Ingen bra söndag.

Söndagen började i och för sig rätt bra! Frida och jag tog en mysig tur i solen med båda hästarna. Jag red Paul på hackamore då han blivit nypt av bettet i mungipan och blev förvånad över hur bra han gick på det. Känns bra att kunna rida med hackamore när man ska ta en lugnare tur i skogen eller så, det känns alltid så onödigt att stoppa in en iskall metallbit i munnen på dem då.

Men sedan blev dagen den värsta på länge. Silver snubblade och gick ned på knä, när han försökte komma upp sköt han på med bakbenen, men han gled istället på isen och skrapade upp hela knäna. Det började blöda ganska mycket och vi gick till Hista som är ett stall vi var ganska nära. Han transporterades till Ekelund och distriktsveterinären kom. Hon gjorde rent och gav honom stelkrampspruta och penecellin, men tyckte att vi skulle åka in till strömsholm direkt. Hon kunde nämligen inte se om leden var skadad och om ledvätska hade läckt ut.

Väl på strömsholm konstaterades till vår lättnad att skadan gick precis utanför leden, så det blev inte så hemskt som det kunde blivit.  Han fick sova över på Strömsholm i natt, de ska sy och fixa sårkanterna i morgon, sedan kommer han hem ♥


Drogad polle med ordentligt inpackade framben.

Kommentarer
Postat av: Linnéa Boberg

Sv; Tack så mkt! :)

Va hemskt de lät, tur att det inte va värre!

2012-02-27 @ 08:47:09
URL: http://hamiltonhrimnir.blogg.se/
Postat av: Siri

Hehehehe jaaa. Längtar som Judas efter bar och mjuk mark så jag kan göra sånt också. Hatar att finnas till vintertid utan ridhus. Är för lat för att transportera hästen till ett också.

2012-02-27 @ 13:04:35
URL: http://lamints.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback