer gräs i, men de har något att tugga på i alla fall.
 
Min dåliga uppdatering har till största del berott på att jag låtit Paul gå väldigt lugnt. Han har skrittats långa turer med lite klättring på sin höjd när det gäller arbete. Jag har tyckt att han inte känts som han brukar, lite avlägsen på något sätt, så denna vila kommer förhoppningsvis göra susen. Dessutom vägrar hans jäkla mugg ge sig på ett av benen så under denna lugnare vecka har det verkligen börjat läka fint. Red honom idag och fick en mycket bättre känsla, skriver mer om ridpasset i ett senare inlägg. 
 
I övrigt hoppas jag att alla har haft en riktigt härlig midsommarhelg! :D
 
 
Ovisad(?) Bild från en Pay'n Jump på SRK i vintras.
 

En ny härlig hagkompis

Filmsnutt från ihopsläppet, Paul, Silver och Oskar!
 
 

Fantastiskt träningspass!

Kände inte för att rida i regnet idag så det blev ett tömkörningspass i ridhuset istället, han är fortfarande inte helt bekväm med detta och det kommer krävas ett antal repetioner. Började som vanligt där han känns som tryggast,   på volten i samtliga gångarter, han kändes otroligt avspänd och elastisk. Han var så fantastiskt fin att jag efter en stund gick över till att träna varvbyten.
 
Här har jag tidigare fått problem med att han blir rädd när tömmarna nuddat rumpan, men det verkar som om träningen givit resultat för idag accepterade han detta direkt! 
 
Provade att be honom att trava med mig springandes bakom och avslutade sedan med lite tömlongering i en lägre form. Fortsätter det såhär kommer jag absolut kunna använda tömkörningen för att stärka honom. Han rörde sig för miljonen idag min älskling ♥
 
 

Whats on!

Precis lommit hem från en härlig liten utflykt med jobbarkompisarna efter jobbet och nu blir det ridning. Ska motionera både Paul och Silverponnyn :-D



Paul och jag i måndags :-)

Sötaste ponnien ;-)

 

Aha moment of my own

Är så himla lycklig över gårdagens ridpass, dressyr i paddocken blev det och jag kom på ett nytt sätt att få Paul ärlig i formen. P är lite den typen av häst som gärna släpper bettet och går bakom hand. Det kan ge en falsk känsla av eftergift. 
 
Igår var han till en början lite tjafsig och gick med ett ojämnt stöd fram till handen. Annars blir det lätt att jag försöker ställa honom utåt för att få upp honom på yttertygeln, men idag red jag istället fram honom till handen. Har nog aldrig använt så mycket ben på honom förut, men vilket tryck och vilka gångarter vi fick fram. Däremot blev han väldigt fort trött och började då dyka i formen igen. Men jag känner att vi verkligen är på rätt spår!
 
Idag hade den klanten trampat av sig en dojja, så ingen ridning. Jag har det dock så lyxigt med hovis på gården att han skulle sko honom redan ikväll! Tack Jocke! :-D

En ny favorit

Det finns vissa hästprylar som jag inte riktigt kan få nog av, förutom träns handlar det även om schabrak. Spontanköpte ett PW collection schabrak häromveckan och är nu helt såld i dessa! Ett till är på väg hem på posten. Så himla bra passform och de ligger stilla under sadeln. Sedan är det så skönt att slippa stroppar och spännen, ett perfekt vardagsschabrak! 

Videoklipp; Tedträning 7 Jun

Det var fruktansvärt varmt och dammigt och Paul kändes rätt matt, men vi kämpade på ändå. Mitt val av bett kändes inte riktigt hundra då det helt enkelt blev för skarpt.
 
 

Skattåterbäring och fullspäckat

Gud vad glad man blir när man upptäcker att det har trillat in lite extra på kontot såhär mellan löner. Det har varit en tuff månad för min stackars plånbok, dyr månad med Paul med skoning och spånpallar och så bestämmer sig bilen för att haverera!? Hämtade den igår från verkstan i alla fall och idag ska en jobbarpolare meka lite med den också, det gäller att ha kontakter, hehe
 
Paul ska ridas ut eller jobba lydnad på banan idag, får se vad det blir, beror mycket på vädret!
 
En kul sak som hände på tävlingen i söndags var att hans försäljare kom fram till mig efter min start. Citerar "Detta kunde man inte ha trott när han kom till mig, han kunde ju knappt ens galoppera!" Haha och ja hon har så rätt så, jag är så lycklig över hur mycket han utvecklas helatiden min lilla kille ♥
 
Print screens från provridningen :-)

Lugna dagar

Paul min fina kille har fått två välförtjänta vilodagar efter helgens äventyr. Tog en kort uteritt barbacka idag och han känns verkligen supefräsch! Väldigt energisk och mjuk! Skönt att veta att två dagars tävling inte verkar ha bekommit honom nämnvärt. På fredag är det Tedträning, något som ska bli såååå kul! Kanske får med mig en filmare också!
 
Tyvärr fungerar inte bilduppladdningen från mobilen som den ska 
:-(
 

Tävlingen i söndags

Paul var påtagligt trött i kroppen och knoppen igår, men det är också första gången han tävlar två dagar i rad, dessutom första gången vi går rakt in i en 110.
 
På framhoppningen var han faktiskt lite seg och jag fick tänka på att aktivera galoppen genom svängarna för att kunna komma fram till hindret på ett bra sätt. På banan taggade han till lite mer och hoppade okomplicerat runt banan. Vi rev dock insprånget in i kombinationen, frambommen på en oxer. Jag hade planerat att komma in lite utifrån där eftersom att han får långt i oxer-räcke kombinationer, men kom istället något nära. Jag pushade då på honom framåt redan innan hindret vilket gjorde att han hoppade mer framåt än uppåt. Mitt misstag helt enkelt! 
 
Känner att vi verkligen börjar bygga upp självförtroendet och 110 känns väldigt enkelt nu. Jag börjar hitta bättre känsla i ridningen mot hinder, framför allt är det så sjukt kul! :-D
 

Håll tummarna för oss ! ;-)

Med Rammstein i öronen taggar jag för tävling!
 
 

Tävling; Gripens RF - Inte illa pinkat

Första klassen fick vi till en fin dubbelnolla. Jag är dock verkligen ingen höjdare på att rida snabbt så vi kom någon utanför placering. Det är dock inte så viktigt för mig egentligen, rider och tävlar mest för att det är kul. Mitt mål är alltid att göra mitt bästa, tävlar mer mot mig själv än mina medtävlande ;) Men med det sagt erkänner jag att jag MÅSTE öva på att rida tajtare svängar!
 
Inför 110 var jag faktskt nervös. Tyckte att det var lite högt för min smak, men när jag kom upp på hästryggen var det som bortblåst! Kändes så himla lätt och okomplicerat inne på banan. Hade ingen brådska och var noggran med att byta galopp osv, tyvärr lite för noggran då vi gick i mål med 1 tidsfel. När ska jag lära mig? ;) Jaja hästen fick en bra upplevelse och hoppade några språng som kändes helt fantastiska!
 
Som vanligt åkte jag ensam och då blir det tyvärr inga filmer, men känslan var helt underbar och den kommer jag leva på länge! :D Vill också tacka min stallkompis Sandy som lånade ut sin fina transport till mig, utan henne hade denna underbara tävlingsdag aldrig varit möjlig. Imorgon hoppar vi en klass, 110, ska försöka komma runt utan tidsfel!
 
 
Bild fotad av Sandy med mobilen ;) Kvalitèn är makalös!