Lekte ridlärare

Idag hjälpte jag Frida med pollen min. han är faktiskt inte den lättaste att rida då han gärna viker in nosen och ligger på i bettet bitvis. Han rycker dessutom henne ur sadeln då och då och det är inte hållbart att han går så. Så idag bar jag fram två bommar och la dem med långt avstånd ifrån varandra på långsidan.

Först skulle hon trava över den första, sakta av till skritt några steg och trava innan hon kom till den andra bommen. En väldigt simpel övning, men den gjorde underverk för Frida och Paul. Efter ett par gånger saktade han lydigt av nästan bara med hjälp av sitsen. Då övergick vi till galoppen.

Det var väldigt svårt för dem. Paul är vinglig och svårsvängd och dessutom svag. Bröt han inte av till trav när hon kom fram till bommen drog han iväg och trampade på den. Inte lätt för någon av dem med andra ord. Efter ett tag gick det ändå helt okej att svänga och hålla galoppen och då avslutade vi med travövningen igen.

Han var riktigt trött i hjärnan efter detta pass. Det blir så mycket att tänka på när det kommer bommar ivägen, stackars häst. Imorgon får han nog ta det lugnt och chilla i hagen.

Kommentarer
Postat av: Sirp

hahaha, jaaaaa. tur att något stämmer i alla fall. han kommer undan allt med den svansen hihi.

2011-11-22 @ 08:38:11
URL: http://lamints.blogg.se/
Postat av: Tilda

Hej!:) Tror du att du skulle kunna lägga in headern? :) är helt kär i den så det skulle vara supersnällt om du kunde! :D

2011-11-22 @ 15:38:15
URL: http://tsjolinder.blogg.se/
Postat av: Tilda

Sv: Åh, det hade varit underbart! :D

2011-11-22 @ 16:11:42
URL: http://tsjolinder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback