Sluta kritisera! :O

Något som jag tycker är otroligt irriterande är hur olika sätt att hantera eller rida hästarna ställs emot varandra. De som tränar NH tycker att tävlingsryttare behandlar sina hästar fel, och westernryttare tycker att alla andra rider hästen i en onaturlig form. Men hallå, det handlar faktiskt inte om det!

Det spelar ingen roll vad du gör eller hur du rider, du får ändå ett speciellt förhållande till din häst. Hopphästen litar fullt på sin ryttare när den tar sats för att hoppa ett högt hinder, den har 100% fokus på sin uppgift. Precis som den tricktränade hästen som får kommandot "stegra" har all uppmärksamhet till sin matte.  Jag har sett otroliga vänskapsband mellan ekipage som tävlar , hoppning, dressyr, western, trav, ja allt inom hästsporten.

Uttrycket "hästen blir vad du gör den till" är verkligen klockrent. Jag tycker att det inte finns något rätt och fel hur man håller sina hästar, du gör ett val som hästen helt enkelt anpassar sig till. Jag tror inte att tävlinghästen är missnöjd med sin tillvaro, sålänge ägaren behandlar den med den kärlek och respekt den förtjänar, vilket de flesta gör. Fler än man kanske tror ser saker från "hästens sida".

Hästar är otroliga djur, och hur vi använder deras välvillighet och power är upp till var och en. Sluta att klaga på varandra och njut av vilka otroliga varelser vi har lyckan att komma i kontakt med varje dag.

Sedan finns det undantag inom alla grenar i hästsporten, alla människor tänker inte på hästans bästa.


Kommentarer
Postat av: Sarah

bra text!

2011-02-11 @ 22:47:20
URL: http://sarahhedengren.blogg.se/
Postat av: josefine m. ridtravaren Bellie

Gud så klockrent skrivet!!

2011-02-12 @ 21:47:41
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Emma K

Fina ord!

2011-02-13 @ 17:44:43
URL: http://emmakjellin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback