Det går om man vill

Jag kom och tänka på en sak när jag i förrgår var en hårsmån ifrån att ramla i backen. Jag red ut med sällskap, barbacka med schabrak när Paul blir rädd och kastar sig iväg. Jag glider bakåt mot rumpan på hästen vilket han tycker är skitläskigt och flyr ännu mer. Jag tappade balansen åt höger och hängde verkligen på sidan, och ändå lyckades jag med hjälp av ren envishet kravla mig upp igen. Har märkt att sålänge man inte ger upp kan man öka sina chanser att sitta kvar när olyckan väl är framme ;)
 
 
 
Det här är imponerande! ;)

Joggade hem

Har verkligen saknat att jogga, var ju riktigt duktig ett tag och joggade tre ggr i veckan, men det har inte blivit något den senaste tiden, så idag joggade jag hem från stallet. 
 
Saknar att rida ordentliga ridpass sjukt mycket! Vill ha tillbaka min fina häst! Hur kan två veckor kännas som en så lång tid? :O Herregud, jag ska vara glad att det inte var något värre! Bjuder på en ovisad bild från vår senaste hoppträning, vämde upp över travbommar.
 

Bomull och mössa

Paul fick ha mössa och bomull i öronen idag, då jag var snå nära att drutta i backen både igår och i förrgår. Han är väldigt ljudkänslig och kändes mycket mer avspänd och trygg med mössa på. Blir nog till att göra en vana av att använda det, blir bättre fär både häst och ryttare! Idag blev det en kortare runda, ca 3,5 km. 
 
När vi red var det helt fantastiskt väder! Ni vet, sådär underbart höstväder som man bara sitter och ler åt. Men lite kvällsol på det dessutom! Så mysigt! Måste ta med kameran nästa gång det blir en dag som denna, hösten är ju så förskräckligt vacker!
 

Gårdagens skrittpass

Igår skrittade vi en tur 5325m, P var hysteriskt pigg och jag var nära att tugga grus några gånger då han försökte vända hem ett par gånger. Tror han har lite överskottsenergi + att han är väldigt nervös. När vi kom hem blev det massage och massa godis :P

Dagens lycka!

Min nya mobil har äntligen kommit! Dock hade jag fel sorts simkort, den var anpassad för ett micro-sim, men jag klippte, filade och trixade och nu har jag sparat 250kr för det funkade hur bra som helst! :D Var väldigt nervös då det var svårt att få till formen för hand.
 

Inget roligt besked.

Min stackars häst! Hade koripraktorn ute idag och fick en förklaring till varför han kännts så konstig och olik sig själv i ridningen. Jag har ju misstänkt att det sitter i ryggen men när jag känt och klämt vid sadelläget där han haft ont förut har jag inte hittat något. Det visade sig att han var sjukt spänd i korsleden, han nästan sätter sig när man trycker på vissa punkter. 
 
Inte konstigt att haft svårt att samla sig? Kauko(kiropraktorn) trodde att det berodde ursprungligen på sadeln han fick så ont av i våras, men också på hur han är skodd bak. Jag vill att min häst ska må bra, så jag ska prova att följa hans råd- sko honom annorlunda, skritta i 2v, massera varje dag, och täcka varmt. Förhoppningsvis har jag en ny häst om två veckor!
 

Låg energinivå

Herregud vad jag är seg idag! Igår var jag i stallet hela dagen, hjälpte Amanda rida lite hästar och det var otroligt roligt! Alla var verkligen superfina och det var kul att sitta på någon annan än Paul. Det är ju så nyttigt att rida olika hästar.
 
Idag åkte jag ut efter jobbet och mockade stallet, sedan var jag så seg och trött att jag åkte hem och latade mig istället. Känner att jag behöver det faktiskt! Imorgon kommer kiropraktorn, hoppas min lilla häst ser fin ut! :)
 

Ridsuget skenar!

Jag får världens ridabstinens bara jag tar det lugnt någon dag! Ska försöka sysselsätta mig på annat sätt idag, kanske tar jag en joggingtur till stallet och pysslar om Paul lite. Har förresten anmält oss till en programridning nästa måndag, ska faktiskt bli riktigt kul och en perfekt uppladdning inför vår dressyrdebut! Annars är det ju hopptävling som gäller nästa helg. Det är vår första inomhus så jag hoppar bara 90+1m. Längtar så!
 
 
Funderar på att lägga upp ett inlägg med lite failbilder. Skulle det vara kul? :)

Ibland är det tur att man har Photoshop!

 
 
 
 
För även om man inte kan göra en dålig bild bra, kan den bli avsevärt mycket bättre!

Två bilder från idag!

Paul och jag tog en promenad också hur mysigt som helst! Min fotografering idag gick inte alls bra, det hade börjat skymma endel och det försämrade bildkvaliten avsevärt! Väldigt synd då Paul posade riktigt bra!
 

Hissar mitt stalltäcke!

 
 
(Bildkälla)
 
Igår invigde Paul sitt nya stalltäcke som jag köpte till honom i somras. Det var på sommarrea på Sharpman och kostade endast 399kr, tror att det fortfaranmde finns kvar att köpa för det priset. Täcket passade honom verkligen perfekt! Jag har haft svårt att hitta täcken som sitter bra i bogen på honom, och har provat allt från rambo till eskadron. Detta är det bästa täcket hittils! Vad det gäller kvalitén får framtiden utvisa om jag blir nöjd :)
 

Working overtime

En regnig lördag som denna känns det faktiskt inte så hemskt att sitta inne och jobba! Förutom att tjäna bra pengar har jag underbara kollegor och dessutom tid att sitta vid datorn emellanåt. När jag väl kommer hem idag ska jag ha värsta mysdagen i stallet. Paul ska bli ordentligt ompysslad, och så även min utrustning.
 
Jag hoppas jag kan ta med mig kameran också, var för länge sedan jag la upp nytt och fräscht och egenfotat här på bloggen och det går ju inte för sig? ;)
 
To do list:
  • Städa sadelkammaren
  • Putsa tränsen
  • Rengör bett + benskydd
  • Fetta in sadeln + rengöra stigbyglar
  • Tvätta schabrak
  • Rykta Paul 
  • Träna P från marken
 
 
Gammal favoritbild från förra vintern. Härligt ljus!
 
 

Orolig

Paul har inte varit sig själv de senaste dagarna, och kulmen av det hela var nog gårdagens ridpass som var total katastrof! Han är ovanligt spänd, galopperar dåligt och är inte alls trevlig att rida, känner att jag måste kolla upp honom ordentligt så att jag vet att han inte har ont någonstans för att sedan fortsätta utifrån det.  Coco, kiropraktorn kommer på måndag så Paul får ta det lugnt i helgen och så får vi se vad som händer sedan!
 
 
Ge mig denna känsla tillbaka! :( Fina häst <3

Vilodag

Idag hann jag faktiskt inte med att rida Paul tyvärr. Ibland blir det så när jag jobbar eftermiddag, särsklldt om jag sover lite för läng på morgonen. Blir till att rycka upp sig och rida imorgon istället, det är ju fredag också! Härligt, även om jag ska jobba över i helgen. Ingen rast, ingen ro!
 
 
Min lerälskande häst..

Frågor och svar; Tränare?

Vad maffig han är på bilden! Hur ofta tränar du dressyr på honom? Måste du åka eller har du någon på plats där du har din häst?
 
Svar: Hehe tack, han har biffat på sig endel! :) Jag tränar dressyr hemma i princip varje gång jag rider. Renodlade dressyrträningar rider jag extremt sällan. Jag har endast tränat för tränare 3-4 ggr i dressyren, då på hemmaplan. 

Hot like fire

Hade inte täkt rida så länge idag, bara en tur i skogen med lite derssyrinriktining. Men Paul var överallt och ingenstans idag, på gränsen till att vara het. Så jag kände att han behövde jobba lite, gick in på banan när vi kom hem och där red jag ett renodlat dressyrpass.
 
Började i skritt med sidvärtsförflyttningar och början till piruetter. Han var verkligen superfin! Ville dock fuska lite i höger varv och lägga huvudet på sned men jag fick vara där och korrigera helatiden. Sedan jobbade jag i trav under lättridning och ville få till en jämn och lugn takt. Övergick såsmåningom till att sitta ned och jobbar på volter och serpentiner med massor av övergångar. Han ville bli lite för hög i formen under detta arbete men det får jag ha överseende med, han bär inte riktigt upp mig ännu.
 
Tog några galopper men hade svårt att få den tretaktig så det blev mest trav idag. Jag brukar annars jobba mycket med galoppen så traven behövde lite arbete kan jag säga! 
 

Dagens Paul

Red ut en sväng i skogen. Paul var som vanligt pigg och glad, hade lite svårt att samla galoppen då han ville så mycket framåt. Arbetade i en lite större galopp än vanligt och han var faktiskt riktigt fin, tappade sambandet lite när det lutade svagt nedför, men annars hade han en rund och fin galopp. 
 
I veckan hade jag tänkt träna derssyr för en tränare, vi behöver verkligen ett par kritiska ögon på oss!
 

Motiverad

Jag har tyvärr lagt till en vana att alltid åka bil till stallet, trots att det endast är 2,7 km ut dit. Nu har jag städat och tvättat bilen jättefin så nu tar det emot lite att ta den, ska cykla hela veckan faktiskt! Förut hade jag 7km till stallet och cyklade utan problem den sträckan flera gånger i veckan. Känner verkligen att jag har blivit riktigt lat! Ska försöka komma igång med min jogging också, nu ska jag komma i form!
 
 

Ni är så gulliga!

Den senaste tiden har det rullat in många helt underbara och peppande kommentarer! Jag blir så himla glad och vill tacka för dem! Det blir så himla kul att blogga när läsarna engagerar sig på ett sånt sätt. Ni förgyller verkligen mina dagar.
 
 
Paul får pryda bloggen :)

Min häst äter bett :/

Jag har ett problem med min häst. Han går fantastiskt bra på gummibett, men biter sönder dem efter bara några få ridpass. Därför rider jag just nu på ett tvådelat tränsbett eller ett rakt tränsbett. Idag red jag till exempel på ett gummipelham och efter endast en ridtur har han bitit ett tydligt jack i det. Detta trots att han var hur fin i munnen som helst hela ridpasset, antar att han gnider och nöter bort gummit. 
 
Nu fortsätter jakten på ett bett som han gillar och som faktiskt funkar i längden. 
 

Heldag i stallet

Inledde dagen med att följa med som hästskötare på tävling. Amanda och Amanda behövde min hjälp och jag ställde såklart upp, duktiga var de också!
 
När vi kom hem red vi ut på en långritt alla tre. Provade ett nytt bett på Paul, pelham, fungerade fantastiskt bra! Under ritten höll vi ett rätt bra tempo, vi jobbade i samlad galopp, arbetsgalopp och i flygande fläng. Vi red på hård grusväg och mjuk stubbåker. Ett väldigt varrierat ridpass med andra ord. En sträcka stod vi i lätt sits och lät hästarna rulla i en något snabbare arbetsgalopp, tog inte lång tid innan det började kännas i benen! Paul var hur pigg och fin som helst, fick till riktigt runda och fina galopper.
 
Sedan blev det tre andra hästar som fick sig en tur i skogen. Jag fick äran att rida Caruso som i början var lite övertaggad men blev superfin med lite arbete. Var länge sedan jag red honom och det var ett kärt återseende. Trimmade lite på en stubbåker och fick riktigt fin känsla!
 
 
Amanda och Caruso
 
 

Dagens ridpass

Idag har jag ridit båda mina älsklingar!
 
Paul fick hoppa lite på banan. Red först ut en runda och gick sedan i på banan, hoppade en bana på 8 språng, vilket han gjorde bra och sedan skrittade jag av en sväng efteråt. Amanda red tillsammans med mig på Ville, kul med ridsällskap. Hindrerna låg på 80cm, förutom muren som låg på 1m. Ville träna på att hoppa mur då jag alltid haft mycket respekt för dem, men Paul bara tågar på som vanligt, haha. Han har verkloigen fått världens bjudning och glädje för hinder, jätteroligt! 
 
Silver gick i paddocken. Hade egentligen tänk rida ut, men mamma ville gärna se, så vi fick hålla oss hemma. Han var i vilket fall som helst jättefin! I högergaloppen la han dock huvudet på sned för att slippa jobba ordentligt, men det blev bättre och bättre, fick vara noggran med att hålla honom rak och med ett jämt tramp bakifrån. Passade på att leka lite med galoppombyten också, använde staketet som extra hjälp för den nya yttersidan och Silver gjorde faktiskt rena byten. Ifrån vänster till höger kunde jag till och med byta innan vi kom till staketet, det var dock lite svårare från höger men med lite träning skulle de nog sitta bra!
 
 
Haha gammal tävlingsbild. Taggade inför hopptävling!

Film från Strängnäs

Tog ej med omhoppningen då jag var så missnöjd med ridningen, egentligen var även sista linjen lite halvdålig, jag måste få igenom mina förhållingar mycket bättre och tidigare. Paul har börjat tycka att det är så jävla kul att tävla, han drar lite mot hindren och hamnar därför lite nära, men han är ändå rädd om sig och vill inte gärna riva.
 
 
 
Tycker dock att jag ha börjat hitta en mycket bättre och mer ettrig galopp att hoppa ur, nu måste jag bara försöka hålla den en hel bana! Tänk att det ska var så svårt!

Vad passar en fux?

 
Jag lekte lite i photoshop och bestämde mig för att manipulera en bild för att kunna bestämma vad som passar min häst bäst, svart, brun eller tabaccofärgat läder på utrustningen?
 

Det går mot höst

Det oundvikliga håller på att ske, mörkret kommer, kalla nätter, täcken på hästarna. Jag älskar hösten, men det är alltid lite deppigt att ta farväl av sommaren! Inomhussäsongen är ankommande också, imorgon kommer jag och Paul göra den sista utomhustävlingen i år, tänk vad tiden går fort, känns som om vi nyss tävlingsdebuterade.
 
Idag blir det stallet för min del, ska rida en kortis och sedan fixa stallet. Men det blåser storm och regnar så jag ska nog dra mig hemma lite till, njuta av att vara ledig. Ska komma ihåg att ladda upp filmen från 1m i strängnäsbyggden också! 
 
 
Mina älsklingar<3 Från vänster: Paul, Syster Frida och Shazli, vad vore mitt liv utan er? 

Dagens Silver

Min ponny ar galen! Satt och skrattade hela ridturen för att han var så himla taggad. Red runt sjön och i alla gångarter. Ponnyn var superpigg och bytte galopp om vartannat, gjorde luftsprång och hade sig. Tvingade honom över ett par vattenpölar också, han hoppade stort och drog en bockserie efteråt. Haha roligare har jag inte haft på ett tag. Älskar min knasiga lilla arab <3
 

Vinröd Outfit

 
Ibland är det väldigt roligt att matcha utrustningen lite, här har jag en vinröd-marinblå tema på min outfit. Nå vinrött och fux? För mycket eller? Jag tycker att det är helt okej!

Hemma och degar :(

Det är verkligen inte roligt att sitta hemma hela dagarna, men samtidigt vill jag bli frisk såfort som möjligt och då är det ju det som är det enda alternativet. 
 
Måste uppdatera bloggen lite, hade tänkt skriva lite om mig själv faktiskt, bloggen är ju i princip min ridddagbok, så det kan vara bra att de som läser den får lära känna mig lite bättre ;)
 
 

Den har snart givit upp :(

Min kära systemkamera börjar verkligen bli dålig! Den har fått slita hårt sedan jag köpte den och det är dags för en ny egentligen, för det är ju verkligen värt det, att ha en bra kamera. Min gamla skrutt börjar få svårt med fokusen, tror att objektivet fått sig en smäll faktiskt, måste nästan fota med manuell fokus istället, vilket inte är direkt lätt att göra när hästarna rör sig.
 
 
I böjan var det inga problem, denna bild är rätt gammal.

Genomförkyld

Har suttit inne större delen av dagen och har en sprängande huvudvärk och är helt genomtäppt. Jag blir så trött, kan ju inte göra någonting! Tänkte prova att åka till stallet och rida lite ändå, kanske känns det bättre med lite luft? Jag har ju trots allt inte ont i halsen iallafall.
 
Paul går ju lugnare just nu så det blir väl en skritttur om jag orkar det. Silver ska även han gå lugnt eftersom han haft feber. Jag måste verkligen göra något för jag blir galen av att sitta här inne och dega. Inte kul!
 

 
Barbacka måste jag rida på Silver också, sadeln är stulen. :(

Stallmys

Varit ute en snabbis hos P, blev en rykt och lite trimmning av man+svans+hovskägg. Man måste ju se snygg ut även om man bara ska gå i hagen? ;)
 
Silver har haft feber i tre dygn så jag åkte även ut och hälsade på den lilla fisen. Idag var han dock feberfri och mycket piggare, har fortfarande ingen aning om vad som orsakade febern, men skönt att han mår bättre! Han är ju så go' min kära lilla ponny! 
 

Nytt och fräscht!

Eller? Jag vet inte om det blev bättre eller sämre, men vi går mot mörkare tider och jag tyckte att en nya bloggdesign skulle passa. Köpte även tre bilder idag ifrån tävlingen förra helgen.
 
Hästen är ju bara för duktig! Nu blir det en lugnare period med hoppvila och uteritter och dressyrarbete istället. Säg förresten gärna vad du tycker om designen, ändringar kan göras! :) 
 

Tävling; Strängnäsbygdens RF

Jag kan samanfatta dagen som så att jag måste träna på att rida omhoppningar.
 
Första klassen, 95cm var det en rätt bra grundomgång, hade lite flyt på något hinder som vi var i, men det var en bra känsla. Paul hoppade dock lite lågt, men med tanke på att han tävlat tre helger i rad är det inte så konstigt. I omhoippningen missade jag ett hinder, total blackout. La en volt och fick då såklart 4 fel och ett tidsfel. Väldigt surt då vi egentligen var felfria på hinder. 
 
Andra klassen, 1m var grunden en av våra bästa rundor. Flefria och till omhoppning, men här blev jag lite virrig av mig och knasade till det på två distanser och bommarna föll. Jag blir helt enkelt lite ofokucerad och oplanerad när jag kommer till omhoppning. Väldigt nöjd med hästen som känns superfin!
 
Red förresten utan martingal och på tvådelat bett idag och tyckte att det fungerade superbra. Roligt är också att vi känner oss mer och mer trygga och rutinerade, det är ju så kul att tävla!
 

Packad och klar

Imorgon är det tävling igen! Har nyss kommit hem från stallet då jag putsat lite på både häst och utrustning. Imorgon kör vi lätt och enkelt, självförtroendeklasser 95cm + 100cm. Kuul!
 
 
Bjuder på en bild från Västerås, har redan köpt den men inte fått orginalen ännu! :)

Dressyrdebut planerad!

Jag är inte längre så intresserad av att tävla dressyr, men den 6 oktober är det en lokal dressyrtävling i närheten, varför inte lixom? Ska rida LB:1:an, hihi spännande spännande! ;)
 
 

En bild..

.. på finaste Lady Madonna och Amanda :) Tyvär sämst kvalite, men hästen är fin :)
 

Dagens utrustning

Då Paul är väldigt känslig men samtidigt kan bli stark har jag alltid lite svårt att veta vad jag ska ha för bett på honom. Idag provade jag något nytt, nosgrimmor. Han försöker ofta komma undan från bettets verkan så idag hade jag min nyinköpta repnosgrimma och remonten. Det både låter och ser hemskt ut, men till det hade jag ett tvådelat tränsbett. Tyckte att det fungerade jättebra! :D Sedan tyckte jag att jag lika gjärna kunde prova lite mer nya saker, min oanvända gelepadd fick ligga under sadeln. Tyckte att även den funkade bra, har i princip aldrig använt den! :)
 
 
På bild;
Tränset                                                                       Sadel
 
Repnogrimma - John Whitaker                                      Schabrak - BR
Pannband - Glenn Gordon                                             Padd - SeaBis Gelepadd
Remontnosgrimma - Beg Hästnet                                   Sadel - Dominus Hoppsadel
Bett - Tvådelat tränsbett Global                                     Sadelgjord - Glenn Gordon
 
 

På små moln

Åh jag vet inte om Paul läste mitt blogginlägg igår, för dagens ridpass var riktigt lyckat!

Började med att rida fram ute i skogen i skritt och trav, och gick sedan in på stora gräsbanan där jag byggt fram lite roliga övningar, galoppbommar bland annat. Började jobba honom i skritt med halter, skänkelvikningar och igångsättningar, en fortsättning på det jag började med igår. 
 
Travade sedan över bommar och försökte få en så elastisk och bärig trav jag bara kunde. Han är något svag i traven då jag inte arbetar så mycket med den, men han var ändå riktigt härlig att rida. hade både korta och långa travbommar för att få honom att både samla och länga sig. 
 
Galopperade sedan över 8 st galoppbomar på ena långsidan, i båda varven. Han hade faktiskt en riktigt härlig galopp, rund och energisk, över dem. Satte sedan ihop allt till en liten bana och försökte vara noggran med att göra avbrott såfort P inte var mellan hand ock skänkel. Väldigt duktig var han! Skummade till och med på halsen, han bar sig verkligen otroligt bra! Håll på att smälla av när han i vänster galopp gjorde en otroligt härlig samlad galopp. han har verkligen gjort framsteg min lilla kille <3
 
Fokus till nästa ridpass är att fortsätta vara konsekvent. Det ska vara obehagligt för honom att rycka och dra i tygeln, och han ska inte få fuska utan jag måste se till att helatiden korrigera honom.
 
 
Mysbild <3

Återvändsgränd

Alla har nog haft känslan av att springa fort och ändå inte komma någonstans i ridningen och träningen. Just nu är det verkligen så för mig och Paul. Jag får ju helatiden problem med att han rycker i bettet såfort jag vill ta tillbaka honom. Jag har hittils undvikit att göra sådana förhållningar, men jag får ju nedslagen jag får pga detta. 
 
För en vecka sedan började jag ta tag i detta. Problemet är bara att P freakar ur på riktigt! Jag vill att han ska komma ihop sig mer, utan att hamna bakom lod vilket han lätt gör. Jag bryr mig inte ett skit om han har huvudet i vädret, jag vill att han ska gå i balans, och inte tjuvdra framåt i handen. P flyr undan alla nya saker, det är skitsvårt att hantera, för han blir i kombination med detta tjurig.
 
Idag tänkte jag bara skritta en sväng och träna lite lydnad. Skänkelåt båda håll och halter och igångsättningar. Det låter ju inte så komplicerat? Varje gång han ryckte i tygeln gjorde jag halt och väntade tills han mjuknade. Efter att tag var han riktigt fin bitvis, och på hemvägen blev jag så sugen på en liten galopp och jag tänkte att det inte kunde skada? Herregud vad jag ångrar mig nu. Man kan knappt kalla gångarten för galopp, han flyr verkligen undan det jobbiga. Jag blir så trött på honom, men samtidigt är det jätteviktigt att hålla sig lugn så att han får tiden att acceptera allt. Det är en enda röra just nu och nästa ridpass ska bli på banan och jag ska försöka vara så tydlig som jag bara kan! 
 

Ingen koll..

 Jag blev faktiskt placerad i första klassen igår, trodde inte att vi skulle ha en chans. Vår första placering tillsammans då! 9:a blev vi :-D

Tävling; Västerås RS

Idag har det varit en spännande och påfrestande dag!
 
Vi beräknade först fel om vilken tid vi skulle åka, fick ringa och flytta ned oss till sist i startlistan och då hade vi ändå bara 25 min på oss när vi väl kom fram. Hann varken gå banan till första eller andra klassen, tittade på två ryttare innan mig och sedan var det bara att gå in och göra sitt bästa.
 
Till 1m fick vi en rätt kass framhoppnig då det var otroligt stressigt, men på banan var Paul rätt fin, dock något avvaktande. Vi fick till en felfri grund och sedan i omhoppningen höll jag på att missa första hindret, och jag missade även mållinjen. Haha Jag hade verkligen behövt gå banan! Slutresultatet blev 0+1 fel.
 
Vår DEBUT i 110 är jag ändå nöjd med! Framhoppningen kändes superbra! På banan var paul mycket mer taggad och hoppade jättefint på många hinder, han räddade mig någon gång också underbara häst! Sista linjen var en tvåkombination, räcke-räcke, tre något korta galoppsprång, oxer. Jag var lite för snabb med att hurra över en nolla och åkte med lite för mycket, och vi petade sista. Ganska surt och onödigt, men det var debuten för oss båda så jag får vara nöjd ändå! :) Slutresultatet blev 4 fel.
 
 
Har tyvärr inga filmer eller bilder att visa just nu, men det kommer förhoppningsvis!